Po lete 2011 začíname. Kto tiež?
ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂
@lenkasop Ano-aspoň som to takto čítala z rôzných štúdíí na internete-E je na plodnosť,zinok odporúčajú ešte viac-ten je na zdravé spermie🙂Ale moc to nepreháňame-strieda to-la to bude brať len 3 mesiace-ešteže je úplne pohodový a nerobí mu to žiaden problém.A ty? Máš s vitamínmi nejaké skúsenost?
@nena3, @lenkasop súhlasim tiez som priatelovi kupila vit. E tiez na nete som sa docitala ze to je dobre na plodnost, zinok som nevedela takze dakujem za info v pondelok utekam do lekarne 😀 už vidim ako na mna bude pozerat ked mu donesiem dalsie vitaminky 😀 a beriete to naraz ? ci striedate jeden den E a jeden zinok ?
tak sa pridam s novinkami, v sobotu slabulinka ciarka na teste vcera nic-ale ten bol s nizsiou citlivostou a dnes na mamateste 2 ciarky🙂druha nie az tak extremne silna ako prva ale velmi dobre viditelna...tak snad mozem zacat dufat....
@amouramour super blahozelam 🙂 to vyzerá nádejne 😉 mamatest je vraj dost spolahlivy co citam tu na MK tak snad nesklame 🙂
@amouramour gratulujéééém 😉 , aj slabá čiarka sa ráta, ja som mala pri malej len slabé čiarky, tak je to v pohode...môžeš sa tešiť, nielen dúfať 🙂
Tak super gratulujem amouramour ! Určite sa môžeš tešiť! Aj ja som mala pri malej slabunké čiarky a už máme čoskoro 2 rôčky 😀 Tak aj ja som bola dnes v lekárni a nasadila mm vitamíny E a zinok! Pochvaľoval si, že sa o neho pekne starám, že vitamínky sú dôležité 😀 Tak uvidíme, ten vitamín E môže užívať aj žena? Užívam Femibion 800 môžem to kombinovať? Či ? 😅
inak som pridala fotku testika do albumu...tak snad lekara potvrdi dobru spravu a budeme sa moct tesit naozaj 😉
ahojte, tak sa hlasim spat. operacia dopadla vyborne, sice som si pretrpela svoje, ale stalo to za to. teraz uz len dobrat tento mesiac lieky a mozeme sa zacat snazit 😵
@amouramour gratulujem 😉
sjuzan77.....vitaj naspäť, som rada, že to dobre dopadlo 🙂
@amouramour gratulujééémm, je to super, drž sa a hlavne oddychuj, nestresuj a mysli pozitívne 🙂
nena13.....mm má ešte vitamíny centrum, tak potom nasadíme E a zinok, aby to nemiešal 🙂
zienky nedavno mal na funradiu rozhovor neonatolog Krcho- z kosickej novorodeneckej jisky, kde prizvukoval ze do 16tt urcite ziadne vitaminy. Ono to ma aj svoje rizika. 😒 mozete si vypocut tu http://www.funradio.sk/rannasou/host-peter-krcho. Taktiez na svojej stranke pise ze v ziadnom pripade neuzivat v tehotenstve, vitamin (synteticky) E,K,A,D- obzvlast v prvom trimestri. Je na tuto problematiku viacero odbornych clankov, prevazne vsak v anglitctine.
Tiez pozornostihodna skutocnost je ze v tele sa inac ssprava vitamin synteticky a inac vitamin zo stravy. Napr vitamin E v kombinacii s vitaminom A moze sposobit zlyhanie srdca matky vo vysokom stadiu tehotenstva. A synteticka kyselina listova, podla studii zvysuje riziko rakoviny prsnika a u dietata predispozicie na respiracne infekcie a srdcove vady. 😒 to je na tom najhorsie, ze clovek chce najlepsie pre seba aj pre svoje dieta a teraz sa ma rozhodovat co povazuje za mensie riziko 😖 Cisto za seba hovorim ze radsej si dopriat viac strukovin, celozrnnych cestovin a ovocia a telo ma vsetkeho dostatok a nie je to syntetickaa forma. Pripady u deti so zdvojenymi organmi sa velmi casto davaju so suvislostou s tehotenskymi vitaminmi. Tiez som dlhu dobu bola velmi na vazkach ci budem brat alebo nie, momentalne som v stadiu ze nie- cisto moja osobna preferencia.
@amouramour gratulujem konecne rva snazilka tehulka
dufam ze to dobre dopadne az do konca a z adva t budem mat aj ja?.-))
Ahojte,
aj ja by som sa ku Vam rada pridala. Pred siestimi mesiacmi som prekonala MA. Minuly tyzden som bola u gynekologa a povedal, ze vsetko vyzera byt v poriadku, dokonca mi na ultrazvuku potvrdil, ze mam prave ovulaciu a vraj nic nebrani tomu aby som otehotnela. Tak s manzelom uvazujeme o snazilkovani, asi zacneme koncom leta na dovolenke🙂 Na jednej strane babo velmi chcem, na druhej mam pocit, ze to nepreziem, ak sa to zopakuje... Inak fakt neviem ako sa mam postavit k tym vitaminom. Kyselinu listovu papam skoro kazdy den, nic ine som zatial sebe ani manzelovi nekupila. Mozu byt skodlive aj teraz pred otehotnenim?
kamienka..vitaj, ja som mala 2xMA, posledný bol 1.5. a teraz mám kolobeh vyšetrení, HAK na 3mes a potom podľa výsledkov sa uvidí kedy, ale snáď to vyjde so snažilkovaním na október 🙂 Aj ja si dávam kys. listovú, tak uvidím, je veľa názorov, človek aby sa v tom vyznal. Mne lekár dal HAK na zregenerovanie maternice ( aj po prvom MA,len tam som brala len 2mes) a potom sme sa mali hneď snažiť,len somsana to necítila a aj sa bála, čo keď znova. No teraz to proste vyjde, nesmieš sa stresovať a myslieť na to 🙂 Bude to v poriadku
@karin415 No sama neviem,čo by bolo najlepšie.Pri prvom tehotenstve som nebrala vitamíny a potratila som pri 2 som brala kyselinu už 3 mesiace pred a počas ,taktiež som potratila.Po všetkých vyšetreniach mi prišli len na tú vyššiu zrážanlivosť...Tak som si povedala,že to skúsim s vitamínmi-asi mi chýbajú-neviem,ale nič iné už preto,aby sa to nezopakovalo neviem urobiť.Začala som brať Calibrum len tento mesiac,ale medzi tým som sa dočítala,že sú tam syntetické vitamíny(ale to asi všetky sú v takejto forme viac -menej rovnaké),ale ževraj ten Femibion je lepší.Netrúfam si nikomu radiť,ale ja to skúsim s Femibion-samozrejme-1 tabletka denne -viac nie.Nie každý totiž dokáže spracovať vitamíny z potravy a mne hematologička hovorila,že budeme musieť jesť viac vitamíny-to,že žijem veľmi zdravo a milujem vitamíny v prírodnej forme🙂mi asi nie je moc platné...Fakt si dávam záležať na zdravej výžive už roky a chýbajú mi vitamíny...Len mi z toho vychádza,že ich asi neviem spracovať.Vyskúšam to teda takouto formou a uvidím. 🙂
@kamienka Ahoj.Kyselina listová určite neuškodí a je veľmi dôležitá aj v prvých mesiacoch tehotenstva-najlepšia je však v prírodnej forme.Určite sa jej nemusíš báť-naopak🙂Avšak,ako písala Danka existujú štúdie,ktoré spochybňujú umelé vitamíny-je len ne Tebe ako sa rozhodneš.Niektoré ženy však nevedia spracovať vitamíny z potravy,tak ich prijímajú aspoň v takejto forme.Ja beriem kys.listovú a striedam to s Calibrum baby(ten idem zmenť za Femibion-ževraj je lepší).Každý deň len jednu tabletku-nechcem to preháňať...Ale či robím dobre-to neviem🙂Len dúfam,že áno.Hlavne sa neboj ďalšieho tehotenstva-keď žena potratí 1x -je dosť veľká pravdepodobnosť,že je to náhoda.Držím Ti prsty-uvidíš,všetko dobre dopadne🙂
Dakujem baby, ste zlate 🙂
@nena13 No presne mam taky pocit, ze chcem urobit nieco aby sa to nezopakovalo, ale vela toho asi urobit nemozme, tak aspon tie vitaminy a zdrava zivotosprava. Drzim Ti palce a obdivujem tvoju odvahu a silu tlacit lekarov, aby s tym nieco robili 🙂 zasluzis si odmenu v podobe zdraveho babatka.
@lenkasop Dakujem, za privitanie aj povzbudenie. Asi si kupim este aj ten femibion.
ja som tiez citala rozne temy ohladom vitaminov a fakt sa tie nazory lisia. ked som sa radila o nich s mojim lekarom, tak mi odporucil uzivat vitaminy 3 mesiace pred otehotnenim, ale zaroven ma upozornil, ze ked otehotniem a skoncim 3. mesiac, tak mi ich prisne zakaze, vraj mi potom vsetko ohladom toho vysvetli 😕 v prirodnej forme vela vitaminov neprijimam, kedze mozem jest len velmi malo druhov zeleniny a ovocia, tak som si vybrala calibrum a som s nim velmi spokojna, pretoze sa mi skvelo upravil cyklus 🙂 ale podla mna je to s tymi vitaminmi ako s HA, kazdej sadne ina znacka 😉
abriela...tak mi to vysvetlil lekár, tak snáď sa nemíli 🙂 uvidíme
Dievčatá s tými vitamínkami, začala som brať kys. listovú a rozmýšľam nad calibrum alebo femibion (calibrum som mala aj pri Kike a všetko OK,potom pri oboch MA ☹ ,tak teraz sa asi dám na femibion, no nie somna 100% rozhodnutá) . Prvá mrška po kyrete úspešne prebieha,tak ešte 2x a potom ...... 🙂

nena13...pre manželíka si kúpila vit. E a zinok? Prepáč za otázku 😀