icon

Po lete 2011 začíname. Kto tiež?

nikiarudi
26. apr 2011

ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂

cumliatko
9. aug 2011

@deniskateniska Dnes som zohnala tie tehu rifle aj som si ich dala hneď skrátiť, tak v piatok ich mám hotové 😉 Pekné sú. No dnes pikoška, kamoška ma stretla a hovorí, nie si v tom? Už som sa ťa to chcela opýtať viackrát! 😠 Som jej povedala, že mám mrchu a mám nafúknuté brucho 😀 Nemôžem to vykecávať kamoškám a naši by nič nevedeli, najprv oni a potom mi to je jedno. Svokrovcom to povieme až keď to bude moc nápadné, alebo kedy sa bude chceť mm. Jééééžiš, nech je už pondelok! MM mi dnes povedal, že je to už pekne vidieť 😅 tak musím nejako eče maskovať.

deniskateniska
9. aug 2011

@cumliatko ja sa citim ako v 5mesiaci.. teda mam take brucho ..no nechapem ako to tak moze rychlo vidno... asi to ze to je uz druhe tehu ze? 🙂 ja sa mam stretnut s tetou - moja zamestnavatelka .. ohladom ze co keby som bola tehu 😀 😀 ze ako pn a tak no sa tesim 😀 😀 a uz vidim ked povieme svokrovcom a nasim ze som tehu tak svokra "ja som to vedelaaa" bohaca furt mi kuka na brucho uz je to trapne nech to aspon maskuje ked uz kuka nie?

cumliatko
9. aug 2011

@deniskateniska 😀 😀 😀 😀 ja sa doštím! dobre napísané. No ani ja nechápem, že prečo je to tak skoro vidieť, či preto, že o tom vieme, neviem, Čo to má s tým, že je to druhé tehotenstvo, vtedy je väčšie brucho? či čo? no nemôžem sa dočkať čo napíšeš v piatok 😎

deniskateniska
9. aug 2011

@cumliatko 😀 neviem ale tak pri prvom sme nic netusili a druhe je inaksie si myslim lebo aj pohyby citit skor ako pri prvom... neviem ceknem kamosky ze ake bolo druhe tehu 😀 😀

cumliatko
10. aug 2011

@deniskateniska No trošken som čítala a googlovala a ževraj je to tým /to väčšie bruško/ ako si ty hovorila, že je to druhé tehotenstvo, a tam sú tie svaly už také natiahnuté z prvého tehu a rýchlejšie sa to uvoľní a telo si pamätá prvé tehu. 😝 Tak odôvodnené to máme, môžme byť spokojné 😀 No piatok sa šialene blíži. teším sa , pa.

deniskateniska
11. aug 2011

@cumliatko joooooooj zajtra je tooooo 😀 😀 ja uz schovavam brucho a nosim veci aby mi ho nebolo vidno ... aby som nemusela nikomu vysvetlovat ze tehu nie som... ale jooooj ved soooom a zajtra budem moct uz vytrubiiiiiiiiiit 😀 😀 😀

cumliatko
11. aug 2011

@deniskateniska Hneď ako prídeš domov od dokiho tak píš na koňa dojmy, pojmy, proste všetkoooooooooooo, aby som nejako prežila víkend a tešila sa na pondelok 😀 Ináč mám taký pocit, že si tu píšeme len my dve 😅 Kde sú všetky snažilky? Čo všetky keksíkujú? 😎

cumliatko
12. aug 2011

@deniskateniska No kde siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii?

katie233
12. aug 2011

Ahojte 🙂. Môžem sa pridať? My sa tiež pokúšame o druhé bábenko. Gratulujem tehuľkám 😵.

cumliatko
12. aug 2011

@katie233 Jasné, že môžeš a ďakujeme za gratulácie, verím, že sa dlho snažiť nebudeš a budeš si užívať druhé tehu 😉

jananis
12. aug 2011

ahojte, posledný menzes som mala 16teho júla. Včera som si robila test a bola tam slabo ružová druhá čiarka? Môže to znamenať, že som tehu? Kedy by som mala ísť za dokym? Počkať ked vynechá menzes a potom ísť? diky

cumliatko
12. aug 2011

@jananis Ahoj snažilka 🙂 , ja osobne si myslím, že tehu si 😀 Ale naozaj počkaj, kým ti bude meškať mrcha aspoň 2 týždne, potom choď k dokimu, skôr to nemá význam - vlastná skúsenosť, nič nebude vidieť. 🙄 😠

katie233
12. aug 2011

@cumliatko dík 😉. No uvidíme, hovoria, že "ďalšie" v poradí sa "robí" ľahšie, tak som zvedavá 😀. Začali sme v júli, čiže teraz druhý cyklus a nič 😉.
@jananis ja som bola u dokyho asi v 6. týždni a bolo vidieť len malilinkaté zrnko ryže. O dva týždne to bolo lepšie 😉. A aj keď je slabo ružová, neva, tehu podľa mňa si 😉.

jananis
12. aug 2011

Dakujem baby, tak budem čakať a uvidíme 🙂

katie233
12. aug 2011

@jananis testni ešte o pár dní a uvidíš, čiarka bude silnejšia 🙂. Len keby sa ti niečo nezdalo, mala si bolesti, krvácanie, tak bež k dr. 😵.

deniskateniska
12. aug 2011

@cumliatko ahojky dnes mame fofry tak som len cez mobil na nete.nebolo moc vidno ani termin nevravela ale april🙂nerobila utz len odspodu bo kym sa mi rozroluje maternica nebude moct nic pomerat bo ja ju mam naopak otocenu.ale tak tehu knizku mam a som v 6tt.zajtra napisem viac ale tak uz som to rozkecala🙂

cumliatko
12. aug 2011

@deniskateniska No si ma moc nepotešila. ja už chcem voľačo vidieť 😠 šak napíšem v pondelok, mne tak skoro knižku nevypíše, až ked ho bude vidieť, tak to bolo aj pri malej, ale ja to tajit dlhsie nebudem, vsetci sa to stale pytajú. 😒

deniskateniska
13. aug 2011

@cumliatko hej aj mne vsetci a najhorsie ze po kamaratkach sa dalsie pytaju, ci niesom tehu - mam fakt brusisko ale to je asi sadlo 😀 😀 no ale ono bolo vidno ze tehu, to plodove vajicko vies, ale babatko nebolo vidno ale nerobila mi UTZ zbytocne len odspodu s tou sondou ci co to je lebo vie ze ja mam naopak otocenu maternicu tak ze kym sa nerozroluje mi tam nebude moct babo pomerat.. isto ti bude vidno neboj.. predsa 3 dni rozdiel je 3 dni rozdiel 😉 ja som to povedala nasim len tak cez mobil " no cau, sme boli dnes na gynde... a mama heeeeeej? ja: no.. mama: a co ? Ja: noooooo co... Mama: budeme mat dalsiu malu ňuňku? " 😀 😀 no vedia to uz asi vsetci v rodine 😀 😀 a svokrovcom tiez volal mm 😀 a dnes tu bociany okolo mna lietaju 😀 😀 no sranda... ja som taka stastna ze som cely dom vyriadila okna umyla 😀 😀 😀 no tak 30.9. idem na UTZ to bude 13tt tak ze uz babo pomera ci je zdravucke 🙂 nebooooooj bude vsetko vidno 😉 tesim sa mooooooooc nech uz je pondelok 😀 😀

katie233
13. aug 2011

@deniskateniska jéj, to je super. Mne to pripadá neskutočne dávno, keď som tieto veci riešila a to sú necelé dva roky. Ale taaaak sa na to už tešíííím 🙂.
@deniskateniska
@cumliatko aj máte už nejaké tehu príznaky, okrem rastúceho bruška? Ja som teda strašne zvedavá, aké bude druhé tehu, ak sa zadarí, lebo pri prvom mi bývalo strašne zle :(.

deniskateniska
13. aug 2011

@katie233 ja som ani netusila ze sa nam to hned podari ale som stastna najviac na svete 🙂 uz som aj zabudla ake to je ked ides na prehliadku musis mat plny mechur a chyta ti tam brucho 😀 😀
a zatial mi bolo zle len tak ze z tepla alebo tak.. no a brusko? mna sa vsetci pytaju ci som tehu bo mam brucho ako v 5 mesiaci. .proste to sadlo co mam tak uz sa neda schovat, drzi sa na brusku, a hlavne nohavice ma tlacia 😀 😀 a to iste asi aj cumliatko 😀 😀 to brusko je akesi vacsie 😀 😀

cumliatko
13. aug 2011

@deniskateniska tak si ma potešila. no dám hned vediet ako som dopadla, zle sa mi píše dala som si spraviť gelové nechty na dovču, tak ked budú preklepy tak vieš z čoho 😀 vieš, dovču si chcem užívať ako oficiálna tehuľa 😀

deniskateniska
13. aug 2011

@cumliatko jasneeeeee uzivat si treba ako tehula 😀 😀 ja uz to aj vyuzivam trosku - ociiiii pod maleho zobrat mi jetazky a nevladzem 😀 😀 a mam povolene zjest viac cokolady 😀 😀 jooooj sa tesim ako uz budem brusko ukazovat 😀 kukaj ake mam brucho teraz a https://www.modrykonik.sk/fotoblog/deniskatenis... taketo som mala pri prvom v 13tt 😀 😀

cumliatko
13. aug 2011

@deniskateniska 😀 😀 dobré, tak nie som sama, ale tatoo je fakt husté 😎 sranda no, aspon nám tak bruško nevyletí na zimu, teda dúfam 😖 🙂 🙂 aj ja zneužívam, ale niekedy mm ako keby zabudol, že som tehu! 😠 mu to pripomeniem, ked sa mi to hodí 😀

janka9898
14. aug 2011

@katie233 vitame ta tu🙂)
baby viete mi niektora poradit idem si zajtra zaplatit dobrovolne nemocenske poistenie prvy mesiac cize sa idem len prihlasit a ked otehotniem tak dam najvysii mozny vym zaklad teraz dam najnizsi ale chcem sa spytat ze ak uz budem mesiac platit tak a otehotniem o mesiac kolko musim splnat tu podmienku 270dni stale alebo len tych 26tt dakujem

katie233
14. aug 2011

@janka9898 ďakujem 🙂. Ak sa zajtra ideš prihlásiš na DNP, tak najbližšie budeš môcť zmenu vykonať až po 6. mesiacoch. Takže ak plánuješ otehotnieť, daj si hneď z maxima 🙂. Musíš byť nemocensky poistená 270 dní v posledných 2 rokoch. Myslím, že do nástupu na materskú musíš spĺňať podmienku 26 týždňov. Pozri v téme paragrafy - DNP. Baby poradia 😵.

katie233
14. aug 2011

@deniskateniska pekné bruško 😉. Ja som strašne zvedavá, aké budem mať. Pri prvom som trochu tehotná vyzerala až v 6. mesiaci. Celkovo mi bruško veľmi nenarástlo.

janka9898
14. aug 2011

@katie233 ale si mozem dat odhlasku a nanovo sa prihlasit nie?? aspon tak mi radili baby

deniskateniska
14. aug 2011

@cumliatko no fakt ja uz rozmyslam ze co budem v zime nosit bo to bude hrozne.. inak dnes som spinila ale len trochu som sa zlakla bo ma aj brusko bolelo.. no dufam ze to nie je nic .. 😒 no mm si zacina uvedomovat konecne a stale hovori ze sme styria.. 😀

danka.chomka
14. aug 2011

@deniskateniska ja som mala pred asi 4 dnami presne to iste, uplne to preslo. neboj sa. teraz sa tam deju veci tak cievka dakedy trosku povoli mozno 😉 vsetko je na poradku nic sa neboj 🙂

katie233
14. aug 2011

@deniskateniska mohla si to mať aj z vyšetrenia 😉. Odpočívaj.
@janka9898 tak potom hej, keď odhláška, prihláška. Len bacha, stále chcú na tom čosi meniť. Aj včera som čítala akýsi článok. Ja som si tiež chcela dať odhlášku a vzápätí prihlášku, ale keď som to prerátala, tak mi vyšlo doplácať si nejakých 80 centov do maxima, lebo ja som od roku 2009 nemenila, ale nakoniec som sa rozhodla len urobiť zmenu. Bude sa mi počítať priemer, no nech stratím nejakých 10 eur mesačne potom.