Pozitívny test, bolesti, lekár ma poslal domov
Ahojte. Snažila som sa hľadať podobný problém v ďalších diskusiách, ale nenašla som nič, čo by mi pomohlo nájsť odpoveď.
Snažíme sa o bábatko. Menštruácia mi meškala asi 3 dni, avšak už asi 6 dní som mala na slipke len také hnedé slabulinké špinenie (to zvyknem mať aj pred menštruáciou, avšak vždy len tak 2-3 dni pred) tak som si minulú sobotu urobila tehotenský test (Clear Blue) a výsledok - pozitívny. Bola som najšťastnejší človek na svete. Zatiaľ som to nikomu nevravela, že si v pondelok ráno urobím kontrolný test. V pondelok asi o štvrtej ráno som sa zobudila na bolesti v podbrušku, ktoré sa postupne stupňovali. Myslela som si, či sa to celé nepokazilo a na mňa nejde menštruácia. Tak som utekala na záchod, že sa rýchlo vypišam a spravím si test. A v tom zo mňa začali vychádzať také hrubé tmavohnedé zhluky. Samozrejme bolo to aj v moči. Ja som si aj napriek tomu skúsila urobiť ten test, avšak test ukázal error. Potom som sa dočítala v letáku, že ak nasiakne nejaké iné prímesy, tak to takto ukáže. Urobila som si potom hneď ešte taký obyčajný bez displeja a tam sa ukázal slabulinký duch. Začala som sa báť, tak som zobudila mojho nastávajucého a on volal do nemocnice, kde ma môžu zobrať. Prvý voľný termín sme našli asi o jedenástej. Ja v kŕčoch, utekali sme do nemocnice. Podotíkam žijeme v Anglicku. Čakala som, že zdravotníctvo tu funguje troška inak ako u nás, ale stále som dúfala, že sa na mňa proste pozrú, veď predsa len to može byť možno aj potrat. Vzali ma asi o hodinu - ja zvíjajúca sa v bolestiach, dali mi do ruky skúmavku, že sa mám isť vypišať. Tak som šla s plačom a v bolestiach na záchod a keď som zatlačila na pišanie tak zo mňa opať začali vychádzať tie zhluky krvi. Podotýkam, že inak zo mňa krv vôbec nešla, vložka bola úplne čistá. Ja som proste krvácala iba keď som na záchode zatlačila. Takže potom za mnou prišiel nejaký doktor, s tým, že mi robili test z toho moču (podotýkam že to už nebol prvý ranný moč) že im to vyšlo negatívne, že mu je to ľúto a poslal ma domov. Ani sa na mňa nepozrel nič. Ja slzy v očiach, v bolestiach, zúfalá. Povedal mi, že si mám urobiť o týždeň ďlaší test a ak víde pozitívny tak vtedy mám prísť. Možno si pomyslíte, prečo som nešla niekde inde, samozrejme že sme šli ale nikto sa na mňa nepozrel. Tu ak nie ste minimálne v 3 mesiaci, tak nie ste považovaná za “tehotnú” a nikto vás nerieši. Našli sme ešte jednu súkromnú kliniku, ale tam mi dali termín až na tento piatok. Tak musím čakať. Čo by som chcela ešte povedať. Že to krvácanie a bolesti trvali len v ten pondelok. V utorok žiadne krvácanie, len také čosi hnedé raz keď som sa utrela po vypišaní, inak žiadne bolesti vôbec nič. Dnes ráno opäť žiadne krvácanie nič, avšak test mi vyšiel negatívny. Myslíte, že je ešte nejaká možnosť, žeby som mohla byť tehotná ? Som z toho čakania tak zúfalá. Vybrala som si aj voľno v práci aby som mohla byť vkľude doma až do piatka.
@la_bellla toto iste bolo u mňa,test vyšiel pozitívny,ale s tým,že som mala normálne po menzese,ani by ma nenapadlo že by sa jednalo o tehotenstvo,ale ja som začala 9dc špiniť a tak 2 deň spinenia som urobila tehu test,a hľa pozitívny,ani som tomu nechcela veriť,ale stále som spinila a mala bolesti ako pred ms,tak mi to nedalo,šla som doktorovi a ten na dobe vylúčiť tehotenstvo,ale zobral mi hneď krv,a ja som bola fakt tehotná,ale som o to bohužiaľ prišla.presne toto iste som mala pred rokom rokom,ale na rozdiel,že tam my vynechala menštruácia.ale vtedy to boli ukrutne bolesti,čo som mala pri potrate,i keď som bola len 5tt,nikomu také bolesti neprajem,čo som mala ja.no a teraz očakávam ms,kedy sa vlastne dostaví.
ja som mala biochemicke 3 x takze viem o com to je ☹️
No oni to tam tak beru do toho 3 mesiaca. Ale ja som napr pri krvacani v druhom tehu, po potrate, radsej isla ku gp a ten ma poslal do nemocnice na oddelenie early pregnancy. Cize nie na pohotovost alebo maternity ward. A tam mi robili aj sono. Zial potom som aj tak potratila a po oboch potratoch co prebehli doma bola jedina forma kontroly doma robeny negativny tehu test. Ja som pri tretom tehotenstve nenechala nic na nahodu a hned od zaciatku som chodila do polskej kliniky ku gynekologicke. Robili vzdy sono vytery kontrolu krcka a krvne testy, nasadila lieky ked bolo treba a vypisala pn ked ma midwife a aj dr v nemocnici bez akehokolvek vysetrenia s kontrakciami v 17 tt poslali do prace pretoze sa vraj velmi sledujem..
Mne lekar povedal, ked som stresovala v 9tt, ze do konca tretieho mesiaca nevedia nic ovplyvnit, ze si s tym musi poradit telo same, ze.max vedia dat hormony, ale v pripade, ak sa drobcekovi hocico stane, tak nemaju ziadne paky ho zachranit. Vtedy to zabolelo, ale tak verim, ze vedel co hovori. A este mi povedal, ze sono robit pricasto nie je dobre pre plod, ze proste vysetrenie by sa malo robit len nutne.
@marion30 Ja vlastne stále neviem čo sa deje. V piatok mám termín u lekára, ktorý sa na mňa konečne aj pozrie a poradí. Doteraz som brala taký komplex vitamínov na podporu tehotenstva (keď sa snažíš o bábatko) je tam hlavne kyselina listová. To mi odporúčil aj gynekológ na poslednej prehliadke. Musím sa kuk aj na tú alchemiku ☺️
@la_bellla ahoj presne ako si to opýtala som ha v decembri potratila naše vytúžené bábätko v 9 tt. Na pohotovosť som prišla o17 a na dlhé čakanie na príjme v bolestiach a kŕčoch, akurát že som aj krcacala. Srdiecko mu este bilo no uz bol deformovany plod.O 22 po všetkých vyšetreniach už na infúzi a ba oddelení na druhý deň mi dali 6 tabliet aby všetko samo vyšlo a nebola nutna kiretaz. Potom na jeden krát cca 10 cm kus vypadol a to bol plodik.😭
@la_bellla v klude lež, snaz sa myslieť pozitívne a uvidis.. Poznam zdravotníctvo v zahraničí, konkrétne v Nl som si skusila gynekologicku starostlivosť.. Bola som v 8tt,začala krvacat a oni ze s tym oni nic nerobia, u nich je to do troch mesiacov len zarodok a bud sa udrzi alebo nie.. U nas ženu nechajú v nemocnici, daju duphaston, atd.. Ale tam nic. Drzim palce nech to dobre dopadne.
@la_bellla ahoj. Ako si dopadla?
@magdalena807 Bol to včasný potrat 💔
@la_bellla tak to ma veľmi mrzí, ale neboj, verím že všetko bude dobré
@la_bellla je mi to luto..
@la_bellla tak to ma veľmi mrzí 😥😥😥😥
Žienky, ktoré máte skúsenosť s včasným potratom, kedy vám prišla ďalšia menštruácia ? Lebo ja od toho potratu (a krvácania len v tej jeden deň) čakám kedy sa dostaví normálna menštruácia. Kedy potom prišla vám ? Niekoľko dní po tom ? Alebo až ten ďalší cyklus ?

Ahoj, no v zahranici to takto vacsinou funguje, do 11-12 tyzdna sa nic neriesi, ani v pripade potratu sa nezvykne robit kyret, pokial nenastanu dalsie komplikacie ako vysoke horucky a pod. Ja som prekonala biochemicke 2 krat, pvykrat mi v den ms vysiel negativny test, ale mala som milion priznakov, aj napriek tomu, ze ms dosla sa stupnovali. 2 dni po skonceni som opat krvacala, spravila si testy, aj palickovy aj digi a oba pozitivne. Ale prisli bolesli, viac som krvacala. Na pohotovosti spravili test, vysiel pozitivne, zobrali krv na hcg, ale hned mi povedali, ze to bude biochemicke a ze po ms sa mame normalne snazit. Ja som krvacala - cistila sa takmer mesiac. Druhe som mala o 2 mesiace, opat tie iste priznaky, pozitivne testy, ale uz som len krvacala klasicku ms, nic viac, to som k lekarovi uz ani nesla. O 2 mesiace som uz otehotnela uspesne, ale tiez mi dali termib az v 12. tyzdni.
Po porode mi prisli na diagnozu, geneticka porucha, hned ako otehotniem sa mam hlasit, povedala som to na gynde a ta ma vysmiala (uz hladam inu), lebo ze ak dojdem do 12, bude vsetko dobre, ze ake testy. Pritom o diagnoze v zivote nepocula. Ale v podstate som sa uz aj ja na to tak psychicky pripravila, ak bude plod poskodeny, lepsie ak odide skoro ako sa potom trapit a rodit v neviem kolkom tyzdni...