icon

Po lete 2011 začíname. Kto tiež?

nikiarudi
26. apr 2011

ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂

terezka1631
28. aug 2011

@adikasala to posledné poličko je hodina narodenia, aspom približná.

mima1983
28. aug 2011

@maminka142 Alchemilkový čaj nie je určeny vyslovene na vyssie sance pri otehotnení, podla uvedenia na krabicke: Alchemilka obycajná sa používa ako súčasť čajovín pri ženských ťažkostiach (bolestivá menštruácia, výtoky), pomáha pri hnačkách, .... Ale niekto tu uvádzal ze pomáha spevnovať maternicu.....

nena13
28. aug 2011

@terezka1631 Ja som si to objednala cez internet-daj si do googlu Marián Kováčik,Topolčany-biometrická metóda plodných dní a mala by Ti vyskočiť ich stránka-s výpočtom Ti pošle aj cviky Mojžíškovej-stálo to okolo 20 eur-približne.Ak by si to nevedela nájsť ,tak mi daj vedieť pohľadám to🙂.

nena13
28. aug 2011

@chelonka Tak ja som sa snažila podľa výpočtu dnes🙂)))))).Tak som strááášne zvedavá-dúfam,že nám to vyjde-aj keď to beriem s rezervou,pretože mi zdá sa aj začínajú plodné dni🙂

nena13
28. aug 2011

@maminka142 Ževraj,prekrvuje maternicu a pomáha nárastu sliznice -preto by sa mala piť len do ovulácie a potom už nie,lebo ak by si otehotnela môže to spôsobiť potrat-ale to som len čítala.Ja som ju pila pred otehotnením a podarilo sa,ale či mi práve alchemilka pomohla-neviem,teraz ju však pijem tiež ,tak som zvedavá🙂

chirabell
28. aug 2011

@maminka142 alchemilka lekarska je bylinka ktora pomaha sliznici maternice, prekrvuje ju, vyzivuje...v konecnom vysledku pomaha upravit cyklus, zmiernuje bolesti a co sa tyka tehu, je pomoc je v tom, ze pri pravidelnom cykle sa lahsie otehu a tiez sliznica maternice zvykne pri jej uzivani narast vyssia, cim sa lahsie uhniezdi oplodnene vajicko. ALE uziva sa len do ovulacie, po ovulacii sa nesmie uzivat, lebo moze sposobovat stahy maternice, ci by na druhu stranu si oplodnene vajicko vypudila z maternice von...

mima1983
28. aug 2011

@nena13 tak teraz si ma trosku vystrasila, ja ju pijem stále.... teda 2 šálky denne a teraz je to 3. den

chirabell
28. aug 2011

inak ahojte 🙂 drzim vam vsetkym palceky pri snazeni sa o miminko. My tento mesiac zaciname druhy pokus, ale bohuzial mam anovulak, po kyrete sa moje telo dako nevie spamatat, jeden vajecnik funguje ukazkovo, druhy si robi co chce, takze z toho tento mesiac nic nebude...tak hadam buduci mesiac hej 🙂

mima1983
28. aug 2011

nena 13 - čize nemá sa pit LEN počas ovulácie? inak sa moze, po ovulácii sa uz moze? ja uz mam po ovulácii, ale ak sa nám niečo poradilo cez ovulaciu, teoreticky mozem byt tehotna, len to ešte neviem..... Moze mi ten caj nejako uškodit? :-/

mima1983
28. aug 2011

@chirabell uziva sa len do ovulácie a potom ako, ked po ovulácii nie, tak potom ju zase kedy mozem zacat pit??? po menzese?

mima1983
28. aug 2011

@chirabell normálne som zostala teraz v strese, lebo to som nevedela ze je to nejako obmedzene ze kedy sa moze pit a kedy nie ☹

terezka1631
28. aug 2011

@nena13 Ďakujem, našla som to 🙂

chirabell
28. aug 2011

@mima1983 no vacsina byliniek ma nejake obmedzenia, to len ludia si myslia, ze bylinka lieci tak mozu stale ale malokto sa pyta...alchemilka nie je jedina bylinka, na ktoru treba v tehu davat pozor.

A co sa jej tyka, tak od 1dc, cize od spustenia mrchy az po ovulaciu 2-3 salky denne (podla toho, ako ju mas, ci ako sypanu alebo balenu v sackoch atd) a potom nic, prestavka a zas az 1dc...ak sa snazis otehu...ak otehu nechces, mozes ju pit stale...ale celkovo by sa bylinky nemali pit dlhsie v jednom kuse ako cca 2 tyzdne (max3) lebo si telo navykne, treba dat vzdy prestavku...

mima1983
28. aug 2011

@chirabell ok, dobre teda, tak dufam ze mi to tieto tri dni neuskodili :-/ mala som 2 salky denne ale teda dnes uz nebudem, cize vlastne len dva dni, piatok a sobotu som pila.... dakujem za info 🙂

miriamm11
28. aug 2011

ahojte, tak aj my ideme na to 🙂 po lete, ale uz sme tento mesiac vyskusali, tak som zvedava 🙂

miriamm11
28. aug 2011

@nena13 ja som si podala ziadost na vypocet, len neviem ci mam tomu doverovat, este som sa nerozhodla, o aky presny vypocet si mala zaujem a ako sa ti to vidi???? ja som chcela chlapec, divca a zdravie dietatka....prislo ti to uz????? ako to hodnotis????? 🙂

frca
28. aug 2011

Ahojte alchemilka je dobra tiez ju pijem ale kombinujem ju s mysim chvostikom ten ma tiez podobne ucinky ako alchemilka🙂

sjuzan77
28. aug 2011

@darja20 mne zacina byt po chuti multivitaminovy sirup, tak aspon nieco, ked uz nic 😒

chelonka
28. aug 2011

@doory juuuj veľmi pekne ďakujem za toľké držanie palcov 😀 som zvedavá čo nám napíšeš ty za tých pár dní dúfam že mrchu nedostaneš a že testík bude pozitívny! tiež ti držím palce velmoooo 😀

chelonka
28. aug 2011

@nena13 tak dúfam, že nám to vyjde aj to to beriem s rezervou ale aj keď niečo na tom pravdy môže byť. Mne zas podľa mojich pozorovaní hlienu plodné dni majú byť tak 31. alebo 1.9. možno deň skôr takže aj tak v snažilkovaní s manželom naďalej aktívne pokračujeme 😀

maminka142
28. aug 2011

@nena13 Ďakujem 😉 Niečo som tu o tom čítala, ale nevedela som, že sa pije iba do ovulky 😕 Ďakujem 🙂

maminka142
28. aug 2011

@chirabell ďakujem, už budem vedieť, že sa to ma piť len do ovulky 😉 Díky 🙂

doory
28. aug 2011

Babulky pozeram,ze tu riesite carovne bilinky 🙂 Znie to zaujimavo,ale hlavne sa treba snazit byt nad vecou a nesustredit sa tolko na to...najlepsie je,ked zamestnate hlavu niecim inym(prerabkou bytu,dovolenkou, pracou,nejakym konickom,ci malym zvieratkom) a potom to vyjde. Ved viete ako sa vravi,ze to pride vtedy,ked to najmenej cakate...ono to faaakt plati 😉 Verte mi, mám uz dvoch drobcov. Ale inak, len tak nenapadko pozorovat hlien.. to nikdy nezaskodi... a tuuulit sa k muzikovi tiez nie 😀 krasny vecer vsetkyyyyym!

nena13
28. aug 2011

@miriamm11 No ja som dostala ten výpočet už pred rokom na rok a pol-sú tam najplodnejšie dni v mesiaci,den kedy možeš počať chlapca ,al. dievča,Tvoje kritické dni a dobre dni....Kedže mi to prišlo pred vyšetreniami tak sme to ešte neskúšali,ale už začíname,takže dám vedieť budúci mesiac či to vyšlo,alebo nie-ale mám mať aj plodné dni v tento čas čo mi píše ,že mám aj podľa výpočtu najlepšie obdobie na počatie-takže ak sa podarí,tak nebudem vedieť,či to je takým dobrým výpočtom,či mojou ovuláciou 😀

nena13
28. aug 2011

@mima1983 Prepáč,nechcela som Ťa vystrašiť,ale je to naozaj tak-len do ovulácie.Ak si ju už mala do menštruácie už nepi a potom už môžeš.

zuzanageratova
28. aug 2011

no my sme ties chceli drobceka umiesat cez leto aj sa podarilo no dnes sme onho prisli 😢 ...mame par tyzdnou pockat....no dufam ze sa to este tento rok podary..myslite ze tie vypocty funguju?

sjuzan77
28. aug 2011

@zuzanageratova to je mi velmi luto, v kolkatom tt si bola?

zuzanageratova
28. aug 2011

@sjuzan77 5 tyzden.. no co uz :( uz je v nebicku...treba mysliet pozitivne nemienim sa vzdat chcem druhe babo nech to stoji co to stoji..jej ako vidim vam sa zadarilo prajem vela zdravicka a vsetko dobre:D..

frca
28. aug 2011

@zuzanageratova,ahoj to mi je luto,my sme tiez prisli o male v juni,viem ze teraz sa citis zle ale casom to prejde,neviem ci sa da spoliehat na take vypocty,niektorej to vynde podla toho,inej nie,najlepsie je asi poznat svoje telo a podla toho sa riadit

sjuzan77
28. aug 2011

@zuzanageratova je to smutne, ale vraj ked sa to stane v zaciatkoch, tak to malicke nebolo v poriadku a priroda to tak sama zariadi 😔 ale mas pravdu, treba pozitivne mysliet a navyse mas krasnu princeznu, ktora ti urcite robi velku radost 😉
dakujem 🙂