Po lete 2011 začíname. Kto tiež?
ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂
@mariynka ano a vraj este sko,r ked si aj velmi kratko tehotna, tak skor ti ukaze ovu test pozitivne ako tehu testy.... 🙂 🙂 🙂 tak mozno aj si...treba skusit original tehu test a ked budu kolajničky tak super 😀 😀 mozno sa nejaka spermia prešmykla, aj ked nesnazilkujete 😅 😅
@monika2712 je mi luto ze si si musela prejst kyretom 😔 Ale uvidis ze do vianoc sa to podari opat,drzim palce🙂
A ten nepravidelny cyklus je problemom mnohych zien- aj mna:-/
@jasin dakujem, no stalo sa.. a bolo aj horsie, ale uz je to za nami, len velmi tuzim byt znova tehotna a donosit zdrave dieta.. a manzel ma pocit ze prilis tlacim na pilu. ze sa tym vsetkym az moc zaoberam.. lenze ked nebudem, tak mozno nikdy neotehotnieme.. on ma len pocit, ze to treba nechat na prirodu viac, ze ked sa nam prvy krat podarilo bez nejakeho snazenia, ani sme nevedeli, ze sa podari aj znova..
no ten nepravidelny cyklus mam az od kyretu.. dovtedy bol celkom v pohode, aj ovulku som si vedela vzdy odsledovat skoro presne.. tieto posledne mesiace ale vobec neviem na com som.. priznaky rozne, vselijake, matuce..
@anastacia242 no som zvedava, ze by som ten ovu test skusila aj dnes.. sranda,ze kazu robit si ho poobede, okolo 16tej a predtym 2hod. nepit.. ale ja si ich robievam vecer, po najedeni,napiti 😀 😉
@monika2712 mne uz raz ovu potvrdili.. sonom.. 😉 len sme ju nevyuzili 😀 😉 aj ja sa chystam na preventivku po roku na gyndu 😉 a tiez mam nepravidelny cyklus, velmi dlhy 😒 😒
@monika2712 Vsetko v zivote ma svoj cas. Len niekedy ten cas pride trosku neskor a clovek sa toho nemoze dockat. Ale mimi pride v spravnom case ci uz skor ci neskor 🙂 A telo tiez ma niekedy vsetkeho dost tak sa sprava tak akoby sa nemalo- ale raz to prejde a bude aj babatko. 🙂
@monika2712 ja som bola cca 2 tyzdne pred tebou 😠 😠 taaak uz to mame za sebou......ale poviem ti, ze asi kazda moja kamoska si tym presla, hlavne take ako ja, ze to prve tehu nevyslo, ale aj kamoska co cakala druhe sa jej to stalo v lete...netreba stresovat, aj ja som bola tiez pred prvym tak,ze som uz strraaasne chcela a ako to dopadlo ☹ ☹ ☹ stale som robila testy, ale odkedy som bola na kyret a teraz co sme sa uz zacali snazit, tak to nerobím...spolieham, ze tak ako tvrdi lekar do polroka by sa malo zadariť 😅 😅 😅 tak mu verím, nechavam to tak..testy mi nepomozu...
kocky, a preco ste boli na kyret???
@anastacia242 urcite sa zadari a dopadne to uz tentokrat lepsie🙂 A vsetk oje najlepsie nechat na prirodu ona si vsetko vyriesi, vsetko ma svoj cas. 🙂
ja si tiez myslim,ze babo vie najlepsie, kedy prist 😉 a tiez nemienim snazilkovat, kazdemu o tom rozpravat, verejne to rozoberat, stresovat sa, panikarit.. aj tak sa zvykne zadarit vtedy, ked zena na to nemysli, je v klude a sex si uziva a nie len mysli na to, ze ide plodit babo.. preto sa zvykne zadarit na dovolenke.. alebo niekde na lyzovacke na horach.. ja dufam,ze ked zacneme, nebudem na to mysliet.. chcem to nechat plynut.. ved vsetko ma svoj cas 😉 😉 😉
@mariynka lebo sme boli tehu, ale neuspesne,....plod nerástol-u mna mu ani nezacal pulz,len sa uhniezdilo a nič dalej...
@mariynka anembryomola, cize bezplodove tehu..
@anastacia242 hm zavidim ti ten pristup.. ja sa na to vsetko az prilis sustredim, az prilis chcem.. a mozno prave preto sa to nepodari.. ale verim ze raz ano.. tiez si vravim ze ked to ma prijst, tak to pride..
@jasin no len za chvilu mam 30, potrebujem cim skor kojit, a tak som extremne netrpezliva.. a neviem to ovplyvnit.. musela by som sa zamestnat niecim inym, aby som na to nemyslela.. najblizsich 10 dni sa budem tak pozorovat, ci nemam nejake priznaky.. ach jaj. uz aby bolo o 10 dni viac.. zatial ma len pali zaha, ale par dni po ovu to asi este nic neznamena 😀
@anastacia242 aha, tak to ma mrzi ☹ a kyret je potrat?
@mariynka my tiez snazilkujeme tak nejak "netradicne" -vtedy kedy mame chut a cas😀- co je malokedy:-/ alebo najnovsie ked to schvali ovu test 🙂
a ja hoc robim ,beriem co beriem cyklus sa mi aj tak neupravi- ale uz som si zvykla ze mrcha pride vtedy ked ju necakam- podla mna je dlzka cyklu nepodstatna kedze hlavny je den ovulacie a ten sa da "lahko" zistit testami🙂
@monika2712 aj ja som kupovala Rapi Clear ovu testy.... ja praveze po kyrete az som sa cudovala posledne 3menstr.presné ako hodinky 28dni MC 🙂
@monika2712 Asi vecsina lekarov tvrdi ze najlepsie je mat prve dieta pred 30tkou, uvidis mozno dostanes k 30tke ten najkrajsi darcek 😉 A to ze sa sledujes ta nestresuje nejak velmi?
@monika2712 aha, cize vzniklo nieco bez srdiecka? boze 😒 aaaaa, zacni upratovat skrine 😀 prides na ine myslienky, ja som dnes cely den triedila stare handry 😝 nech mozem dokupit nove 😉 zamestnavaj sa niecim.. nie je dobre nad tym stale rozmyslat.. a nesleduj sa 😉 😉 ved co ma prist, pride.. nech robis,co robis,alebo nerobis 😉
@mariynka kyretaz je cistenie maternice, odstrani sa tym zbytok tehu,plodu, vakov, podla toho co tam ostalo, cast sliznice, ktora potom musi naspat dorast.. alebo tak nejak to je..
@monika2712 a vedia lekari povedat, preco nieco take vznikne?nechapem tomu..
@mariynka no v mojom pripade prislo k nejakej chybe zrejme uz pri oplodneni, bud chore vajicko, alebo zla spermia, alebo pri samotnom oplodneni nastala chyba, ja som plod nikdy nevidela na sone.. bol tam iba gestacny vak.
@jasin stresuje ma uplne vsetko!! 😀 vies je to nase prve snazenie sa po kyrete, a som asi nahnevana sama na seba, ze sme nemali viac chute a energie sa snazit viac, hlavne vtedy ked mi vysiel ovu test.. ale obaja sme dlho v praci, plus manzel chodi na anglinu po praci.. a uz sme boli tento tyzden fakt vycerpani..
@mariynka nie potrat, ale vycistenie dutiny brušnej......a kedze bol plod "mrtvy" tak je to odstranenie a vycistenie....esteze mame USG....
@monika2712 snaz sa nestresovat - stres neprospieva ani snazilkovaniu, pozitivne myslenie je lepsie 🙂 A ono snazilkovanie v dnesnej dobe je obrovsky problem- hlavne casovo - kedze ludia pracuju vela dlho a potom nie je cas a ani chut :-/ .. ale uvidis mozno aj snazilkovanie nie uplne podla tvojich predstav bude mat uspech 🙂
@mariynka po prvom druhom MA, cize zamlcanom potrate, sa nezvyknu robit ziadne testy.. ono vies, tie situacie su rozne, moze zena zacat krvacat a tym vypudi plod, alebo nemusi, ako ja, len zrazu neboli priznaky tehu, a mala som dvakrat silnu bolest v podbrusku, akoby kontrakciu.. ked maju este pri kyrete co odobrat, cize ked je tam odumrety plod, tak sa niekedy da nieco zistit z histologie, ale vacsinou nie.. vacsinou sa na pricinu po prvom nepride.. asi v 90 percentach.. hovori sa ze to priroda sama selektuje zdrave plody od chorych tymto sposobom..
@monika2712 veelmi dobre si to opisala, mne to tiez lekar vysvetlil, ze je zbytocne sa nad tym zamyslat a rozmyslat preco sa to stalo, lebo moze byt veeelmi vela dovodov a pricin, bud slaba spermia alebo slabe vajicko, presne tak....jednoducho sa to stava....za inych okolnosti by sa neuhniezdilo,ale uhniezdilo sa...a nevladalo dalej rast a vyvijat sa...tiez bol u mna ten gestacny vacok-ja som aj zabudla ako sa to vola...si mi pomohla, a potom po 2tyzdnoch, co som isla na kontrolu tak uz nebolo nic len take ako bublinka, ale bez pulzu....tak som aj nazvala moj plod-resp.neplod BUBLINKA...
@blackswan75 dakujem moja,no ja si meriam teplotku stale uz druhy mesiac,tak uvidime a skusim to hodit aj na tu stranku od teba a super silnie ciarocka,gratulko moja este raz
@dajaja pri 35-36 dnovom cykle sa ma zacat testovat v 19-24 den cyklu,ja som si tento mesiac kupila ovu testiky prvykrat a akurat presne den pred ovu :D
@monika2712 len ja som sa citila uplne super...nic mi nebolo...ani brucho ma nebolelo, ani zle mi nebolo, len prsia napnute a citlive bolestive...a zdalo sa mi, ze mam take nafuknute brucho...inak nic....takze som nemala vobec pochybnosti, ze nieco nieje ok...len jak mi povedal na usg, ze to nevyzera dobre hned som tušila.... 😢 😢 😢 😢 to o čom mi kamaratky rozpravali a zrazu som to prežívala na vlastnej koži 😢 😢 😢 😢
Dobcu nocku prajem. Zajtra sa ozvem 🙂
@anastacia242 a vy sa teda uz od augusta snazite vytrvale nejak a zatial nic? cakali ste aj na prve dlho?
my prve uplne nahodne, vedela som ze o par dni bude ovulka.. cca 3-4 dni pred sme sa milovali, nie za ucelom plodit, no a vyslo to.. teda takmer.. u mna asi spravila vela psychika v tom case, teda vsetci co vedia co som prezivala mi to tvrdia, ale doktorka ktora mi robila kyret, sa tvarila inak.. povedala, ze to mohlo byt cokolvek..

@mariynka ja som si kupila Rapi clear.. ale asi ak sa teraz nepodarilo, tak dalsi mesiac skusim ine kupit.. mimo toho teda ze chcem ist na gyndu, mam ist aj tak na kontrolu, tak asi sa objednam v strede cyklud aby mi mohla potvrdit ovu aj sonom... predsa len to je asi najistejsia metoda, len sa to neda robit kazdy mesiac.