icon

Po lete 2011 začíname. Kto tiež?

nikiarudi
26. apr 2011

ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂

alyce
6. dec 2011

@kukucg ahooj, tak aj vy mikulasujete? Moj maly sa teraz volakde vyvaza s mikulasom na koci po dedine... Im v skolke spravili program. Ale ja sa hambim ako prasa, ja som si dneska nasla v cizme obrovsku horku visnovu cokoladu a ja som drahemu nedala nic, ja som zabudla krava...

kukucg
6. dec 2011

@alyce 😀 😀 😀 tak to sme natom rovnako, ja som mala milky, mikulaska a marcipan a moj drahy nic 😅 😅 😅 no ale minule roky to bolo opacne tak co 😀

alyce
6. dec 2011

@kukucg 😀 no vidis, ale ja som bola este vecer malemu nakupovat do balicka a ze ma nenapadlo aj tomu mojmu dat? Ved dobre viem, ze on mi furt da... No este mu skusim nieco nachystat dnes kym pride z roboty, ved sa citim sprosto... No co ovula este nic?

kukucg
6. dec 2011

@alyce no to skusim aj ja asi 😅 a ovulka co ja viem... vecer bol take hlien dobre ale malo a teraz nejak nic ovu test robim az podvecer tak uvidime 😒 uz by mala nacas som 13DC 😠

monika2712
6. dec 2011

@orchis ahojky.. no vcera som si este pred spanim krasne porevala, manzel ma utesoval. tak dnes mi je trocha lepsie, aj ta malicko vyssia teplota ma troska potesila, ze este je tam malinka nadej, ze predsa len ta ovulka bola, aj ked... beriem to skor s rezervou. to clenske v akcii som si bohuzial nekupila.. zavahala som, rozmyslelala som si to vecer kvoli peniazom, idu vianoce potrebujem prachy a plus idem riesit zuby, dnes mam prve vysetrenie u novej zubarky, ratam ze mam tak 3 kazy, takze tam necham dost vela penazi a mam obavy ze v januari pridu vselijake vyuctovania za dom a zblaznime sa.. proste nemozem si to teraz dovolit.. mozem chodit do inych fitiek, kde sice neni sauna ani bazen, ale keby som velmi chcela, tak cvicit mozem aj v inych a nemusim mat kvoli tomu clenske.. len to clenske ma tak viac donuti ist,ked si to clovek raz zaplati a ma to casovo obmedzene.. takze tak..
ano som dost nespokojna s tym ako vyzeram, a mavam depky.. vcera aj cez vikend kvoli mame.. psovi.. ak sa situacia nejak poriesi a budu v januari peniazky tak potom budem riesit to fitko, teraz v decembri to uz je o nicom, aj tak nic nestiham.. 😒
a so snazenim.. no asi to tiez musime nechat na nahodu.. akurat ze neviem ako sa to robi.. ako sa da na to nesustredit, nepocitat si dni, aj ked nebudem pocitat, ja plodne dni citim.. proste ja neviem.. ako sa to da neriesit?

alyce
6. dec 2011

@kukucg veru musime napravit dojem... to by bolo fajn aby uz prisla, hadam ked uz zacal ten hlien tak zajtra pozajtra uz by mohla byt. Tak len do toho, vecer natiahni mikulassku ciapku, cervenu podprsenku a daj muzikovi mikulassky darcek 😀 mozno z toho bude maly mikulasik

alyce
6. dec 2011

@monika2712 juuuuj, bodaj by ta ovu bola. som rada, ze mas dnes lepsi pocit 🙂

monika2712
6. dec 2011

@alyce hm, tak lepsi ako lepsi... uz mi neni do placu... ale som sklamana stale.. uvidim co este bude stvarat ta teplota moja.. uz mi aj fertilityfriend vyhodnotil, ze uz nemam plodne dni..

stale si v duchu vravim, ze mozno sa stane zazrak..ale nechcem byt naivna...

oskvarka
6. dec 2011

caute baby ako zijete som tu davno nebola tak nieco pre vas na mikulasa
@--,--´---
nic lepsie neviem... ale od sladkosti sa aj tak kazia zuby
😉
😎

alyce
6. dec 2011

@monika2712 ach, tak ti to prajem. 🙂

monika2712
6. dec 2011

@alyce dakujem ti.. ja neviem, ale uz mam pocit, ze mi to asi nie je sudene... fakt som dufala vo vianocny zazrak.. ze mozno predsa... a potom mi takto ovulka zblbne.. najskor kratka mrcha, potom skoro ovulka, to asi nestihol chuda folik ani dozriet dovtedy... preto sa to asi pokaslalo 😒

kukucg
6. dec 2011

@alyce No preeeesne to mam v plane 😅 😅 az na tu cervenu podprdu 😀 MM to nema rad tazke ani nemam 😎

alyce
6. dec 2011

@monika2712 no ale hlien bol, aj pichanie. Tak este mozes dufat, aj ked teplomer ukazuje ako ukazuje. Ty budes raz perfektna mama, neboj, este si to uzijes. Len sa usmej

monika2712
6. dec 2011

@alyce hej bol aj hlien, aj pichanie, aj ked to pichanie nebolo take na ake som cez ovulku zvyknuta.. problem je ale ked teplota nestupne, ze asi folik nebol dozrety alebo ani nepraskol.. co sa kludne mohlo stat. 😒 vies jedna vec mat ovulacne priznaky, a druha ci aj nakoniec pride k uvolneniu vajicka..

alyce
6. dec 2011

@monika2712 no ale uz ide hore, tak mozno to po pichani este 2 dni trvalo kym dozrel. To uz nezistime. Teda zistime o 2 tyzdne 🙂

alyce
6. dec 2011

@kukucg ani ja nemam, tak aspon cerveny zupan 😀

monika2712
6. dec 2011

Toto som nasla:
Na určenie prebiehajúcej ovulácie, prípadne jej termínu nie je podstatná absolútna hodnota nameranej teploty, ale jej zvýšenie o niekoľko desatín stupňa Celzia v priebehu 1 až 2 dní. V prípade, že sa teplota nemení, nestúpa nad 37oC, ide pravdepodobne o anovulačné cykly, čiže nedochádza k ovulácii.

takze ak zajtra bude stale pod 37, co je u mna vzdy len v prvej faze cyklu, v druhej mam vzdy nad 37, tak je to jasne, ze je to anovulak... no co, aspon to budem vediet skorej, a nemusim sa dalsie dva tyzdne zbytocne klepat.

orchis
6. dec 2011

@alyce tak to musela byt dobra vecera 😅 to, ze mi dneska dorazila som aj ocakavala a som rada, lebo sa zda, ze sa mi cyklus dava doporiadku, uvidim nasledujuce mesiace ci sa to bude zlepsovat 😉 my v decembri a v januari asi prepasieme ovulku, nebudu vhodne podmienky, ale to nam len nahrava do karat kedze by sme chceli otehotniet najblizsie vo februari 😉 tak si teraz pockame ako dopadnes 🙂

alyce
6. dec 2011

@orchis to je fajn, ze si v pohode. Na veceru som mala peceny bocik a zjdedla som aj to mastne, co inokedy vynecham, no ale clovek ked caka kamosky kramosky zje co mu pod ruku pride 😀 Akurat to mi je divne, ze ja vzdy po veceri este zalozim balik chipsov a nic mi neni... No nic, uvidi sa, ja uz nicomu neverim, kym to neni potvrdene.

orchis
6. dec 2011

@ivcek ved si daj len niekolko minut denne, max 10 min. stale lepsie ako nic a postupne, ani sa nenazdas ako a budes navysovat minuty 😉 alebo fitko ako monika aj s wellness 😉 no uvidime, ci sa nam aj tento cyklus podari takto zosynchronizovat 😀 lebo mne este stale tie DC dost skacu 😕 posledne mesiace to bolo: 23DC, 33DC, 25DC, 32DC a teraz 26DC 😕

alyce
6. dec 2011

@monika2712 Tak cakame co prinesie zajtrajsia teplota. Moj osobny tip je, ze to pojde na tych 37. Ale mi prosim ta slub, ze buduci mesiac teplomer vyhodis von oknom a nebudes sa stresovat 🙂

alyce
6. dec 2011

@orchis no uz sa to ustaluje. To je super. A ked este budete mat 2 mesiace pauzu, tak zamiesite jedna radost, tak sa hormony potesia 🙂

monika2712
6. dec 2011

@alyce hm vidis, keby som tento mesiac nemerala, tak by som si asi myslela ze ovulka pekne prebehla..ale zas by som mala len zbytocne nadeje.. takto si to potvrdim skor ako pride mrcha, a aspon nebudem sklamana ked priche mrcha a nebudem mat nutkanie testovat a podobne.. no a buducu ovulku merat teda asi nebudem.. kedze to asi nepatri do snazenia sa na nahodu 😀

alyce
6. dec 2011

@monika2712 spravne, nepatri. Je podla mna dobre, ze si sa takto rozhodla. Budes kludnejsia a troska nadeje nezaskodi, to je na tom to pekne 🙂

alyce
6. dec 2011

Teraz trosku mimo temy. Co si obliekate na vianocny vecierok? Alebo co by ste si obliekli? Ja raz neviem....

monika2712
6. dec 2011

@alyce hm hej, len ked buducu ovulku nebudem nic riesit, tak ani nebudem vediet ci prebehla sprave.. a co ked sa mi zopakuje anovulak? asi by bolo dobre to vediet, lebo potom mozem cakat kto vie kolko a nic.. co ked sa niekde daco pokaslalo a budem potrebovat lieky na ovulku?

orchis
6. dec 2011

@monika2712 presne tak! su veci, ktore neovplyvnis, s tymi sa len treba zmierit a kazda z nas ma raz za cas anovulak, to este nie je koniec sveta 😉 neplanuj si otehotnenie na mesiace, ze teraz sa urcite zadari, radsej si len daj termin, do ktoreho ak sa nezadari, tak pojdete s manzelom k lekarke na vysetrenie, tusim si spominala februar. ja som v ba chodila do jedneho maleho fitka, strasne sa mi tam pacila atmosfera, majitel je trochu svosky, ale je to super clovek; nie je to luxus, ale ludia sa tam navzajom poznaju. je to v centre BA na Zochovej, zboku v budove intraku.teda neviem kde pracujes, ale ak blizko a ak si nepotrpis na luxusnu posilku.....fakt je to tam o atmosfere a chlapik ti zadara napise program a ukaze ako cvicit. nie je to tam drahe. skus sa na mesiac, dva sustredit na seba a na svojho manzela 🙂 dajte si volno od intenzivneho plodenia 😉

alyce
6. dec 2011

@monika2712 ja by som na tvojom mieste pol roka po kyrete sla na kontrolu k lekarovi. Aj ja pojdem ak sa nepodari dovtedy. Cize o 3 mesiace to vychadza aj tebe, ze? Ale s tym, nech ti urobi aj folikumetriu ci ako sa to vola a vsetko co k tomu patri.

orchis
6. dec 2011

@monika2712 chod na nahodu buduci mesiac, uzite si jeden druheho a po novom roku chod ku gynekologicke ak si chces byt ista, ze si uplne v poriadku. ale ty si tusim bola u gyndy pred mesiacom alebo tak nejak a ona ti zistila zaciatok ovu, nie? mozno si zle pamatam 😕 no urcite vacsinu roka ovulujes, ale ako kazda z nas niekedy mas anovulacny. je to prirodzene a kym to nemas prilis casto tak by som to nijako umelo neriesila 😉 ja nie som za umele zasahy do organizmu kym to nie je nutne 😎 ale tak to je o mne a kazda sa rozhodujeme za seba 😉

monika2712
6. dec 2011

@alyce ja som bola na kontrole minuly mesiac praveze, vtedy mi robila aj sono, aj krv na LH, a vsetko bolo v poriadku.. teda.. ona mi furt tvrdila ze sa uvolni az dva dni na to, a potom podla krvi, som mala strasne vysoku tu hodnotu LH hormonu, tak mi povedala,ze to muselo este v ten den, noc odist lebo ze to bolo max.. ale ked som pozerala vselikde na nete tie hladiny, tak to co mi tvrdila ona velmi nesedlo s tymi tabulkami..