Potratila som
Ahojte ženušky je tu veľa podobných tém o potrate a čakaní na babatko. My sa s manželom snažíme 4 roky, pred 3 mesiacmi som potratila v 7 tt. Dúfam verím a prosím Pana Boha aby mi dal zdravé babatko to čakanie je zničujúce...určite to mnohé poznáte. Neprišla som sa sem stažovať chcem od Vás počuť pekné príbehy s dobrým koncom kedy ste sa dočkali svojich pokladov 🙂 tak ak máte chuť ma rozveseliť napíšte mi svoj príbeh. Ďakujem 🙂
@mirus100 nieje to pekne viem ze aj ja som mozno zla nie zeby som ..nepriala ... niekomu len je mi to luto presne tak isto rozmyslam aj ja uz by som bola v 12tt
Este ako naschval mi to chodi aj na email 🤦♀️
Ze v ktorom tyzdni som 😖
Po ...potrate som cele dni aj noci citala po nete kedy sa zacat snazit .. pribehy bab ktore otehotneli hned po potrate ... a vselico mozne mam z toho plnu hlavu ale ... niektore pribehy mi dodali nadej ze sa da aj ..Hned po potrate 🙂
Vypisovala som vsade ... kedy sa zena moze snazit .. ked nemala kyretaz ..a vela bab strasilo ze ak otehotnejem skoro po potrate je riziko potratu ... a niektore zase ze cim skor tym lepsie ... takze ...
Je to asi tak ze risk je zisk .. a uz nebudem cakat ... ja sa nebojim tak isto Otehotniet ... si myslim ze psychicky som natom dobre ... a jedine pocom tuzim je zdrave babo ...
Mali sme stastie ze sme na kyretazi neboli je to jednoduhsie ... pri snazeni sa ... 🙂
Prajem vela stastia .. urcite mi potom daj vediet ako si natom 🙂
@deguska Ahoj. My sme sa trapili 5 rokov. Pocas toho som bola 4x neuspesne tehotna (2x MA, 2x biochemicke). Pocas tejto cesty som sa velmi zmenila, Posledny rok som presla psychoterapiou, fyzioterapiou, zmenou stravy, zmenila som robotu a skratila si uvazok. Posledne mesiace som uz citila, ze moje zdravie je uz velmi dobre a ze uz staci, ze motyka vystreli, otehotniem a urcite sa mi uz podari donosit. Lebo podla mna je to hlavne o tom - dat sa dokopy psychicky (viacmenej pochopit zivot a svoje spravanie a prisposobit sa svojim prioritam) a fyzicky (pravidelny sport, oddych a nieco, co cloveku robi radost). No a potom sa mi podarilo donosit dcerku, ktora bude mat onedlho 2 roky.
A dnes uz som znova tehotna. Za 2 mesiace snazenia. A znova som bola v stave, ze zdravotne som sa necitila nikdy lepsie. Zatial je vsetko v poriadku a dufam, ze bude aj nadalej 🙂
Ale teda, musim povedat, ze pocas toho minuleho tehotenstva som bola cely cas PN, brala lieky na riedenie krvi aj kortikoidy. Co teda mohlo pomoct (aj ked lekarka aj ja si myslime, ze to neboli lieky, co mi pomohli).
@vyvka teraz môžeš očakávať MS do 6 týždňov od kyretu. Telo je rozhadzane od hormónov. Ja som dnes napríklad zistila, že sa mi robí jačmeň na oku. A jedna z príčin sú aj hormóny. My sme už tiež mali styk bez ochrany. Nevidalo😂
Môže aj sex, daj si teply kúpeľ a červené vínko. Ale bacha na množstvo. Raz som si dala trošku viac a bola som veľmi prítulna
@bubu4125 ja som Kyretaz nepodstupila ale ... viem ze ms by mala pris do 6 tyzdnov ...
Este som len 4 tyzne od ... Potratu ale nedavame si uz pozor... od vcerajska sme si povedali ... ze zacneme normalne skusac citim sa uz fajn ... psychicky aj fizicky clovek nikdy nevie mozno sa podari .. ak nie tak ideme dalej 🙂
Mne ... ked mrcha meskala .. tak sme mali sex a prisla do par dni ... neviem ci to funguje na vsetky no namna urcite 😁 tak ak nebudem tehu mozno .. pride ms rychlejsie mozno to znie ..blbo ale namna to funguje 😆
Neviem ci si to nahovaram ale ...mam aj Vytok ako pri ovulke ... je to asi nemozne ..mozno to nieje ovulka neviem coto moze byt ... ten hlien ...
ahoj po dvoch rokoch snaženia som konečne aj ja otehotnela a v 10tt som o fazulku prišla..lekár nám povedal že snažiť sa možeme až o 6 mesiacou ale...osud to zariadil inak a ja som zostala na druhy mesiac tehotná a teraz má náš zázrak 9 rokov...držím palce aby všetky snažilky sa čím skor dočkali malého uzlíčka 🙂😉
@deguska ahoj.v roku 2016 som potratila v 13tt.bolo to na zimu..tazke chvile a este k tomu ani priatel mi nebol oporou.niekedy zaciatkom jari som sa citilia psychicky velmi dobre🙂a zacala som pijavat alchemilkovy caj,nepila som kavu a pekne v july som otehotnela a teraz mam pomaly 10 mesacneho chlapceka😘ale hned ako som zistila,ze som tehotna som si dala doma tabletky norethisteron,ktore mi zostali este po potarte a sama lekarka ma chvalila,ze dobre som urobila a uzivala som ich az do 16tt.takze bala som sa,ze sa mi to znova zopakuje ale klop klop podarilo sa🙂ale zakladom mojho otehotnenia bolo,ze som bola v neskutocnej pohode a absolutne som ani nemala v mysli,ze chcem byt tehotna.proste tak ako som sa citila pred otehotnenim,tak taky skvely pocit som asi ani nikdy predtym nezazila.a to sme isli naplno skoro 9 rokov.
Keďže som nemala ešte prvú Ms po odkrvacani, chcela by som sa vás dievčatá opýtať, či sa Vám cyklus dal do stavu ako predtým, alebo nebodaj haproval😔
Hned ako sme sa s manzelom zacali snazit o babatko sa nam podarilo. No v 9 tt som potratila... Vsetko sa mi zrutilo, nekomunikovala som a uzatvorila som sa do seba. Po cca 4 mesiacoch som zostala znovu tehotna a teraz mame doma prvacku, ktora dnes doniesla svoje prve vysvedcenie a ku ktorej pribudol bratcek ( 4 mesiace ). Treba verit. Urcite to vide. Drzim palce
Otehotnela som ani neviem ako, faktto bol zazrak, bola som velmi prekvapená, tešila som sa strašne, išla som na prvé sono a tam mi lekár oznamil,že nebije srdiecko, bola som na tom psychicky dost zle, potom sme sa o dieťatko pokúšali 3roky,žiaľ neúspešne, ked sme si povedali,ze no dobre tak este skusime tieto 3 mesiace do konca roka a ak neotehotniem budeme začiatkom roka riešiť svoj problém v centre...a naraz v októbri mi neprisla ms a doma mam 7 mesacny poklad🍀🍀bol to zazrak❤drzim palce🙂
@vyvka moze byt. Ja som uz od utorka mala bolesti v podbrusku. Vo stvrtok som mala raz hnedy hlien. A teda vcera dorazila. Ale citim sa strasne. Boli ma kazdy kusok tela, cim dalej tym viac. Ms silna ,hned ako sa pustila. Pred tym som mala aspon tak, ze sa rozbiehala, no teraz des....
@bubu4125 Ale aspon vies ze je vsetko ok .. ja som este nikdy tak necakala na Ms ako teraz som sa modlila aby uz neprisla a teraz ..??
Neviem sa jej dockat :D
Ja ziaden naznak okrem nafuknuteho bruska tak uvidime ako dlho si este pockam aj ked v kutiku duse dufam ze uz ms nepride kedze sa uz ..snazime o babo ale ...to pochybujem ..
Ja som v auguste zistila, že čakám 3 mimčo. Šok radosť a obavy a za týždeň som potratila v 7 tt. Bola som z toho dosť v depresiách ale skôr v sebe lebo málo ľudí z rodiny o tom vedelo. V test som pivedala, že to 3 dieťa isto chcem, že tu už bolo. Ale potom som sa začala orientovať na prácu, zdokonalovanie sa, štúdium kým som ešte na rodicaku s druhou dcerkou a v duchu som si hovorila bude bude nebude nebude, že budú iba dve. Už som to neriešila aj manžel má usmerňoval nech to nechám tak. A teraz 21. Deň cyklu spomenie, po sexe krv ale že dosť. Ja unavená na Vianoce všetko má bolelo, tak že asi rakovina som si myslela. 23. Deň cyklu som bola. Ba preventivke a čakala spm, že mi zavolajú kvôli zlým vysledkom. Ani mi nenapadlo, že môžem byť tehotná lebo nejako extra sme sa nesnažili. A bum test // 😊 tak teraz len dufam, že bude všetko OK.
@palla12 Prave ..taky cas
Ked sa na to clovek nesustredi sa podari ja som mesiac po potrate v 7tt som potratila prva ms sice este neprisla ale uz sa snazime o babo a velmi sa nato sustredim myslim na to kedy urobit tehu test atd ...a prave preto z toho nic nebude :( clovek by mal zacat mysliet pozitivne nemysliet na to no neda sa nehovorim ze cele dni noci to mam v hlave ale tak ani som nezabudla ze babo chcem :D
Nam sa po MA v 6.tt zadarilo až za vyše pol roka,a to vtedy keď som na to prestala myslieť a silou mocou sa snazit,..každý mesiac som si robila test jak trafená....az keď sme sa prestali extrémne snažiť,a myslieť na to sa zadarilo...ale poviem vám,už som si ďalšie tehu tak neuzivala,..stále som bola v strese ..čo keď..😪poznám kopu báb čo potratili,a za pre mesiacov boli zas tehu..hlavu hore 😉
Mila deguska, nezvyknem tu na konika prispievat, no po precitani tvojho prispevku mi inak nedalo. V novembri roku 2016 sme s priatelom prisli o nase vytuzene babatko v 11tt. Nikdy sa neprislo na to, co sa stalo a hlavne preco. Moj osobny nazor je ze to dost zanedbala aj moja doktorka...O tom ako som sa zrutila ti pisat nebudem, chcela si pozitivne reakcie, tak tu mas jednu odomna. Po tom co sa to stalo som si najprv nevedela predstavit fungovat. No dolezite je obklopit sa velmi pozitivnymi ludmi plnymi dobrej energie. Mne takto velmi pomohla priatelova sesterka, ktora sa ma nesnazila utesovat ale vecne a racionalne veci vysvetlit. Priroda je skratka mocny, velmi mocny pan. A drobcek bol zrejme chorunky, slaby... mozno by sa narodil, no mohol by byt chory. Neviem. No toto zmyslanie ma posunulo strasne vpred. Priroda to skratka zariadila za mna. Chvilu trvala psychicka bolest, no myslim si, ze ak by tehu pokracovalo a babo by umrelo neskor, alebo sa narodilo chore, ta psychicka bolest by bola ovela vacsia. Lekarka nam potom odporucala dat si aspon pol roka pauzu a tak sme sa zacali snazit koncom aprila 2017. April nic, maj nic, jun nic... mala som uz trosku stres a prilis som to prezivala, velmi prevelmi som sa na to sustredila, kontrolovala si plodne dni, kazdy druhy treti den sme uz doslova ako posadnuti skusali. Nic. Presiel jul, zase nic a tak sme si naplanovali na august nasu prvu spolocnu dovolenku pri mori. Moja mysel zacala fungovat inak, sustredila som sa na nakupy, balenie, chystanie... a vtedy to prislo. 4 dni pred dovolenkou sa objavili dve ciarky 🙂. Samozrejme som ako pomatena utekala na gyndu kde ma lekarka odpinkala ze to je prilis skoro a na ultrazvuku nic neuvidi a mam prist po dovolenke. A tak aj bolo. Dovolenka bola krasna. Vela sme citali, oddychovali, boli tu jeden pre druheho. Po dovolenke opat lekarka, kde aa uz ukazala mala ani nie centimetrova fazulka. A teraz je februar, mame 32 tt. Cakame chalaniska a stastie by sa u nas dalo z lietadla rozhadzovat. Babo je velke, na svoj “vek” ma viac gramov ako ine deti, z coho sa lekarka velmi tesi. Vysledky sme mali vsetky ako z encyklopedie - ukazkove. Preto nevesaj hlavu. Dopraj si oddych, nalad sa na pozitivnu vlnu, obklop sa veselymi ludmi, skrtaj vsetko negativne a hlavne pamataj na jednu vetu, ktora mi zmenila zivot a ktorou sa riadim: “co nedokazes nijak ovplyvnit, to ignoruj...” A je to tak, v hlave nedrz zbytocne nezmysly, s ktorymi nevies nic spravit. Pretoze hlava dokaze narobit hroznu sarapatu s celym tvojim organizmom. A hlavne ignoruj co si myslia ini. 🙂 prajem ti velmi vela sily, pozitivna, dobrej nalady a dovodov na radost. 🙂 Uzivaj si zivot a mysli na to, ze aj v nebicku mas uz niekoho, kto ta nadovsetko lubi a chrani ta kazdy den. A urcite chce aby si bola krasna, stastna, vesela a milovana. ❤️❤️❤️

@vyvka presne viem čo prežívaš 😞tiež mam pocit, že všetky okolo mna sú tehotné alebo kocikuju, viem že to nie je odo mna pekne, ale ide má poraziť z toho, ja mam dni niektoré úplne v pohodke a niektoré veľmi depresívne, našťastie už ich ubúda, môj manžel má stále povzbudzuje že ideme ďalej, niekedy si poviem no už by som bola v 3 mesiaci a podobne veci s hneď slzy😢prerušila som teraz VS, lebo absolútne sa mi nedá učiť, som rada, že fungujem v praci😒možno sa zadarí a MS nám už nepríde 😉nebojím sa toho otehotniet hned, keď nebola kyretaz tak je to Ok a telo samo vie kedy je pripravené. Pri kyretazi je to iné, lebo výstelka sa musí nanovo vytvoriť, to by som tak 3 Ms pockala radšej.