icon

PCOS, vysoký testosterón, nadmerné ochlpenie a snaha o dieťa

simuska255
25. máj 2021

Mali ste niektorá silné PCOS vysoký testosterón,nadmerne ochlpenie a otehotneli ste?plus mam ako čerešničku na torte cukrovku 🙄 Ďakujem za odpovede.

Strana
z2
simuska255
autor
27. máj 2021

@lusyc no vidis a mna hned vystrasil ze nebudem mat deti. No ja beriem od cukrovky diaprel dvakrat denne a raz denne beriem glukophage ten obsahuje metformin. Ale asi by mi trebalo zmenit tiw.lieky. pred tym nez pojdem 2.6 do CAR som objednana aj k diabetologicke tak uvidime co povie a navrhne

lusyc
27. máj 2021

@simuska255 netreba obísť ani endokrinologa.

simuska255
autor
27. máj 2021

@lusyc zrejme ma z centra poslu aj tam. kedze vraveli ze budem potrebovat viacero vysetreni ale ze to mi uz oni povedia co a ako dalej sa bude postupovat.. trochu sa toho bojim ale verim im. oni tam vedia co robit.. od toho je centrum aby pomohli.

miirka123
27. máj 2021

@simuska255 no tak je to pekný magor hned takýto prístup k tomu... a ja mám tiež viac ochlpenia teda mala som ale používala som laser Philips lumea tak sa mi dosť preriedili a nerastú mi take tmavé no prikladala som to ochlpenie že mám tmave vlasy tak aj chlpy mám preto take tmavé ale skôr to bude súvisieť s pcos. Pokial máš priechodné vajickovody môžeš otehotnieť aj prirodzene aj pomocou iui ( čo je vlastne že ti len vložia - vstreknu partnerove spermie takou pipetou dnu a aj bližšie k tomu vajicku. Folykul a následne vajíčko ti vyrastie na základe liekov, ktoré ti v car predpisu. Predpisu ti toľko aby ti vyrástlo jedno až dve dominantne ako počas ovulácie. Vlastne ti celu ovulaciu nastavia a vložia tie spermie bližšie k vajicku) pokial by si vajickovody nemala priechodné (stačí aj že jedno máš dá sa prirodzene alebo cez iui otehotnieť), tak by ti asi navrhli rovno ivf kde by ti zasa vybrali vajíčka a tie oplodnili. Oplodnené vajíčko ja som to volala embryo potom vkladajú rovno ku maternici alebo do maternice kde sa uhniezďuje. Takze dá sa všelijaké sú spôsoby a metódy od pomocí zo strany lekárov ako aj od liečiteľov a podobne

simuska255
autor
27. máj 2021

@miirka123 fuu.. tak to mi odlahlo.. hadam to nakoniec aj dobre dopadne. a myslim ze aj ten menzes sa isto da vyvolat a riesit to.. a nie hned povedat ze nebudem mat deti.. ved nie som jedina co nemam menzes. a aj take baby uz maju deti co ja viem.. ja sa nevzdam za ziadnu cenu aby som mala deti

miirka123
27. máj 2021

@simuska255 jasne že aj take majú moja kamarátka je teraz v 32tt čaká dievčatko a menzes niekedy nemala aj pól roka. Prvé iui im hneď vyšlo a teraz sa tešia ale jej problémy veľa rokoc jej gynekológ riešil iba tak že dal jej antikoncepciu aby mala pravidelnú ms potom ju mala vysadiť a skúšať a keď neprišla ms tak jej dal vyvolávačku a takto dokola asi 5 rokov to riesili potom si našla inú gynekologickú a do roku bola tehotná. Tá ju poslala na štítnu žľazu kde mala síce horšie výsledky ale liekmi sa jej to spravilo a po preliečení štítnej žľazy šli na iui a hneď prvé im vyšlo ☺️

simuska255
autor
27. máj 2021

@miirka123 tak ja tiez beriem dlho antiku.. potom som ju vysadila a zase mi ju dal.. ale ani pocaj nej som menzes nemala nikdy.. .. a ked som bola pri diabetologicke tiez mi davala robit z krvi na stitnu zlazu a tu vraj mam v poriadku. u mna mozno robi velky problem aj ten moj neustale skakajuci cukor.. a dost mi skace.. mam pocit ze tie lieky na mna nezaberaju.. najradsej by som bola za inzulin uvidim co mi povie moja diabetologicka ked k nej pojdem teraz 3.6 pre tym ako pojdem do centra.

miirka123
28. máj 2021

@simuska255 tak teda držím moooc palce aby sa Vám to čím skôr podarilo a aby všetko v zdraví a dobre dopadlo ✊🏻🍀

simuska255
autor
29. máj 2021

@miirka123 dakujem pekne. Bodaj by si mala pravdu a aby sa podarilo. Aj ked. Nie stale tomu dokazem verit ze sa da daco robit🙄

niny299
17. sep 2021

ja mam pco,velku nadvahu,nadmerne ochlpenie tvare,cyklus 35-120dni akokedy. 2x som otehotnela prirodzene bez liekov.
1x sme sa snazili vyse roka pokial sa zadarilo a za odmenu mam dvojcata 👸👸
a 2krat som otehotnela neplanovane a mam 🤴

Strana
z2