Po lete 2011 začíname. Kto tiež?
ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂
@oktavia
to niesu klucky ale ked dobre odovodnis naco to auto potrebujes aj ked nechodis do prace alebo do skoly alebo do socialneho zariadenia tak mozes ten prispevok dostat len uvidime este musim riadne nastudovat lebo na socialke ta hned odbiju ze sa to neda ale ked poznas dobre zakony tak potom len vyvaluju oci ze ako to ty ovladas a oni nie 😀 😀 takze este aspon mesiac budem studovat a spisovat co sa mi hodi a potom to len spracovat v hlave a ist z cistim stitom na socialku 😀 😀
@oktavia ono naco budem nechavat statu tie peniaze ked si ich manzel naozaj zasluzi? mam ich nechat nasim drahym poslancom na ich vysoke platy na ich dovolenky na karibiku a drahe jachty no urcite radsej budem mat nastudovane a vyzerat ako chudak co nema na uato ako to nechat tym darmozracom co sa len stazuju ze by nam dali ale sebe z platou neuberu 😒
oktavia....a nevieš ako to bude, keď budem na rizikovom, keď si to budem platiť aj počas rizikového,budemmať potom max.materskú? Nevieľ koľko to vychádza - max.materská,či sa to oplatí?
to aj vám ide koník tak pomaly 😠
@oktavia
@lenkasop
tak presne netreba im nic nechat ved maju dost
a ja som to pocitala ze ci sa to opalti takze platis si cca 9mesiacou nejakych 50eur nieco menej neviem presne tak si to spocitajme 50*9 je 450eur takze naklady ktore na to das ked si to platis sa ti vratia hned z prvej materskej takze sa to oplati🙂))
janka9898,oktavia...len neviem odkedy si to mám založiť, keď ešte musím čakať na výsledky kvôli MA ☹ a najskôr sa začneme snažiť od sept - októbra aj to je otázne ??? ☹ ☹
tak my sa nechranime od pôrodu, teda 4 mesiace aj napriek tomu že som po sekcii, ale ja neverim že to vyjde prirodzene teraz takže nejak nič neočakavam a len sa tešim z princeznej.
@janka9898
@lenkasop presne tak, čím skôr začneš, tým lepšie.Ja som platila aj pri malej, len som to nedoplatila, a ani nevyužila, keďže sa malá narodila v 27tt. tam sa to stihnúť nedalo. A keďže sa obávam, že aj druhe sa bude takto ponáhľať na svet, tak som si to radšej začala platiť teraz. A ak sa nepodarí otehotnieť, tak po 270 dňoch to pôjdem zrušiť a mám istotu na dva roky, že ak otehotniem, tak budem mať vyššiu materskú. A náhlady ako píše janka máš hneď v prvej materskej nazad.Určite to treba využiť, veď tých 256 € je nič.
@oktavia
@jerryjanka
@meginka7
@lenkasop ahojte koceny aky ste mali dnik teda este mate? 😀 😀 my sme vyberali tie ryby z rybnika tak mi ich luto bolo ked boli take velike a ani pes to nechce zrat skoda ich bolo hnusne teplo 😔
oktavia...na rodičovský sa to nevzťahuje a tých 256e my nebudeme mať,budeme mať 190e,materskú dostávaš výpočtom 60% hrubá mzda a potom plus DNP. Dnes som sa bola pýtať u nás a mala som z toho divný pocit, nevedeli mi poriadne poradiť ☹
Janka9898...dnes sme boli na biolog. olympiáde so žiačkami a vyhrali sme 😀 😀 😀 tak sa teším.
Ahoj dievčatá,tak aj ja sa k Vám pripájam.My sa tiež chceme snažiť koncom leta.Pred rokom a pol som mala 2 potraty ,tak teraz si dávame načas-vyšetrenia od hematológie až po genetiku-mám trochu zvýšenú zrážanlivosť-to jediné mi zistili,aspoň viem čo a ako .Preto sme aj snaženie odkladali.Oba razy som otehotnela na prvý šup a dúfam,že to výjde aj teraz.Riadila som sa všetkým dokopy-hlien,ovul.,pri 2 raze aj teplotou,brala kyselinu listovú .Zdá sa ,že to aspoň na mňa zabralo.
Ahojte, smiem sa pridať? V lete sa vydávam a veľmi túžim stať sa čo najskôr mamou. Antikoncepciu som už vysadila a nechávam veciam voľný priebeh. Akurát papám kyselinu listovú a Calibrum baby plan, nepijem vôbec alkohol a chodím behávať. Uvažujem využiť aj Jonášovu metódu, ale najprv to skúsime spontánne, na nič netlačiť, ak to nepôjde, potom budeme skúšať aj iné možnosti. Juj, dnes som čítala správu baby, ktorá deň po svadbe zistila, že je tehotná. Predstavila som si, aký to musel byť nádherný pocit. Dúfam, že aj ja sa raz dočkám dvoch čiaročiek...
ahojte. tak sa definitívne pridávam k vám. my sme sa síce začali snažiť od januára tohto roka, ale bohužiaľ mám trochu problémy s močovým mechúrom tak sme to museli prerušiť lebo na to beriem také nepodarené tabletky. a v pondelok mi dr povedal, že ich budem brať ešte asi tak do októbra. ale hneď ako doberiem poslednú tak pôjdeme na vec 🙂
@lenkasop jasné, že na rodičovský sa to nevzťahuje, len na materskú, tú berieš 28týždňov,teraz to zvýšili z 24 na 28 týždňov, tak si sama vyrátaj, či sa Ti oplatí dostávať 7 mesiacov po 640 €, alebo 7 mesiacov nejakých 300 € čo Ti vyrátajú z platu.Aspoň ja som mala materskú 320 €.Podla mňa sa to oplatí.A tých 256 som myslela teraz, ja teraz beriem ešte toľko, viem že to už znížili na 190.A síce sa to nevzťahuje na rodičovky, ale na Pnky a OČRky áno. Ale aj tak sa to najviac oplatí kvôli materskej.
@nena13
@fliacik vítam Vás medzi nami 🙂
nena 13, fliacik vítam Vás, želám úspešné snažilkovanie 🙂
Ďakujem veľmi pekne za privítanie.
fliačik@ja som si dala urobiť aj astrologicky výpočet počatia dieťaťa-je to niečo podobné ako Jonášová metóda.Popravde to bolo v dobe keď som sa chytala aj slamky🙂.Ešte som to nevyskúšala-predĺžili sa mi vyšetrenia po potratoch.Ale ostatné metódy mi pri otehotnení zabrali -otehotnela som ,ale nedonosila(MA v prvých týždňoch-može za to asi moja silnejšie sa zrážajúca krv.)Takže až sa nám nebude dariť,skúsime aj podľa výpočtu-sama som zvedavá či je to pravda.🙂
Ahojte, aj ja sa chcem pridať. My chceme začať po lete, resp. koniec septembra. Asi taký termín ako sme "zarobili" dcérku. :o) Užívala som antikoncepciu a mesiac po jej vysadení sa podarilo na prvý šup. Teraz tiež užívam, takže som zvedavá ako to dopadne. Ešte máme 3 balenia a potom hurááááá, ide sa nato. Tak sa to tu pekne rozrastá, možno sa stretneme v pôrodnici. Vlastne, kde plánujete ísť rodiť? Ja som rodila v TN a bola som spokojná, takže voľba padá znovu na TN.
@nena13 To ma mrzí...treba pozitívne myslieť, že tentoraz to vyjde a všetko bude dobré. Ja som tiež prekonala zdravotné ťažkosti, netvorili sa mi hormóny, nerástla mi maternica, menzes spontánne nechodil, len po injekciách. Po náročnej hormonálnej liečbe sa zdá, že je všetko OK. Po 8 rokoch som konečne vysadila tabletky, dnes je tomu 19 dní, tak som zvedavá, ako moje telo zareaguje. Sle hrozne sa mi uľavilo. Strašne túžim stať sa mamou, dala by som zato hádam všetko... Bola by som však rada, keby to šlo spontánne, nechcem sa stať otrokom, merať si teplotu každý deň, uháňať partnera počas ovulky, aj keby na "to" nemal chuť. Verím, že to pôjde. Jonášova metóda sa mi zdá ešte prirodzená, nenásilná, aj moja lekárka verí v jej efektívnosť. Tak uvidím. Čakám, či mi menzes príde aj bez tabliet a potom sa zariadim.
@jafnka
@cumliatko vítam Vás medzi nami 🙂
@nena13 ahoj, aj cez rizikové si to môžeš platiť, bude sa Ti to rátať na vyplatenie materskej, len to musíš začal platiť najneskôr od 5tt, inak nestihneš tých 270 dní.A ak by si stihla tých 270 dní ešte predtým ako pôjdeš na rizikové, teda aj keby si už bola na rizikovom a prešla by doba 270 dní, tak máš nárok aj na vyššie rizikové, len si to musíš aj počas celej PNky platiť. Počas materskej nemusíš, lebo vtedy si oslobodená od platieb do sosiálky.

@janka9898 tak to si na sociálke potom naozaj ako doma, keď poznáš takéto kľučky 😉