Pomohol vám liek Duphaston otehotnieť?
Ahojte,
so snúbencom sme pevne rozhodnutí, že chceme bábätko. Už som vo viacerých diskusiách písala - teraz som vo 4. dni užívania duphastonu (prvýkrát). Gynekologička mi povedala, že ak mi cyklus napraví, je šanca, že otehotniem. Viac som od nej nezisťovala, nakoľko som ešte nebola rozhodnutá.
Mám ale na vás, mamičky či budúce mamičky, ktoré máte stanovené PCO, predbežné otázky. Pomohol vám duphaston? Čo bude nasledovať po tom, ak mi nepomože? Aké vyšetrenia a následné zákroky budú potrebné? Ak sa mi nepodarí otehotnieť do februára len s duphastonom, chcem ísť ďalej...
ĎAKUJEM ya každú odpoveď !
Tak po ovulácie môžeš aj s duphastom, len treba dať pozor na to kedy je ovulacia
Ahojte baby... ja som sa chcela infirmovat gynekolog mi predpisal tabletky duphaston a som sa chcela opytat ci mozem otehotniet?? Ked beriem tie tabletky... poradite mi niekto??
@lasocka164 jasne ze ano... dufik sa pouziva cca do 3 mesiaca na udrzanie. Tak sa nemusis bat.🙂
@juliett99 ked ho budem brala mesiac tak to aj. Po tom mozem otehotniet???jak doberiem tabletky?? Ty si tiezz to mala?
@lasocka164 ano uzivala som ho aj pred otehu a potom aj pocas .. kvoli krvacaniam... dufik sa zacina uzivat az po ovulacii.. moze pomoct pri oplodneni
@juliett99 lebo mne to predpisal.. a ja som to nemala...tak preto sa pytam.... ale Dakujeem 🙂
Ahojte naby, chcela by som vás poprosiť o radu... myslíte si, že by mi mohol Dufik pomôcť k tehu, akj keď máme zlý spermiogram? Máme ho taký že doktor povedal že to vidí len na IVF. Ďakujem za názory 😘
@juliett99 to už užíva niekolko mesiacov, len ja mám tiež náznaky pco a nepravidelnú menzes, tak doktorka mi to predpisala na upravenie cyklu, len neviem či to brať zbytočne keďže nás posielaju na IVF. Preto som myslela že keď sa viacerym po brati dufiku zadarilo tak či by sa nepostastilo aj mne keď mi to možno nahodi aj pravidelnu ovulku 🙂
Dakujem si zlata 🙂 no 10 rokov by sa mi cakat nechcelo ,, sice uz sme 5 rokov s priatelom a nic ale to len okrajovo ... uvidíme mozno sa podari skor len teraz taka doba ze clovek len v strese zije a v nervach :/
@yanka9 poviem Ti ze ano zijeme v strese ale vela x si ten stres robime samy... ako napriklad uz len ked si zoberies ze sa zacnes sledovat ovu testami merat teplotu.. a takych veci mame v zivote vela.
My sme neboli iny... az ked sme prestali mysliet a riesit kedy sa mozeme mojkat a kedy nie. A prislo to v co sme necakali. Tak verim aj teraz ze vsetko chce cas.
Drzim palceky 😘😉
ja sa praveze ani nekontrolujem ani testy si nerobim .... mojkame sa tiez ked mame chut ja take ani nesledujem lebo tomu sa tiez neda verit ... len stale dufam ze to vyjde a nic ... Dakujem velmi pekne budem to potrebovat ;)
@yanka9 duphaston ber len po ovulácii, poprípade ak máš vysoký estrogén, je dobre si dať urobiť testy..určite by som duphaston nebrala na upravenie cyklu ak je všetko v poriadku, lebo aj pri nepravidelnom cykle môže byť ovulácia, ten duphaston ti ju môže blokovať, ak tam nie je vyšší estrogén, ak máš len nepravidelný cyklus, určite treba odsledovať ovuláciu, či vôbec je meraním teploty a pod...ak nie je, tak dať vyšetriť štítnu žľazu, spermiogram, priechodnosť vajcovodov, cysty, a či máš vôbec vhodný hlien... a pod..Duphaston potom na udržanie tehotenstva sa dáva
Doktor hovoril ze vraj nemal by byt problem s otehotnenim ... a nepravidelny cyklus mam to je pravda takze asi aj preto mi ich predpisal a ovulaciu som si nikdy nesledovala takze ani neviem kedy ju mam no mojkame sa kedy pride ...a beriem ho na 16ty den cyklu 2x1 a to 10 dni .. rozmyslam ze podla testov som asi aj mala nizsii zensky hormon tak aj kvôli tomu mi ho predpisal .... fakt som mi mo ked pojdem na vysetrenie vsetko sa ho popytam 😉 Vela parom pomohol co nemohli mat deti a nakoniec ich naozaj aj mali 😉
@yanka9 pomôže no nie vždy, do mňa doktorka pchala 2roky proveru podobné duphastonu aby mi "upravila" cyklus, a pomohla otehu, no premarneny čas..
Ako nepravidelný máš, koľko dní? Ešte jedna vec, ak máš všetko ok, len nizsi ten hormón, tak môže byť problém v nízkej sliznici, preto treba odsledovať ovulaciu aby sa neblokla, a hneď po dať duphaston, mala si nejaké mikropotraty? Ak nie skôr vidím problém v blokovaní ovulácie, alebo v spermiograme
eee este som ani tehotna nebola len ide oto ze mam strasne bolestive krami a chodia mi niekedy aj tyzden skor a tym sa mi robia aj bolave akne same vredy :-/ mozno naozaj nieje chyba vomne ale v priatelovi ... ale ide mi to uz na mozog pretoze po dobrati duphastonu tak uz mam zasa krami ale prisli mi uz tak jak mali
A vsetky testy mam inak v pohode som zdrava len jedna vec mam aj menej cervenych krviniek ale myslim ze toto stym nema nic spolocne
@yanka9 ja som mala pri tych vsetkych testoch vysoku hladinu muzskeho hormonu, vysoku zas estrogenu a nizku sliznicu a podarilo sa.
Ked Ti pride mrcha zacni pit alchemilkovy caj do ovulacie cca 12- 14dc... potom treba nasadit ten dufik. Ako Ti ho predpisala predpokladam na 10 dni.
Ovulku zistis aj hlienom.. okolo toho 12 dc aj viac mozes mat ten hlien.. a ked to prejde je po ovulke takze za 14 dni by mala prist mrcha.
Aspon ja to tak mam na sebe odsledovane... len mne vychaza ovulka na 16 dc a potom na 14 dpo pride mrcha.
Nevesaj hlavku podari sa.. urcite to pories s dr a aj drahy nech sa da vysetrit.😘
@yanka9 vôbec nemusíš mať ovulku na 14DC, to že ti prišla ms presne nie je preto, že si mala ovulku, môže byť no nemusí, je to z vysadenia duphastonu, z poklesu progesterón u..Sleduj si aspoň hlien, ak je tahavy, klzky , mokro, vtedy styk.potom duphaston., Ovulky nemusí byť 14 ani 16DC, môže byť neskôr, aký máš dlhý cyklus bez duphastonu?
Alchemilku môžeš piť, máš málo krviniek lebo máš silnú ms, železo si dávaj. Silná ms môže byť následkom endometriózi, ak si ok, tak vitamín A obcas a nepreháňať..Možno by som namiesto duphastonu skúsila pupalku, alebo vitamín B6 s magneziom
@juliett99 to by musela mať pravidelný cyklus NATO aby mala hlien už od 12DC.
tak bez duphastonu dosvatam niekedy krami aj tyzden skor jak by som mala a niekedy len o 3 dni skor ...a silnu ani nemam menstruaciu len velmi bolestivu co az horuca som a len na ibalgine som lebo inak by som to nerozchodila
Je dosť možné, že máš ovulaciu po ms, sleduj si hlien hneď po ms
skusim si to sledovat ,,,, aj ked skusali sme uz vselijako po ms pred ms aj medzi vselijako a nic 🙂 ale mozno chyba nieje vomne skusime tie testy 😉 Dakujem za kazdu vasu pomoc ste ozaj zlate :-*
Ahojte...chcela by som sa informovat.. dobrala som duphaston poslednu tabletku som zobrala v pondelok a dbeska by mi mal prist menzes a,menzes nedosiel nemali ste niektira taky problem??
@lenka_da ahoj...a jak si dobrala fuphaston hned ti prisla meenstruacia ci dlho si cakala??... bo ja som tiez brala duphaston a menzes mi mal prist včera a nič.. a podlednu tabletku som dobrala 27.2...
@tinkaro ahoj.... moz3m sa ta,nieco opytat....som brala tabletky duphaston asom poslednu tabletku zobrala v pondelok vecer 27.2.. a chcela by som sa informovat vcera som mala dostat menzrs a neprisiel mi
. Jak po tom duphastone chodi,menzes

@tinkaro je aj pre ženy