Predtým, ako sa začneme snažiť o dieťatko
Ahojte,
o pár mesiacov budeme mať svadbu. 😍
Samozrejme, chceme si najprv užiť novomanželský život, ale logicky, po svadbe, to už je len krôčik k dieťatku. Takže sa pomaly začínam zaujímať o túto tému. Zatiaľ len tak pozvoľna, ale nedá mi, nepodeliť sa s Vami, čo som zatiaľ zistila.
Možno týmto prekvapím len jednu osobu, ale robiť dobrú osvetu stojí aj za jedného človiečika.
Dostala som sa totiž k článku: http://fitshaker.sk/dolezitost-vitaminu-b9-kyse...
Vždy som si myslela, že kyselinu listovú mám užívať až v tehotenstve, lebo to mi je známe. No nevedela som, že je vhodné začať s tým už zavčasu, aby som svojmu telu dodala všetky potrebné živiny pre budúci správny vývoj dieťatka.
Musím Vám teda všetkým povedať, že sa teším, ak prispejete do tejto diskusie podobnými vzdelávacími užitočnými článkami, ktoré mi pomôžu sa správne nachystať na budúce tehotenstvo a pôrod.
@katka_vrbka no aby si nebola nemilo prekvapena,ze po svadbe je to len krocik k babatku 😉
Tym ta nevhcem odradit....aj my sme mysleli,hop sup a bude to....a hop dup sme sa presunuli o 3r dalej a dieta stale nemame
Ano kys.listovu je dobre uzivat uz pred tehu...resp ked planujete...a ostatne? Naco...neboj ak sa vam nebude darit,este toho poskusate 👍
Sampzrejme ti nrprajem,aby sa ti to prihodilo....
presne ako sa pise vyssie,v dnesnej dobe to veru casto nebyva len krocik...
ale to nemusi byt tvoj pripad.
pi alchemilkovy cajik v kombinacii s hluchavkou a mysim chvostikom,to sa moze dlhodobo bez vedl.ucinkov.
ber okrem kyseliny listovej aj ine becka a Vitamin D i magnezium
ale zase nemusis sa dopovat multivitaminmi kazdy den,skor sa zamerat na stravu plnu zivin,ak mas nadvahu,schudni a tak.
dopraj si dostatok slnka,cerstveho vzduchu,v idealnom pripade mozes sportovat...
skratka taky normalny pohodovy zivot.
odburaj stres a nejake tie stravovacie navyky typu mc Donald...
ak si zdrava a neholdujes vyslovene nezdravemu zivotnemu stylu,nic ti nebrani.nemusis to s nicim prehanat
Cim menej sa chystat, tym lepsie. Skor naopak, robit veci, co ako tehotna nebudes moct/nechces robit: co ja viem, sushi, vino, cesty kam sa Ti zachce a vselijake male hriechy podla gusta. Mimo toho dbat o seba, ze kvalitna strava a podobne treba vzdy. Potom ani kys. listovu nemusis brat 😉
A komentarom, aby si sa necudovala kolko to moze trvat fakt nerozumiem - podla hesla nemam problem, tak nad nim budem rozmyslat, kym pride? 😂
@katka_vrbka Nerobila som nic. Vôbec nic. A to som otehotnela ako sa hovori na "prvy sup". Nebrala som ziadne umele vyzivove doplnky ani nic podobne. Pokial mas pestru stravu je to zbytocne. Nic som neuzivala ani pocas tehu.....
Neviem mozno len ja mam taky pocit ale v dnesnej dobe som cim dalej tým viac prekvapená aké veci dokazu ludia riesit. Priprava na tamto, na hento, co mam jest vtedy a vtedy, co môžem robiť, co mozem dychat....
Uzivajte si zivot a vsetko pride ako ma a nezaťažujte si ho zbytocnostami.😉
@katka_vrbka a čo si objavila teplu vodu? Zeny nudite sa fakt...ziješ v krajine kde je dostatok jedla, ovocia, zeleniny, moznosti pohybu atd...nepotrebuješ sa nijako špeciálne chystat na tehotenstvo. Dnes sa z toho robí velke halo a zbytočny stres, pitváte sa v niečom čo ani netreba. Ked otehotnieš tak otehototnieš a mozeš si dat kyselinu listovu. Načo to riešiť dopredu? Vieš ako sa vraví ...človek mieni, Pán Boh mení...alebo ked chceš Boha rozosmiat tak mu povedz o svojich planoch. Ja fakt neviem ako som otehotnela ,,bez internetu,, a diskusákov. Skratka sme zili a neriešili neexistujuce veci.
@sardinka336 Ja tiez niekedy rozmyslam pri niekt.temam,ze ako som ja len mohla otehotniet, byt tehotna,porodit, dojcit,.....aj bez MK a podobnych for.😀😉
@katka_vrbka priprava na tehotenstvo? No taaaaak.. ved nejdes statnicovat. 😀
No ja som predtym ako sme sa zacali snazit si pobehala gynekologa ci som tam v poriadku potom som sla na urad a informovala ako to je s materskou a sli sme na to.veru tieto vitaminy som uzivala aj ja no u mna to bol skor opacny efekt teda ked som ich uzivala nepomohli mi k nicomu raz ked ma clovek prist o babo moze sa dopovat cim chce.4 krat som ich nemala a deti su tu.pri dvojkach som si pomyslela su tam 2 treba viac vitaminov no opet nepomohlo.takze pri 4 som ziadne nebrala a mala je tu s nami.
Treba sa dopovat salatmi a podobnymi co obsahuju prirodzene vitaminy.
Súhlasím, že veľa vecí je niekedy v hlave a netreba to s ničím preháňať. Súhlasím aj s tým, že si treba užívať život a viesť zdravý životný štýl (jesť zdravo a hýbať sa). To všetko aj robím.
Podľa mňa je však super vedieť, že niektorým veciam viem predísť. Nevidím nič zlé na tom, ak teraz budem jesť viac strukovín, ak to raz pomôže dieťatku.
a @lilyianka, poznám prípady, ktoré, keď sa prestanú snažiť, podarí sa to 😉 Takže možno skúste tiež viac riešiť iné radosti života a bábätko do toho nejako vhupne 😉
@katka_vrbka a čomu vieš predist? Vieš ako vznikaju geneticke patologie? Stačí kontakt s nejakymi chemikaliami, liekmi, virusom, bakteriou a vnimavy organizmus je v prdeli...radím ti, nerieš a ži ..ziadne strukoviny ti nepomozu len otravia vzduch v kancli. Ak sa stravuješ pestro nepotrebuješ riešiť strukoviny rok pred otehotnenim alebo kolko...je to uplne zbytočne. Pripravuj radšej peknu svadbu a zivot po nej. Nie je problém mat deti atd.(väčšine snaziliek davno prepina a stresuju ) je dolezite sa pripravit na spoločny zivot s muzom, lebo dnes je rozvodov ,,na máriu,,. Na toto sa pripravuj, ako spolu prezit pekny a harmonicky zivot.To dnes vie malo kto. Deti su jeho krasnym obohatením.
Strukoviny 😂
Skus aj bycie vajcia, mozno mu das dobry zaklad ako predist impotencii o 50 rokov...
@katka_vrbka u nas su zdr.problemy,preco to nejde
Pridavam sa k nazoru, ze toto naozaj netreba riesit. Hlavne zdravy zivotny styl a nech si spokojna a stastna a muzom. Ja som sa tiez vydala a mysela som si, ze to budem raz dva tehota a nic 😀. Asi 3 mesiace som si robila ovulacne testy, testovala 2 dni pred menstruaciou , ci nie som tehotna. Potom nas to s muzom prestalo bavit, lebo sa tym vytraca akakolvek vasen zo vztahu, tak kasleme na to a uzivame si jeden druheho. Ked bude mat dieta prist, pride.
Ale ved to je choré. Ak zena ma pravidelny cyklus, chodi na prevenciu a nema ziadne gynekologicke problémy tak v zasade nepotrebuje ziadne ovulačne testy. Si pozrite tu temu ,,duch na teste,, šak to je čistá psychiatria...nahanaju tam čiarku, podsvecuju pripadne na jasne pozitívny test sa pytaju či ,,je tehotna,, čo aj slepý vidi. A ich guru nick ,,luta,, si tam hladka ego ako vyhodnocuje testy. Hláška ,,vidím tam ducha,, tak to je az komické....bez poznania cyklu atd. Nehovoriac o tom ze 99% zien testuje skoro ....to znamená pred menzesom. Jasne, vzdy sa tam najde nejaka čo napiše ako ,,jej test ukazal,,. Ja by som chcela byt vyrobca týchto testov....a som za vodou a sedím niekde na Bali s drinkom v ruke a teším sa jak sa ,,slepice,, testuju o 106 a nakupuju moj produkt. Samozrejme tieto testy su potrebne ale iste nie v takom mnozstve ako su kupovane.
@sardinka336 Absolutne s tebou suhlasim. Tiez nechapem tu posadnutost "vykukavavat ciarocky"....Kupi si aj 20testov a furt ich ocurava....A ked napises, ved si kup digitalny a nemusis furt do toho "cucat" tak digit.je drahy.😀😀😀😉😎

Menej je niekedy viac😉