Plodné dní a ovulačné testy

spurky
24. nov 2017

Dobrý večer. Viem ze sa tu už rozoberali plodné dní ale prosím vás ja už tomu fakt nerozumiem.... Mam mat plodné dní výtok ako bielok mam ale ovulacne testy mi neukazuju dve čiarky.... Tak kde je pravda? Môžeme sa pokúšať alebo je to márne? Ďakujem za odpovede

zuzans258
24. nov 2017

Počas plodných dní, by si mala mať hlien on je vlastne ideálnym prostredím pre pohyb a prežitie spermií. Tiež si môžeš merať bazálnu teplotu.
Takže k tvojej otázke, áno cez plodné dni by si mala mať výtok 🙂

larosabigi
24. nov 2017

A skúšala si aj nejaké podporné látky? Napríklad Infacol aleboNosifol ? Ja som vždy pri prvom a teraz a pri druhom pila Nosifol 2 x denne, presne podľa aplikácie zistila plodné dni, aj výtok to bol čo sedelo a bum zadarilo sa. 😊 Pokúšať určite áno.

spurky
autor
24. nov 2017

No ja som skúšala inofolic potom jód a konečne som začala mať výtok ale ovulacne testy mam aj tak negatívne....

alilka
25. nov 2017

@spurky buď nemáš ovulaciu alebo jednoducho nexachytis vrchol..je dobré merať bt .ja tento mesiac som tiež nemala pozitívny ovu test ale ovulácia bola-potvrdila mi to bt..kedy testujes?aké máš dlhé cykly?o ničom si sa nezmienila..

spurky
autor
25. nov 2017

@alilka no cykly mam pravidelne 28 dňové... Len vo februári mi zistili endometriozu a keď som bola na konzultácii s p. Bielikom tak povedal ze ja mam min. Ze skôr vidí problém v ovulacii a hneď mi odporučil inofolic.

delmondo
25. nov 2017

A testujes správne? Pozri toto https://www.modrykonik.sk/blog/lauritkatesty/article/ako-spravne-testovat-ovulacne-testy-xhi8s1/
Začni merat aj bazalnu teplotu a budeš vedieť na čom si.
Pridaj sa aj do snazilkovskych skupín, kde sa o tom všetkom dozvies viac.
A na základe čoho usúdil, že problém bude v ovulacii? Robil ti folikulometriu, alebo hormonálny profil?

vera4444
11. apr 2018

Poraďte prosím, je už pozitívny?

rorinka
13. nov 2019

ahojte, myslela som si, ze v tom mam jasno, no predsa len potrebujem poradit ... ked vyjde pozitivny ovu test tak viem ze ovu nastane do 24-48 hodin. znamena to, ze kebyze ho robim odvtedy kazdu hodinu, tak stale bude pozitivny az kym nepride k samotnej ovulacii? alebo ten LH hormon ma svoje maximum (povedzme tych 24 hodin) a potom uz test slabne aj ked sa na ovu este len caka?
a prepojenie s hlienom by ma zaujimalo, ten tahavy je najplodnejsi, ale je pred ovulkou, alebo pocas? a hned po ovulke sa meni? alebo az povedzme za tych 12 hodin ked vajicko uz zanikne.
dakujem najma @lauritke, ktora mi par rokov dozadu naliala mudrosti no teraz som v tom celom nejako domotala sama seba

rorinka
13. nov 2019

pardon to sa nesklonuje 🙂 tak @lauritka

lauritka
13. nov 2019

@rorinka čauko. Nebude. Tam ani nemas uplne presne stanovene ako to rychlo zoslabne. Niekto moze mat pozitivnu aj dva dni. Niekto lwn mozno dve hodiny. Ale v podstate je to jedno.lebo tam ide o ten 48 hodinovu interval.na chlp presne to ani nemusis vediet. Dolezite je v tom casovom obdobi tam dopravit bojovnikov.
Hlien je tirz indovidualny, niekedy sa moze kazit uz v den ovulky a boli kocky co mali este aj po ovulke taky tahavy. Vsetko zalezi od momentalnych hormonalnych hladin.

rorinka
14. nov 2019

@lauritka dakujem pekne za objasnenie, som myslela ze pri tolkych informaciach mi to je jasne a pritom evidujem iba ten 24-48 hodinovy interval a o tom co je v skutocnosti na pozadi zistujem ze nemam ani sajnu

lauritka
14. nov 2019

@rorinka kludne ak maš otazky. piš mi do IP potom 😉

bejka90
14. jan 2020

Ahojte, chcem sa vaa opytat na nazor mojich ovulacnych testov za posledne 4 dni... preco sa mi ciarky tak striedaju jeden den tak druhy uplne inak...?momentalne mam aj hlien ten vajickovy :Da podla aplikacie mam mat ovulaciu 16teho... meriam si aj bazalnu teplotu ta je stale od 36,1-36,2 adnes rano 35,9. Yeplota stupne po ovulacii?a v den ovulacie ma byt najnizsia? Dakujem za rady

lauritka
14. jan 2020

@bejka90 ahoj.LH Sa vylucuje v roznych hladinach. Testy su este negstivne.hlien mozes mat aj par dni pred ovu.dnesny vyrazny pokles ale napoveda asi bliziacu sa ovu cca 2 az 3 dni. Potom sa az zvysi teplota.ked ovu prebehne.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre