Po lete 2011 začíname. Kto tiež?
ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂
@barbora21 Ja vieeem, ze snad nic strasne to nebude, ale prekvapilo ma to... stres ale nemam z coho teraz mat, prostredie som nezmenila, pracu tiez nie, vsetko je po starom..... mozno tak trosku viac stresujem z toho, ze sme sa teda rozhodli ze by sme sa uz mohli pokusit o babo, a ked sa clovek zacne tomu venovat - zatial v teoretickej rovine, a cita vsetko mozne, vsetke tie rizika a problemy co maju iní ludia, tak aj z toho moze byt v strese... navonok nie, ale vovnutri ano.... 🙂
@mima1983 aj ja som sa vselicim zaoberala, a v hlave rozmyslala, a z toho mi meskala tyzden, co u mna nikdy neni zvykom 🙂 a to som si hovorila ze idem na druhy den testnut a aj s mm sme sa rozpravali ze asi sme ... a nic 😕 aj ja sa musim zžívat s tym, ze ano, uz dozrel cas, treba babo a vsetko s nim spojene...
Ozaj, nemate niektorá ten cinsky kalendar (ci jak sa to volá) kde je predpoklad narodenia dievčatka alebo chlapčeka???
@barbora21 no ja som o prvom tehu nikomu nepovedala.bola som v uk a vedel to moj manzel(no ked ja som otehotnela,tak on si nasiel pracu na svk,tak on odisiel domov a ja som este v uk musela cakat dokym som na matersku nastupit mohla),povedala som to v robote len sefovi a vedeniu(museli to vediet a dat do mojich zaznamov,lebo som musela tehu rpacu prisposobit).ale ani kolegovci nevedeli.az ked som mala po 13tt a mala som vysledky testov,ze je maly dravy.ja som poverciva.nechcela som sa priskoro tesit.prvy trimester je kadejaky,hocico sa stat moze. a potom som sla na dovolenku na svk a uz v 4 som mala riadne brusko.a bolo uzasne sa stretnut s priatelmi a rodinou a vidiet ich vyrazy tvare ked ma zbadali 😀 niektori nepoveali nic,si mysleli,ze som len pribrala a nechceli ma urazit 😀 😀 😀 rada na to spominam.ale teraz to bude tiez tak.ked budem tehu,tak to bude vediet len manzel a az po testoch to poviem okoliu.ale pevne dufamz,e ked sa uz takto predpripravujem na tehu a beriem ten femibion,tak ze prostredie bude mat babo super a ze pride coskoro a zdravucke 🙂
inak dnes som bola zrusit v lekarni tu objednavku jamiesonu.nejak sa neviem stotoznit s tym obsahom kyseliny listovej v nom.preco vsetky ostatne formy davaju len 0,4 a tak je 1,0? ani lekarnicka mi to nevedela vysvetlit 😕 ale ze sa popyta.iste to musi byt bezpecne,ked je to schvaleny vitaminovy doplnok,ale aj tak je to cudne.no tak ostavam nateraz pri femibione 800.potom pozrela lekarnicka ten femibion 400 a mna skoro porazilo ked som si tam vsimla cenu na mesiac 21.40!!!! na mesiac!!!! to co preboha!!!! to je strasna palka.bobco ma prerazi 😅 ta 800 stoji 13.40 a som pevne dufala,ze po prvom trimestri nastupi trosku nizsia suma a pravy opak 🙄
@bobocka tie ceny toho Femibionu si cisto marketingovy tah, on vedia ze zeny si to kupia a doveruju tomu... tiez som citala ze by sa mal uzivat min. mesiac niekde aj 3 mesiace pred otehotnením! co si tiez myslim ze je cisto marketingovy tah a nic ine.... aby si to co najviac ludí a co najviac balení kupilo... ale v konecnom dosledku podla mna v pohode staci aj ten mesiac, aj menej....
@mima1983 ono ma sa uzivat skor,ale to sa maju vsetky prenatal vitaminy.aby bolo telo pripravene na babo,.preto aj calibrum ma babyplan pred otehotnenim a pocas prveho trimestra a potom nastupuje calibrum mami.je to na tom istom principe.akurat,ze calibrum neobsahuje ani metafolin ani DHA. a hlavne to DHA je pre mna veeelmi dolezite.je to na podporu vyvoja mozgu a ociek u dietatka. a ja fakt netvrdim,ze je to tym,ale ked som bola v uk,tak som brala pregnacare http://www.vitabiotics.com/Pregnacare/pregnacar... (schvalne si pozri co obsahuje,ja som bola max spokona) a tam DHA bolo.moj syn ma sialene dobre ocka.vidi veci,ktore ja absolutne nevidim.a je veeelmi sikovny na svoj vek.rozpravat zacal od roka.ked ine deti hovorili rodicom mama tata,tak moj syn uz hovoril maminka a ocinko.teraz hovori uz vsetko(aj to co nemusi 😀 ) a ma 22 mesiacov.jasne,ze niekedy skomoli slova alebo ma svoj vyraz na nejaku vec,ale vacsinou hovori pekne.je velmi sikovny,vnimavy,pozorny.velmi dobre dieta.ked ideme po ulici kde su zaparkovane auta,tak vsetci otacaju za nami hlavy a usmievaju sa,lebo moje dieta ide okolo aut a hovori,mamka toto je pezooo,škoda,pisan(nissan),kia,bavoak(bavorak),seat,fod(ford),fiat... 🙂 jeho najoblubenejsia hra je,ze mu tieto znacky aut napiseme na papier a k tomu tesco,baumaxx,lidl,billa,o2,orange,miško,maminka,ocinko,adidas,axa, a potom mu ceruzkou ukazujeme na jednotlive slova a on cita.v 22 mesiacoch je to viac nez super. a ja netvrdim,ze to bude len koli DHA.venujeme sa mu velmi.bobco je doma,nepracuje,takze sme na maleho dvaja a fakt ma nasu maximalnu pozornost,ale verim tomu,ze aj vitaminy a dojcenie(stale je dojceny) prispelo k tomu,ze je taky aky je 🙂
preto asi naskrabem peniaze aj spod zeme,ale ostanem pri drahom femibione,kedze on DHA obsahuje. 😉
Baby normálne si napíšte do googla čínsky kalendár počatia, tuším a tam vám vyhodí tabuľku. Je to tam všetko vysvetlené. Dávala som to kamoškám a čuduj sa svete, skoro všetkým to vyšlo správne 😀
@cumliatko aj mne to vyslo spravne pri malom 🙂
inak poculi ste o kapustovo teste pohlavia?
tu je ten kalendar http://www.mamaaja.sk/mamaajaUserFiles/File/kal...
a tu je ten kapustovy test 🙂 http://www.emimino.cz/fotoalba/kapustovy-test-3...
@deniskateniska Nhooo, dnes som bola na tej gynde a nič nevidela 🙄 ale povedala mi, že mám zväčšenú maternicu a že či spravíme teh. test. Tak mi spravila, diaľnica jak hrom a prosím pekne, že 7 eur zaplatiť! 😠 No konec! V lekárni si zato kúpim aj 3 testy! No čo už. Na budúci týždeň má dovolenku, tak na ten ďalší v pondelok mám ráno prísť, že by už malo byť niečo vidieť, a keď bude tak mi aj zoberie krvičku na testy. 😝 Takže týždeň ešte čakať, ma porazí ! A vieš čoooooooo? Prijali ma na VŠ. To bude u nás teda vyzerať 😲 😅 😀
@cumliatko ja cervenu robim min raz do tyzdna.to u nas musi byt.ja sa idem za tym zabit 😀 ale masko k tomu nerobim(nemame doma ruru,ale akurat sa stahujeme a konecne do max dvoch mesiacov budem doma aj ruru mat.sa tesim ako mala na to 🙂 ) ja udusim kapustu a kupim knedlik a len tak to jeme 🙂 fajnotka 🙂
ahojte vsetky 🙂 pozeram ze riesite cinsky kalendar - no, mne prve vyslo a druhe sa fakt neviem rozhodnut, co by som chcela - september, oktober vraj dievcatko, november, december chlapec... Niektore baby vedia ze strasne chcu chlapca alebo dievcatko a meno maju od 12 rokov a ja som v tomto uplne nerozhodna... aj meno pre malu som 3 krat zmenila este na sale, kym sa narodila 😀 😀 😀 manzel len prevracal ocami a sestricka sa smiala 😅
aha, a este k tym vitaminom, pred tehu OK 2 - 3 mes., ale v tehotenstve, ja by som odporucila max. prvy trimester (ja urcite dlhsie brat nebudem), lebo potom sa rodia velke deti... moja mala presne 4,5 kg!!! 😲
Ak jedavate normalnu vyvazenu stravu, vela ovocia a zeleniny, mate urcite dost vsetkeho... 🙂
@tatya aaale,toto som uz sto krat pocula a ja budem vitaminy brat dovtedy,dokym ma gynekolog nestopne,ze dietatko je moc velike.ja som brala cele tehu a maly mal 3740g a 54cm.som stastna,ze mal taku porodnu vahu a ze bol silny a zdravy. 🙂 a osobne si myslimz,e slovenske zeny so svojimi prijmami si len velmi tazko vedia zabezpecit pocas tehu dostatocny prijem vitaminov pre seba aj babatko.zdrava strava stoji strasne prachy.ja osobne na to iste nemam.fakt vitaminovy doplnok ma vyjde podstatne lacnejsie ,nez stale cerstva zelenia a ovocie v chladnicke.jasne,ze sa aj zdravo stravujem,no dostatocny prijem vitaminov z toho aj tak nemam,lebo najvacsia cast ovocia a zeleniny co mame doma ide malemu.

@mima1983 Moze to byt vplyv stresu, zmeny prostredia, psychika -toto vsetko to ovplyvnuje... niekedy si to ani neuvedomujeme, staci, ze to riesi nase podvedomie ☹