Po lete 2011 začíname. Kto tiež?
ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂
@jerryjanka no to ste mali toho pozehnane teda,ja som stastna,ze aspon nemam nic s vajecnikmi,no len draheho musim vyslat na ten spermiogram 😖
@janka9898 ja si to tiez zapisujem na fertilityfriend a som s tym spokojna. tiez som mala cyklus velmi nepravidelny a nevedela som, ze ako to teda u mna je. teraz uz v tom mam jasno. a ako som spominala davnejsie, u mna pekne zabralo calibrum baby plan, upravila sa mi dlzka cyklu, predlzila lutelna faza a uplne zmizlo spinenie 🙂
dnes som aj ja riadne znicena, ale nie z kosenia, ale zo zumby 😀
@zabka60 neboj, podari sa a po jednom takom meskani zistis, ze uz ti nepridu 😉
dnes som aj ja riadne znicena, ale nie z kosenia, ale zo zumby 😀
od unavy uz pomaly nevidim a pisem to iste 😀 😀
na to je meranie bazalky dobre, vtedy vieš že oni vlastne nemeškaju ale len sa ti posunula ovulacia. prešla som si kadečím, takže čo to o merani, testovani ovulacie, sledovani ovulacie, sledovani ultrazvukom a inych kravovinach viem :D - som zvedava či sa nam zadari aj druhe babeno
@jerryjanka neboj zadarí.. som ti povedala, že už začni... 😀
@zabka60 tak to uplne chapem - najhorsie je, ked clovek nevie, na com je 😖 ja som isla s kamaratkou len na prvu zumbu, odvtedy som chodila sama. zisli sme sa tam perfektna partia a uz to vobec nevnimam, ze tam chodim sama 😉
@janka9898 no ja som ladena viac po anglicky, ale tiez som nerozumela vacsine tych vyrazov. vyriesila som to otvorenym prekladacom a pomocou neho som sa pomaly zorientovala. najskor sa tam registrujes a ten graf tam budes automaticky mat, ten nemusis nikde stahovat. nie som si ista, ale tusim v teme "grafy BT-stastna 13" bol podrobne vysvetleny navod, ako sa prihlasit - aj s vlozenymi obrazkami, tak skus pohladat tam 😉 no a ja mam este tu vyhodu, ze ked niecomu fakt nerozumiem, tak mi prelozi muzicek-on je na anglinu expert 😀
@sjuzan77 dakujem za radu kuknem aj do tej temy
a co sa tyka zumby na tu chodim pravidelne v pondelok a stvrtok a v sobotu cvicim doma na manzelovej vezi 😀
a ja som tu nikoho nepoznala za manzela som sa vydala prastahovala sa sem a nikoho som nepoznala ale jeho teta ma pozvala na zumbu to je taka mladica este 30r a s nou som prve razy chodila a potom aj sama ked ona nesla a tiez sme sa tam stretli niekedy az 40 nas bolo lebo mali pristup ja deti ale potom sme to zatrhli odhlasovale a civcime bez deti deti cvicia v stredu vlastne uz necvicia prestalo ich to bavit po mesiaci 😵
a uz som aj vela ludi pospoznavala tkaze uz sa necitim trapne ked nikoho nepoznam 😕
@janka9898 za malo 😉
ja chodim tiez pravidelne - v stredu a v piatok. akurat na zajtra nasa instruktorka kvoli mne naplanovala dvojhodinovku, nech sa vyblaznim pred operaciou, tak sa strasne tesim 😵 tiez sme sa tam len tak zo zaciatku okukavali a postupne po niekolkych mesiacoch sa uz berieme ako stare zname 😀
ahojte kocky,mozem sa k vam pridat aj ja? My uz jedneho drobca mame,ale chceli by sme aby nebol medzi nimi velky vekovy rozdiel tak by sme tiez chceli zacat asi niekedy od augusta 🙂
@dominikaa vitame ta a jasne ze ta berieme🙂))
aj ja som chela maly vekovy rozdiel ale moj manzel eeee necel aj teraz uvidme ako to bude lebo ze maly je este malinky a to uz ma 18mesacov v nedelu tak to je dost si myslim teda akurat no nie???
ale chcem si dat dobrovolne nemocenske aby som mala co najvysiu matersku a nie tento ubohy rodicovsky prispevok tak apson tych 8mesiacou nech usetrime a potom postupne budeme minat zasoby 😀
@sjuzan77 no ja si to zacnem platit od toho mesiaca kedy s amo manzel rozhodne ze uz je sprtavny cas aby keby nahodou sa ot podarilo na prvy sup aby mi to pekne vyslo 😀 ja na pn nemozem ist lebo mam prispevok na zaopatrovanie na manzela takze by mi to zobrali keby osm sla na pn 😕
@janka9898 mna ta predpokladana pn strasne stve, ak by sa dalo, chcela by som sa tomu vyhnut, ale nebudem mat asi na vyber, pretoze mam rizikove pracovisko. neviem si predstavit, ze by som mala byt niekolko mesiacov doma 😖
@oktavia vyska platenia zavisi od vysky tvojej hrubej mzdy. cim vyssia mzda, tym nizsie doplacanie. je tu na konikovi o tom popisane vela 😉
@oktavia
@sjuzan77
ak si nezamestnana tak si mozes urcit vysku sama ja chcem tu najvysiu matersku cize ci budem platit cca45eur mesacne a potm budem mat matersku najakych 670eur takze sa to oplati pokial mas zamestnanie treba zistit ake odvody ti palti zamestnavatel a este si popri tom mozem doplacat aby sa mala ten najvacsi vymeriavaci zaklad a tym padom aj najvysiu moznu matersku
Kočky rozoberáte tu to DNP? Keď som zamestnaná, tak aj ja si to môžem dať? zabka60 keď tak čítam musím do 9mes od začatia platenia otehotnieť? A čo ak budem na PN - rizikové? Čo potom????
@zabka60 to nieje pravda ze to prepadne ked si to budes platit stale nie je pravda ze ked neotehotnies v tej lehote ze ti to prepadne to sa nemie
jednoducho ssi to platis a bud otehotnies alebo nie a platis si to dalej ja to chcem tak ze si to zacnem platit tych 270dni tych 9mesiacou a ak nebudem dovtedy tehu co dufam ze budem ale ak by som nahodou nebola tak to zrusim a ako otehotniem tak si to budem zas platit aspon mesiac dva a sa mi to bude rata takze mne tak povedali na urade neviem kazdy ma na to iny nazor ae zo zakona by ti to nemalo prepadnut
@lenkasop ano aj ty si ho mozes dat pokial ti zamestnavatel plati mensie odvody ako je maximalna vyska vymeriavacieho zakladu co je cez 1000eur plat mesacne ak tolko nemas mozes si aj ty este doplacat spytas sa na urtade a oni ti to tam presne vypocitaju ze kolko ti chyba do toho najvysieho vymeriavacieho zakladu cize co ti plati zamestnavatel +to co si budes platit ty aby to nepresiahlo tu najvysiu hranicu
@janka9898 ano, mas pravdu, ze si to clovek moze urcit sam. ja som sa tiez bola na to pytat a tiez si doplacam taku ciastku, aby som mala maximalnu matersku. ale mne to az taku sumu nerobi, po odpocitani odvodov zo zamestnania doplacam uz len 24 eur. len mi nie je jasne, ako to je s rizikovym - neovplyvni mi poberanie pn vysku materskej?

@jerryjanka
dakujem idem kuknut