Partner a túžba po dieťati

7. aug 2022

Som rozvedená a mám jedno dieťa. Vždy som chcela mať aspoň dve deti. Našla som si partnera po dlhom čase čo som bola sama. Ten je však kategoricky proti a žiadne deti mať nechce. Teraz som na vážkach či s ním ostať a časom sa uvidí alebo to ukončiť hneď. Moje dieťa ho má rado, ja tiež ale tá túžba po dieťati je silná. Čo by ste robili vy?

petamich
7. aug 2022

hm cize radsej sama s jednym dietatom a dufat, ze sa nejaky objavi alebo mat jedno dieta a partnera, ktory ma rad tvoje dieta 🤷‍♀️

sense
7. aug 2022

Ja by som ostala sama s dieťaťom a časom možno. Stretneš niekoho kto bude mať rovnakú predstavu budúcnosti ako ty, ale zas by som nehľadal a hocikoho, lebo dieťa ti môže spraviť kde kto ale to zrejme nie je len to co hľadáš

ropucha6
7. aug 2022

Ak by stal naozaj za to, mal rad moje dieta a aj ono jeho, ja by som netlacila na pilu.

beata_k
7. aug 2022

Mysli aj na dieta, ktore uz mas, nie len na seba. Druhy muz ju nemusi mat az tak rad.

zmrzlinka2021
7. aug 2022

Pozri sa na to, v akej realnej si situacii. S frajerom si rozumies, zdielate spolu byvanie, naklady na zivot, co je pre teba ako rozvedenu matku podstatne lepsie.
Co si ziskas rozchodom od frajera? Vsetko bude na tvojich pleciach, pričom nikde nie je zaruka, ze spoznas druheho muza podla tvojich predstav. Mozno spoznas, dajme tomu frajera č. 2, spravi ti druhe dieta a bude debil k tebe... alebo sa bude k tvojmu terajsiemu dietatu spravat skaredo.

A este podstatna otazka je, ci lubis svojho sucasneho frajera, lebo z toho co pises, ani nie...

viestta
7. aug 2022

Ten druhy, ktorý môže prísť a bude chcieť svoje dieťa môže robiť rozdiely medzi deťmi, môže to svoje uprednostňovať, môže to byť aj horšie. Stojí ti to za pokusy na vlastnom dieťati?

luccija
7. aug 2022

Kolko ma on rokov?aby sa nestalo, ze o par rokov bude chciet mat dieta a ty uz nebudes moct...ma nejake deti?Aky je hlavny dovod, ze nechce.Zostala by som v tomto vztahu zatial...

janinah
7. aug 2022

Dieťa ho má rado a on dieťa? Neverím.ze má úprimne rád cudzie dieťa ak nechce ani jedno svoje vlastné.Je iné tolerovať prítomnosť dieťaťa aj ho nakŕmiť a iné ho ľúbiť

autor
7. aug 2022

@zmrzlinka2021 neviem kde som v pôvodnom príspevku písala o spoločnom bývaní.
Nebývame zatiaľ spolu. Takže náklady aj všetko okolo máme každý svoje. Aj darčeky napríklad na sviatok pre dcéru riešim len ja. Proste zatiaľ si riešime každý to svoje. Akurát keď sme spolu niekde a tak tak zdieľame náklady aj ostatné spolu.
A tiež nerozumiem ako si prišla na to že ho neľúbim. Pretože aj to je blbosť. Keby som ho nelubila tak sa s ním rozidem a hotovo a neriešim ostatné veci.

autor
7. aug 2022

@luccija on ma 35 tvrdí, že proste nechce. Že to už má v sebe vysporiadané a nezmení to nič. Ako som zistila tak s predošlou partnerkou sa rozišli len kvôli tomu že ona deti chcela a on nie. Nemá na to žiadny dôvod, len proste nechce.

autor
7. aug 2022

@janinah to je dobrá otázka. Tvrdí že áno že dieťa má rád len nechce vlastné. Lebo nemá peniaze na to a že sú to starosti a tak. Proste v tomto smere si vôbec nerozumieme. Iné veci sú úplne v pohode ale ohľadom detí sa rozchadzame v názoroch. Preto som na pochybách.

zmrzlinka2021
7. aug 2022

@autorka

Chapem tomu spravne, ze spolu nebyvate, pravdepdobne ani neuvazuje o manzelstve s tebou, a ty riesis druhe dieta?
No ak nikdy nechcela a nechce deti, tak pravdepodobne je pevne rozhodnuty.

A co sa tyka ci ty ho milujes, no v prvom prispevku pises aj o moznosti to s nim ukoncit. Asi je pre teba dolezitejsie mat za kazdu cenu druhe dieta ako on.

A co akoze ocakavas ty od neho? Iba druhe dieta s tym, ze budes vsetko riesit sama, financovat, on ti bude sem tam prispievat? Alebo by si chcela aby ste tvorili spolocnu domacnost aj s detmi? Lebo pravdepdobne z toho co pises, on nema v umysle sa akymkolvek sposobom viazat, dokonca mu asi aj viac vyhovuje byvat sam.

autor
7. aug 2022

@zmrzlinka2021 tak áno ešte spolu nebývame, to však neznamená že v budúcnosti by sme nechceli. Teda ja by som určite chcela kompletnú rodinu nie iba darcu spermií. Áno túžim ešte po dieťati a nevidím na tom nič zlé. Nebola by som ani prvá a ani posledná čo má deti s viacerými partnermi. To že to s jedným nevyšlo neznamená že to nevyjde s druhým. Skôr ma desí predstava, že keď už teraz si vôbec nepripúšťa inú možnosť a ani ontom nechce uvažovať čo bude neskôr. Či Si bude stále stať len za tým čo chce on alebo sa bude chcieť dohodnúť. Ale to je už úplne odbočenie od témy.
Proste dal mi iba dôvod že dieťa je drahé a náročné. Co pre mňa dôvod nieje pretože viem čo obnáša mať dieťa narozdiel od neho.
Ľúbim ho aj si rozumieme aj všetko akurát v tejto jednej veci sa rozchadzame. A pre mňa je to dosť závažná otázka.

sante81
7. aug 2022

Daj pozor, aby si v budúcnosti s 2 deťmi nezostala sama

luccija
7. aug 2022

Len s nim nestracaj vela casu, lebo mozno, ak sa k tebe nastahuje aj vztah k dcere sa zmeni a ty stratis roky....ine je s nou byt na vylete a zmrzline, neriesit vychovu..paci sa mi, ze to povedal narovinu, ale...peniaze, starosti ma nejake existencne problemy ci len chce zit sam pre seba?mne to zavana egoizmom aj prva partnerka sa asi na stastie spamatala skoro.Ak ty vies, ze dieta este chces asi by som s nim nezostala.Ako ste spolu dlho?

autor
7. aug 2022

@luccija nemá, má dobrú prácu, byt síce malý ale má. Peniaze s jeho strany problém nie sú. Preto mi to príde ako výhovorka.

kitycat
7. aug 2022

On nie je rodinny typ, nechce ziadne deti... Vo vychove ti asi tiez nepomoze

A ty premyslas nad dietatom a mozno s nim?

vlado818
7. aug 2022

Nechapem co je tazke pochopit ze clovek nechce dieta.
Ja mu uplne rozumiem. Samozrejme riesit to tu na MK je zbytocne. Toto mate ako sportku bud zoberiete 5 vyhru alebo budete skusat ci o tyzde.mesiac,rok padne nieco lepsie.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre