Príprava tela na tehotenstvo stravovaním
Mnohe zeny tvrdia, ze maju zdrave deti aj bez toho, aby si davali pozor na to, co jedli a robili predtym ako otehotneli. To je vsak tazko objektivne posudit z dlhodobeho hladiska, no roky vyskumov ukazuju ze strava matky, ale aj otca ovplyvnuje kvalitu pohlavnych buniek, co nasledne vplyva nie len na vyvin dietata, ale aj jeho predispoziciu a nachylnost na ochorenia v dospelosti.
Ak poznte zeny ktore v buducnosti chcu byt mamicky alebo planujete babatko vy, na tejto stranke najdete navod co robit, aby ste dostali vase telo z hladiska stravy do perfektneho stavu v case oplodnenia, a vase babatko sa tak vyvijalo v najlesiom moznom prostredi.
Clanok : http://fitshaker.sk/chces-otehotniet-pozri-si-a...
načo takto zložito....stačí jesť zo všetkého - čo jedia ľudia, po normálnych dávkach, neobžierať sa, neholdovať alkoholu, drogám a je to....
@advancedeating
Minule som citala,ze zdravotny stav deti ovplyvnuje to,aka strava bola u maminej mamy,cize babky z matkinej strany.. Tak si vyber..
A niekedy cim viac sa zena na to pripravuje,tym.je vo vacsom strese po prvych mesiacoch neuspechu..
@siska53 samozrejme ze urcite veci sa prenasaju cez generacie to nie je ziadna novinka, ale genetika, ale najdolezitejsi dopad na zdravie dietata ma matka, tu uz hovorime o epigenetike. Takze si nikto nic nemusi vyberat, tieto veci idu ruka v ruke! A urcite psychika zeny hra velku ulohu, ale aj vyziva ma silny vplyv.

Nakoľko ma čaká svadba, určite nejaký čas po nej budeme chcieť aj miminko. Preto sa teším z týchto informácií, aby som sa mohla začať dávať do poriadku zavčasu. Nie, že by som sa teraz stravovala zle, ale je super vedieť, že netreba veľa vitamínov a stačí obohatiť stravu o pomaranče a strukoviny a pridať len vit.B9.
Ďakujem za článok 😉