Po lete 2011 začíname. Kto tiež?
ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂
@monika2712 tak veľmi chceš dievča??? ja som vždy chcela prvorodeného chlapca
@rysauka ano.. mam obavy ze dve deti nestihnem, tak ked jedno tak radsej dievca.
@monika2712 no ja si asi zmeram tu teplotu, to neni vobec blby napad...len som nejak strasne zlenivela 😝
aspon budem vediet ci uz sa daco udialo, alebo stale nic 😠 btw, mne to zacina byt vazne jedno ci chalan ci babula 🙂 vsetko to je aj tak pre mna taky zazrak.... kamoska otehotnela uplne ze....sok....nesnazili sa, uplne ze stres mali, dokonca pouz. lubrik.gel, kt. vraj zabija spermie...(kvoli ph)...a uz ma 1mesiac za sebou 😀
fakt zacinam chapat ze "naplanovat" si dieta, neito este chlapca alebo dievca, je cosi nad nase sily a moznosti...naplno chapem ten pojem, ze dieta je pozehnanie - az teraz 😉
@monika2712 prečo by si nestihla??? , ak by si chcela viac detí tak najlepšie je jedno za druhým, aj keď ten prvý rok keď by už boli obaja tak by bola katastrofa ale potom by sa hrali spolu a bolo by to fajn, no ale záleži či by si mala nejaké komplikácie pri pôrode kde by ti víslovne zakázali mať hneď ďalšie dieťa
@katussska24 mas pravdu kati.. no mam dobry pocit z dneska... som zvedava ako dlho mi to vydrzi.. ci bude moj instinkt daco hovorit tento krat. 😉 mohol by nasepkavat ze budem tehu 😀
ja si aj tak neviem predstavit mat chlapca.. neviem preco.. ani len meno mu neviem vybrat... ani drahy.. tak neviem.. budem mat proste babiku a hotovo !
@rysauka no nestihla kvoli financiam.. ono totiz ja pojdem na matersku len na tych 34 tyzdnov.. a potom ide drahy na rok a potom uz asi jasle.. bohuzial nemozme si dovolit byt doma, mame vysoku hypoteku, takze to jedno dieta bude pre nas dost luxus a neviem si predstavit kedy by som sa potom dostala na dalsiu matersku.. uz ta prva nas dost vyzmyka z penazi, musim mat uspory aby sme mali z coho zit.. bohuzial, vzali sme si prilis vela penazi z banky, lebo sme tuzili po dome.. sami to uzivime kym robime, ale materska nas polozi..
@monika2712 😒 hm, chápem, ale tak vam závidím že už máte svoje , my sa tlačíme v jednej izbe u svokrovcov 😖 a to ešte chcem dieťa takže budeme štyria v jednej izbe , ale dala som manželovi ultimátum že kým sa narodí malé (a to ešte nie som tehotná) nech sa rozhodne, či ideme stavať alebo prerábať
@monika2712 no tak ja by som tiez rada mala priceznicku 🙂 ale tak....neviem sa dockat tch dni, ked budeme premslat a hadat, ci je nas poklad v brusku chlop ci zena 🙂
@katussska24 ja si myslim ze to budem vediet. .citit. tusit.. neviem..
@rysauka no tak ano.. byvanie je dolezite.. ja ale obcas lutujem, ze sme to vzali, hoci tento dom milujem, a uz sme nechceli ist do bytu ziadneho... a toto bolo to najlepsie v ponuke v podstate.. len nas to dost nici.. a ked este zase zvysia vsetky energie ako dnes vraveli v spravach, tak to uz neviem jak vyzijeme.. vsetko mame na plyn, tak ja neviem jak budeme zit.. asi budeme chodit doma v bundach aby sme tolko nemuseli kurit. 😠
@monika2712 no moja dam sa na to a ak nam je sudene byt spolu aj napriek vsetkym nezhodam a ak nam je sudene aj v tejto dobe este druhe babo,tak pride,nechranime sa a ani on sa necukol po hadke,tak z toho usudzujem,ze bao stale chce,tak snad ak by ma nemal rad,tak by ho nehcel...no uvidime a aj my sme dnes skonstatovali,ze ak idu zvysovat zas,tak budeme chodit doma ako tucniaci naobliekany a nebudeme si moct dovolit pomaly ani kurit poriadne,platy,materske a vsetko ostava rovnake,ale vsetko ine rastie
@esmemia no ved prave... zacina tu byt neskutocne draho, ved uz len co stoji nafta a benzin, v zivote tu tak draho nebolo.. ja nechapem, za chvilu budeme patrit medzi najdrahsie krajiny.. preto uz ani si nerobim nadeje, ze budem mat dve deti, ved to sa v dnesnej dobe neda.. ledva to jedno si mozme dovolit, bud chceme pekne byvat alebo mat deti.. oboje je takmer nerealne.
@monika2712 ved to a nam by sa zisiel tiez bud domcek,alebo aspon 3 izbovy byt a ani na jedno nie je,kupili sme dvojizbak a zadlzili sa do 50 tky
@esmemia no tak my sme sa zadlzili takmer do 60tky.. a tak vysoke splatky ze dovi... preto aj manzel pojde na rok na rodicovsku, kedze menej zaraba, tak by nas neuzivil.. ale ked si to predstavim je mi z toho na nic, ze budem musiet od tak maleho baba odist do prace... ach jo.. snad sa mi podari aspon vybavit nejaku kratsiu pracovnu dobu alebo nejake dni home office, lebo neviem si to ani predstavit nechat doma 8 mesacne babo napospas manzelovi.. skoda ze maminka uz nezije, pomohla by nam, bola na invalidnom, tak by sa kludne mohla starat o vnuca.. svokra este robi, svokor uz v podstate pobera dochodok ale stale robi, takze oni tiez velmi cez den nepomozu.. 😒
@monika2712 uff no to je tazke este viac,ja by som zase neuzivila nas,kebyze idem do prace a priatel ostane doma,u nas je to opacne,tak som aj v celku rada,lebo ja by som si to tiez nevedela predstavit,vobec
@esmemia no bohuzial nemam na vyber, uspory mame tak na tych 8 mesiacov, a potom budem rada ked vyzijeme z tej rodicovskej, najlepsie by bolo keby drahy popritom vedel dako zarabat z domu ale netusim ako, takze budeme musiet to zvladnut, snad svokrovci dako pomozu, aj ked peniaze od nich pytat nemienim.. no bude to straasne tazke tie prve roky.. a potom, diatatu treba platit skolky, kruzky.. vsetko stoji strasne prachy a ked to na slovensku pojde takto dalej, tak sa mozem akurat tak pripravit na to ze raz ten dom budeme musiet predat..a to si teda tiez neviem predstavit.
@monika2712 No veru je to strasne tazke,ja neviem co budeme robit,malu by som chcela dat na anglictinu a tanecnu porpipade ked bude starsia a vyberie si daky kruzok ,tak na ten...no uvidim ako to vsetko bude,ale neviem ci dokazem mat iba jedno dietatko aj ked to bude dost na uzsko,ale jedno babo je pre strach a nedaj boze ze sa mu nieco stane,ked ja uz nebudem moct mat deticky,tak pre koho budem potom zit...no nehccem mysliet negativne,ale patri to k zivotu
Pridavam sa baby k vam. Aj my sme zadlzeny takmer do 60 tky. V pripade, ze pride babo, nehrozi my byt doma dlho,..maximalne tak rok,..rok a pol,...uvidime,....a to uz skoro rok setrime aby sme mali potom z coho zit. A kedze vcera prisla mrcha na 41 DC,...zase sa to vsetko posuva a budem s Vami cakat na tie vianocne babetka. Snad je dalsi mesic nas, a samozrejme velmi plodny. 🙂
Bre ranko zeny, tak ja dneska teplota opat 36.7, ako vcera, takze ovulka az o par dni zrejme... tak to vcerajsie snazenie bolo mozno predsa len skoro.. ale nevadi, aspon nas to uz neprekvapi a budeme sa snazit castejsie.. 😉
hlienik inak dnes rano nic moc, len tak vlhko ale hlien skoro ziadny..
Aspon ze uz mame piatok, dnes idem pozriet kamosku s babatkom, tak sa zase troska navnadim.. 😀
dobre ranko, tak mrcha sa mi rozbehla, tak snad to na vianoce bude.....
my sme nebrali hypoteku, lebo sme nesplnali prijem, tak mame mestsky byt v prenajme, ale ci ho niekedy budeme moct odkupit je otazne, ale aj tak v kutiku duse verim, ze raz budeme mat domcek, ved este nemam ani 25, tak casu je dost.... 😅
@monika2712 ahojko daj graf.ja ma dnes len36.3 http://www.fertilityfriend.com/home/38e87f
kto z vas ma graf pred ovulaciou?
@monika2712 si asi den predomnou ak si dobre pametam.pozerala si krcok?lebo ja som z toho cvok.ja ho stale citim taky mekky a hore este
@monika2712
ahojky...ako si zacala s tym Vasim domcekom - som si spomenula....😀 uz dlhsie sledujem tvoj fotoblog a nemozem sa vynadivat...krasaaa.....mas fakt vkus...
My tiez staviame domcek - akurat sme vo faze, ze zaciname kurit podlahovym kurenim....potom nahodime plavacku a dame nabytok.....chceli sme sa stahovat do Vianoc...ale bohuzial nam to nevychadza....tak teda novy rok to isti.....ja sa tak tesiiiiim...😀
A hadam sa nam aj v novom domceku zadari....xi.....aby som bola v teme: buduci tyzden (ne)cakam mrchu ale nemam pocit, ze by sa nam zadarilo....☹
@monika2712 podla mna ste pekne zacali 😉 radsej priskoro ako prineskoro 😉 a nemysli teraz na veci ako hypoteka a pod, to by sa clovek z toho zblaznil 🙄 v buducnosti sa moze este prihodit hocico, aj nejake to zlepsenie 😎 my byvame v podnajme, ako velmi vela ludi tuto vo fr. aj "starsie" rodiny ziju casto v podnajme na co som na sk nebola zvyknuta. mame v plane si zobrat pozicku a kupit nejaky pekny bytik alebo domcek asi tak o 5 rokov. kym nepracujem tak to neprichadza do uvahy 😒
@monika2712 hehe si ma pobavila ale aj moj muzik Ivan mal byt povodne ivanka a zmenilo sa to az pri porode :D:D
aj ked tiez mame stymi chalanskymi menami viac problem...
inak mne dnes mala prist mrcha.. a uz mi konci.. taze vari dobre...
@ktore ahoj, z krcku som jelen aj ja.. je sice vysoko, ale vobec netusim ci je otvoreny.. z grafu vela neuvidis, lebo meriam len dva dni 😉

@rysauka hej hej preto dufam ze dneska 😀 😀 mala S... musi byt!