Podstúpili by ste umelé oplodnenie?
Ahojte žienky. Prosím, odpovedajte ženy, ktoré ste veriace (ale nie zaryté kresťanky, ani ateistky) a blbé útoky na mňa, alebo iné užívateľský si nechajte pre seba. Taktiež mi nevravte, že na to nemám myslieť - nejde to, keď skoro všetky kamarátky okolo mňa sú tehotné, alebo už deti majú. Vždy pri pohľade na dieťa mi podskočí srdce.
No, ale k veci. S mužom sa už rok a pól snažíme o dieťatko. Na základe nedozrievajúcich folikulov mi doktor predpísal liečbu clostilbegytom s tým, že pokiaľ sa nepodarí, tak pôjdeme na rôzne vyšetrenia do genetu. Avšak už len z môjho presvedčenia sa chcem čo najviac vyhnúť umelému oplodneniu. Proste si neviem predstaviť, že pokiaľ by sa nám to podarilo hneď na prvýkrát, tak by všetky ostatné embryjká nechali umrieť. Viem, že mi mnohé z vás povedia, že to ešte nie je dieťa, ale pre mňa je to začínajúci život, ktorý len tak zanikne. Avšak tá túžba mať vlastné dieťa je taktiež veľmi silná. Neviem, čo robiť 😢 zatiaľ je to prvý mesiac liečby clostíkom, ale strašne sa bojím, že sa to nepodarí a budeme sa musieť rozhodnúť. Mali ste tiež také pocity? Podstúpili ste to nakoniec? Ako ste sa zbavili tej predstavy? Budem rada za každú radu a skúsenosť.
@nikola992 nie drilling, je narušenie povrchu vaječníka robí sa to laparoskopicky, mne pri tom hned urobili priechodnosť, tu som mala ok, nieje to nič bolestivé, laserom sa na viacerých miestach vaječník ako keby spáli a odstráni sa také zapuzdrenie, ktoré sposobuje, že folikul sa nedokáže vytvoriť do takej velkosti, aby v nom vajíčko dozrelo a prasklo
Som katolik ale nechodim do kostola,proste za mladi ma k tomu viedli.keby sa mi nedarilo otehotniet urcite by som isla do toho.napriklad my s manzelom mame syna a niekedy premyslame nie nad dalsim dietatom ale nad adopciou,tolko deti je na svete nechcenych.ale zasa nie kazdy ma na to gule....doteraz ani my,len sa obtom rozprávame. Ale poznam par zien co podstupili umele oplodnenie a o 2 roky cakali uz scoje vlastne. Akoby sa upojili a potom sa to pustilo samo
My sme na IVF boli. Využili sme všetky embrya, ktoré sa splodili (trvala som na prirodzenom oplodnení, žiadne ISCI metódy...čiže len do jednej skúmavky dali vajíčko a spermie a "ta správna" ho oplodnila). Stimuláciu som mala takú priemernú, aj keď vajíčok odobrali dosť, nikdy sme nemali viac ako 5 embryi, z ktorých na vklad boli vhodné 2-3. Čiže nič neostávalo. A keby ostalo, proste si ich prídeme zobrať neskôr.
U nás však žiadne IVF nevyšlo. Otehotnela.som neskôr po x rokoch prirodzene...😂
@nikola992 Tu je rozhovor s vedúcim lekárom, videla som aj televízne diskusie s ním, to by som však musela dlhšie hľadať. Jediná nevýhoda je, že zatiaľ pokiaľ viem, je to stredisko len v Žiline, ale zdá sa mi, že plánovali aj v Poprade alebo niekde týmto smerom, ale neviem, či to už funguje.
https://www.alphamedical.sk/casopis-invitro/pod...
ja som veriaca a nevedeli sme otehotniet sedem rokov. Potom sa podarilo prirodzene, mame 13m syna a som v 20.tt a cakam druheho. Zrazu to ide :D Boh vie co robi, treba mu trochu doverovat. Mat vlastne plany je krasne ale silou mocou ich naplnat... my by sme do IVF urcite nikdy nesli, skor sme boli zmiereni s tym, ze ked nic tak nic, budeme sami, budeme dobrovolnicit, venovat sa druhym. Ale to je moj pribeh, kazdy ma ten svoj.
@nikola992 je to zbytocne a poviem ti to uprimne na mojom pripade (bola som tak ista). Spoznala som manzela, rychlo po zoznameni sme otvorili brany detom, hned snivala som o tom ako sa budem vydavat tehotna, prestavovala si to, vyberala saty s velkou maslou okolo bruska. Nestalo sa. Potom sme sli na svadobnu cestu, ved tam sa udeje zazrak (isli sme na nabozensku put), potom sme presli par ivfkami, nic. Potom sme sli do zahranicia, ved mozno nam pomozu na zapade s ivf, nic. Adoptovali si psika. Nic. Vratili sme sa domov, zmenili zivotny styl. Nic. A pri tom vsetkom som sa vzdy "pripravovala", riesila alternativy, planovala, predstavovala si co vsetko sa udeje.
A potom som zacala zit pre dnesok (odporucam knihu echart tolle). Prestala som riesit veci, ktore sa mozu, nemusia, mozno stanu. The power of now. A zrazu jedneho dna som ostala tehotna. A tak az teraz po 13tich rokoch som vstupila na ten pomyselny most a ho prechadzam. Ale nastavenie mysle ktore teraz mam uz neriesi co je za mostom, kracam nim, vychutnavam si tu cestu a tesim sa co bude na druhej strane, ale urcite si nevytvaram predstavy a neplanujem ake to tam bude. Pretoze za tie roky uz viem ze je to zbytocne.
Presne pre take plany, predstavy a predikcie je tolko nestastnych "snaziliek", pretoze oni sa uz na tom moste vidia, namiesto toho aby si uzivali tu cestu k nemu, ktora je plna krasy.
@nikola992 ahoj mozno by som na vasom mieste skusila vceliu matersku kasicku. Precitaj si o tom na internete alebo na vcelisvet.sk...mne to bolo odporucene od kamaratky, ktora po 5 rokoch snazenia otehotnela. My sme kasicku skusili po roku snazenia a vyslo to😊 som v 9 tom mesiaci.
@ivana160992 tiež som jej to odporucila😉
uplne ta chapem, je jedno aky je tvoj dovod preco IVF nie, ked to tak zatial necitis, neda sa na to rozumom tlacit. Mozno sa tvoje peocity casom zmenia a mozno nie a vyjde to aj prirodzene. aj my sa snazime rok a pol. Boli sme v CAR na konzultacii, vzhladom na moj vek (37). Tam nam porobili vysetrenia, zatial vsetko dopadlo ok, budeme skusat clostylbegyt od bud. mesiaca, aj ked ani s tymto nie som uplne stotoznena, lebo ovulaciu mam, dozrievaju mi vajicka a bojim sa, ze tieto hormony mi zbytocne rozhadzu moje citlive telo. lekarka povedala, ak sa nepodari do konca leta prirodzene, treba uz skusat IVF, aby sme nestracali cas. VOOOBEC sa necitim teda byt pod tlakom 🙄. Potom kamosky povedia, nemysli na to- ako nemam mysliet, ked mi viacmenej dala deadline. S IVF nie som vobec stotoznena. Z inych dovodov ako ty. Mam rada svoje telo, vazim si ho, aj svoju maternicu a vsetky tie zasahy okolo toho mi pridu necitlive a agresivne voci svojmu telu a zenskosti.
@nikola992 ahoj, mam s tym vlastnu skusenost, len s tym rozdielom, ze jedno dietatko sme uz mali..velmi sme tuzili po dalsom /to ze jedno dieta uz mame moju bolest nijako nezmensilo, ked sa nam nedarilo/, tiez nam zavazny problem nenasli a mam pocit ze nikto ho ani hladat nebude, umele oplodnenie je biznis, obrovsky, preto nikto nehlada pricinu preco sa paru nedari pocat dieta, smutne..ale k veci, tiez som rozmyslala a vela.. a ked som si nastudovala co to vlastne to umele oplodnenie je dospela som k zaveru ako ty, ze nechcem aby boli zabite moje deti a iba jedno prezilo..pre mna je to zivot, je to dieta, nie zhluk buniek, zivot je dar, zivot je zazrak a nemame pravo o nom rozhodovat, nevieme ho vytvorit, ani pri IVF sa to vacsinou nepodari...dlho som sa trapila otazkami preco nas Boh znova nepozehna, ale nakoniec som odovzdala moje trapenie do Bozich ruk a prijala to co ma prist, neprosila som Boha o dieta, ale nech sa stane jeho vola/on vie co je pre mna najlepsie/, a ze nech ma uz nenechava trapit..S manzelom sme sa celkovo snazili tri roky, ku koncu som tiez uzivala clostilbegyt a pregnyl /tusim/ ale nepomohlo, doktor ma chcel poslat na vysetrenie priechodnosti vajecnikov a potom na umele oplodnenie...ale z muzom sme sa zhodli ze toto podstupit nechceme..to bolo v august-september-oktober 2018 a vo februari som zistila uplnou nahodou /ostal mi posledny nepouzity test/ ze som tehotna, ten pocit bol najuzasnejsi na svete /ako keby som vyhrala miliony v loterii/...dnes ma nas zazrak 8,5mesiaca...ale keby sme nemali ziadne dieta, uvazovala by som skor nad adopciou..ale to uz je ina tema..Drzim palce a odovzdaj svoje trapenie, myslienky tomu PRAVEMU!
Umele oplodnenie je nezmysel ! Zdrava žena nema problem otehotniet ! Na vine že ste neplodná ...dočasne môže dený stres, antikoncepcia aj ked ju vysadíte, ečka v potravinách a podobne.
To všetko vam rozladí hormony a môžte sa snažit kolko chcete...Stačí skrátka zladit hormony a je to !
Telo je veľmi múdre ,ak vidí že nemáte dost správnej výživy tak vám jednoducho nedovolí otehotnieť ! Ked vz sama nieste OK nemate spravnu výživu tak bz ju nedostalo ani dieťa a to príroda nedopustí.Tak si pomôžete ,, znásilnením prírody" a necháte sa umelo oplodniť, potom sa dieťa mmožno narodí, ale za akú cenu? Bude nesprávne živené ,teda bude mat slabú imunitu a nastupuju zdravotné problémy ..medzi inými aj Autizmus !
Ano Autizmus je choroba z nedoživeneho plodu v tele matky, volá sa Metabolický autizmus a ten sa dá naštatsie liečiť..o tom neskôr.
Jednoducho si dajte do kopy hormony a do 3 mesiacov ste v tom !
Pozrite tu:www.superimunita.com
Neplodnost je len fikcia a super biznis pre lekárov !
@krisbar Áno, ja tomu veľmi dobre rozumiem, co píšeš. Ale myslim, že mi veľmi veľa žien, ktoré túžia po bábätku dá za pravdu, že len na prítomnosť sa nedá zameriavať. Nedá sa na to úplne nemyslieť.
@pasikavamacka to je presne ta druha strana veci. Akurat vcera sme sa o tom rozprávali s mužom. My uz teda clostilbegyt skúšame (nedozrievaju mi folikuli do veľkosti, aby mohli prasknúť). Vcera som ha vzala prvý deň a nebolo mi úplne najlepšie 😒 netrvalo to celý deň, len ráno, ale co všetko musia niektoré ženy podstúpiť.
@ibinkapink úplne akoby si mi hovorila z duše. Pri predstave UMO sa mi vynoria presne tieto myšlienky. Ale som rozhodnutá 😁 preštudujeme stránky, ktoré mi poslali žienky vyššie a vyskúšame to.
Ďakujem baby, za rady, typy a vlastné skúsenosti. Ste úžasné. A samozrejme, ak ste v období “snaženia/nesnaženia” posielam 🍀
ja keby som dieta chcel a neslo by to inak ako cez umele oplodnenie tak jasne ze by som ho podstupila
@superimunita paneboze. zruste niekto tento ucet! jedna vec je mat nazor na zaklade napr viery, ale taketo bludy tu sirit a robit si reklamu na nejake vyrobky...prec !!

@nikola992 nám odporučil gynekológ.. no odporučil, som z Nitry a keď sme to začali riešiť bolo tu len jedno 🤷♀️ Som spokojná .. nebiem odkiaľ si ale holky z Ba zvyknú ísť na konzultácie do viacerych a spravia si 1dojem.. tak isto Martin a Žilina majú dooopy 3 centra