icon

Problém s otehotnením a neprajnosť okolia

4. nov 2021

Ahojte zienky , prosím Vás ako zvládate situáciu keď má niekto sprosté drzé reči čo sa týka plánovania bábätka . Snažíme sa 3 roky , okrem 2 biochemickych len oči pre plač . Diagnózy sa tiez nakopili , tak nás čakajú ešte vyšetrenia a podľa toho zvážime čo ivf je jediná možnosť . Preto je to pre mna citlivá téma . Ale keď vám blízka osoba niekoľko krát zdôrazní že mate Čas ? Ako to zvládate .
Tá osoba nevie že aké mám problémy a že sa snažíme . Drzim si to v súkromí ale ona stále rýpe . A bezdôvodne , vôbec z mojej strany neriešim dieťa v jej blízkosti ani podobne konverzácie ale ona stále si najde niečo kde môže dodať že nemáme sa kam ponáhľať s dieťaťom . Pritom sme obidvaja 30rocni .

Strana
z3
erikavasilova
5. nov 2021

My sa o druhé snažíme rok a nedarí sa .
Bola som u lekára riešime to ...
A keď dostanem takú otázku s úsmevom na tvári že: však budeš raz tehotná čo riešiš .
Tak ťažko s úsmevom poviem , raz to pochopíš 🙂

raja95
Odpoveď bola odstránená
autor
5. nov 2021

@raja95 Ach jaj to má mrzí :/ ale Viesco ona je taká že teraz ked sme jej to povedali tak bude mat hlúpejšie otázky a neustále rýpať do toho . Proste ona je taká . Čím viac vie , tým je to horšie . Proste nie každý je taký že nerieši , iná rieši až moc . Proste je taká . Preto som jej to nechcela povedať , nie že je cudzia nie je . Ale ja sa mám trápiť stále a ona si rypne a je spokojná . Teraz ked vie čo je vo veci zaručujem že bude ešte drsnejšie poznámky mat ., Proste je taká raz už . Len ženy nechápu niektoré , ktoré to nepoznanúju no😔

autor
5. nov 2021

@erikavasilova presne len pravda je že take čo toto hovoria majú alebo mali deti hneď na prvý pokus len hodenia trenírok na ženu 😁🤷🏼‍♀️

erikavasilova
5. nov 2021

Presne toto hovorím !
A ešte keď mi povedia však my na prvý krát , každá žena sme iná 🙈.tak si poviem : no nehovor ! 🤣🙈

autor
5. nov 2021

@erikavasilova takze mi rozumieš 😃Len ženy ktoré nemajú tieto problémy nechápu .

miadi
5. nov 2021

Podla mna to vobec nie je o chapani ale o empatii. Ale aj o precitlivenosti z jednej strany a surovosti z druhej .

simca06022011
5. nov 2021

aka je neprajnost na vete "mate este cas"... ja som asi nechapava... nemoze to byt skor, ze ze ta nechce stresovat.. podla mna horsie su tie vypytovacky a kedy uz? a preco este nie? atd atd...
Staci povedat, ok/ano.. a vybavene...v iac neriesit

kvetka41
20. nov 2021

Ahoj som tu nová chcem sa predstaviť volám sa Kveta mám 41 rokou potrebujem poradiť mám priateľa 21.oktobra sme spolu spali mala som dostať menštruáciu 7 alebo 13 z meškaním neprišla už je 20teho robila som si test vždy výsledok negatívny poradíte mi prosím vás či ešte treba počkať alebo ako ?ďakujem za odpoveď

dada0902
20. nov 2021

@kvetka41 ešte skus test už by ti mal výsledok ukázať vedsinou ukáže keď mešká už v tedy sa dá zistiť ci čakáš no pokiaľ nič neukazuje tak o tehu asik nejde

kvetka41
21. nov 2021

@dada0902 a nemôže ísť o mimomaternicové tehotenstvo lebo hcg je vysoké ale moc a ultrazvuk nevykazuje tehotenstvo

dada0902
21. nov 2021

@kvetka41 švagriná mala mimomaternicove a jej test ukázal že čaká no gynekológ nevidel na ultrazvuku nič a potom začala aj krvácať tak išla na zákrok do nemicnice

kvetka41
22. nov 2021

@dada0902 mne práveže nič neukáže vôbec len hcg je vysoké ultrazvuk a test je negatívny stále

elenita
22. nov 2021

@kvetka41 tak ako vies, ze hcg je vysoke?

nika3136
22. nov 2021

Extremne si to beries a si naozaj urazliva. Chapem, ze ta tvoja situacia velmi ovplyvnila, ale druhi ludia nemozu za tvoje nestastie ci neuspechy. A xa zatvorene dvere vam tiez nik nevidi... Myslim si, ze ktokolvek z nas sa raz niekoho opytal na "plany". Kedy bude byt, dom, kedy bude svadba a deti 😃 tiez sa ma to pytali po prvej dcere a kazdy vedel prd po tom, cim som si presla a preco druhe dieta este nie je.
Na jednej strane tvrdis, ze nemas problem sa o tom rozpravat, na druhej strane sa tu rozculujes, ze vam nedopraje. Ked sa nas posledne niekto zacal pytat, kedy bude druhe, odpovedali sme mu: "Snazime sa, nedari sa nam". Neverila by si, ale nenasiel sa jeden clovek, ktory by to okomentoval 😃 tie pohlady ludi som si mala nahravat, zrazu hrca v krku a kazdy sa zmohol len na "drzim teda palce". A ak by sa aj naaaaaahodou ktosi ozval, pousmejem sa a pokojne poviem: "Prosim, nehnevaj sa, ale tato tema je pre mna velmi citliva a nechcem sa o tom rozpravat".
Nech das akukolvek odpoved, VZDY bude zle. Budu si suskat, ze nemozete mat, v inom pripade ze ste karieristi, nenormalni, deti treba .... bla bla bla. Alebo chces mlcat? Svokra ta zrejme chcela podporit, ja som uz tie, vypustila z ust vetu "ved mas cas".... ci uz islo o rozchod, dieta. Co mas v takej situacii robit? Sprtat sa v tom? To rozhodne nie. Je to skutocne otravna veta, ale jedina, ktora to "necha tak".
Na tvojom mieste to vyriesim priamou debatou raz a navzdy. Iba zeby si bola z tych odvaznych, co na kona napisu hocico a v skutocnosti nevydaju hlasok, lebo su po💩. Nemyslim to v zlom, prepac 🙂

Strana
z3