Prečo túžiš po dieťatku a závidíš tehotným?
Ahojte mam 27 rokov mam priatela uz dlhu dobu ale netuzila som po dietati a teraz ked mam tehotnu kamaratku aj ine baby v mojom okoli normalne zavidim doteraz som vzdy pocuvala od matky ze naco staci ked budem mat 31 , 32 rokov neviem prepadol ma zrazu smutok musela som sa takto vypisat mam zmiesane pocity zeby som uz tuzila po babetku ? A ked nie tak preco zavidim tehotnym zenam ? :( . Dakujem za precitanie pekny den
No,ked pises,ze si jedina dcera a vnucatko tiez bude prve,ja si myslim,ze ked das babatko otcovi na ruky,zmäkne a riadne!!!
Budr stastny dedo
Moj otec tiez mne vycital,ked som bola tehotna...
Vycitky typu,ze sa bude hanbit,lebo bude nemanzelske/este sme neboli manzelmi vtedy/ a ked sa narodila,na vsetko zabudol,co mi povedal a malu kočikoval po celej dedine ako najpysnejsi dedo😁
Ale ja som presne vedela,ze to tak bude a nic som si z jeho vycitiek nerobila
Naozaj ver mi,ako pisu ti aj ine baby-riad sa svojim srdcom,nie otcovymi vycitkami.ak ma co i len kusok citu a lubi teba,uplne zmeni nazor,ked uvidi taky maly uzliček
Prepáč za poznámku ale ty sa zrejme tvojich rodičov pýtaš aj či môžeš ísť na záchod. Viem čo to je mať takýchto rodičov ale v tvojom veku je už trápne dbať na to čo oni chcu a nie co ty chceš.... Ale tvoja chyba, ty si odopieras šťastie
Rodičia Ti podľa mňa hovoria len svoj názor. A myslím si že Ti vôbec nechcú zle. V Tvojom veku by už nemalo ìsť o nejaké rozkazovanie z ich strany a poslúchanie z Tvojej strany.Si dospelá ,vypočuj si ich názor a pokiaľ si není na rodičoch závislá finančne ,existenčne tak si s čistým svedomím sprav podľa seba. Je to predsa Tvoj život,bude to Tvoje rozhodnutie a Tvoja zodpovednosť. Mne tiež mama veľakrát povedala napríklad keď sme chceli psa to vám není treba ,takisto mačku do bytu,načo vám to je......A to mám dve deti a skoro 40 na krku. Ja vypočujem,akceptujem matkin názor ale spravìm si podľa seba.
V 27 mladá na dieťa? Isto nie.. 1.x som rodila tesne pred 26 a teda nejak mlado som si veru nepripadala. Určite by som do toho šla. A áno, pre rodičov (niektorých) je skoro vždy.. 😆 u nás bol ocino v pohode, no mamina ťažko rozdychavala keď som jej v 25 oznámila že bude babka 😆 ja som jedináčik a ona mala takmer 35 keď som sa narodila, teda pre ňu to bolo extrémne skoro 😁 ja mám 37, naše deti majú 11, 9 a najmladší drobec 3 roky 🙂 som rada že som nečakala a nepočúvala v tomto maminu.. 😁
Ahoj, v prvom rade kašli na rodičov. Urob tak ako ty cítiš. Lebo faktom je, že bábätko sa nemusí podariť hneď. Pozri my sa snažíme od mojich 26tich rokov mám 30 a dieťa žiadne. Práve podstupujeme IVF. Nemusí to byť aj váš prípad ale aj môže.
Ale prosim ta-tatko chvilu pohundre a nakoniec zmakne. A ked mas taky dobry vztah s mamou-tak co aj ona mu trochu nedohovori? Ja som mala 20 ked som cakala prve - a ano oco hundral' - ale ja bez roboty a nemali sme ani byvanie ani nic- byvali sme prve roky u nasich kym sme sa postavili na nohy. Ale aj ked frflal a nadaval-tak hned v porodnici jak si zobral maleho na ruky tak razom zmakol- aj slza ukapla a uz bolo po frflani. A potom nas nahanal do dalsieho - a na to dalsie prosim pekne cakal celych 9 rokov -lebo sa proste nedarilo. Najmladsia nie si- kludne si aj ty mozes pockat par rokov- nezelam ti to-ale je tu aj taka moznost. A ocovi to oznam az po prvych 3 mes. Co si myslis ze ta posle na potrat alebo co? Pekne zabal fotku zo sona- daj spravit tricko - Najlepsi dedo a neboj jaky bude pysny.
27 a prvorodicka nie si az taka mladá...po 30 je to ťažšie, komplikovanejsie (samozrejme nie všetky) ...
Ak citis,že dieťatko chces ,nehlad na okolie,rodinu...žiješ s priateľom
Zrejme si písala preto, lebo sa chceš cítiť lepšie. Ohľadom deti ti neporadim, necítim sa kompetentná ti radiť, či deti áno, alebo nie, prípadne kedy ano. Ale ak sa ti dá, tak pracuj s tým pocitom závisti. To je veľmi negatívna vec a má tendenciu sa zhoršovať a ničiť ta. Najma ak sa ti napr. nepodarí otehotnieť tak rýchlo, ako si predstavuješ.
Ja neviem, ale píšeš, akoby si mala 17 nie 27. Stále len čo mama s ocom povedia/nepovedia. Ja som v 23 stretla super chlapa a 25 ročná som len doma oznámila, že sa idem vydávať. Mala som prácu, mali sme byt, čo by mi rozprávali rodičia, by mi bolo hlboko ukradnuté, veď som bola samostatná bytosť a za svoj život som si zodpovedala sama. V 27 rokoch som porodila prvé dieťa, v 31 druhé a v 34 tretie. Staráme sa o deti my s mužom a máme ich toľko, koľko vieme zabezpečiť finančne aj mentálne. Máš so svojimi rodičmi veľmi nezdravý vzťah. Si dospelá osoba, tak sa tak začni správať.
Ako sa urazí tak sa aj odrazí 😁, môj sa raz na mňa urazil a nerozprával pol roka za takú malichernú sprostosť...... Ale potom sa začal, síce som si ešte musela vypočuť komentár k tomu prečo sa začal a že by sa ani nemal začať,..... Ale beriem ho tak ako to je, ja tiež nie som dokonalá... Búrky prehrmia a vyjde 🌈
Milá mladá žena - neviem ako ťa osloviť -ja som už pre teba asi stará korčuľa 49, dúfam že nevadí, že sa ozývam takto medzi mladými. Ak ste obaja zdraví a chcete dieťa tak nečakajte ani minútu. Podľa toho čo píšeš sa mi vidí, že máte strechu nad hlavou, prácu. Môj syn s manželkou 29r. tiež chcú už asi dva roky zatiaľ sa im nepodarilo. Kolegyňa mi hovorila, že jej syn čakal šesť rokov na prvé dieťa........ Ja som sa vydávala v 18, prvýkrát rodila v 20. Druhé dieťa o 7 rokov. Pred 4 rokmi som dopadla tak, že môj muž po 25 rokoch nášho spoločného života ( bol môj prvý) odišiel k bývalej.... Našťastie mám moje 2 úžasné deti a keďže som ich porodila v dostatočne mladom veku tak sú teraz dospelé. Ja po odchode môjho ex som dostala vážne zdravotné problémy, mŕtvicu,...o dva roky požiar v dome.... Neviem čo by som bez nich robila. Moji synovia a ich polovičky, ktore mám rada ako keby boli moje vlastné dcéry, sú mi neskutočnou oporou..... Som zase po operácii nemôžem pristúpiť na nohu a je to úžasné, že sa mám na koho obrátiť, prídu deti a pomôžu koľko môžu. Verím, že raz budem babka a budem môcť túto ich podporu odplatiť pri vnúčatách. ŽE SOM MALA DETI V MLADOM VEKU BOLA NAJ ÚŽASNEJŠIA VEC V MOJOM ŽIVOTE.♥️♥️💚💚 A to nie je len kvôli tomu, že teraz mi môžu pomáhať. Keď som mala 20 bola som mladá zdravá, potom už človeka aj chrbát bolí, aj je nervóznejší, však bodaj by ste sa tešili len dobrému zdraviu do konca života ale to nikto nemôže vedieť....ľahšie sa zvláda starostlivosť o deti, dom a podobne keď je telo ešte mladé zdravé ako neskoršie. Ak ti zdravie nebráni, nepočúvaj rodičov, presne ako tu mnohé napísali, si dospela, stačí im oznámiť keď už budeš čakať bábätko. Ja som otehotnela dva roky po škole nemala som predtým ani žiadnu prácu a muž nemal ktovie akú výplatu a prežili sme. Ti nech sa tvoje túžby splnia, nie je to závisť, je to prirodzený ženský pud. Určite aj lekári neodporúčajú čakať s prvým dieťaťom do tridsiatky, potom majú väčšinou problémy otehotnieť.
A co ako zavidis? Ze su tehotne, ze budu mat dieta, ci nebudu chodit do prace, ci len zazivas nejaky stereotyp a chces zivot ozvlastnit od nudy a citit sa extra? Toto si uzrejmi.
A mas preboha 27rokov a ty riesis co ti povedia rodicia, trosku dospej, ked budes mat dieta, bude potrebovat silnu matku, ktora ho ochrani a postavi sa za neho, nie matku, ktora bude stale skakat ako druhi piskaju.
V prvom rade prestrihni pupočnú šnúru s tvojimi rodičmi, lebo ju máš omotanú okolo krku. Ak túžiš po dieťati, tak ho maj. Čo ti má kto iný okrem tvojho priateľa do toho hovoriť.
Necitala som diskusiu, len tvoje prispevky. Vek na dieta mas, financie tak na hrane, lebo budete asi zit dost z ruky do ust, predstava vlastneho byvania pri dietati (event. dalsich detoch) v nedohladne. Co mi ale blika ako kontrolka, ci si na to dost zrela, ked s Tebou mozu tolko tocit rodicia? Tvoja mama v 25ke vedela, co chce a asi sa rodicov nepytala, ci moze... Takze za mna v prvom rade vazny rozhovor s partnerom o tom, co citis, pripadne poriesit mozno sa zobrat (hoci ako tak rozmyslam, ked je penazi tak pomenej, tak asi len na urade, velka svadba v kostole neskor) a mozno potom, ked budes vydata pani, budes mat vacsiu autonomiu od rodicov. Ale takto, hoc by bola aj tuzba velka, pripravena sa mi este nezdas, prepac...
Ak mas oporu v partnerovi a obaja tuzite po babatku tak si to rieste medzi sebou. Vy ho splodite, vy sa o neho budete starat a vychovavat ho- nikto iny. Zvazit si to musite vy dvaja, lebo pravdou je, ze dieta je velka zodpovednost a je na cely zivot. Predpokladam, ze s rodicmi spolocny zivot zit nebudes tak si ich nazor vypocuj, ale zariadte si to tak ako si prajete vy dvaja s partnerom a ako Vam to vyhovuje- je to tvoj zivot- kedtak Vas spolocny 🙂 Drzim palce
Nezvyknem veľmi prispievať do diskusií, ale tu "musím"...Tiež som si myslela, že dieťa okolo 30tky. S partnerom sme sa snažili 2-3 roky a nič. Začalibsme riešiť Jonášovú metódu, bylinkárku, insemináciu a nič...Čas bežal, skončili sme na IVF, prvé neúspešné, potom manžel dostal infarkt, museli sme čakať...Potom nám v centre odporučili pred ďalším IvF vyšetrenia...Čas bežal...Ďaĺšie IVF úspešné, narodil sa nám krásny synček, mala som 37...O 2 roky neskôr sme si išli do centra pre súrodenca, otehotnela som...V 7 tt som nešťastne spadla a potratila som....Keby som mohla vrátiť čas, v tvojom veku by som určite na nič nečakala, ak to máte s partnerom "upratané" v hlave...Lebo....čas veľmi rýchlo beží a .....raz môže byť už neskoro a potom s tým už nič nespravíš....
Veľa štastia 🍀.
Prosim Ta, dieta radsej este nemaj. Sama rozmyslas ako decko. To sa vazne boji 27 rocna pracujuca, zabezpecena zena otehotniet kvoli tomu, co na to povedia rodicia? S tymto zmyslanim fakt dieta este nemaj, je to na Teba priskoro. Tvoje kamaratky su uz mentalne zrejme niekde inde a asi neriesili take nezmyselne veci ako Ty.
Ci nebodaj byvas este v detskej izbicke a chovaju Ta rodicia? V tom pripade uplne rozumiem, ze sa bojis, co Ti na to rodicia povedia, ale opat plati, ze dieta este nemaj... pokym sa sama o seba nevies postarat a nie si samostatna.
Žena ty načo to riešiš s rodičmi? S rodičmi som sa bavila o psoch a farbách na steny, nie o tom, kedy si dieťa spravím.
Možno im vadí niečo čo ti nevedia povedať. Možno by chceli aby ste boli najskôr manželia, až potom si robili dieťa. Alebo aby ste mali svoje bývanie, keď chlap ma po 30tke, možno sa boja ze by ste mali ostať v podnájme s dieťaťom a pod. Každopádne, dieťa si rieš s mužom, nie s otcom.
Je prirodzene, ze tuzis po babetku. Je to normalne. Netreba to potlacat a treba si plnit sny a tuzby. Aj ja by som este chcela ale uz som starsia a zdravotne by som to uz nezvladla. Dakujem bohu ze sa nam este podarila zdrava krasna dcerka uz ako 43 rocnej ,lutujem ze sme nemali hned o rok dalsiu. Netreba s tym cakat sila ubuda a mozu sa vyskytnut komplikacie a roky bezia. Drzim vam palce
Ja som necakane otehotnela po velmi kratkom case, byvala som s mamou v 1izbaku a nasla moj tehotensky test. To bol cirkus, citila sa odstrcena, na druhej kolaji a to som mala 26. Kedze bola rozvedena tak asi mala predstavu, ze zostarneme spolu 🙂 je pravda, ze s dcerou ma katastrofalny vztah, na jednej strane ju ma rada na druhej sa obchadzaju. Zmakla az pri synovi, ten je ina povaha a je to jej milacik. A to mala aj obdobie aby jej deti hovorili teta a deti nepredstavovala ako vnucence. Zamrzi to, po rokoch som sa s tym zmierila, viem aka je hoci detom kupi jahody, bagety, naplni nam chladnicku a je rada, ze moze pomoct. Aj s muzom sme si hocico preskakali, dokonca byvanie v 1izbaku s dcerou, potom, ked sme sli do vacsieho sme museli predat aj muzov 1izbak tym padom mamina sla do podnajmu. Ale bola uz rada, ze sme ako tak upratany. Ale ja som bola rozhodnuta dieta si nechat aj ked s malym platom, malym bytom, hypotekou a mamou na krku. Nakoniec ona byva s mamou a ja s muzom a detmi. Ono to vzdy dako prehrmi a som rada, ze uz dcera ma pomaly 15 lebo mne po 40 sa zacinaju aj muzovi nabalovat zdravotne problemy. Kolegyna ma 30 a na dieta sa neciti lebo praca, potom byvanie, potom si este uzit dovolenky a cas uteka. A peniaze nechci vediet co stoji pubertiak. Na burze, internete najdes krasne veci velakrat skoro zadarmo lebo deti rastu, nevynosia, rodina nakupi cize tohto by som sa nebala. Babo az tak toho vela nepotrebuje. A vela drahych veci su len zbytocnosti a reklama.
Ja si myslím, že oni ti to preto hovoria, lebo ty síce máš 27 , ale mám pocit , že reálne asi menej, keď tak čítam....oni ti nedôverujú, myslia si, že si stále ,,dieťa,, lebo keby si ,, zrelá,, tak sa na toto rodičov nepytas, ani ti s nimi neriešiš. Ja som sa vydala v 19 a hneď som chcela deti, tiež moja mama sa chytala za hlavu, že si neuzijem nič. Prvé dieťa prišlo až po 5.rokoch.
Teraz mám 44 zachvilu a tehotné už pár rokov ,, ľutujem,, aj mamicky ,ale fakt len v úvodzovkách 🤭🤭🤭 to je tým, že ja by som už dieťatko nechcela ( tie starosti okolo) ale keď som chcela a ešte to aj nešlo, juuuj to bolo pocitov. ... 😭😭🫣🫣🫣
Držím palce. Zamysli sa , popracuj na sebe, za svoje dieťa sa budeš biť ako levica ☺️
Nechaj si vsetko pre seba. Najvacsia chyba je nieco s niekym rozprávat. Budes pouzivat večne rozum iných, iba nie vlastný a zit zivot druhych, ako si oni zelaju a tebe vyrozkazujú. Budes sa 10tisx viac trapit, ako zit si vo svojom s vlastnym rozumom a pocitom. Nikdy nedaj na druhych, iba na teba a tvoj hlas. Ser na kamaratky, matku, babku, celú ulicu. A nerozpravaj o sebe, lebo kazdy ti nanuti svoj nazor a rozkaz.
Ak ti zalezi, resp. mas strach, co povedia rodicia, tak zrejme este nie si pripravena mat dieta. Myslim, ze nie si zrela. Inak by si vedela take rozhodnutie urobit bez ohladu na rodicov a aj si to obhajit. Alebo som nepochopila tvoj prispevok. Lebo vsak ok, otec povedal, ze kamoska je mlada v 25, a co? Kazdy si moze povedat nazor, ale aby to vo mne vzbudzovalo obavy? Otec s tebou jedna ako s deckom, prepac. Ale asi mu to dovolis. Ved otec vas nebude zivit. A na co ine maju mladi minut peniaze, ak nie na dieta? Ci o 5 rokov budete bohatsi? Alebo bude vsetko lacnejsie? Co je za tymto jeho zmyslanim? Myslim v hlbke... ci sa skor neboji, ze im obcas donesies vnuca a jemu sa nechce.
Počkaj keď sa narodí vnúča, zmäknú všetci. My sme mali s mužom 31 a 33 a len sme oznámili že čakáme. Môj tatko, že to už? A mamina že super. A keď sa maličký narodil, bol prvé vnúča v rodine a boli všetci hotoví. Všetci chceli kocikovat, kúpať, prebalovat. Posielali nás kade tade, len aby mohli postrážiť. Neboj nič, aj tvoj tato bude úplne iný. Len treba oznámiť, keď už budete čakať a potom začnú premeny 😎
@evka_21 pre pána Jána, to teraz toľko stoja kočíky? .... Môjho otca toľko stálo auto..... No neviem si predstaviť, aj keby som bola pri peniazoch a bola mladá a čakám dieťa, či by som chcela oplieskať toľko peňazí na kočík...... Presne určite sa nájdu z druhej ruky aj kočíky aj ostatné veci. Veď to sa nedá zodrať dieťa rýchlo rastie. Občas keď som v second hand, tak som tam videlataké krásne veci, až mi bolo ľúto,že nemám komu kúpiť. Niekedy je cena na každý kus pár centov.