icon

Príprava na tehu

zuzla14
9. dec 2012

Ahojte. Rada by som poradit co mam so sebou robit ked planujeme otehotniet. Mam nizko polozenu, nemam pravidelnu a ocividne po mnohych pokusoch bez tabletiek nikdy pravidelnu mat neudem. S akymi vitaminmi, akou stravou by som mala zacat?
Dufam, ze sa tu najde aspon jedna, kotra mi bude oporou. Dakujem 🙂

kamka_baranova
9. dec 2012

Ahoj ja mám ten istý problém, ale dočkali sme sa, takže sa netráp, mysli pozitívne, kúp si v lekárni kyselinu listovú a začni ju papať, a začni zdravo žiť ak si doteraz tak nežila 🙂 a potom už len veľa trpezlivosti a hlavne to netreba siliť 🙂))

soldi
9. dec 2012

@zuzla14 nepravidelna menstruacia nevadi, staci vediet, kedy mas ovulaciu.
odporucam Ti nastudovat si symptotermalnu metodu 🙂 vitaminy su nanic, ked nepoznas svoje telo. akurat muzovi by mohli pomoct, nech povinne uziva kazdy den ace selezin 🙂

na utechu:
tiez mam nepravidelne dlhe cykly, aj 60dnove, zacala som merat bazalnu teplotu, pila grepovy dzus na dostatok plodneho hlienu a v priebehu dvoch rokov som druhykrat tehotna 🙂

jaruska8
9. dec 2012

@zuzla14 Tehu vitamíny, poprípade kys. listovú, ja osobne by som obmedzila fajčenie, alkohol. A myslieť pozitívne, poznám x žien s nepravidelnou ms a majú deti a ani nevedia ako. 😝

galaxy
9. dec 2012

Ja mám tiež nepravidelnú ms, používma ovu testy na jej zistenie, od lekára mám kyselinu listovu a každý druhý deň sexík 😉

moni244
9. dec 2012

@zuzla14 ja som mala cyklus každých 42,43 dní a otehotnela som na 1.krát ani som nestihla zistiť, kedy mám ovuláciu 😉

cerez
9. dec 2012

Kyselinu listovú a pozitívne myslenie.

zuzla14
autor
10. dec 2012

@kamka_baranova
@soldi
@jaruska8
@galaxy
@moni244
@cerez Dakujem babule. O kyseline listovej som sa uz docitala a BTT mam uz tiez nastudovane- ked pojdem okolo papierka, kupim si notes a zacnem. Dik za ten grepovy dzus, to som nevedela. Fajcenie som obmedzila, alko nepijem uz ....asi 3r? cca 1/polr si dam 1 pivko, na oslavach 1 pohar cerveneho a tot vsjo. Strava a stres...myslim, ze za tie roky si uz telo zvyklo na nepravidleny prijem 😀 ale asi s tym musim tiez nieco urobit konecne.
Moja nepravidlena meskala vzdy tak 3t max mesiac, ale teraz uz meska 2mesiace. To by ma ani tak nehnevalo, keby ma nepichalo uz tyzden v podbrusku. Lekarom v zahranici neverim a domov idem az o mesiac.

soldi
10. dec 2012

@zuzla14 ak mas nepravidelne cykly, tak nemozes vediet, ci Ti meska, to sa da len pri pravidelnych hovorit 🙂

ak chces, pozri ku mne na profil, clanok vychytavky pre snazilky, tam mam viacero dobrych rad.

a BT si neznac na papier, ale sem: www.fertilityfriend.com tam Ti ten program sam nakresli kedy mas ovulaciu 🙂

zuzla14
autor
8. jan 2013

@soldi henten online program nefunguje. hlavnu stranku mi nacita ale potom to uz nejde. raz je to casovo vyprsany limit na spojenie, potom maju technicku vadu alebo ma na prihlasenie musi pozvat priatel, kotry je uz registrovany. no mozem srat taku stranku ☹

lenuskaa33
9. jan 2013

ahojte baby, chcela som sa spýtať, kupujete si len doplnok stravy ako kyselinu listovú alebo beriete tehu vitamíny?

matula333
10. jan 2013

@lenuskaa33 Ahoj ja beriem kyselinu listovu uz asi 3 mesiac, ale snazime sa len od decembra....pijem alchemilkovy caj a nad vitaminmi zatial neuvazujem

katy26
13. jan 2013

Ahojte,
V prvom tehotenstve som ho brala počas tehotenstva až do pol roka kojenia. Jediný výživový doplnok z ktorého som nebola "pažravá" a hlavne mi nebolo z neho nikdy zle, ako pri ostatných.
Tu je link pre info o folgravide: http://eshop.farmax.sk/folgravid-30-cps/
predám folfravid za 10,-Eur/balenie 30 ks (exp.7/2013) + poštovné. Mám asi 12balení (manžel nakúpil ) ale po dohode s lekárom sme museli ďalšie tehotenstvo, teda vkladanie embria presunúť na koniec jari alebo začiatkom leta, tak ich nestihnem všetky vybrať.

veronikazm
Odpoveď bola odstránená