Po lete 2011 začíname. Kto tiež?
ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂
@lenkasop Ano-aspoň som to takto čítala z rôzných štúdíí na internete-E je na plodnosť,zinok odporúčajú ešte viac-ten je na zdravé spermie🙂Ale moc to nepreháňame-strieda to-la to bude brať len 3 mesiace-ešteže je úplne pohodový a nerobí mu to žiaden problém.A ty? Máš s vitamínmi nejaké skúsenost?
@nena3, @lenkasop súhlasim tiez som priatelovi kupila vit. E tiez na nete som sa docitala ze to je dobre na plodnost, zinok som nevedela takze dakujem za info v pondelok utekam do lekarne 😀 už vidim ako na mna bude pozerat ked mu donesiem dalsie vitaminky 😀 a beriete to naraz ? ci striedate jeden den E a jeden zinok ?
tak sa pridam s novinkami, v sobotu slabulinka ciarka na teste vcera nic-ale ten bol s nizsiou citlivostou a dnes na mamateste 2 ciarky🙂druha nie az tak extremne silna ako prva ale velmi dobre viditelna...tak snad mozem zacat dufat....
@amouramour super blahozelam 🙂 to vyzerá nádejne 😉 mamatest je vraj dost spolahlivy co citam tu na MK tak snad nesklame 🙂
@amouramour gratulujéééém 😉 , aj slabá čiarka sa ráta, ja som mala pri malej len slabé čiarky, tak je to v pohode...môžeš sa tešiť, nielen dúfať 🙂
Tak super gratulujem amouramour ! Určite sa môžeš tešiť! Aj ja som mala pri malej slabunké čiarky a už máme čoskoro 2 rôčky 😀 Tak aj ja som bola dnes v lekárni a nasadila mm vitamíny E a zinok! Pochvaľoval si, že sa o neho pekne starám, že vitamínky sú dôležité 😀 Tak uvidíme, ten vitamín E môže užívať aj žena? Užívam Femibion 800 môžem to kombinovať? Či ? 😅
@cumliatko no ja som Ecko brala a v pohodke🙂
inak som pridala fotku testika do albumu...tak snad lekara potvrdi dobru spravu a budeme sa moct tesit naozaj 😉
@amouramour foto krásne, máš to na 100 % 😉
@amouramoursrdečne gratulujem🙂
ahojte, tak sa hlasim spat. operacia dopadla vyborne, sice som si pretrpela svoje, ale stalo to za to. teraz uz len dobrat tento mesiac lieky a mozeme sa zacat snazit 😵
@amouramour gratulujem 😉
sjuzan77.....vitaj naspäť, som rada, že to dobre dopadlo 🙂
@amouramour gratulujééémm, je to super, drž sa a hlavne oddychuj, nestresuj a mysli pozitívne 🙂
nena13.....mm má ešte vitamíny centrum, tak potom nasadíme E a zinok, aby to nemiešal 🙂
dakujem vam krasne vsetkym...uvidime co este povie doktor🙂
zienky nedavno mal na funradiu rozhovor neonatolog Krcho- z kosickej novorodeneckej jisky, kde prizvukoval ze do 16tt urcite ziadne vitaminy. Ono to ma aj svoje rizika. 😒 mozete si vypocut tu http://www.funradio.sk/rannasou/host-peter-krcho. Taktiez na svojej stranke pise ze v ziadnom pripade neuzivat v tehotenstve, vitamin (synteticky) E,K,A,D- obzvlast v prvom trimestri. Je na tuto problematiku viacero odbornych clankov, prevazne vsak v anglitctine.
Tiez pozornostihodna skutocnost je ze v tele sa inac ssprava vitamin synteticky a inac vitamin zo stravy. Napr vitamin E v kombinacii s vitaminom A moze sposobit zlyhanie srdca matky vo vysokom stadiu tehotenstva. A synteticka kyselina listova, podla studii zvysuje riziko rakoviny prsnika a u dietata predispozicie na respiracne infekcie a srdcove vady. 😒 to je na tom najhorsie, ze clovek chce najlepsie pre seba aj pre svoje dieta a teraz sa ma rozhodovat co povazuje za mensie riziko 😖 Cisto za seba hovorim ze radsej si dopriat viac strukovin, celozrnnych cestovin a ovocia a telo ma vsetkeho dostatok a nie je to syntetickaa forma. Pripady u deti so zdvojenymi organmi sa velmi casto davaju so suvislostou s tehotenskymi vitaminmi. Tiez som dlhu dobu bola velmi na vazkach ci budem brat alebo nie, momentalne som v stadiu ze nie- cisto moja osobna preferencia.
@amouramour gratulujem konecne rva snazilka tehulka
dufam ze to dobre dopadne az do konca a z adva t budem mat aj ja?.-))
Ahojte,
aj ja by som sa ku Vam rada pridala. Pred siestimi mesiacmi som prekonala MA. Minuly tyzden som bola u gynekologa a povedal, ze vsetko vyzera byt v poriadku, dokonca mi na ultrazvuku potvrdil, ze mam prave ovulaciu a vraj nic nebrani tomu aby som otehotnela. Tak s manzelom uvazujeme o snazilkovani, asi zacneme koncom leta na dovolenke🙂 Na jednej strane babo velmi chcem, na druhej mam pocit, ze to nepreziem, ak sa to zopakuje... Inak fakt neviem ako sa mam postavit k tym vitaminom. Kyselinu listovu papam skoro kazdy den, nic ine som zatial sebe ani manzelovi nekupila. Mozu byt skodlive aj teraz pred otehotnenim?
@amouramour
gratulujem, daj vediet co povedal doktor 🙂
kamienka..vitaj, ja som mala 2xMA, posledný bol 1.5. a teraz mám kolobeh vyšetrení, HAK na 3mes a potom podľa výsledkov sa uvidí kedy, ale snáď to vyjde so snažilkovaním na október 🙂 Aj ja si dávam kys. listovú, tak uvidím, je veľa názorov, človek aby sa v tom vyznal. Mne lekár dal HAK na zregenerovanie maternice ( aj po prvom MA,len tam som brala len 2mes) a potom sme sa mali hneď snažiť,len somsana to necítila a aj sa bála, čo keď znova. No teraz to proste vyjde, nesmieš sa stresovať a myslieť na to 🙂 Bude to v poriadku
@karin415 No sama neviem,čo by bolo najlepšie.Pri prvom tehotenstve som nebrala vitamíny a potratila som pri 2 som brala kyselinu už 3 mesiace pred a počas ,taktiež som potratila.Po všetkých vyšetreniach mi prišli len na tú vyššiu zrážanlivosť...Tak som si povedala,že to skúsim s vitamínmi-asi mi chýbajú-neviem,ale nič iné už preto,aby sa to nezopakovalo neviem urobiť.Začala som brať Calibrum len tento mesiac,ale medzi tým som sa dočítala,že sú tam syntetické vitamíny(ale to asi všetky sú v takejto forme viac -menej rovnaké),ale ževraj ten Femibion je lepší.Netrúfam si nikomu radiť,ale ja to skúsim s Femibion-samozrejme-1 tabletka denne -viac nie.Nie každý totiž dokáže spracovať vitamíny z potravy a mne hematologička hovorila,že budeme musieť jesť viac vitamíny-to,že žijem veľmi zdravo a milujem vitamíny v prírodnej forme🙂mi asi nie je moc platné...Fakt si dávam záležať na zdravej výžive už roky a chýbajú mi vitamíny...Len mi z toho vychádza,že ich asi neviem spracovať.Vyskúšam to teda takouto formou a uvidím. 🙂
@kamienka Ahoj.Kyselina listová určite neuškodí a je veľmi dôležitá aj v prvých mesiacoch tehotenstva-najlepšia je však v prírodnej forme.Určite sa jej nemusíš báť-naopak🙂Avšak,ako písala Danka existujú štúdie,ktoré spochybňujú umelé vitamíny-je len ne Tebe ako sa rozhodneš.Niektoré ženy však nevedia spracovať vitamíny z potravy,tak ich prijímajú aspoň v takejto forme.Ja beriem kys.listovú a striedam to s Calibrum baby(ten idem zmenť za Femibion-ževraj je lepší).Každý deň len jednu tabletku-nechcem to preháňať...Ale či robím dobre-to neviem🙂Len dúfam,že áno.Hlavne sa neboj ďalšieho tehotenstva-keď žena potratí 1x -je dosť veľká pravdepodobnosť,že je to náhoda.Držím Ti prsty-uvidíš,všetko dobre dopadne🙂
Dakujem baby, ste zlate 🙂
@nena13 No presne mam taky pocit, ze chcem urobit nieco aby sa to nezopakovalo, ale vela toho asi urobit nemozme, tak aspon tie vitaminy a zdrava zivotosprava. Drzim Ti palce a obdivujem tvoju odvahu a silu tlacit lekarov, aby s tym nieco robili 🙂 zasluzis si odmenu v podobe zdraveho babatka.
@lenkasop Dakujem, za privitanie aj povzbudenie. Asi si kupim este aj ten femibion.
ja som tiez citala rozne temy ohladom vitaminov a fakt sa tie nazory lisia. ked som sa radila o nich s mojim lekarom, tak mi odporucil uzivat vitaminy 3 mesiace pred otehotnenim, ale zaroven ma upozornil, ze ked otehotniem a skoncim 3. mesiac, tak mi ich prisne zakaze, vraj mi potom vsetko ohladom toho vysvetli 😕 v prirodnej forme vela vitaminov neprijimam, kedze mozem jest len velmi malo druhov zeleniny a ovocia, tak som si vybrala calibrum a som s nim velmi spokojna, pretoze sa mi skvelo upravil cyklus 🙂 ale podla mna je to s tymi vitaminmi ako s HA, kazdej sadne ina znacka 😉
abriela...tak mi to vysvetlil lekár, tak snáď sa nemíli 🙂 uvidíme
Dievčatá s tými vitamínkami, začala som brať kys. listovú a rozmýšľam nad calibrum alebo femibion (calibrum som mala aj pri Kike a všetko OK,potom pri oboch MA ☹ ,tak teraz sa asi dám na femibion, no nie somna 100% rozhodnutá) . Prvá mrška po kyrete úspešne prebieha,tak ešte 2x a potom ...... 🙂

nena13...pre manželíka si kúpila vit. E a zinok? Prepáč za otázku 😀