Po lete 2011 začíname. Kto tiež?
ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂
@jarkova ta cista kys.listova sa kuppuje len tak bez receptu?a ako dlho to budes uzivat...?ja som pri prvom uzivala centrum materna..vtedy to stalo okolo 600sk este,a myslim,ze mi to bolo zbytocne...radsej budem jest ovocie a zeleninu a nie sa stresovat,ci som dnes uzila tabl. al. nie...
@bobocka Pozor na dennu odporucanu davku - pri niektorych vitaminoch nie je dobre brat viac ako je odporucana denna davka. Preto tie vitaminy pre planovanie a tehotne davaju velky pozor na dennu odporucanu davku.Kyselina listova by mala byt zastupena 0,4mg. Vela vit. B1 ma zevraj za nasledok velke deti - denna odporucana davka je 1,6 mg. Tu je o tom viac
http://lesk.cas.sk/clanok/6522/tehotenske-vitam...
@mima1983 http://www.femibion.sk/index.php?pid=femibion800 800 je na obdobie pred tehu a prvy trimester a http://www.femibion.sk/index.php?pid=femibion400 400+DHA je na druhy a treti trimester a obdobie dojcenia.
ja som bola dnes v lekarni koli tym jamieson prenatal vitaminom a akoby po nich zlahla zem.nikde ich nemaju,ale ze este poskusaju z inakade objednat.tak som bola viacmenej nutena si femibion kupit.13.40euri na mesiac 😲 som preglgla a zaplatila.je to strasna palka,no v lekarni mi povedali,ze to vraj aj zodpoveda kvalite,vraj su najlepsie na trhu 😕 no neviem.ja chcem tie jamieson,ale kedze ich niet,tak zatial femibion. na tom femibion 400 sa mi najviac paci,ze obsahuje dha.to je super 😉 uvidime ci zozeniem tie jamieson a ak nie,tak asi ostanem pri tychto zdimacoch penazi 😀 😀 😀
@barbora21 to ano,lenze velmi vela zien nedokazedostatocne spracovat kyselinu listovu,takze podla mna hlavne preto je tam navysena,aby sa co najvac do tela maminy dostalo.inak si to 2,5x nasobne denne mnozstvo vysvetlit neviem 😕 aj na femibion letaku sa o tom pise : " stúdie dokázali, že ženy, ktoré užívali Femibion s obsahom Metafolínu dosiahli podstatne vyššie hladiny folátov v červených krvinkách a materskom mlieku v porovnaní so ženami, ktoré užívali len kyselinu listovú. Metafolín ako najvýznamnejšia biologická forma folátu predstavuje optimálny účinok u 50% žien, ktoré nie sú schopné metabolizovať kyselinu listovú. "
@mima1983 pocas tehu, mas narok na 2 prehliadky ktore uz nie su povinne ale ja som ich vyuzila a chystam sa zas... 🙂
@barbora21 vsak aj mne to bolo divne,ale potom co som sa dozvedela,ze nie kazda vie kys lis dobre spracovat,tak som si spojila dve a dve a napadlo ma,ze jamieson ma prave koli tomu take mnozstvo kys lis.nemysli si vsak,ze nadmerne mnozstvo je skodlive.vsak k tabletam matka predsa este naturalnu kys lis z jedla dostava.alebo ze by tam bol nejaky zdravy limit? 😕 o tomto veru dostatocne info nemam 😅
@deniskateniska lokalka sa moze pri dojceni nastopro.neviem ako je to v tehu.a ked ti budu robit rontgen,tehu-netehu,vzdy si pytaj tu ochrannu vestu.tu musi mat teraz uz kadzy 😉
@bobocka ved to pocka 9 mesiacov, povedal ze to tam moze byt aj 5 rokov, proste necitim to bo mi odumrel nerv, stacilo male buchnu tie ani som o tom nemusela vediet... 😒 a rontgen nechcem ani nahodou v tehu aj s vestou ..
Ahojte, neviem ci riesite BT (bazalna teplota) ale keby niekto chcel tu je link na zapisovanie menstruacie (mrchy) - robi to aj peknu statistiku a tiez sa da zapisovat BT a pekne vam to urobi graf, kde by ste mali vidiet plodne dni.
http://www.kalendar.esvet.eu/?ln=sk
@barbora21 ale ak su to schvalene vitaminy,tak to predsa nemoze byt skodlive 😕 to jedine ze by si zena sama davkovala viacero tabliet,ale ak su to prenatalne vitaminy a v jednej tablete je obsiahnute take mnozstvo a jedna tableta sa ma denne jest,tak to predsa musi byt ok.ak by to bolo skodlive,tak by taky obsah schvaleny predsa nebol,ci? 😅 @deniskateniska no radsej si to chod dat prezriet a porad sa s gynekologom,ze ci mozes cakat,alebo je lepsie to riesit,lebo pokazeny zub v tehu vie riadnu neplechu narobit.ci boli alebo neboli.preto by mali tehotne mat min jednu prehliadku zubov pocas tehu.
@barbora21 http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=3... tu je o tom pisane, a veru nadmerne mnozstvo skodi a veru dost. 😖
@deniskateniska super, som zvedava, co ti povie 😉 ja mam dalsiu kontrolu 23.8. 🙂 inak s tym zubom fakt radsej chod, ako ti radi bobocka, moze sa ti to zapalit s tym, ze zapalove lozisko sa ti usadi niekde v tele a uz ho nenajdu. mne ho hladaju uz 6 rokov a stale nic ☹
@adula3334 u tvojej zubarky sa caka na plombovanie 7 mesiacov ? 🤐
@barbora21 ved aj ja ostavam na fembione.tam sa pisalo o nadmernom mnozstve a to jest nad 1mg denne.a ze zdravim to v podstate az tak uskodit nemoze,ale chorim to nadmerne uzivanie kys listovej uskodit moze.ono tam aj pisali o vhodnom dennom mnozstve pre tehotne a snazilky a tam bolo tych 0,4mg a to femibion ma.aj calibrum atd.skor som to pisala k tomu jemiesonu.aj ked si myslim,ze pre tehulky je to stale v poriadku,lebo ako tehu zena potrebuje kys lis pre seba,tak ju potrebuje aj babo .
no ja idem 24.8 ku gynekologovi a budem tieto veci s nim preberat.tehu este nie som(teda myslim,ze nie aj ked meska trosken 😅 ),este sme sa nesnazili a naopak si este davame pozor,lebo len teraz som si dnp zacala platiti a poriadne snazenie nastane az v oktobri-novembri.no pripravit sa treba 🙂 hak neberiem uz skoro 3 roky.vysadila som 3 mes pred otehotnenim a odvtedy uz o tom nechcem ani pocut 😀
@sjuzan77 ja som uz na to objednana mam 2 terminy bo mi musi este jeden zub zaplombovat, no len neviem ci mi to bude robit.. 5.9. idem s tym vackom tak som zvedava... mozno si vystaci s tym rontgenom co ma...ale aj tak je sranda ze kebyze sa mi nepokazil zub vedla co miopravoval, robil rontgen, inak by sme ani nezistili ze to tam je.. no hlavne ze sa to zistilo 🙂
@cumliatko mne vyslo 5. april 😀 😀 ale mam 29 dnovy cyklus tak tiez 6. april a vtedy sa narodil moj svagor 😀 😀 muzova rodina je cela aprilova, starka, svokra svagor, moj oco, tam maju aj meniny.. no salena rodina 😀 😀 😀 teraz v piatok ides?
@deniskateniska Hej, zajtra idem ráno, mm má zajtra voľno v práci, tak bude s malou, som taká nervní 😅 Zajtra napíšem, čo sme zistili s tou mojou slepou dokinou. No aj my máme v apríli toho veľa, čo blázniví ale baran je hnusné znamenie, ja si to priznávam, cholerik a tvrdohlavá no chudák môj muž, a ešte dcérka je Lev, no konec! Ten sa asi od nás odsťahuje. 😀 Už to môže zachrániť len to, že by to bol chlapec, aby nebol sám proti trom babám - baraniciam a levici 😝
@cumliatko 😀 😀 😀 neboj vsetko dobre dopadne a kukala si v cinskom kalendari co ti vychadza? mne by to mala byt dievca ale z muzovej rodiny sa nerodia dievcata... mm je z 5 chalanov jeho oco z 3 tak dufam ze sa vydari dievca 😀 😀 😀 ale neviem ci budem chciet vediet co to bude, ani romika sme nechceli vediet a ja som sa tak pozerala na utz ze som to uvidela 😀 😀

@adula3334 pytala som sa na to aj kamosky a aj ona hovorila, ze neni problem, ze jej tiez s bruskom aj plombovala aj injekciu davala, a ze v pohode...