icon

Plánovanie pohlavia dieťaťa cez ovuláciu

11. mar 2025

Ahojte
Chcem sa spýtať žien ktoré si plánovali pohlavie dieťaťa cez napr ovulaciu a pod
Vyšlo vám to?

7lenka11
11. mar 2025

Nie, napriek všetkým predpokladom, že budeme mať chlapca, máme doma dve dievčatá 😀

hylary
11. mar 2025

Mne ano, snaženie pár dní pred ovu a máme dievča, čo sme aj chceli

autor
11. mar 2025

@7lenka11 a ako si sa snažila o chlapca..ja práve mam 2 a ešte by som chcela dievca

autor
11. mar 2025

@hylary jo aj ja chcem dievca..len si si to sledovala..inak nič iné?

hylary
11. mar 2025

Inak nič len toto..
Máte veľa chlapcov v rodine?

autor
11. mar 2025

@hylary tak pol na pol.len pri oboch bolo snaženie celý cyklus..tak teraz sa o to zaujímam

autor
11. mar 2025

@hylary citla som o strave ph a tak..

martul
11. mar 2025

@7lenka11
@hylary baby a viete vôbec ,,ČO" ovplyvňuje pohlavie dieťaťa?

hylary
11. mar 2025

@martul však spermie, čo asi

bolarazjedna
11. mar 2025

@hylary nie je to úplne taj, podla najnovších výskumov vajíčko si vyberá, ktorú spermiu pusti dovnútra a ktorú nie (podľa chemického zloženia povrchu), takže neplatí, že najrýchlejšia spermia zvytazi. Musí byť pre vajíčko sympatická, aby mohla preniknúť dovnútra a oplodnit.

autor
11. mar 2025

@bolarazjedna to som počula aj ja..ale ze tiež sa to dá ovplyvniť stravou..teda vapnik a horčík..ale neviem ci je to tak

kiki68
11. mar 2025

Ja mam teraz dievcatko v bruchu, mame uz chlapca, neplanovala som nic, iba sex ako sa dalo . Co ja viem ako to docielit, je to za mna tazko, jedine skusat nejake metody podla neviem koho a coho

martul
11. mar 2025

@hylary však spermie, tzn.ze pohlavie neovplyvňuje sex prvý alebo posledný deň,.

bolarazjedna
11. mar 2025

Ale ovplyvniť pohlavie ako? Zaujíma ma zo, vieš presne, že ako hladina vápnika a horčíka ovplyvňuje pohlavie?

sisska96
11. mar 2025

No keď máš sex pred ovu, tak spermie čakajú na vajíčko a bude dievča. Nam to vyšlo. Neviem ci náhodou, ale takto sa hovorí

hylary
11. mar 2025

@sisska96 áno presne tak

autor
13. mar 2025

@sisska96 a koľko pred?

sisska96
13. mar 2025

Hneď po skončení menzesu. 6. - 7. deň

autor
13. mar 2025

@sisska96 aj ja som rozmýšľala ze tak skúsim

Aký máš cyklus dlhý?

autor
13. mar 2025

@sisska96 aj nejako stravu..malo si solidarity veľa mliečnych..
Ci to vôbec si neriešila

autor
13. mar 2025

@sisska96 solila

7lenka11
13. mar 2025

@martul samozrejme že viem, čo ovplyvňuje pohlavie, nie som včerajšia.. ja osobne som sa neriadila podľa ničoho.. ale moja svokra a bratrancova žena majú “zaručené babské recepty” na pohlavie.. a podľa toho už prvé dieťa mal byť chlapec, no mam dve baby.. v mojom príspevku bola aj irónia, pretože plánovanie pohlavia je za mňa absolútna utopia

sisska96
13. mar 2025

normálny 28 dňový. Ovuláciu mávam 10-11 deň. Stravu vôbec 🙂

kiki68
13. mar 2025

@sisska96 ja mam hned na 7-8 den ovu a podla mna sa dievcatko podarilo tesne pred. Proste je to loteria

autor
13. mar 2025

@kiki68 tak skoro máš ovulaciu?

autor
13. mar 2025

@sisska96 ja mam tak cca 29 ale ovulaciu neviem presne ale asi okolo 13 dna

kiki68
13. mar 2025

Ano, mne sa to po porode nejak posunulo, predtym som mavala neskor v strede, ale syn bol napr vykyv a toho sme spravili hned prvy den po menzese. To sme vobec prvy raz skusili bez kondomu nieco. Teraz uz taham na 40 a telo sa posledne roky zmenilo

basska_b
13. mar 2025

Ja si myslim ze nam to tak vyslo. Ale nevedeli sme to moc ovplyvnit. Skor spätne aj podla bazalnej teploty sme sa dovtipili den, kedy som asi otehotnela. A ked bola zrovna ovulacia, tak sa podaril chlapec. Dve dievcata boli take skor nahody a cyklus bol kvoli kojeniu totalne rozhadzany. A prva dievka (prva z troch), tak tam sme sa velmi intenzivne snazili. Tam tazko povedat, ktory den to bol...