icon

Po lete 2011 začíname. Kto tiež?

nikiarudi
26. apr 2011

ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂

tatya
5. aug 2011

@mima1983 no, ja som povodne chcela rodit normalne, ale porod vobec nepostupoval, mala bola stale vysoko, tak mali pri mne poradu 3 lekari a prehovorili ma na cisarsky 😝
Teraz si hovorim, ze mozno lepsie, ako by sa mi tam mala niekde zasekla ako kamoske, co jej babo potom tahali kliestami 😲 alebo by som bola cela potrhana, ako manzelova sesternica az po konecnik a mesiac po porode vobec nemohla chodit 😒
My sme takto obe uplne v pohode, malu mi hned ukazali a nemam ziadnu traumu alebo stres z porodu a uz teraz sa tesim na druhy 🙂

tatya
5. aug 2011

@bobocka no ved som pisala, ze len ak jete vela ovocia a zeleniny netreba "umele" vitaminy 🙂
A je pravda, ze niekedy mozes mat aj peniaze, ale vyber ovocia a zeleniny v nasich obchodoch je otrasny, ze si ani nemas co kupit... napr. take normalne stavnate pomarance su dost zriedkave, vacsinou su take suche 😝

zuzik1983
5. aug 2011

@tatya v tom pripade by dievcatko bolo, ale nebolo by narodene vtedy, ako tato prva.ja by som chcela mat deti v jeden mesiac narodene 😝

jarkova
5. aug 2011

@adula3334 ahoj, ano dá sa kúpiť bez predpisu. asi ti budu ponukať najskôr všeliké značky - tie čo vyrabajú aj vit. pre tehule, ale majú aj klasickú v obdlžnikovej krabičke a je lacnejšia. Papať ju budem asi dopolkytehulkovania (dúfam,že sa čoskoro pošťastí) .))

tatya
5. aug 2011

@zuzik1983 aha, tak to mas dilemu 😀 ale ked dobre ratam, dievcatko keby sa podarilo hned zaciatkom novembra, vyjde Ti na zaciatok augusta, to nie je velky rozdiel 🙂 a mozno aj koniec jula, ked sa narodi par dni skor 🙂

bobocka
5. aug 2011

@tatya ved to a aj tak je to ovocie z obchodov tak presiaknute pesticidmi a spol,ze k vitaminom sa clovek tazko dopatra 😅 ja som bola pri prvom tehu spokojna s vitaminmi,citila som sa dobre,porod bola parada fantazia(naturalny) a tak budem tomu verna aj pri druhom ked sa podari.ono je to o vlastnom pocite.ja osobne som taka,ze v tehu som bola max opatrna,nerobila som nic co sa neodporucalo.snazila som sa stravovat co najzdravsie,nejedla som ziadne surove maso(ziadne sushi ci tatarak) ziadne tavene syry(k syrokremu som si ani nepricuchla),ziadnu pecienku,ziadna kava ani kola nebola,ani sladene dzusy.poctivo som vodu pila a neskor mineralku magneziovu...ziadne farbenie vlasov ci pouzivanie sprejovych antiperspirantov( v tehu sa vobec antiperpiranty nemaju,teda by sa vobec nemali-potom sa z tela vyplavuju toxiny a ak ich antiperpirant stopne,tak ostavaju v tele a teda tam kde su aj prsia napr a to moze viest v krajnych pripadoch az k rakovine prsnika a v tehu to moze ovplytvnit mliecko-dakujem neprosim)...proste ja som bola max opatrna vo vsetkom,pretoze tehu je kadejake,nie kazda ma to strastie,ze sa jej narodi krasne zdrave dieta. a ak by sa nahodou nebodaj mojmu dietatu nieco stalo,tak som chcela mat pocit,ze z mojej strany som viac pre jeho zdravie spravit nemohla.ze som robila maximum co bolo v mojich silach a kedze sa prenatal vitaminy odporucaju do konca tehu,tak ich aj do konca brat budem.jedine ak by ma lekar stopol s tym,ze zo zdravotneho hladiska uz viac nie su vhodne.ala sama od seba prestavat nebudem.ja som taka.vela ludi si mysli,ze to beriem smrtelne vazne,ale kurnik,vsak ide o zdravie mojho dietata,tak ako inak ako supervazne to mam brat? 🙂

tatya
5. aug 2011

@bobocka tak to mas pravdu, vsetko co si pisala, som v tehu robila/nerobila aj ja 🙂 len teraz od 3.mes. vynecham tie vitaminy... ale mozno je to v genetike a druhe babo bude tiez take velke a nepomozem si 😀

bobocka
5. aug 2011

@tatya mozno je to genetika.ale ti poviem,ze misko mal tych 3740 co niektore zeny povazuju za velke babo a ja som ho vobec necitila ako postupoval porodnymi cestami,ani ked som ho tlacila von,jedine som citila ,ked uz bol vonku.(rodila som bez epi a ani pri druhom ci zadnom porode ju nechcem)mala som aj nastrih,ale to bola uplna pohoda.najvacsie nervy mam na priskore podanie oxytocinu(zbytocne a v podstate vobec nepotrebne),na to,ze mi maleho neprilozili(babyfriendly hospital) a na to,ze som koli vlastnej neinformovanosti nevedela nic o dolezitosti dotepania pupocnika,tak bol maly skoro zasvorkovany.ale inak,priebeh porodu od prvej kontrakcie do maleho narodenia bol 5,5hodiny,co je na prvorodicku parada.no pila som malinikovy caj a stale som na vecku bola a teda gravitacia pracovala a maly sa rycho dole tlacil 🙂 ja mam na to dobre spomienky.na cele tehu,aj na porod a aj na kazdu jednu sekundu s malym stravenu 😉 .

zuzik1983
5. aug 2011

@tatya no mam dilemu, ale zas ked si mam vybrat, radsej si vyberiem toho chlapceka, a nech sa narodi jun-jul, radsej budem brucho menej nosit, a ktovie, mozno sa aj tak narodi dievca

dominika911
5. aug 2011

@deniskateniska uz sme im to povedali, velmi mila reakcia,napocudovanie....velka opora a mnozstvo starostlivosti 😀 Uz sme im to museli povedat, potrebujem sa teraz setrit a nie tiepat drevo a nosit tazke 😝
@sjuzan77 dakujem,tak dufam,ze to stihneme 😀

deniskateniska
5. aug 2011

@zuzik1983 ho do google cinsky kalendar pohlavia alebo tak nieco a najdes 🙂

deniskateniska
5. aug 2011

@cumliatko joj ved a to si jej nepovedala ze si si x testov robila? ci to jej nestaci? no ja idem v piatok o tyzden, tak som zvedava, dufam ze bude uz vidiet cosi 😀 ale ak vravis ze je slepa no co uz, budes musiet pockat... ja si tam zoberiem pollitra vody a pred prehliadkou sa napijem aby bolo co najviac vidno 😀 noa mne zoberie krv hned aj ked nebude nic vidno bo idem na lacno uz... a uz mam zravky riadne, aj zuby ma bolia a vsetko a na obed som taka unavena ze si musim chodit s malym lahnut 😀 😀 a inak ako sa citis? 🙂 no a ta VŠ, prvy rok zvladnes ako tehu a potom si das odklad alebo sa drvit, vela kamosiek chodi na vysku popri detoch 😉

deniskateniska
5. aug 2011

@dominika911 jej no super... ja aj keby som nechcela budem vlacit tazke moj synator ma 13kil 😀 😀 😀 no ale dufam ze sa to dako zvladne a hlavne sa bojim toho ze on ma casto kope - teda nie vedome ale v noci 😒

zuzik1983
5. aug 2011

@deniskateniska diky, uz som nasla 😉

barbora21
5. aug 2011

Ahojte, takze ja som dnes vybavila tehu gynekologa, takze som z toho happy a zajtra zasluzena svadobna cesta 🙂Vsetko pekne pobalene, teplomer na BT zabeleny a femibion v kabelke 🙂 Pekne sa tu teda snazilkujte, vsetci, co cakaju na testy drzim palce a o 12 dni sa opat citame 🙂

cumliatko
5. aug 2011

@deniskateniska Ale hovorila, no ale ony majú asi nejaký špeci, keď stál 7 eur ! 🙄 🤐 No ništ, počkám na teba ako dopadneš ty. Ja idem toho 15. pondelok, deň pred našou dovčou. A s tou vodou, vypila som v ordinácii celú pollitrovku a ništ! 😠 Skoro som sa na koze došťala. 😀 No dúfam, že tú výšku zvládnem, nechcem odklad, potom by mi to zle vychádzalo, chcem si spraviť aj mgr. 😀 keď tak by som bola doma na predĺženej materskej - podľa financií. Veď uvidíme ako to bude klapať, možno sa nato vyseriem hneď prvý semester 😀 😝 Ale tak verím si. 🙂

dominikaa
5. aug 2011

ahojte kocky,ja som tu uz davno nebola a pozeram aka je to tu uz "plodna"tema to je super 🙂 dufam,ze aj nam sa coskoro zadari,boli sme teraz na par dni na dovolenke tak mozno sa uz aj zadarilo 🙂 a my by sme velmi chceli druhe dievcatko,ale podla toho cinskeho horoskopu nam az do januara vychadza chlapcek 🙂 ale tak mozno aj my budeme vynimka a ak nie tak bude chlapcek 🙂 a tretie babo bude snad dievcatko 🙂
inak deniskateniska ty si z dolneho kubina?aj ja som tam pred rokom rodila 🙂

deniskateniska
6. aug 2011

@cumliatko dnes som si robila test -. mm chcel vidiet poriadnu dialnicu to teda bolo 😀 😀 😀 no tak uz nemozme povedat ze mozno :D ale stale je to o tom ze nechcem to nikomu povedat az kym to doky nepotvrdi...
a vs zvladnej neboj..len aby ti muzik pomohol a postaral sa ked sa budes ucit 😉 no v piatok by mi malo uz vidno lebo to bude 6tt+1 tusim tak var uz bude aj bit srdiecko 😀 a stale stiiiiiiiiiim neuveritelne moc 😀 😀 az nechapem ze pri prvom som to tak nevnimala 😀 😀 he a s tou kozou, ja som to neznasala a tak este tlacia na brucho pri vysetreni a chcu aby sme mali plne mechure 😀 😀 by bola sranda keby si to tam postala 😀 😀 😀 ze tu mas 😀 😀 😀

chanae
6. aug 2011

ahojte asi pred tyzdnom som sem pisala .. len akosi sa nestihla viac ozvat kedze som bola u rodicov kde nemam pristup na net 😒 ..

cumliatko
6. aug 2011

@deniskateniska No šak mm je dobručký, vo všetkom mi pomáha. nejako to zvládneme. 😎 Tak som strašne zvedavá, ako teda dopadneš ten piatok, aby som sa aj ja mohla tešiť na ten môj pondelok 😀 veď ty si narovnako so mnou, akurát o jeden deń si skôr. tak uvidíme a potom to všetkým vyzvoním 😝 😀

mima1983
7. aug 2011

Ahojte babulky, chcem sa spytat, tretí den uzivam Femibion 800 a odvtedy mam velmi riedku stolicu, takmer len vodu :-/ pravdepodobne to bude z tych tabl., predtym som mala normálnu.... mali ste aj vy tieto "stavy"??? 🙂 dik

aninka666
7. aug 2011

@mima1983 ahojky, ja som s tym problém nemala, jedine som mala žltkastý moč, inak žiadne komplikácie

mima1983
7. aug 2011

@aninka666 mne inak nic nie je, tak neviem... akurat mam teraz ms .... no sak uvidim po niekolkych dnoch

deniskateniska
7. aug 2011

@cumliatko 😀 😀 ved ja sa neviem uz dockat... :D:D:D uz aj mm si to zacal uvedomovat tak mi vravi "nemozes tazke dvihat " a take veci 😀 😀 zlate uplne 😀 ja chcem uz fotocku babulka maleho bo vsetci mi kukaju uz na brucho bo sadlo sa uz nechce tak schovat ako ked to bolo len sadlo 😀 😀

cumliatko
7. aug 2011

@deniskateniska No presne, sa teším kedy sa už budem môcť oficiálne uvoľniť v nohaviciach 😀 Mamina mi tam stále pokukáva aj ostatní 😠 No tento týždeň už musím nejako vydržať, aspoň sa budem tešiť na ten tvoj piatok a čakám pozitivoš správu :o)

deniskateniska
8. aug 2011

@cumliatko ved aj ja si uvolnujem nenapadne opasok 😀 😀 sa tesim normalne 😀 😀 😀 😀 a maly mi ochorel, soplikuje no tecu mu sople ako vodopad ... ☹ dufam ze neochoriem od neho... lebo to sa mi stava casTO ☹

cumliatko
8. aug 2011

@deniskateniska Fíha, no to nie je bohviečo, dávaj si na seba pozor, teda dávajte 😀 Ale teda fajnovo prší, mm je dnes skôr doma, tak vyrazíme niekde do nákupného strediska a pokukám nejaké tehu rifle 😀

deniskateniska
8. aug 2011

@cumliatko ja som sa skoro dnes prezradila 😅 😨 🤐 😀 😀 😀 ukazovala som mamine fotky v mobile a potom som sa zbadala ze tam su fotocky tak som to chytro schovala 😀 😀 a potom zas ked som sa rozpravala s nou a ja som jej chcela povedat ze uz mi puchnu ruky 😀 😀 alebo ze neviem ci mi ten zub bude robit ked ... a potom ked sa boji, 😀 😀 😀 😀 no sranda toto 😀 😀 ked zasvieti slniecko sa chystam oprat tehu rifle 😀 😀

cumliatko
8. aug 2011

@deniskateniska 😀 No ja sa skoro prekecnem každý deň 😖 Dnes som si kúpila fajnové topánočky, dobre sa mi v nich chodí a ešte aj sexi sú 😀 😎 A neodolala som a kukala po tých tehu nohaviciach, ale šak čuduj sa svete, všetky mi boli veľké, som potrebovala číslo menej a nikde nemali. 😠 Aáááále, som objavila tehu sukňu a tá je že bohová! 😅 šak využijeme aj na jeseň a skorú jar alebo aj v zime, dáme hrubé šponovky a ide sa 😀 Zajtra idem pohľadať tie rifle, tie moje aktuálne musím odložiť do skrine, dnes som v nich dofunela 🙄 😅

deniskateniska
9. aug 2011

@cumliatko aj ja rozmyslam nad suknou, ale mam jednu taku co som si kupila po porode a ta mi je teraz volnejsia tak tu budem mat 🙂 jooooj ale sa tesiiiiim 😀 😀 dnes som to aj chcela mame povedat ale som sa musela drzaaaat 😀 😀