Po lete 2011 začíname. Kto tiež?
ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂
ahojte prosim vás je k tomu nejake tlacivko alebo tak nejak???Ake vybavovacky su okolo toho?? Ja mam totiz trvale bydlisko 300 km vzdialene tak by to bolo celkom pracne ak by som to tam musela vybavovat ale tak od pondelka tam ideme na tyzden tak by som si mohla nieco pobehat ak to nieje priliz komplikovane... ale jedna dvolezita otazka okolo 20 by som mala dostat kramy...a ak nedostanem teda ze ak som uz teraz tehu tak mi to bude asi zbytocne ze...?
@kata13 ešte to nieje isté ale rušiť by sa to nemalo iba meniť, aby to bolo komplikovanejšie.
Kontrola u gynekológa dopadla dobre. Všetko máme v poriadku. Ale musíme počkať ešte aspoň 2 - 3 mesiace. ☹
@fide stačí ak prídeš na sociálnu poisťovňu oni ti tam dajú tlačivo, ktoré na mieste vyplníš a máš to. 🙂
Pripadam si ako blbec ale prosim vás pozeram na Soc. poistovni tlaciva a formulare a vobec neviem ktore sa tykaju mna. Môžete mi niekto pomocť? V prípade, že mi tento mesiac nevyjde test tak by som to chcela hned vybavit. Nech mozeme snazilkovat dalej.... 😉 Dakujem pekne
@kaculiatko88 aha ale na soc. poistovnu v mieste trvaleho bydliska vsak???
@fide no ak by si uz bola tehotna,tak to nemusis stihnut platit tych 270 dni..ja ked som v aprili zistila,ze som tehu a isla som hned na socialku tak mi povedala,ze ak sa nahodou narodi skor,alebo cosi,tak mi to bude na nic,lebo nedostanem nic len rodicovsky prispevok od narodenia tych 190 eur a o tri tyzdne neskor som potratila,tak som si potom zacala platit normalne a aj si platim nadalej a naozaj tam budes vseho vsudy 5 min
bambule mam 43den cyklu bolest na kramy nikde iba take zvlastne vlnenie v podbrusku bazalnu teplotu mam 36,9 uz asi 4dni predtym som nemerala no a mam taky hlien na krcku maternice nieco ako ovulacny hlien len belsi a hustejsi co to moze znamenat? 😀 😀 😀 😀 😀
pokracovanie v pondelok🙂))
Musíš mať zaplatených 270 dní pred narodením dieťaťa DNP. Ale aj keby si to nestihla to po tých 270 dňoch môžeš potom čerpať aj PN budeš mať nárok. Proste keď nebudeš mať zaplatené 270 dní tak nemáš na nič nárok. Ja s i to už platím vyše roka. Prvý rok len 17,60 eur z vymenovacieho základu 400 eur. Keď Som prišla na to, že som tehotná tak som si dvihla na maximum,
@kaculiatko88 prosím ťa to sa dá navýšiť si to? ja tiež platím 17,60 ale keby som bola tehu jasnačka že by som chcela viac 🙂 stačí tam prísť a niečo vypísať?? ďakujem...
@terezka1631
dá sa to navíšiť, avšak meniť výšku poistného je možné 1 x za 1/2 roka
@terezka1631
dá sa to navýšiť, avšak meniť výšku poistného je možné 1 x za 1/2 roka
@chelonka Ďakujem pekne, dúfam že čoskoro bude dôvod ísť to zmeniť 🙂
@fide presne ako pises,je to na pracovnicke,mne to neumoznila
@kaculiatko88 a kolko prosim ta platis teraz mesacne?
baby DNESKA JE DEN D prehovorila som muzicka ze ci nejdeme do mesta uz dnes nie az v pondelok a on ze naco chces zas testik kupovat ze a ja ze nooooo aj ked viem ze som tehu uz teraz musim byt ine vysvetlenie nieje tak DRZTE PALCE🙂)))
😀 😵 🙂 držím palce až takto 😠
@podprsenka dakujeeeem ale moj vnutorny pocit vravi ze som tehu ved to uz nieje mozne aby som este dostala mrchu uz som ju poslal na aspon 10mesiacou na havaj nech si oddychne lebo potom sa jej uz nezbavim mozno v 50tke tak nech naberie novych sil 🙂))
caute baby. merate si niektora BT? chcela by som vediet ze dokedy sa asi tak drzi teplota vyssie. viem ze je to individualne, ale tak cca. je meram len prvy mesiac ale snazime sa o dietatko. vopred dakujem
@lienkalienocka no s tou teplotou poviem ti to podla seba od ovulacie by sa mala drzat vyssie az do menzesu ak si tehu tak tepltou mas stale vysiu ako pred ovulaciou a ak niesi tehu tak teplota ti klesne a dostanes menzes a netreba hned vesat hlavu ked nebudes mat 37stupnou ja mam teraz uz peknych par dni 36,9 a dnes si to potvrdim aj na testiku takze staci ak tie hodnoty budu vyssie ako pred uvulaciou ale najdi si temu bt grafy stastna 13 tam ti babenky poradia viac🙂
@janka9898 dakujem velmi pekne za odpoved. pred 5 dnami som mala 36,3 vtedy som mala ovulaciu a kazdym dnom mam viac. dnes 36,8. dufam ze to bude takto stale 🙂
@lienkalienocka tak drzim palceky nech to tak je
caute baby mozem sa k vam pridat ? 🙂
@lienkalienocka 🙂 mi sme zatial len necele 2 mesiace po svadbe :D.. nejako to nehrotime s pocitanim meranim a s testami (trochu pocitam ale odocka)..... len tak to zatial nechavame na prirodu... ale vcera som si kupila to calibrum baby plan... 😉 tak uvidime.... (tento mesiac mam vsetky priznaky vsetkeho ale skorej to bude psycho :D:D(ako ked si precitate zdravovedu a mate vsetky chorobi zrazu :D))
@oskvarkaa my budeme mat v oktobri rok, pekny darcek v vyrociu nie? 🙂 snazime sa trochu dlhsie, pol roka a na zaciatku som to aj ja nechavala na prirodu ale ked sa stale nedarilo tak som tento mesiac zacala merat. zevraj je dobra kyselina listova a uzivat ju 3 mesiace pred pocatim. tak papam poctivo aj vit E 🙂 drzim palce
@lienkalienocka no to calibrum ma kys. listovu vytami E vytamin C a zelezo a este som mozno nieco vynechala... tak snad to bude ok...
ja som ho tiez brala ale nakoniec som presla na cistu kys a cisty vit. niektore baby hovoria ze calibrum nie je take dobre. ale tak treba vyskusat. sto ludi sto nazorov 🙂
@lienkalienocka aha no ja netusim co je lepsie spytam sa doktorky ked tam pojdem ... aj tak musim este som nebola tento rok... patrilo by sa...
... zle mi z toho zatial nieje :D.. dala som si to rano.... (ani tam nepisu ci lepsie rano ci vecer...) ale trochu hrdlo citim bo som hned aj vysadila zodak na alergiu...

@fide aj ja som nezamestnana pri prvom tehu mi v decembri 2009 ukoncili pracovny pomer a tak som tiez nezamestnana a aj ked mame mizerny prijem a nie moc dobry rozpocet,tak som sa rozhodla,ze si budem pri druhom mimi platit,no mohla som si dat vymeriavaci zaklad z 390 eur a platim si mesacne 17,95 ,tak snad aspon nieco budem dostavat,lebo mi na socialke povedala,ked som nezamestnana a nic si neplatim,nebudem mat narok ani na peniaze ak budem PN a ani by som nedostavala matersku ked sa narodi miminko,cize by som od narodenia dostavala 190 eur + 21 a na prvorodenu iba tych 21 eur,tak preto som si to zacala priplacat aj ked to dako nenavysi matersku ale lepsie ako nic a musis si to platit minimalne 270 dni pred narodenim dietatka 😉