Podarilo sa vám prvé umelé oplodnenie?
Ahojte žienky, ❤️
chcela by som sa s vami podeliť o obrovskú radosť a zároveň sa spýtať na vaše skúsenosti.
Boli ste niektorá na hysteroskopii s odberom zo sliznice maternice? Mne sa na ultrazvuku sliznica lekárke úplne nepozdávala a vyzeralo to na nejaký nález, no dnes mi konečne prišli výsledky z histológie a všetko je ÚPLNE V PORIADKU a negatívne! CD 138 NEGATÍVNE 🥳 Neskutočne mi spadol kameň zo srdca, žiadny zápal ani prekážka tam nie je a sliznica sa teraz krásne obnovuje.
Môj jediný problém sú totiž nepriechodné vajcovody, takže verím, že maternica je teraz dokonale pripravená na náš IVF cyklus. 🙏
Mali ste to niektorá podobne – že na ultrazvuku to vyzeralo všelijako, ale výsledky z histológie boli čisté? Ako ste na tom boli s úspešnosťou pri vklade, podarilo sa to na prvýkrát?
Budem veľmi vďačná za vaše príbehy a povzbudenie! ❤️
Áno, podarilo sa na prvýkrát 🙏len sa chcem spýtať, akou metódou ti vyšetrili vajcovody, že máš diagnózu nepriechodné?
Áno, podarilo sa na prvýkrát 🙏len sa chcem spýtať, akou metódou ti vyšetrili vajcovody, že máš diagnózu nepriechodné?
@ivi222 Ahoj, prišli mi na to pri hysteroskopii (HSK), keď mi robili vyšetrenie priechodnosti vajcovodov. Tam sa bohužiaľ jednoznačne ukázalo, že sú obojstranne nepriechodné.
Inak neskutočne ma potešilo, keď píšeš, že vám to vyšlo na prvýkrát! To sa tak krásne číta a dodáva mi to obrovskú nádej ❤️ Pokiaľ si vyšetrením prechádzala aj ty, ako to prebiehalo u teba?
Hysteroskopia a priechodnosť vajcovodov( HyFosy) sú dve odlišné metódy .Hlavný rozdiel je v tom, že hysteroskopia priamo opticky vyšetruje vnútro maternice (a dokáže problém rovno operovať), zatiaľ čo HyFoSy pomocou ultrazvuku zisťuje priechodnosť vajíčkovodov..
Len pre správnosť , pretože podstúpila som obe vyšetrenia a až po hysteroskopii to vyšlo .
my sme si s mužom zvolili kliniku Reprogenesis, boli sme u nich veľmi spokojní s celkovým prístupom, je to menšia klinika, mne sa otehotnieť podarilo hneď pri prvom IVF
Hysteroskopia a priechodnosť vajcovodov( HyFosy) sú dve odlišné metódy .Hlavný rozdiel je v tom, že hysteroskopia priamo opticky vyšetruje vnútro maternice (a dokáže problém rovno operovať), zatiaľ čo HyFoSy pomocou ultrazvuku zisťuje priechodnosť vajíčkovodov..
Len pre správnosť , pretože podstúpila som obe vyšetrenia a až po hysteroskopii to vyšlo .
@nastaaa áno, viem. Mne robili hysteroskopiu a HyFosy zároveň a brali strih na vyšetrenie CD138.

ja som mala nepriechdné vajcovody a podarilo sa to na prvý šup... vložili mi 2 oplodnené vajíčka a tie oplodnené vajíčka v septembri nastupujú do druhého ročníka VŠ 🙂 Vtedy bolo IVF ešte dosť "v plienkach" a zázrak, že to vyšlo na prvý pokus. Silno držím palce a verím, že o pár týždňov sa pochváliš pozitívnym tehutestom 🙂