icon

Pozitívny test, bolesti, lekár ma poslal domov

la_bellla
7. okt 2020

Ahojte. Snažila som sa hľadať podobný problém v ďalších diskusiách, ale nenašla som nič, čo by mi pomohlo nájsť odpoveď.
Snažíme sa o bábatko. Menštruácia mi meškala asi 3 dni, avšak už asi 6 dní som mala na slipke len také hnedé slabulinké špinenie (to zvyknem mať aj pred menštruáciou, avšak vždy len tak 2-3 dni pred) tak som si minulú sobotu urobila tehotenský test (Clear Blue) a výsledok - pozitívny. Bola som najšťastnejší človek na svete. Zatiaľ som to nikomu nevravela, že si v pondelok ráno urobím kontrolný test. V pondelok asi o štvrtej ráno som sa zobudila na bolesti v podbrušku, ktoré sa postupne stupňovali. Myslela som si, či sa to celé nepokazilo a na mňa nejde menštruácia. Tak som utekala na záchod, že sa rýchlo vypišam a spravím si test. A v tom zo mňa začali vychádzať také hrubé tmavohnedé zhluky. Samozrejme bolo to aj v moči. Ja som si aj napriek tomu skúsila urobiť ten test, avšak test ukázal error. Potom som sa dočítala v letáku, že ak nasiakne nejaké iné prímesy, tak to takto ukáže. Urobila som si potom hneď ešte taký obyčajný bez displeja a tam sa ukázal slabulinký duch. Začala som sa báť, tak som zobudila mojho nastávajucého a on volal do nemocnice, kde ma môžu zobrať. Prvý voľný termín sme našli asi o jedenástej. Ja v kŕčoch, utekali sme do nemocnice. Podotíkam žijeme v Anglicku. Čakala som, že zdravotníctvo tu funguje troška inak ako u nás, ale stále som dúfala, že sa na mňa proste pozrú, veď predsa len to može byť možno aj potrat. Vzali ma asi o hodinu - ja zvíjajúca sa v bolestiach, dali mi do ruky skúmavku, že sa mám isť vypišať. Tak som šla s plačom a v bolestiach na záchod a keď som zatlačila na pišanie tak zo mňa opať začali vychádzať tie zhluky krvi. Podotýkam, že inak zo mňa krv vôbec nešla, vložka bola úplne čistá. Ja som proste krvácala iba keď som na záchode zatlačila. Takže potom za mnou prišiel nejaký doktor, s tým, že mi robili test z toho moču (podotýkam že to už nebol prvý ranný moč) že im to vyšlo negatívne, že mu je to ľúto a poslal ma domov. Ani sa na mňa nepozrel nič. Ja slzy v očiach, v bolestiach, zúfalá. Povedal mi, že si mám urobiť o týždeň ďlaší test a ak víde pozitívny tak vtedy mám prísť. Možno si pomyslíte, prečo som nešla niekde inde, samozrejme že sme šli ale nikto sa na mňa nepozrel. Tu ak nie ste minimálne v 3 mesiaci, tak nie ste považovaná za “tehotnú” a nikto vás nerieši. Našli sme ešte jednu súkromnú kliniku, ale tam mi dali termín až na tento piatok. Tak musím čakať. Čo by som chcela ešte povedať. Že to krvácanie a bolesti trvali len v ten pondelok. V utorok žiadne krvácanie, len také čosi hnedé raz keď som sa utrela po vypišaní, inak žiadne bolesti vôbec nič. Dnes ráno opäť žiadne krvácanie nič, avšak test mi vyšiel negatívny. Myslíte, že je ešte nejaká možnosť, žeby som mohla byť tehotná ? Som z toho čakania tak zúfalá. Vybrala som si aj voľno v práci aby som mohla byť vkľude doma až do piatka.

Strana
z2
martina1201
7. okt 2020

@la_bellla ahoj, dnes si si robila aky test? Clear blue alebo papierikovy? Ak clear blue tak už pravdepodobne šanca nie je. Je mi to ľúto..... Ak si si robila papierikovy skús si urobiť clear blue. Ale myslím si, že už je po tom. Držím ale palce aby nebolo.

lagunka0000
7. okt 2020

@la_bellla ahoj, neviem čo sa ti deje, ale ja keď som začala byť tehotná (je tomu už pár rôčkov), prvé tri mesiace som mávala menštruáciu - síce slabučkú ale mávala normálne každých 28 dní. vôbec som nevedela, že som tehotná. na 4 mesiac mi neprišla vôbec. išla som na gyndu a tam ma lekár zjazdil, že kde som bola doteraz, že som v 4.mesiaci. Keď som mu povedala, že som mávala menštruáciu nechcel mi veriť. Takže takto to bolo u mňa. a Celé tehotenstvo som bola OK a bolo mi super.

bibkapipka
7. okt 2020

@la_bellla pokial je test uz negativny, asi to bolo biochemicke tehotenstvo. je mi to luto ale stava sa to casto ☹️

meggie393
7. okt 2020

Predpokladám že biochemicke. Mala som ,test ti ukáže slabého ducha ,vajíčko saoplodni aj na chvíľu uchyti ,ale odide s menstruaciou... ( buď bolo slabšie, alebo nie dovody)je ich veľa... ženy to mávajú pomerne často a ani nevedia že boli tehotné, keby netestuju. Nabudúce sa podarí ;)

la_bellla
autor
7. okt 2020

Ach žienky, ďakujem za odpovede. Ak to teda bolo to biochemické :( menštruácia sa dostaví ? Alebo ju tento mesiac nemám čakať už vobec ? Taká som z toho smutná. Prvý krát v živote sa mi ukázal pozitívny test :(((

la_bellla
autor
7. okt 2020

@martina1201 clearblue. Taký ten, kde jedna čiarka už je a ak si tehotná tak sa ukáže aj tá druhá. A vyšiel negatívny :(

rachel36a
7. okt 2020

@la_bellla je mi luto, ale zial uz tehotna nie si...bud biochemicke tehu, alebo pidla tych krvnych zrazenin potrat...

la_bellla
autor
7. okt 2020

@lagunka0000 takže ťa vlastne ani nenapadlo urobiť si test, lebo si mala normálne menštruáciu. Ja som práveže krvácala len ten jeden jediný deň a odvtedy nič ani náznak. Akurát ten test mi dnes vyšiel negatívny :( ale vrtá mi hlavou to, že ak sa to teda nepodarilo, menštruácia by mi mala nastúpiť normálne, či ? Prepáč, že ťa zaťažujem takýmito otázkami, viem že na to mám doktora :( len taká som smutná z toho

lagunka0000
7. okt 2020

@la_bellla v pohode, jasne že ma to nenapadlo si robiť nejaký test. Bolo to v zime a pripisovala som to nachladnutiu, teda,že mám slabšiu menštruáciu ako zvyčajne. a kedy teraz najbližšie čakáš menštruáciu?

la_bellla
autor
7. okt 2020

@lagunka0000 ďalšia menštruácia až začiatkom novembra

lagunka0000
7. okt 2020

@la_bellla a za gynekolóm si bola? ten by tiež mohol vedieť keď ťa prezrie čo je s tebou

la_bellla
autor
7. okt 2020

@lagunka0000 bola. Ani ma len neprezrel. Spravil mi test z poobedného moču (žiadny odber krvi) a poslal ma domov s tým, že test z moču mu vyšiel negatívny. Že mu je to ľúto. Mám ísť domov, za týždeň urobiť ďalší test a ak bude pozitívny, vtedy mám prísť zas.

basska_b
7. okt 2020

@la_bellla Tie hrudky, pokiaľ boli take tmavočervené až čierne sú krvné zrazeniny. Krv sa veľmi rýchlo zráža, preto sa transfúzia podáva studená z chladničky. Maternica krváca, krv nasteka ku krčku a potom keď žena napríklad zatlačí na panvove dno, že cika alebo tak, tak to vypadne. Ale deje sa to aj pri bežnej MS. Tu asi naozaj šlo o biochemické tehotenstvo. Ďalšiu MS dostaneš o mesiac, musíš mať zasa ovulaciu teraz v októbri

shallimar
7. okt 2020

Ja som mala presne to, čo opisujes. Vyzerá to na biochemické tehotenstvo. Mne doktorka povedala, že sa s tým nedá urobiť nič, že tak konci zhruba 30% tehotenstiev a keby ženy netestovali ani nevedia, že boli tehotné. Menštruácia mi ďalší mesiac neprišla, pretože som hneď na to otehotnela úplne bez problemov.

lagunka0000
7. okt 2020

@la_bellla podľa mňa tam choď čo najskôr a vymysli si niečo že ti je, napr. silné bolesti podbruška, len nech ťa prezrie

s_a
7. okt 2020

@lagunka0000 ale klamať zas lekárov a potom ľudia na nich nadávajú? ak to bolo biochemické tehotenstvo, už s tým žiadny lekár nič neurobí, ak náhodou by tehotná stále bola, tak sa to už možno aj ukáže na pondelkovej kontrole...

lagunka0000
7. okt 2020

@s_a ja sa neškriepim, ale ani také správanie je podľa mňa v poriadku,keď príde žena s bolesťami a ani sa na ňu nepozrie či?

la_bellla
autor
7. okt 2020

@basska_b takže ak som “krvácala” len ten jeden deň iba po cikaní. A potom tie ďalšie dni zatiaľ nič, môžem si od tohto dňa vypočítať ďalšiu ovulku a teda sa zase posnažiť, myslíš ?

la_bellla
autor
7. okt 2020

@shallimar takže vy ste sa hneď snažili ? 🙂 jeeej gratulujem ❤️

la_bellla
autor
7. okt 2020

@lagunka0000 veď toto, že sa na mňa ani nepozrel. Ale ja som v Anglicku, tu je to hrôza des, veľmi som smutná, že nemôžem byť teraz doma na slovensku, tam by sa na mňa aspoň pozreli :(

lagunka0000
7. okt 2020

@la_bellla presne tak

la_bellla
autor
7. okt 2020

@lagunka0000 v piatok mi dali termín na tú privátnu kliniku. Tak potom napíšem ako som dopadla 🙂

lagunka0000
7. okt 2020

@la_bellla jasne, budem čakať a držím palce, a neboj sa určite bude všetko OK.

la_bellla
autor
7. okt 2020

@s_a klamať lekárov určite nie je dobré. Ale on sa na mňa ani len nepozrel. Nevysvetlil prečo môžem krvácať, čo sa mohlo stať. Poslal ma preč, že si mám urobiť doma test o týždeň a ak bude pozitívny, tak prísť. Čo ak ma treba zvnútra možno vyčistiť, nič neviem :( ale v pitok mám termín na jednu privárnu kliniku, tak tam mi snáď pomôžu viac.

sandra151
7. okt 2020

Ahoj,je mi ľúto čo sa ti stalo.
Ale žiaľ ,asi zato ti dokopy nič nepovedali a nepozreli ťa,lebo takto v začiatkoch fakt nič nevidieť. Aj keby ťa vyšetrí tak nič nezistí. Ja som v siedmom týždni,už druhý týždeň špiním , mala som pozitívne testy aj pozitívnu krv, a lekár povedal toľko že je to vo hviezdach a treba čakať či to vydrží alebo nie. Zato objednávajú najskôr v 6tt lebo skôr je to zbytočne. Keby majú pozitívny test z toho dňa,tak by ti možno dali lieky na udržanie,to jedine vedia spraviť,ale keďže bol negatívny tak by ti aj s tým len uškodili.
Držím ti palce nech sa čím skôr podarí ďalšie.
V tomto prípade si aj ja myslím že išlo o biochemické.

marion30
7. okt 2020

Ahoj,mohlo to byť len miesto ms akési spinenie,a test ako teraz vyzerá?ak by silnel tak je dobre,moc držím palce

asia83
7. okt 2020

@la_bellla Podľa mňa ste potratili. Je mi to ľúto, ešte viac mi je ľúto zdravotníctva v Anglicku. Držím palce, aby to nabudúce dopadlo lepšie.

la_bellla
autor
7. okt 2020

@sandra151 Veľmi ti držím palce, aby ti všetko dobre dopadlo a nech si tehotenstvo užívaš ❤️

la_bellla
autor
7. okt 2020

@marion30 ja mám práveže až ukážkový cyklus. Podrobne sa pozorujem minimálne pol roka a stále som dostala menštruáciu presne na 31 deň cyklu. Toto je úplne prvý krát čo sa mi stalo, že som mala vôbec pozitívny test (pred tým som sa testovala ako šialená a nič) preto tom z toho teraz taká nešťastná. Prvý krát čo mi menštruácia takto meškala, test mi vyšiel pozitívny, bolesti, krvácanie ani sa na mňa nepozreli :( naposledy som si test robila dnes ráno a bol bohužiaľ už negatívny.

la_bellla
autor
7. okt 2020

@asia83 ďakujem 🙏🏼❤️

Strana
z2