Pozitívne naladené prvosnažilky
Zdravim vsetky prvosnazilky, ktore sa uz nejaky ten piatok snazia o batoztek stastia, no zatial bezuspesne. Negativnych diskusii je tu dost, tak ja som sa rozhodla zalozit pozitivnu s jasnym vysledkom - splnenym snom. Tak sup-sup sem vsetky, ktore sa pozitivnym myslenim dopracujeme k vytuzenemu snu.
My sa snazime o babo uz viac ako rok a dost bolo negativneho myslenia a placu pri kazdej mrche. Budem sa tesit ak svoje pocity z ocakavania a hlavne pozitivne pozdielame spolu 🙂
@boredka tak to neviem, nám síce na SPG do záveru napísali odporúčanie na IVF, čo sme nechápali, kedže okrem jednej mierne zhoršenej hodnoty sme všetko mali OK, ale potom mi niekto povedal, že to sa robí kvôli poisťovni, aby bolo schvaľovanie v prípade potreby jednoduchšie, že to potom vyzerá ako viac dôvodov na to. Ale hneď na prvom sedení nám povedala, že sa bude snažiť urobiť všetko preto aby to išlo prirodzenou cestou. V opačnom prípade som bola pripravená ich pomoc odmietnuť, nakoľko sme pred tým ani len neskúsili či to pôjde, takže by som sa do umelého dotlačiť nedala len tak.
@lucik284 u nas je to zase tak ze nemame diagnozu z toho zoznamu kde mozes ist rovno na ivf cize najprv 3 krat IUI ... asi som len unavena z tych liekov uz dva mesiace do seba tlacim nejake lieky a hrabka mi z toho 🙂 ja co sa snazim nedat si ani ruzovu tabletku ked mam bolesti a zdaleka sa vyhybam liekom myslim ze toto ja tazko nesiem.. ale toto si ja musim v svojej hlave vyriesit kde su priority co vsetko som ochotna podstupit ..tak dufam ze budete uspesni a coskoro zsa budete tesit z babatka na ceste 🙂
@boredka tak mi sa už tešíme, aktuálne som v 9tt. Na chladničke už máme prvú fotku, a práve mi zrejme začalo obdobie nevoľností.
V každom prípade Ti držím palce aby tie lieky pomohli, tak ako pomohli nám a bodaj by Vám to vyšlo a mohli si dať pod stromček najkrajší darček na svete.
@boredka Velmi drzim palce aby pomohlo 😉 treba skusit aj mozne aj nemozne ale hlavne ako moj lekar hovori uzivajte si jeden druheho... Takto medzi nami zenami zevraj zena skor otehotnie ked milovanie dopadlo vrcholom pre oboch 😉
Ahojte dievčatá ,no pozitívne naladené sme aj keď po dvoch potratoch bohužiaľ ,ale ideme ďalej teraz po liečbe ATB ale stále pozitívne chvalabohu ,mám len otázočku môže byť problém na začiatku tehu 105kg?ja viem je to veľa aj sa hambim aké už som dala 18 kíl dolu a chceme strašne to mimi malinke ,je to ešte stále veľa kíl?ďakujem za odpisko 😉
@janka2463 ahooj najskor zagratulujem ze sa ti podarilo dat tolko dole a druha vec poznam xy bab ktore su neni najchudsie a uplne v pohode otehotneli takze si myslim ze to problem neni a druha vec ja mam 50 kg a mam vacsi problem otehotniet ako ine 100 kg ale myslim ze tl na vahe neni
@milos32nika21 ďakujem pekne no mali sme teraz pauzu po potrate ale zase sa tešíme na nové skúšanie a snaženie sa a držím ti palce nech sa vám to čo najskôr podarí 😊
@janka2463 no super tak sa snazilkujte...my mame troska problemi tak som nestastna a nervi na konci
@milos32nika21 nestrácajte nervy ,treba fakt všetku silu pozbierať ,ja som bola taká zničená keď sme prišli o miminko ....a aký máte problém ak sa môžem opytat
@janka2463 to vazne si prisla v kolkatom tyzdni?? ja mam rozhadzany cely cyklus kazdy mesiac stale to iste do okola vyvolavacky co mi nechodi ms anovulacne cykly....neviem kolko vitaminom beriem caje pijeem kazdy mesiac ovulacne testy robim kazdy jeden den a kazdy jeden den negativny a moje sklamanie....ale ideme dalej skusam vsetko nove co sa tu alebo niekde docitam tak uvidime este ze mam manzela pozitivneho
@milos32nika21 no my sme dva krát o to prišli ,prestalo sa to vyvíjať ...ja mám zase menzes pravidelný ale rok sme sa snažili a nič a po roku sa nám podarilo ale nevyšlo to ,tak chceme teraz na vianoce začať ,lebo manžel chodí pracovať do zahraničia ,a tiež mi je veľkou oporou chvalabohu ,povzbudzuje sa a držte sa jeden druhého ,a ver tomu keď prestane všetko ratat kedy je ovulácia a všetko podobné keď len tak na seba vyletite ,keď to musím tak povedať 😀tak ono to príde nebojkaj
@misiatkooo ahooooj, tak ako Vám dopadla konzultácia? Som si tak dnes spomenula, že si mala ísť teraz niekedy...
@lucik284 ahoj super uz mam vsetko doma tak od 28 zacinam a koncom januara sa pripojim k tehulkam 😊
@lucik284 a ty sa mas ako vsetko v poriadku 😊?
@misiatkooo super, takže držím palčeky a určite daj potom vedieť ako to prebieha, nie len výsledok... ja zatiaľ vypadá, že všetko v poriadku, len ma otravujú kontroly na diabetológii, keďže kvôli tej moje rezistencii musím chodiť každé dva týždne, ale našťastie dnes všetko na jedničku s hviezdičkou dopadlo. a 28.12. nás čaká prvá poradňa + odbery+skríning, tak snáď bude všetko v poriadku.
Fazuľka zatiaľ poslúcha, síce sa snaží maminku utopiť v množstve vody, ktoré ma núti piť, ale 90% času mi je úplne super/niekedy mám pocit, že keby som nebola bez menzesu a neboleli ma prsia ani neviem, že som tehotná/, nemáme žiadne nevoľnosti, len sem tam postraší. Zato sa mi začínajú objavovať divné reakcie na pachy a občas na mňa príde žravosť, prípadne mávam chute typu - okamžite potrebujem niečo poriadne nezdravé... a veľké pozitívum pre moju postavu, závislosť a diagnózu - veľmi zriedka mám chuť na sladké.
A ešte... na aký cyklus vlastne idete? Klasické IVF, alebo tie "soft"?
@lucik284 tak to je super ze ti nebyva zle to mozes byt len a len rada a ta zravka je asi uplne normalna 😊 hlavne nech he vsetko v poriadku a potom daj vediet ked budes tusit vediet ci to bude dievca alebo chlapcek 😊 my sa budeme trosku viac trapit ale verim ze to bude stat zato a tiez to dotiahneme do uspesneho konca 😊 mame klasicke a uz mam v chladnicke plny regal injekcii takze paradicka 😂😂 musim vela vody pit ze okolo3 az 4 litrov a vela bielkovin a hlavne pozitivne mysliet
@misiatkooo tak niekto plny regal kolacov niekto injekcii... ja prave trpim v mhd z nachlastaneho spolusediaceho sa asi zblaznim za chvilu... smrdi...huci....
No poviem Ti to takto, pocitovo tipujem chlapec a prakticky Ti poviem ked sa narodi lebo vediet to nechcem...
@lucik284 radsej by som tie kolace ale nevadi musim to zvladnut. Ja by som to chcela vediet ale je to jedno len nech je babo zdrave 😊
no jasné, to zdravie je najdôležitejšie, a neboj, teraz máš možno injekcie ale to sa môže rýchlo zmeniť. Budem držať palčeky, nech to vyjde na prvý krát.
@misiatkooo ahoj, tak ako sa darí? Už sa nám blíži koniec januára tak čakám na pozitívne správy od Teba.
@lucik284 ahoj piatok mam odber vajicok tak este musime na pozitivne spravy pockat 😊 a ty sa mas ako uz rastie?
@misiatkooo tak držím palčeky aby to dopadlo potom všetko dobre. V piatok odber a vklad potom býva za koľko? 4-5 dní či skôr? Nikdy som to nejako neštudovala...
No my rastieme ako z vody, zrejme to bude akrobat, alebo nejaká verejne známa osobnosť, lebo ako náhle zistí, že sa robí sono začne sa predvádzať. Na začiatku sona vždy pekne tichúčko leží a behom pár minút sa vrtí, rozhadzuje ručičkami nožičkami... no proste radosť sledovať, už teraz sa teším čo nás čaká až bude na svete 😂 či bude kocúr naháňať pobyte dieťa alebo dieťa kocúra 😂😂
Dnes nás napríklad privítal zadočkom a chrbátikom, hlavička dole, rúčky ako keby sa držal za hlavičku nožičky vystreté pred seba a kým dr. skontrolovala chrbticu, tak zložil aj rúčky a už len potom polovičke ukazovala ako tam lietajú nožičky ručičky... Bol dnes prvý krát v kine, tak si to užil, aj keď nešťastný, že tak krátko a že dr. ani neskúšal zistiť čo to je, ale tak na 22.2. na veľké sono už má nahlásenú dovolenku 😂😂
@lucik284 super tak gratulujem je vam veselo 😊 som zvedava ci to bude dievcatko alebo chlapec. No piatok odber a po 5 az 6 dnoch je vklad a na valentina by mal byt pozitivny test tak som zvedava. Zajtra mam posledny den v praci a uz pojdem na pnku
@misiatkooo tak potom chcem vidieť tie koľajnice na Valentína. PN máš teraz len na začiatku alebo už budeš PN do konca?
No ja zatiaľ plánujem uzavrieť dohodu s dr. že Marek to vedieť chce ale ja nie, tak uvidíme či bude ochotný nás takto oddelene informovať 😂 a či to potom drahý v sebe udrží tú informáciu...😂
@lucik284 vies co asi len teraz ale uvidim este ako sa budem citit moj manzel chce aby som uz zostala doma ale bojim sa ze by ma slak trafil 😂jasne ze v sebe neudrzi tu informaciu a hlavne ak to bude chlapec 😂😂
@misiatkooo no však toho sa bojím, ale tak on má dovolené povedať to, ale iba takým ľudom čo to predo mnou neprezradia, no a takých v okolí nemá, jedine, že by sa mi začali radšej vyhýbať 😂
No jasné, záleží ako sa budeš cítiť a tak, ale zase radšej v kľude a v pohode ako sa stresovať... ja tiež začínam zvažovať, že kvôli svojej psychickej pohode ostanem po ďalšej poradni už doma, lebo v práci to začína byť o držku... neviem či sú to tehu hormóny, ale začínam sa cítiť v robote veľmi zle - od kolegyne mám pocit, že mi stále dáva najavo, že už nie som schopná normálne pracovať, len preto že tu nesedím ako ona od nevidím do nevidím ale odrobím si svoje a idem domov a šéfka zase občas vypustí niečo, že mám pocit, že by som sa mala cítiť vinná, že som vôbec tehu... 😢 ale tak je tiež jej problém, že sa prispôsobila chlapovi a upustila od túžby mať dieťa...
@lucik284 ak sa mas naozaj citi zle tak by som urcite odisla. A este aj sa stresujes ved aj to dieta to citi. Ja to mam tiez v praci vselijake tiez som povedala co podstupujem koli tomu ze budem na pn a tiez tym niesu 2 krat nadseny ale uz som povedala ze budem hladiet len na seba a na svoje zdravie 😊 do teraz som sa isla zodrat aby boli vsetci spokojny a nikto to neocenil
@misiatkooo ja praveze neviem ci to len neprehanam trochu teraz, lebo som zacala byt nejaka vztahovacna v poslednej dobe, co som nikdy nebyvala. Ale tak uvidim ako sa mi budu vyvyjat aj ostatne veci a co polovicka na to povie, ze by som ostala doma a hlavne ci mi bude niekto ochotny dat PN, lebo v podstate problemy nemam ziadne.

@lucik284 ja som z tych lekarov trosku zmatena, neviem ja som pocula (z celkom overeneho zdroja ale bolo to davnejsie) ze tieto centra funguju tak aby co najviac zarobili, a ze niekedy aj robia zakroky aby vysli az na treti krat ved co ked ta mozu skasnut trikrat 🙂 neviem co je na tom pravdy, a neviem ci to chcem vediet. Je mi niekedy zle z toho na com vsetkom su ludia schopni zarabat, snad sa im v noci dobre spi 🙂