icon

Problém s otehotnením po 40tke

voldemort
13. jan 2021

Snažíme sa o bábätko,ešte sme neboli na konzultácií ohľadom tohto,ja mám 2 deti s predchádzajúceho vzťahu (12,17),priateľ jedno-13,spolu sme necelý rok.Prosim poraďte.

Strana
z2
cookie29
13. jan 2021

A co mame poradit? ... v takomto veku to uz nemusi byt najjednoduchsie. Sanca oitehotniet prirodzene je asi 5% pokial ste obaja zdravi. Holt plodnost klesa. Takze ak vazne chcete, ja by som urcite s konzultaciou neotalala.

jankapepe
13. jan 2021

@voldemort počkať rok dva tri päť na vnúčatá

pribinak
13. jan 2021

Fuu, ste spolu necelý rok a už chcete dieťa? Nepoviem, keď takto rozmýšľajú 20tnici, ale 40tnici sú zrelí ľudia, tak by som sa ešte pár mesiacov plánov na bábätko zdržala

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
doplerik4956
Odpoveď bola odstránená
huginko
13. jan 2021

@cookie29 ja poradiť neviem, skúste sa možno menej snažiť, nemyslieť nato a zmieriť sa možno aj s tým, že sa podariť nemusí. A možno práve vtedy to vyjde. Držím palce❤️viem pochopiť, že túžite po spoločnom bábätku, ja by som to na vašom mieste tiež skusila

cookie29
13. jan 2021

@huginko to si asi mne pisat nechcela 🙂

mirkava
13. jan 2021

@voldemort skusat, uzivat si to, zdravo sa stravovat. Drzim palce 😉👍

huginko
13. jan 2021

@cookie29 nie🙈pardon...

anjelicek26
13. jan 2021

@pribinak tak zas po 40ke AK dieta chcu, tak nemozu cakat 3-4-5 rokov na prehlbenie vztahu, proste co mesiac, to dalsie odumrete vajicka... No a k teme, skor skusit rovno kliniku, nemate proste moc casu. Clomid a inseminacia a moze to byt rychlo a nie nejako vyrazne invazivne.

pribinak
13. jan 2021

@anjelicek26 ja píšem pár mesiacov, nie rokov

jaskolka
13. jan 2021

Tak úprimne, neviem co je 40 +lebo môže to byť 40 a jeden mesiac, a aj 49 rokov,aj medzitým. Ale každopádne plodnost klesá každým mesiacom, ak chcete dieťa, už by som možno aj vyhľadala odborníkov. Nemusí to ísť len tak ľahko prirodzenym spôsobom. Neviem, ako dlho sa snažíte, ale všeobecne pár po 35, ak sa nedarí, už po pol roku snahy by mal vyhľadať pomoc

zuzkalujza
13. jan 2021

@voldemort ahoj, ja som na tom podobne. Mám 41, 2 deti z predchádzajúceho vzťahu, priateľ je bezdetný. Žijeme spolu 2 roky o dieťa sa snažíme viac ako rok. 2 som aj otehotnela a potratila následne, potom sme boli na IVF aj sa ujalo, no nakoniec to tiež skončilo potratom. Absolvovali sme všetky možné vyšetrenia a nič. Okrem zlého spermiogramu, čo má dnes pomaly každý chlap je všetko úplne v poriadku. Takže ja si myslím, že u nás je hlavný faktor práve môj vek, aj v car to tak zhodnotili a aj môj doktor. Ale nevzdávame sa. Máme ešte zmrazené jedno embrio, tak keď sa situácia trošku zlepší pôjdeme tešte na jeden vklad. Posledný, potom to už siliť nebudeme a necháme to na prírodu.

voldemort
autor
13. jan 2021

@doplerik4956,ako sa dá pomôcť?

doplerik4956
13. jan 2021

@voldemort napiste mi spravu

cookie29
13. jan 2021

@doplerik4956 vy ako pisete spravu kazdej ktora ma problem s otehotnenim ☹

doplerik4956
Odpoveď bola odstránená
zuzap33
13. jan 2021

@cookie29 stačí si pozrieť jej profil....

veronikaszabova
13. jan 2021

@cookie29 ponuka Tiande koniny

doplerik4956
Autor odpoveď zmazal
doplerik4956
Autor odpoveď zmazal
cookie29
13. jan 2021

@doplerik4956 samozrejme nezistne... pretoze pomoc = bezplatne

veronikaszabova
13. jan 2021

@doplerik4956 precitaj si pravidla MK, nez tu na mna zacnes stekat ako nasrdeny ratlik.

doplerik4956
Autor odpoveď zmazal
veronikaszabova
13. jan 2021

@doplerik4956 omg. Ano su.

sticker
veronikaszabova
13. jan 2021

@doplerik4956 a fakt si precitaj tie pravidla, nakolko ich porusujes

stanulienkat
13. jan 2021

Mas cez 40 a vztah necely rok. Odvaha ti nechyba. Za rok sa nemozete dostatocne poznat. Aj ked budes asi oponovat. Neverim, ze ho do toho netlacis. Nesla by som do toho, radsej by som si uzivala co mam.

luccija
13. jan 2021

@voldemort isla by som do centra na inseminaciu vlozia Ti spermie vo vhodnom case a bud, alebo...nie je to tak drahe, zvysis sancu.V tom veku nie je cas cakat.Po 37 r o polovicu klesa plodnost.Kludne mozes mat zrasty, myom, cysty, endometriozu, on pomale spermie, nekvalitne vajicka jednoducho vek uz nepraje.Ale nezufaj polka mojich kolegyn otehotnela okolo 40.aspon si sleduj ovulaciu, muz nech ide na spermiogram, ak nechcete hned inseminaciu
Moja kamaratka ju mala do 350 eur ich to vyslo a podarilo sa na prvy x

martul
13. jan 2021

@voldemort tento človek píše do každej tém pomaly, typujem Herbalife, forever, ......

luccija
13. jan 2021

@stanulienkat mozu sa poznat uz roky to nebolo predmetom otazky aj, ked ja tiez neuznavam moje, tvoje, nase deti, ale tak svet je roznorody.V 40 tke vsetci vedia, ze je posledna sanca nieco zmenit

Strana
z2