icon

Prečo túžiš po dieťatku a závidíš tehotným?

24. feb 2024

Ahojte mam 27 rokov mam priatela uz dlhu dobu ale netuzila som po dietati a teraz ked mam tehotnu kamaratku aj ine baby v mojom okoli normalne zavidim doteraz som vzdy pocuvala od matky ze naco staci ked budem mat 31 , 32 rokov neviem prepadol ma zrazu smutok musela som sa takto vypisat mam zmiesane pocity zeby som uz tuzila po babetku ? A ked nie tak preco zavidim tehotnym zenam ? :( . Dakujem za precitanie pekny den

minka201
24. feb 2024

Asi bude najlepšie, keď to s nimi nebudeš vôbec riešiť. Ak sa dohodnete s partnerom, tak do toho chodte a ak sa podarí, rodičom to jednoducho oznámite. Neboj sa.

autor
24. feb 2024

@minka201 bojim sa ze sa somnou otec nebude bavit

minka201
24. feb 2024

To ti aj v iných veciach chcú takto rozkazovať?
Viac by si sa mala báť toho, že budeš nešťastná a nakoniec si vyčítať, že si celý život plnila priania a predstavy iných namiesto svojich a partnerovych.

autor
24. feb 2024

@minka201 vies ako oni nerozkazuju tak konkretne ale viem ze otec by sa s prepacenim nasral ze dieta je plno penazi ze z coho ho budeme zivit uz to vidim a tak rozprava ako keby som nemala ani cent no jedno ...mama by bola mozno este aj v pohode ale aj ta hovori ze tebe je dobre este takto naco sa ponahlat ze ako oni nerozkazuju ale mama mi to dost casto vravi ze naco ze ideal vek 31,32 a ja uz teraz zavidim tehotnym babam doteraz som nezavidela :(

evka_21
24. feb 2024

moja zlatá, pokiaľ sa budeš zaoberať myšlienkami typu "čo na to povie môj otec" tak to dieťa nebudeš mať asi nikdy lebo aj priateľa to prestane baviť čakať ako sa rozhodne tvoj otec 🙈
Žiješ sama s priateľom ((aj ja som začinala žiť v podnajme ako 24r s priateľom a po dvoch rokoch som zahlásila, že už by sme mohli niečo zvrtnúť 😂 tak sme si teda naplanovali svadbu a pomedzi to aj 👶🏼 (rodila som ako 26r ) a akože jediný s kým som to riešila bol priateľ)), máš prácu, takže budeš mať teoreticky aj materskú a potom RP, maš kde byvať a zjavne teda už aj tužba po dieťati tu je... Tak načo čakaš 🙈
A to, že dieťa niečo stojí áno, stojí ale zaleži aké maš nároky ... Ale da sa kupiť oblečenie z bazara, v zľave, prípadne určite už v rodine/kamaratky maju dieťa tak ťa zasypú vecičkami, kočik vieš mať tiež z druhej ruky alebo aj nový nemusí to byť ten model za 1000€ ... Plienok je XY a su aj za 6€ ale aj za 14€...
teš sa na to ako ockovi podaruješ tričko s nápisom "Dedko" 😀

alexandra383
24. feb 2024

Poviem ti za mna, necakaj.. ja som rodila v 33 a 35 a teda uz to nedavam velmi a stale si hovorim, ze som mala mat deti okolo 25.. ta energia je neporovnatelna .

autor
24. feb 2024

@evka_21 mas pravdu otec netuzi po vnucati pritom ja mam aj krstnu dcerku a snou sa tak tiez vzdy vie pekne zabavit ale ked sa jedna uz o mna tak hned hundre tak to mas pravdu ak by mal dat suhlas to by sa nikdy nestalo a to je najhorsie ze realne citim ze to vnuca fakt nechce pricom moj otec mna ma rad trosku odmeranejsie ale on je taky proste má ma rad je kamionista skoro kazdy den mi telefonuje ze co ako..ano tiez sa obavam ze financne by to bolo trosku narocnejsie zas nezarabame az tak vela no...

autor
24. feb 2024

Dievcata myslite ze tato zavist co citim pri tehotnych zenach naozaj znamena mat tuzbu po dietati ? Fakt som nikdy nic taketo necitila az sa hanbim zato..mna sa to fakt dotklo ze kamoska caka bábo ..normalne mi to zle padlo ..az mam vycitky svedomia

ronie338
25. feb 2024

Rozhodne áno. Ja mam 31, prvé dieťa a tíško závidím sestre ktorá má 27 a deti dve. Nikto ti nemá právo hovoriť co je pre teba dobre a co nie. Máš rezervu, to ze ste v podnájme nevadí koľko ľudí tak žije, priateľ chce tiež. Na rodičov kašli, onú tvoj život nežijú, si dospelá a nech sa aj nahnevá otec aj keď na to nemá právo. Ja som sa o dieťa snažila rok, mám za sebou operáciu krčka maternice, onkogynekolog ze keď chcem dieťa tak teraz lebo sme nevedeli ci nepôjdem ešte na jednu operáciu a týždeň pred kontrolou som zistila ze som tehotná. Moja sestra síce otehotnela oba razí rýchlo, ale keď sa začali snažiť o druhé potratila. Mame kamošky ktoré sa snažia roky, jedna potratila už 3x, teraz nedávno vo vyššom štádiu už hovorili ze čakajú... ja som vždy chcela do 30tky deti ale zdravotne to nešlo alebo som bola sama. Teraz chceme druhé a zase sa musím zdravotne dat co najviac doporiadku a až keď mi odsuhlasia lekári zase začneme skúšať. Ja som presne tak ako ty zavidela sestre keď bola s prvou tehotná ze aj ja chcem, druhú keď čakala tak ja som bola tehotná tiež. Mame medzi deťmi 3 mesiace rozdiel. Poradím ti choď na preventívnu ku gynekológovi aj ku všeobecnej aj zubárke a keď priateľ súhlasí, začnite skúšať. Lebo len vy dvaja ste dôležitý na toto rozhodnutie. Vy budete to bábo vychovávať. Nie tvoji rodičia

autor
25. feb 2024

No a uz je to tu zas ...uz mama zas mala reci lebo moja babka bude uz praprababka a ona ze ona by sa tesila kebyze je praprababka a jej vravim ze no ty by si sa iste tesila a ze tesila ale nie teraz boze ..!!!!

zoja1234
25. feb 2024

Žena prepac.. Ale píšeme ti tu všetky už niekoľko hodín, ze kašli na rodičov. Nepočúvaj ich, urob si po svojom, nežijes s nimi, nezivia ta, dávno si dospelá a zodpovedná sama za seba, a máš už dosť vek na to, aby si sa nezaoberala tým co ti oni sebecky hudu do hlavy... Ale ty nie, ty tu stále prídeš ze co povedala mamka, co povedal tatko, a tak a hentak, a boze co mam robiť.. No keď si nedáš povedať, tak si asi chorá. Máj život podla nich, chlap ta opustí a nájde si inú ktorá mu dá dieta do roka.. Lebo aj jemu idú roky, nielen tebe. Keď chceš tak svoj život kľude premrhaj a sed pri maminej sukni, obliekaj si len to co ti oni dovolia. Ale aspoň tomu svojmu chlapovi nepremrhaj zivot..

zoja1234
25. feb 2024

A bojím sa ze tatko sa somnou nebude baviť, a vykrikuje ze dieta stojí kopu peňazí.. No sorry ale takého tatka by som poslala kade ľahšie. Stojí za prd makový, darmo ze ta vychoval, ale teraz ti ničí tvoj život, to nevidíš? Zvolila by som aj ostrejšie slová, mozno by si sa prebudia ale nejdem kaziť dekorum debaty. Teba treba zľahka preflaskat a napchať vatu do uší, aby si nepočúvala už svojich prihlupnych a manipulativnych rodičov..

autor
25. feb 2024

@zoja1234 ano viem mas pravdu ...ja si to priznavam toto som si aj zasluzila

autor
25. feb 2024

Dievcata vy vsetky mate pravdu ja to viem mna len boli ze sa asi nikdy nedockam tej vety ze sa budu tesit mna to zranuje zvnutre pritom mama je uplna kamoska od rana do vecera vieme debatit

autor
25. feb 2024

Samozrejme nebudem od nich cakat na povolenie ale stve ma to preco jedna 20 rocna co nikdy nepracovala moze mat dieta a povedia ze joj vsak nema 15 rokov uz a ja co mam 27 nieco som si zato nasporila tak preco podla nich ja mam este cas ? Ja toto nepochopim a tak ma to stve zeby som vedela.prasknut od zlosti

zoja1234
25. feb 2024

Nepotrebuješ ich radosť z budúceho vnúčata, ani požehnanie, vôbec snimi ani nemusíš byť v nejakom silnom kontakte, sú to škodlivi a manipulativnych rodičia, ktori vlastnej dcére nedopraju šťastie a nepovzbudzuju ju v založení rodiny, ked už má nato podmienky.. vyznač hranice a objem komunikácie. Ak si s mamkou voláte každý deň, no tak to obmedz na každý tretí alebo co, vy by ste potrebovali nachvilu pauzu a komunikačný šum. Ty čakáš ze dostaneš od nich zelenú na dieťa, ked vyslovia ze-- áno, teraz od tejto chvíle sa už budeme tešiť na vnúča, uz môžeš mať dieťa... To nieje v poriadku...

autor
25. feb 2024

@zoja1234 viem mas pravdu

autor
25. feb 2024

Od otca nikdy ale asi uz ani od mamy nebudem nikdy pocut ze by uvitali vnuca hlavne ze ine deti miluju no nič....

autor
25. feb 2024

Najmä mama velmi lubi deti

chrumka333
29. feb 2024

Prosím ťa, rodičom už nič o dieťati nehovor a proste zamieste, ak to ty a muž tak cítite. Rodičia sa možno na koniec budú aj rozplývať nad prvým vnúčatkom,a keď nie ich problém nie tvoj.

adreena
29. feb 2024

Žena, nehnevaj sa, ale tvoj vzťah s rodičmi mi príde absolútne nezdravý, ako keby si bývala pod ich strechou a mala 15 rokov. Aby sa jedná dospelá 27 ročná žena strachovala, že čo povie otec na tehotenstvo, to je na psychológa. Je to vyslovene tvoje a partnerovo rozhodnutie a tvojich rodičov je s prepáčením do toho prt.

dzulik_
29. feb 2024

Tvoji rodičia ťa zjavne stále vnímajú ako ich malé dievčatko, preto nechcú, aby si ešte ty sama mala dieťatko. A takisto možno by uvítali, aby ste sa najprv s priateľom zobrali, vyriešili vlastné bývanie a až potom dieťatko 🙂
A to čo si písala, že by sa s tebou otec nerozprával atď, neboj sa, každé čudo trvá 3 dni, pár dní bude v šoku, spracuje to a potom sa už bude tešiť 😉

silvike
29. feb 2024

27r. a mlada na 1.dieta ? Urcite nie. Za mna uplne ze najvyssi cas. Hlavne aby to bolo medzi tebou a partnerom hasne a jednoznacne vykomunikovane.

radacak
29. feb 2024

Názor rodičov by ma absolútne nezaujimal...ak túžiš po dieťatku tak smelo do toho🙃
Ja som prvú dcéru mala veľmi skoro ,rodila som pred 18 kou,proste to tak malo byť.Nikdy nam.nikto nemusel pomáhať,ani finančné.Zvladli sme všetko sami . Teraz čakáme druhé,po dlhšom čase,mám 31 a strašne sa na našu princeznu tešíme ❤️ Vedela som že chcem ešte jedno dieťatko,veľmi som túžila ešte po jednom a aj keď bude veľký rozdiel ,nevadí ...všetci sa veľmi tešíme ♥️♥️♥️

lucia245
29. feb 2024

Ak si myslis, ze tvoji rodicia majú čo v 27 tokoch hovoriť do toho, ci budeš alebo nebudeš mať dieťa, tak potom by si ho naozaj nemala mat. Už by bolo fakt načase, aby si s nimi prestrihla pupocnu šnúru a myslela samostatne.

lucia147852
29. feb 2024

Popracuj na sebavedomí a trosku dospej a odstrihnut sa pd rodičov. Lebo ak to dieťa budeš mat, prídu iné prestaravania sa a to neustojis. Ja som mala 1. Dieťa v 25, za mna ideálny vek. 2. dieťa 32 a cítim sa už osobne stará. Takze mladá na dieťa určite nie si. Ale čo by som poriesila je aj partnerský vztah. Ja osobne by som nikdy nerodila dieťa len priateľovi.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
eliska13
29. feb 2024

Odtrhni sa od rodičov a dospej.Dolezite je čo chces ty a partner.Ci budeš celý život žiť s otcom?

ali12377
29. feb 2024

mne pride, z toho ako pises, ze si este fakt nevyzreta a nesamostana,,, najprv dozriet a samostatny byt a potom dieta...

maryetta
29. feb 2024

Ked som mala 27 tak som čakala už druhe.
Pamataj aj na to ze babatko sa nemusi “podariť” hned.