Po lete 2011 začíname. Kto tiež?
ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂
@orchis nie netestovala som sa vobec... ani testy nemam kupene ale mala som minule v tescu trochu nutkanie lebo tam mame tu lekaren dr max.. a je to dost od ruky tak ked uz som tam bola.. ale povedala som si ze si ich az nabuduce pojdem kupit.. ale to bude az tak na buduci tyzden...aj tak by som sa testovala iba ak by mrcha nedosla skorej isto nie
@orchis . . . . . spinenie nepominulo.....dostala som duphaston,v pondelok mam prist na kontrolu,ale ze ak budem mat cez vikend bolesti,alebo zacnem krvacat,tak mam utekat do nemocnice ☹
@slnieckko kraaaaaaaaaaaaaaaasne si to vymyslela 🙂
@anihra ja som tu včera nadavala na ten test a to ja hlupa som ho moc namočila a ked uschol a dnes rano ked som naň kukla tak som naška oniečo silnejšieho ducha ako na prvom teste. Ale ešte predtým ako som si ho pozrela som si urobila ešte jeden a tam mi prvy krat vyšiel duch už po chvíľke a nečala som pol dňa na vysledok. Takže mam 3 pozitivne testíky. Teraz sa len modliť až všetko dobre dopadne a babo sa tam bude cítiť dobre. Jem kys. listovú a centrum materna vitamíny.
@barborka27 a lekar ti co povedal? videl nieco ci?
@barborka27 tak pekne odpocivaj. mnohim babam uz duphaston pomohol 😉 neboj, bude dobre 🙂
no samozrejme som to vcera (18 DC) nevydrzala a urobila som si test a samo ze negat a dnes ked som sa na neho kukla (vieeeem vieeem ze sa to nema 😅 ) tak tam bol megaslaby duuuusicek rovnakej hrubky ako kontrolny pruzok... ale mozno si to nahovaram xixixi ... tie dni tak pomaly utekaju ked sa na nieco tesim... 😠
dik baby 😉 priznam sa ze som to obkukala od jednej baby na inom fore ktora to obkukala od dalsej a tak 😀 ale strasne sa mi paci ta myslienka...
@minusko gratulujem 😵
baby mate doma niektora macky? ako si to s nimi zariadite ked budete/ste tehu? citala som viac clankov o toxoplazmoze a niekde je nazor ze ma byt obmedzeny kontakt alebo prec z domu, inde zas ze to nieje problem a lekari sa v tom tiez rozchadzaju... my mame dve a neviem si predstavit ich dat od nas prec ☹ viete o tom nieco viac?
@meatfly24 dr.mi povedala,ze som cca v 4-5 tyzdni,ale ze zatial sa neda viac zistit,ze ani nevyzera,ze by som to tam mala nejak krvave,ale mi povedala,ze vraj takto moze vyzerat aj mimomaternicove tehotenstvo,tak neviem,dala mi tie lieky a teraz uz musim iba cakat a dufat.
@barborka27 juj do kelu tak to sa nemozes ani uplne radovat,,, ja dufam ze to bude v absolutnom poriadku a ze ziadne mimo nebude 🙂 a musis tomu hlavne verit 🙂 ja idem k dokimu v pondelok a tiez mam strach aby bolo vsetko ok 🙂
@orchis ,tak dufam,ze pomoze aj mne🙂Budem ten najstastnejsi cloviecik na svete a moj drahy tiez,lebo vidim a pocujem na hlase,ze ho to trapi:(
@slnieckko my mame jednu, ale ja ju urcite nebudem davat prec. jej piesocek nebudem cistit, bude to robit priatel, ale inac nejdem zavadzat ziadne ine opatrenia. toxoplazmozu kludne mozes dostat aj z masa alebo len z takej jednoduchej prace na zahradke a pod. ja osobne nemam rada tieto novodobe strasiaky. dneska, ked zena otehotnie tak by ju uz niektori posielali priamo na izolacku. netreba to prehanat, davat si pozor ale nie prehnane. ved tym vytvarame uz aj imunitu nasim babatkam, nie? ja sa mienim stravovat ako doteraz len vynecham sushi a krvave steaky, ale budem sa snazit jest vsetko, nech si babo zvyka.
@barborka27 to je super, ze mas draheho, ktory s tebou suciti. nestresuj sa kvoli tomu, nezostava nic ineho len cakat. a ja si uprimne myslim, ze aj tak bude vsetko v poriadku 🙂 neboj
@zasha no my napriklad odcervujeme pravidelne, najprv sme to robili tabletkou ale teraz mame na to nejaky roztok. ale nasa dokonca beha aj povonku, no ona uz patri k nam, pre mna je ako moje male babo 😉 ved ked otehotniem tak si dam hned urobit testy na toxoplazmozu a zajdeme za nasim veterinarom a ten uz urcite bude vediet poradit 😉
@meatfly24 ved toto,musim dufat aj ja a mysliet len na najlepsie.V pondelok idem k mojej dr. a potom som si vybavila pre istotu este jednu doktorku,istota je gulomet.V pondelok budem na teba mysliet;)
@orchis budem sa snazit mysliet ako ty,dakujem ;)

@oskvarkaa ja stale rovnako. prsia ma stale bolia ale inac nic nove. niekedy mam pocit, ze ma velmi jemne picha na pravej strane v podbrusku ale to si mozem aj namyslat. byva mi tazko na zaludok a casto chodim na wc ale to ja stale, takze to nie su priznaky 😉 od posledneho uplne bieleho testu som sa celkom ukludnila. zistujem, ze mne to naozaj pomaha, ak mam pochybnosti urobim si test a ak ten je negativny tak sa ukludnim aj na 5 dni 😎 podla mojich vypoctov by mrcha mala dojst v utorok, tak uvidim. dnes idem s kamaratkou na dalsi vyjazd po lekarnach zhanat 10-kove testy 😉 vidim, ze tvoja mrcha by mala (ne)prist v nedelu 😉 tak to mas za kratko. ty si sa vobec netestla?