icon

Príbeh úspechu otehotnenia po rokoch snaženia

23. mar 2024

Baby chcem aby ste si toto prečítali, s priateľom sme sa snažili o babatko rok nedarilo sa aj keď ja mám už jednu dcéru. Bola som to začiatku z toho úplne na dne plakala som keď som videla tehotné baby, ale prišiel čas kedy som to prestala úplne riešiť, užívala som si malú chodila som s ňou von povedala som si že mám dieťa pre ktoré budem žiť a keby to malo prísť tak to príde ak nie pomôžeme tomu. Tak som úplne vyhodila z hlavy že by som mohla byt tehotná a vlastne som to nechala tak, presťahovali sme sa k svokrovcom lebo si ideme prerábať vrch a urobiť si tam bývanie a mala som toľko veci v hlave aj okolo malej lebo je pozadu ako iné deti že som na nejaké snaženie a testy ovulaciu nemala čas. No a tu sa to začalo, mala som asi 2-3 týždne pred ms ako normálne vždy ma začali bolieť prsia podráždenosť unava všetky príznaky ms neriešila som a prisaham na moje zdravie že som ani v sne nepomyslela na tehotenstvo, (ako keď sme sa snažili) dokonca som isla chudnúť nastavila som si diétu že som nejak pribrala necítila som sa ok, vždy som ms dostala skôr alebo o den neskôr nikdy nič medzi. Tak som jeden den čakala na ms nič, hovorím si že príde aj tampóny som si kúpila a dávala som si ich keď sme šli niekam že keby náhodou, začala som aj veľa piť citrónove šťavy a stále som chodila na wc curat aj v noci už to bolo otravne tak si hovorím jezis už tie citróny nebudem jesť ani piť, (citrónová štava na chudnutie) druhý deň nič stále som si z toho nič nerobila, hovorím si určite z tej citrónovej vody mi to oddialilo. Tretí deň zase nič, ale prisaham vôbec som ani len na sekundu nepomyslela že som v tom, hovorím si že asi hormóny lebo aj štítnu žľazu som mala zvýšenú proste nemyslela som na to, 5 deň dnes meškania a šli sme sa s priateľom najesť a dole je drogeria a on do mňa drgol skús kúpiť test len si sprav si či alebo nie ja hovorím načo určite nejsom že mám bolesti už v podbrušku že to dostanem, a stále naliehal sprav si test iba si ho kúp tak hovorím poďme boli tam testy v ktorých bolo viac testov v krabičke a hovorí mi kúp si hen tie zobrala som jeden test. Začala som tam kričať že určite nejsom tehotná a keby hej ukáže aj jeden test netreba robiť sto, prišli sme domov donútil ma ísť sa najprv vycurat a čakal za dverami, tak som ocikala test položila na poličku obliekam sa otocim ho a silne dve čiarky mne krv stuhla v žilách. Neverila som tomu hovorím poďme kúpiť digitálny neverím, a digitálny tiež hneď vyšiel pozitívny neviem stále tomu uveriť že som naozaj tehotná proste neverím! 😂😍😍 tak dostal priateľ krásny darček k narodeninám za týždeň, a týmto chcem povedať baby netyrajte sa užívajte si keď to ma prísť príde to držím vám každej palce!!! ❤️❤️❤️

Príbeh úspechu otehotnenia po rokoch snaženia
bublinka1426
23. mar 2024

ano to je pravda, ako hovoril moj gyndos, treba si riadne uzit sex. a na nic nemysliet.

autor
23. mar 2024

@bublinka1426 áno presne vôbec nemyslieť na to že “plodíš dieťa” začala som si užívať sex nemyslela na nič a pomohlo a hlavne aj to že som mala psychiku v poriadku.

bublinka1426
23. mar 2024

ja som preto ostala tehotna na 3 x pri nechranenom sexe ....

sticker
medda_beda
23. mar 2024

Gratulujem 🙂 ale rok je fakt nič.
Po takých 2 niekedy môžeš dovolenkať aj každý víkend, riešiť prácu a nevýjde to.Myslím, že ja som tomu nechávala dosť dlho prirodzený priebeh bez stresu.
Ak je žena aj muž v poriadku tak to raz výjde, ale stačí malá banalita a už to výjsť prirodzene nemusí.

060106
23. mar 2024

Moc ti gratulujem. Ja som to mala trosku podobne. Mam syna z prvého vzťahu a už z terajším manželom sme chceli vlastne. No ale nám sa nedarilo 8 rokov len ja som vždy mala menštruáciu nepravidelne. Až keď som sa nato vykašľala tak sa zadarilo a teraz máme 2,5rocnu princeznú a ďalšie bábätko naceste. Takže ti verím ze si veľmi šťastná 😁 a držím palce

bibuska2
23. mar 2024

Gratulujem ❤️ teším sa s vami ☘️🙏

andrea_82
23. mar 2024

Verim, ze sa tesis. Ale, bohuzial, toto naozaj nie je v dnesnej dobe recept pre vsetkych, nie vzdy je to take jednoduche. Niekedy ten problem naozaj je a ked ho nebudu riesit, tak sa nezadari.

pabla99
24. mar 2024

Gratulujem a isto sa všetky tešíme z toho že si otehotnela😊! Podľa mňa toto je recept pre zdravé pary - psychická pohoda a neriešiť.
Ale u nás XY parov s biednymi spermiogrammi, ženami s PCOS, bez ovulácie a kopec iných diagnóz toto neriešenie nikam neodvedie.

mmm2mmm
24. mar 2024

Naozaj sa teším s tebou že ti to vyšlo ale prosím takéto rady si nechaj a myslím to v dobrom....ľahko sa to píše človeku ktorý už dieťa má,a teda vie si povedať že idem sa sústrediť na toto dieťa ktoré mám a venovať sa mu a nie na deti ktoré ešte nemám ....Je tu kopec žien ktoré podstúpili toľko bolesti (fyzickej a aj psychickej ) obetovali svoje zdravie a úspory a niektoré sa napriek tomu k dieťatku nedopracovali ... život je veľmi krutý ....🥺
Takže ak by stačilo sa len nesústrediť a nemyslieť tak CAR neexistujú....nehovoriac o tom že ak má pár skutočný problém tak im ide o čas ....a tam sú takéto rady akurát ďalším sklamaním každý mesiac ...

autor
24. mar 2024

@mmm2mmm je to jedna z možnosti ako otehotnieť byt v pohode a nehovorte mi tu že nie. Ja som ani nikde nenapisala že to netreba riešiť, sama som tam písala ak by sa to po 2-3 rokoch nepodarilo ideme aj my na vyšetrenie. Ale to neznamená že iným ženám to pomôcť nemôže, tak isto ja nemôžem za to že niektoré ženy si týmto prejdú tak tu prestaňte byt hneď všetky protivné nikto za nič nemôže. Len som sa chcela podeliť o svoju skúsenosť a želala som každej aby jej to vyšlo a dali sa psychicky do väčšej pohody, či čo je lepšie na zemi plakať a trápiť sa? Alebo sa utapat v depkach ? Čomu to pomôže privodiť si ďalšie zdravotne problémy ešte väčšie ako majú ? Ja chápem že je to psychicky veľmi náročné a veľmi ťažké a obdivujem ženy ktoré nemozu mat deti a dávajú to, ale ani jedna z nás za to nemôže moja teta tak isto nemôže mat celý život deti a čo sa mala zabiť ukončiť život ? Keď sa určite dlho nedarí treba navštíviť lekára a vedieť kde je problém to nikto ani netvrdí že neriešte to a len buďte slniečkarky, len som chcela povzbudiť baby čo sa trápia. Nič viac nič menej neprenasajte hneď negativitu, prajem pekny deň !

stanulienkat
24. mar 2024

Gratulujem. Je to pravda, mnohé ženy sa toľko sužužujú a stresujú kvôli tomu, že sa zabúdajú uvoľniť. Možno práve preto nevedia otehotnieť lebo sa na to veľmi upli. Treba sa dať do pohody fyzickej a psychickej, nič neriešiť, len sexovať a príde to aj samo. Psychika velmi vela ovlplyvni.

janewithane
24. mar 2024

Vies mozno uz mame plne zuby tejto uzasnej vseobecnej nic nehovoriacej rady - neriesit a byt v pohode. Jasne, ze nastavenie a psychicke rozpolozenie vie velmi pomoct ale bavme sa radsej o konkretnych radach ako pracovat so stresom, co nam dava pocit, ze aspon nieco mame pod kontrolou - sauna, joga, cvicenie, gynekofyzioterapia, dychacie cvicenia - ktore presne, akupunktura, TRE, psychoterapia, dovolenka, dostatok spanku, sustredit sa na nieco nove - projekt, prerabka, nove hobby...
Vies v tejto rade - nestresuj, bud v pohode a pride to, je skratka vycitka- nie som dost v pohode.

Mne napr riesenie, chodenie po vysetreniach, sustredenie sa na moj zdravotny stav prinasa pocit, ze aspon nieco mam pod kontrolou a je mi v tom tak lepsie. Potrebovala som aj obdobie neriesenie, kedy som vedela, ze dalsiu stratu by som neuniesla, ale teraz chcem aktivne riesit a vyzera ze sa to aj oplatilo. Mam za sebou potraty pravdepodobne kvoli nezistenej poruche šž.

pabla99
24. mar 2024

Nikto tu na teba neútočí , pokial som si všimla každá ti tu k tehotenstvu zagratulovala. A my sa aj tešíme, každú poteší podľa mna vidieť, že sa to niektorej podarilo po roku - dvoch.
Žiaľ psychická pohoda môjmu chlapovi spermie nezrýchli alebo nejakej žene s PCOS zrazu problém s hormonami nezmizne. Sú za tým liečby a aktívne riešenie zdravotných problémov. Tu na koníku môžeš vidieť milión prípadov, kedy aktívne riešenie problémov prinieslo tehotnestvo.
A myslím si že kopa z nás chodí na dovolenky, aktívne žije svoj život, venuje sa nejakému hobby a samozrejme aj praci, má doma partnera, manžela..
tým som chcela povedať že sa nesustredime STÁLE len na plodenie potomka. A vidíš predsa to neprichádza.
Len tak mimochodom, nie ale vážne nie.. my dlhodobo snažiace sa neplačeme do vankúša😅 teda aspoň ja nie. Skôr vidíme zmysel v tom keď niečo pre to robime, aby sa to podarilo. Ja napr. to mám v hlave nastavené inak, nejde to prirodzene, pôjdeme riešiť umelé.. ak nevyjde umelé ešte stále tu je možnosť adopcie. A tak ďalej..
Len proste rada “vykasli sa na to a užívaj si sex” nie je univerzálna. Keby sa v DNEŠNEJ dobe tým riadili všetke , tak verím tomu že vymrieme. Treba sa na to pozrieť z každej strany. Jednej pomôže taká cesta a prístup, druhým zasa opačná.
Prajem ti pekný deň a mier nech je medzi nami ✌️
Užívaj tehotenstvo 🫶🏼

mmm2mmm
24. mar 2024

Neviem prečo na mňa útočíš ako som negatívna a ako to prenášam na ostatné....Nenapísala si v tvojich príspevkoch o tom že by si nieco riešila po dvoch troch rokoch ak by sa nedarilo a podobne ....v každom prípade, tvoja rada ako byť psychicky v pohode a už aj samotný príspevok baby chcem aby ste si toto prečítali 😀 ...ok podarilo sa , vyšlo ti to želáme ti to ...ako vieš že sme všetky v nepohode ? Že sme zúfalé a ako píšeš plačeme na zemi ??? Odvodila si to snáď z môjho príspevku o tom že je kopec žien ktoré si prešli fyzickou ak psychickou bolesťou ? ( Tá psychická nemusí byť len z toho že si v depresii lebo si nenájdeš na teste dve čiarky ...môže to byť pokojne kvôli hormónom pri liečbe a tam ti tvoja rada opäť nemyslieť na to nepomôže ...môže to byť istá forma tlaku ..ak máš 35 a nemáš deti nemáš moc času nemyslieť a čakať dva tri roky ...alebo ak postupne strácaš okruh priateľov lebo zrazu zistíš že všetci okolo majú rodinu a iné záujmy že máte zrazu pramálo spolocneho ....je ťažké zrazu nájsť si nový okruh známych atď...)
Stále si stojím za tým že človek, ktorý dieťa už má sa naozaj neviem úplne vcítiť do pocitov ženy ktorá deti nemá a naozaj po nich túži ....k časti príspevku kde si napísala o svojej tete niečo v zmysle "a čo sa mala zabiť ?" Sa radšej nevyjadrujem..lebo vyrovnať sa s niečím takýmto a spracovať to v sebe trvá roky...ale opäť toto napíše človek ktorý deti má ....a podľa popisu bez problémov ...tak ti želám pekný deň veľa zdravia v živote

medda_beda
24. mar 2024

Autorka prečo máš pocit, že tu všetky plačeme a ľutujeme sa? :D
Ja som napríklad odkladala vyšetrenia lebo som to nechcela riešiť.Ani za pomaly 3 roky toto neriešenie k ničomu nepomohlo.
A najviac ma vždy dorazí rada ,,veď si ešte mladá, to sa podarí,,.
No nie nepodarí.Šanca je minimálna.
A skús si mať taký vek ako mám ja a už riešiť neplodnosť a počúvať tieto rady ako máš na to prestať myslieť.
Pracujem, mala som aj stresové obdobie keď som nemala čas myslieť na nejaké testovanie, sledovanie, športujem, chodím na dovolenky, výlety a ovulačné testy poriadne používam posledné 2/3 cykly aj to len preto, že by sme sa už na istotu trafili vždy pretože chceme ušetriť za umelé oplodnenie.

Rok sa vám nedarilo čo je podľa lekárov ešte v poriadku a ešte k tomu jedno dieťa máš.Takže nie autorka, prepáč absolútne nechápeš, že bezdetná žena hlavne tá ktorá to fakt nesilí nepotrebuje počuť tieto super rady.Lebo fakt rok a ešte vo vyššom veku keď už plodnosť klesá je úplne normálny

Je samozrejmosťou, že treba byť v psychickej v pohode.
Všetky sa tešíme ak sa to niektorej podarí, ale pri zdravotnom probléme môžeš myslieť na čo chceš.Nevýjde to.A nie nezbláznime sa z toho.Ty to však len ťažko pochopíš kedže si prvýkrát otehotnela bez problémov.

Snažíme sa od mojich 24 rokov keď mám byť plodná ako jabloň, takže myslením to asi nebude 🙂 a ver mi, že tak mladú ženu to štve ešte viac.Kebyže mám 35 tak zázraky by som nečakala.

luckama
25. mar 2024

Gratulujem vam🙂 mna by len zaujimalo co to presne znamena “prestat sa snazit” lebo toto som uz x krat citala u zien, ze ked sa prestali snazit tak otehotneli.. je to len otazka,ktora ma ozaj zaujima lebo pre mna prestat sa snazit znamena nemat nechraneny styk a mat ho asi mimo ovulacie?! 🤷‍♀️ Lebo podla mna ked to robi zena pocas ovulacie a ma nadalej nechraneny styk je to snaženie sa stale…

medda_beda
25. mar 2024

@luckama Tak podľa mňa je to to keď nemáš poňatia, že kedy máš ovuláciu.Ja som toto praktizovala.
Zatvorila som všetky vitamíny do skrinky, netestovala som aj pol roka.
Neviem ako sa to dá ešte inak :D

luckama
25. mar 2024

@medda_beda No len vacsina zien co sa “prestane snazit” tak uz jednoducho vie kedy zhruba ma ovulaciu kedze si to predtym vacsina dokladne merala a mat plus nechraneny styk je jednoducho snaženie sa….

medda_beda
25. mar 2024

@luckama No poviem ti, že moja ovulácia vie prekvapiť aj pri pravidelnej menštruácií.
Môžem ju mať hocikedy od 10DC do 20DC.
Tento mesiac napríklad netestujem :D takže neviem či si to všimnem.
A styk tiež neplánujem na každý druhý deň.