icon

Ovulačný test

mimula12
23. apr 2023

Ahojte čo myslite? 2roky ma ovulacne testy negativne teraz beriem tabletky clostylbegyt a duphaston a orvy krát mám takýto test neviem čo si mám mysliet dakujem

Ovulačný test
Strana
z2
henrietka12
23. apr 2023

@mimula12 no keď si predtým nemala ovu tak ich ani nemôžeš mať ... Ináč ovu test môžeš skúsiť aj teraz keď si nepila veľa vody 🙂 a vôbec netuším či vadí ta jedna tabletka alebo nie ... 🤷 K tomu sa ti vyjadriť neviem ...nezavoláš zajtra doktorovi či sa nepozrie na teba či si pred ovu ...

mimula12
autor
23. apr 2023

@henrietka12 skúsim test večer a ráno a uvidím

henrietka12
23. apr 2023

@mimula12 ale nie z ranného moču tak o 10:00 najskôr ...

engiii
Autor odpoveď zmazal
mimula12
autor
23. apr 2023

@henrietka12 ahaaa a ja všetko testujem z ranného vždy :/ boze mladá neskúsená 🤦‍♀️🤦‍♀️

mimula12
autor
23. apr 2023

@engiii no vyskúšam keď prídem domov anu idem čo bude ale už nemám ten druh čo na foto mám iný tuším dr.max tak snáď to nebude ine

mimula12
autor
23. apr 2023

Zeny čo poviete? Test asi 4-5minut po namočení je to test dr.max

engiii
23. apr 2023

@mimula12
Chcela som ti napísať .že dr max u mňa sú top🙏vyskúšala som hocijaké a tieto sú najlepšie

engiii
23. apr 2023

@mimula12 už vyzerá pozit.
Keď uschne úplne bude pozitívny isto na 100%
A večer môže byť ešte silnejší
Ovu test sa nemá robiť z ranného moču tak okolo 9-10 ráno
Tehu test zasa z ranného áno ..

nevenka
23. apr 2023

Ja este poradim, merala som si kedysi bazalnu teplotu a viem, ze po pozitivnom teste mi ovu realne prisla az na treti den, podla vystupenia teploty. Takze ja osobne by som Duphaston brala az 2-3 dni po pozitivnom teste.
Ja som inak ovu malavala od 17-teho do 23-tieho dna cyklu, potom este 14 dni a az potom prisiel menzes. Anovulaky asi 2x za rok. Vysoky prolaktin a muzske hormony a podla doktorov malo byt tazke prirodzene otehotniet a mam 4 deti bez akejkolvek liecby.
Takze Duphaston ber najskor 2 dni po pozitvnom ovu teste, lebo Ti ovu zablokuje.

sense
23. apr 2023

@mimula12 tento by som už brala ako pozitívny, čiže ovulácia by mala prebehnúť do 12 až36 hod. Číze ja by som nasadila duphaston od utorka.
Inak zaujímavé že čo lekár to iný názor, ja keď som brala Progesteron tak od 17Dc aby ovulácia ozaj prebehla

bm_
24. apr 2023

@mimula12 ja toto ozaj nechapem, ze on si to iba tak tipne ako to asi kto mava. A ziadna kontrola ani nic. Co ak mas 5 folikulov a ohrozi ta na zivote tym, ze budes cakat viactorcata? Alebo teda ak neotehotnies rovno zdvojnasobi davku? Ja som brala letrozol a bola som monitorovana. Pri prvom pokuse som mala dva dominantne folikuly napriek tomu som neotehotnela. Keby sa to nekontroluje a davku mi bezhlavo zvysuju tak budem mat kolko? Nikto nevie. Samozrejme nemusi byt kazdy folikul zrely a kazde vajicko oplodnene ale to sa neda dopredu vyvestit. Pri tychto liekov je podla mna zaklad folikulometria, aj kvoli poctu folikulov, aj nacasovaniu duphastonu, aj buducemu postupu. Ja by som nabuduce ak to nevyjde toho lekara urcite poziadala o folikulometriu a ked je proti nasla si ineho 💁🏻‍♀️

mimula12
autor
24. apr 2023

@bm_ no ja beriem duphaston už asi 6 mesiacov. S clostylbegyt nemám skusenosti mám ho prvý krát… nieje iste že mi folikuly prasknú a vôbec otehotniem. Budúci mesiac aj tento neotehotniem tak mám brat dvojdavku clostyl tak ja neviem. Som zmätená vôbec som nečakal že by som mohla mať pozitívne obul testy teraz cize…

bm_
24. apr 2023

@mimula12 ano a preto napriklad mne dali ovitrelle na vyvolanie ovulacie ked mi odsledovali folikuly. Dalsia vec ze ked neprasknu mozu sa z nich stat cysty…a ked budes mat cysty a dvojitu davku clostylu dalsi mesiac tak to tiez nie je vyborny napad. ja si uprimne fakt myslim ze ten lekar to odflakol. Aj duphaston ze dlhsie beries to sice upravi cyklus ale ak si mavala ovu neskor v cykle tak si tym padom vlastne mozno ani ziadnu nemala 💁🏻‍♀️ A sanca otehotniet je vtedy nulova. Drzim ti palce aby to vyslo tento mesiac, nech uz to nemusis vobec riesit.

mimula12
autor
24. apr 2023

@bm_ viete mi poradiť aká bazalna teplota by mala teraz byt?

barus26
24. apr 2023

@mimula12 Bazalna teplota je u každej ženy iná, niekto máva vyššiu, niekto nižšiu. jedna teplota ti nepovie nič. Potrebuješ mať celý graf aby si vedela či ovulacia prebehla alebo nie.

mimula12
autor
24. apr 2023

@barus26 ale aká ma byt teplota po ovulácii v prípade že by sa oplodnenie poradilo. V tom prípade teplota ostáva a neklesá či?

barus26
24. apr 2023

@mimula12 áno. Napríklad toto je môj graf keď sa podarilo

mimula12
autor
24. apr 2023

@barus26 no skúsim od zajtra rana merať a uvidím aj led to asi nebude mať žiaden efekt

bm_
25. apr 2023

@mimula12 no ano, zalezi ci merias vaginalne alebo oralne a potrebujes cely graf. mne ostava nad 36,8 az do prvych dni menstruacie niekedy, zalezi od vela faktorov. takze sa to tazko vyhodnoti. Tehotenstvo sa neda urcit z grafu iba z testu, pokial ti este nemeska. ale tu je moj graf ked som otehotnela

bm_
25. apr 2023

@mimula12 a dalsia vec ked beries duphaston tak ti to ten graf aj moze ovplyvnit. A v nom ide hlavne o to zachytit ovulaciu, po ktorej uz pravdepodobne si

mimula12
autor
25. apr 2023

@bm_ hej už som po ovulácii no pamätám si že keď som čakala maleho a v 4tyzdni ešte nebolo nič vidieť na ultrazvuku ale test pozitív tak mi doktor kazal merat týždeň BT a ak by bola rovnaká tak je to jasne no a aj tak bolo áno týždeň už bola vidieť fazuľky

bm_
25. apr 2023

@mimula12 ano ale to bolo uz po meskajucej menstruacii. Ale krv ti napriklad mohol zobrat a je to kusok vedeckejsi pristup :D skusit merat mozes, tak ked uz mas skusenost kolko mavas teplotu mas cca s cim porovnat.

mimula12
autor
25. apr 2023

@bm_ ja si BT neveriacim vôbec… no krv mi brat prvý krát led som bola tuším 12tyzden a po výsledkoch mi dal tehotenskú knižku. Ale idem meniť lekára od 1.5 tak snáď to bude lepsie

Strana
z2