icon

Po lete 2011 začíname. Kto tiež?

nikiarudi
26. apr 2011

ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂

lienkalienocka
9. sep 2011

@oskvarkaa to by sa teda patrilo 🙂 vitaminy sa mozu brat podla mna hocikedy. ja som aj sem tam zabudla 🙂 to si sa poradila s lekarkou ze ci mas vysadit?

oskvarkaa
9. sep 2011

@lienkalienocka ja som ich brala tak strasne sporadicky lebo som zasadne proti dopovaniu sa liekov a navise mi bolo z davky co mi alergologicka predpisala cca pred 3 rokmi tazko.... vysadila som ich hned ako mi ich dala vtedy ale zial alergia silnela (ale nieje to strasne skorej chronicke... nadcha sopel kychanie obcas bolest hrdla... stle pocit ako by zacinajuca chripka) tak spo zacala brat polku tabletky iba ked na mna ta alergia dolahla takze dakedy som aj mesiac nebrala.... alebo 1-2 krat za mesiac som si musela dat.... (tabletiek mam dost balenia su to velke ale odvtedy som u alergologicky nebola vzdy som len dala niekomu karticku poistenca co tam mal cestu..) .... teraz som asi mesiac mala dost problemi z hrdlom a drahy je tiez alergik a bol s hrdlom aj u doktorky a ta mu hned povedala ze to ma z alergie tak som si mesiac povedala ze idem podstivo kazdy den si dat ze uvidim ci mi to hrdlo prestane a naozaj prestalo.... ale citala som tu u bab ze im doktorka vysadila zodak aj alerid este ked planovali mimi tak som aj ja zatial vysadila lebo nikdy nemozem vediet ci sa tento mesiac nepodarilo cosi 😝 a ja na tych liekoch zavisla niesom... prezijem aj bez nich, len je to trochu otravne mat stale akoby nadchu .... ale aj to sa chytam opytat... tento mesiac sa uz chystam na prehlidku na gyn. tak ona mi urcite aj na to bude vediet povedat co a ako...

lienkalienocka
9. sep 2011

mala by ti poradit. urcite ked sa chystate mat dieta tak je lepsie nic nebrat. a brala si HAK?

oskvarkaa
9. sep 2011

@lienkalienocka HAK nie nikdy

fide
9. sep 2011

@esmemia večer som zistila,že tam pracuje otcova sesternica ... aj keby tam robila len upratovačku tak tam bude mať hádam nejakú kamošku ktorá bude aspoň kúsok ochotna. Teda pevne verím. Tak jej pojdem zavolať a uvidíme čo z toho bude....

esmemia
9. sep 2011

@janka9898 juj tak sa tesim s tebou,snad tam budu kolajnice ako hrooooooooom 😉

esmemia
9. sep 2011

@fide tak to je fajn,snad sa to podari a pomoze ti

fide
9. sep 2011

@esmemia no rozpravala som s nou akurat a vravela ze sa naspät mesiace nedaju zaplatit. Vie mi pomoct urobit zmluvu bezomna teda zeby tam namiesto mna zasla moja mamina ale tych 270 dni mi ona nijako nevie zabespecit....

fide
9. sep 2011

rátala som to a lieta mi tam 11 dni .. teda ak som tehotná...Aj keby sa to dalo nejak vykryť, čo v tom prípade ak sa bábo narodí skorej??? a tych 270 aj tak nebude splnenych???

oskvarkaa
9. sep 2011

@fide tak ti to zial nebudu ratat pri vypocte materskej lebo sa to rata od toho dna kedy zacina sa ti vyrata aku matersku budes mat...... ale ak si to potom budes dalej platit tak ked prejde 270 a pojdes na PN napriklad az potom tak to uz plati len neviem ci cez MD moze byt PN asi ani nie...
... takze by si to mala vlastne loteriu ze ci by sa babo narodilo skorej alebo neskorej....

mima1983
9. sep 2011

čo je pravdy na tom ze to dobrovolne maju zrusit??? tiez si ho chcem zacat platit, ale este som nezacala.... stale nemam akosi cas tam zajst :-/ ....

oskvarkaa
9. sep 2011

@mima1983 no ja som to tiez pocula ale je to vraj v tom zakone o superhrubej mzde a to im zatial nepreslo... takze ja sa spolieham ze nasi politici to zvladnu a nedohodnu sa... inak neviem ake by to malo nasledky ale mne to uz tiez nevychadza do konca roka 270 dni... zacala som si to platit 8.6. inak to nieje zlozite vybavit vsetko ti tam vysvetlia...a ide to rychlo, neboli tam nejake rady ludi...

kata13
9. sep 2011

@mima1983 ja som to tiez mala asi beho 15min vybavene, stihla som to este rano pred pracou, teta mi pomohla s vyplnenim ziadosti a vypocitala vysku, dala sek a cislo uctu a telefonne cislo na seba keby nieco. a povedala mi aby som si po novom roku zavolala a informovala sa, co sa zmenilo a kolko sa plati.
no ja uz len dufam, ze sa to nezrusi

barbora21
9. sep 2011

Ahojte, mozete mi prosim poradit...meriam si bazalnu teplotu a podla nej by som teraz mala mat ovulku ale zaroven som si robila aj ovulacne testy a tam mi to vychadza stale negativne ☹ Mozete mi prosim poradit... 🙂 Dakujem.

esmemia
9. sep 2011

@oskvarkaa mne to do konca roka robi tiez iba dakych 218 dni ja som si zacala platit v maji,ale prislo mi vyjadrenie az koncom maja aj zo sumov a za maj mi dali zaplatit len 8,40 inak si platim 17,38 a tak neviem ci sa bude pocitat cely maj,alebo len tyzden ci dva z neho preto taky pocet dni

oskvarkaa
10. sep 2011

@esmemia bude sa ti to ratat len presne od toho dna od kedy ti pripoistenie vzniklo... ja som si tiez platila za prvy mesiac menej... lebo az od 8 som mala podpisanu ymluvu a dala som si tam datum zaciatku ten den kedy som tam bola... skorsi sa nedal... neskorsi sa dal ale ja som chcela co najskorej ;)...
....takze mesiac maj ma 31 dni takze 8,40 mas za 15 dni maja...

katussska24
10. sep 2011

ahojte, mozem sa pridat? my sme uz teda zacali a uvidime ako sa nam bude darit 🙂 🙂 🙂 vidim tu "zname tvare" zo MS -oskvarka, kaculiatko, vas tusim poznam z nejako fora 😀

esmemia
10. sep 2011

@oskvarkaa dakujem

oskvarkaa
10. sep 2011

@katussska24 jeeej vitaj...

katussska24
10. sep 2011

@oskvarkaa dakujem 🙂 to ma nenapadlo, ze sa stretneme pri planovani 😀 😀 😀

orchis
10. sep 2011

ahojte snazilky 😉 aj ja by som sa rada pridala do vasej skupiny 🙂 s priatelom sme uplny zaciatocnici v snazilkovani aj ked obaja mame uz nad 30. rozhodli sme sa uz necakat dlhsie a zacat skusat 🙂 zatial si nejdem merat BT, neberiem ziadne vitaminove doplnky urcene pre snazilky 😉 ved uvidime, mozno uz po dvoch nevydarenych mesiacoch tu budem panikarit 😀 nie som prave najtrpezlivejsie stvorenie na zemi 😔 dufam, ze vsetkym nam to pojde pekne hladko podla planov 😉

mima1983
10. sep 2011

@orchis ahoooj, kludne sa mozes pridat, budeme len radi 🙂 Aj my sme zaciatocníci 😉) snazime sa druhy mesiac, prvy nevysiel, ale neva... tak som zvedavá co tento 🙂) mudrejsia budem na konci mesiaca 🙂

orchis
10. sep 2011

@mima1983 dakujem 🙂 verim, ze do vianoc to vyjde 😉 to by boli krasne vianoce 🙂 moj drahy vcera v noci, potom ako som zaspala, si uz urobil mensi prieskum ohladom mien pre deticky 😀 trosku skoro, ale on je taky vyteseny z toho, ze som konecne privolila 🙂

katussska24
10. sep 2011

@orchis tak s tou trpezlivostou, to mame asi viacere zle 😀 😀 😀 ja uz by som najradsej test robila, aj ked na to je este casu a casu... 😉

orchis
10. sep 2011

baby, uziva niektora z vas baby plan alebo podobne pripravky?ma to vyznam ich brat?

katussska24
10. sep 2011

@orchis no ja mam femibion, predtym som uz preventivne jedla kyselinu listovu...cca mesiac

fide
10. sep 2011

@orchis ahoj ja som to brala v podstate hned ked som otehotnela s Eliškou...určite to má vyznam... ja som mala zdravotné problémy o ktorých som nevedela počas celého tehotenstva. Až pred porodom sa to zistilo a mala sa narodila zdrava. A to ti každý povie ze prísun vsetkych tých látok je pre vyvoj babatka velmi dôležity hned od zaciatku. Ja som napr menej grcala ked som si ho dala.... 🙂

orchis
11. sep 2011

dakujem vam vsetkym za mile privitanie 🙂 tak si teda aj ja pojdem zajtra pozhanat nejake vitaminky 😉 zijem v zahranici takze si budem musiet prestudovat co tu mam k dispozicii. s priatelom sa snazime stravovat zdravo, vela ovocia a zeleniny, ale trosku mi je luto, ze sa budem musiet vzdat dobreho krvaveho steaku a surovych rybiciek 😒 ale tak len na cas 😉 a s priatelom som sa dohodla, ze ak ja nemozem tak ani on 😀

terezka1631
11. sep 2011

@orchis ahoj tak ja si dávam baby plán asi druhý mesiac, zatial nie som tehu, ale myslím že preventívne nejaké vitamíny neuškodia, predtým som brala 3 mesiace kyselinu listovú. Držím palce nech sa vám to čoskoro podarí 🙂

lienkalienocka
11. sep 2011

@oskvarkaa tak to mas asi o "problem" menej. ja som brala 7 rokov a teraz to tak vyzera :(