Po lete 2011 začíname. Kto tiež?
ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂
Ahojte baby, dlho som tu nebola, lebo som na to nemala sily ☹(( Vysadenie HAK nedopadlo dobre, urobila sa mi cysta a o tyzden som s krutymi bolestami skoncila na urgente. Cyste sa akosi nechce ist prec, uz su to skoro dva mesiace a navyse ma doktorka "potesila", ze si mam uvedomit, ze bez hormonalnej liecby spontanne nikdy neotehotniem ☹ Lenze taka liecba je na dlho a kym nezmizne cysta, nic so mnou neurobia. Akoby toho nebolo malo, drahy mi v marci odide na pol roka prec ☹ Ufff, aspon ze o mesiac sa berieme, mam aspon jeden svetly bod v dlhom obdobi smutku a beznadeje ☹(( Ale neprestavam verit, ze to bude dobre, mozno si na drobca budeme musiet pockat dlhsie, ale verim, ze raz bude.
@dominika911 nebojte sa koceny babo pride ked bude pravy cas mne sa to lahko hovori ked uz jedno mam no ale uvidite raz to pride a potom budete najstastnejsie a najkrajsie mamicky pod slnkom 😀
@janka9898 dakujem si strasne zlata...asi je to tak lepsie verit tejto myslienke ako sa utpatat kazdy mesiac v testoch
@dominika911 to by som netvrdila, nepoznam tvoje rodinne zazemie, mam v okoli vela dievcat, ktore mali babo, este ked byvali u rodicov a po roku-dvoch sa prestahovali do vlastneho 😉
@adula3334 kazdy ma pravo zmenit pohlad na urcite veci 🙂 ja som sa nikdy vydavat nechcela, zmenila som nazor, ked som spoznala mojho draheho 😉
@fliacik je mi to luto, zelam vela sil, ja som mala 1 cystu a zial sa to zistilo, az ked mi praskla, ale nastastie to dobre dopadlo a som v poriadku. uzi si zatial svadbu a ked sa ti drahy vrati, urcite uz budes v uplnom poriadku a babo sa podari. ked sa mozem opytat, ako ta doktorka zistila, ze to spontanne nepojde?
@janka9898 ako tvoj graf ???
@sjuzan77 hej? 😲 obdivujem ich 🙂 ...ja som taka cudna povaha a s mamou by sme si asi skocili do vlasou a keby som byvala so svokrou tak by som sa bala,ze sa nam moze zhorsit nas vztah (jej dom jej pravidla). Dalsim strachom je ponorka....ktora urcite pride. A poslednym dost dolezitym dovodom je vzdialenost....svokra by ma delila od muza 210km a mamina 350 km.<-- toto je co si myslim, moja obava. No urcite keby ze sa to stane tak sa k tomu postavim zodpovedne a nejako to vydrzim, a budem sa aj snazit a nie sa utapat (ako teraz 😀 ) ved som nejaka bojovnica 😉
@sjuzan77 No, samu ma to prekvapilo. V 17-tich mi po chorobe a prudkom úbytku váhy prestala menštruácia. Behala som po vyšetreniach, endokrinológoch, nezistili prečo, ale prestali sa mi tvoriť ženské hormóny a nerástla mi maternica (dovtedy som MS mala úplne pravidelnú). Po pár rokoch trápenia a vyvolávačkách mi Dr. nasadila antikoncepciu a tú som brala 8 rokov. MS pravidelná, cítila som sa fajn, všetko sa zdalo v pohode. Teraz sme sa so snúbencom rozhodli mať bábo, preto som ju vysadila. Dúfala som, že po takej dobe, obnovení pôvodnej váhy sa MS má šancu opäť naštartovať aj sama. Veď pri užívaní HAK mi aj maternica pekne dorástla, vaječníky majú normálnu veľkosť... No a lekárka mi bez vysvetlenia a bez hormonálneho profilu toto šplechla necitlivo medzi oči. Vraj toho si musím byť vedomá, že spontánne to pri mojej diagnóze nikdy nepôjde ☹((
Ahojte babulky, tak ja dufam, ze tato tema je este stale aktualna a ze tu este obcas niekto nankukne.. my tiez planujeme zacat po lete, este si chceme a dovolenku vychutnat v pohodicke a potom vysadit tabletky a budeme cakat.. len dufam, ze sa zadari 🙂
Rozmyslam....rozmyslam a neviem......zienky prosim vas ako je to mozne, ze ked sa so svojimi polovickami tulime pocas ovu alebo plus minus 1 den, tak preco niesme uz kinderka? 😀 nerozumiem tomu 😒
aka to musi byt nahoda, ći stastie, ked niekto neplanuje a raz dva a je kinderko
😒 a ja by som chcela a nedari sa ☹
@dominika911 No to by som aj ja chcela vedieť! 😠
@dominika911 nam to doma s rodicmi tiez klape, ale samozrejme, ze sa vyskytnu aj nejake hadky a presne kvoli tym pravidlam. mama ma svoj zauzivany system, co sa tyka domacnosti a ja mam vlastnu predstavu-samozrejme uplne odlisnu. sice mame dobre vztahy, ale uz sa tesim, ked sa prestahujeme do vlastneho 😔
@fliacik odporucam zmenit doktorku. keby bola profesionalna, nedovolila by si toto povedat bez kompletnych vvysetreni. nehovoriac o tom, ze to bolo fakt necitlive 😠
@janka9898 a kolkaty den po ovu mas?
co sa tyka toho, preco sa nedari otehotniet, ak si odmyslim mozne zdravotne problemy, tak ja to pripisujem obdobiu, v akom zijeme. moj nazor je, ze urcite tomu neprospieva, ze denne zijeme v strese, stale sa musime niekam nahanat, clovek nema cas si naozaj oddychnut a toto vsetko vplyva negativne na organizmus 😒
@dominika911 neboj dominika zadari sa🙂ja som nikdy netusila kedy mam presne ovu...a vies ani s tym tulenim to netreba prehanat...obcas treba nechat aj oddychnut aby sa vytvorio vsetko kvalitne a cerstve🙂u mna asi zabralo vysadenie HAK...jeden cyklus som dostala a druhy cyklus uz nie...a ovu som mala 28 den...a nedavala som velke sance otehotneniu kvoli roznym zdravotnym problemom....takze urcite sa zadari aj vam vsetkym🙂a dufam, ze tu bude stale viac stastnych mamiciek🙂
@janka9898 ovu mavam 19-20 den cyklu, co mi vychadza tento utorok, alebo streda, takze ideme na to 😉 dnes som sa nastvala na fertilityfriend, pretoze mi oznacilo, ze som mala ovu 14 den cyklu, co je uplna blbost, kedze teploty, hlien aj bolesti mi naznacuju, ze sa blizi teraz.
@amouramour a ako sa citis, prebieha vsetko v poriadku?
no dufam ze tu druhu variantu.-)))drziiim moc moc moc pastiky
@sjuzan77 no byva mi strasne zle...ale snazim sa zakazdym hovorit, ze to je dobre znamenie🙂a 11.augusta sa chystam prvy krat na poradnu, tak som zvedava🙂
@amouramour kedy ti zacali nevolnosti? mas pravdu, je to dobre znamenie a nepotrva to vecne 😉
asi tak od siesteho tyzdna...a teda niekedy je to dost narocne zvladnut najma v praci🙂ale skusam na to zazvorovy caj a troska pomaha🙂

@sjuzan77 ja som bola najskor presvedcena,ze svadbu,teda papier nepotrebujem...tak sme sa zacali snazit o babo,potom sme vybavovali hypoteku,takze bolo aj dobre,ze nas nebrali 3,lebo by nam to nevyslo,a teraz popri splatkach a zivotu,nejako na to nenasetrime...a to vazne nesnivam o velkej svadbe... 😒 a k dietatu mi uz ta svadba chyba,zmenila som nazor