icon

Proteín a jeho vplyv na plodnosť

15. jún 2020

Zdravím, chcem sa spýtať manžel športuje a pije proteín, ja sa v tom nevyznám píšu že obsahuje veľa bielkovín nič zlé tam nevidím, berie aj macu, môže mať proteín zlý vplyv na spermie??
Vďaka

amelia000
•
15. jún 2020

Moze mat rezen zly vplyv na spermie?

autor
•
15. jún 2020

Neviem prečo rezeň ale dobre.

e1i
•
15. jún 2020

Rezeň tiež obsahuje bielkoviny, asi pre to

autor
•
15. jún 2020

Dobre.

amelia000
•
15. jún 2020

Tak to je taka otazka, na ktoru si vies odpovedat selskym rozumom. Maso obsahuje bielkoviny a neskodi to na spermie..jogurty, syry, vajicka..atd a nato sa nikto nepyta ci to skodi...len proste ked chlap ma svoju vahu a napr nevladze zjest tolko jedla, aby si zabezpecil dostatocny prisun bielkovin alebo ma rozne alergie a tu stravu nahradi proteinom. Cize nie, tak ako 4 vajicka na ranajky neublizia jeho spermiam, tak ani protein ktory si da po cviceni 🙂

autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
barboratoth
•
15. jún 2020

Ano môže. Ak tým myslis tie proteínove nápoje, ktoré tvoj muž pije. Väčšina z nich sa získava zo sóje a je známe, že sója významne znižuje tvorbu a kvalitu spermií 🙂

tripetta
•
16. jún 2020

Esenciálne aminokyseliny potrebuje pre svoj život nevyhnutne každý. Tie či chceme, alebo nie, musíme v strave prijímať, lebo naše telo si ich samo nevyrobí.

autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
goodidea
•
16. jún 2020

@barboratoth väčšina týchto nápojov je z mliečnej srvatky,( a to že sója znižuje znižuje tvorbu a kvalitu spermií bolo vyvrátené )

21anjelik19
•
16. jún 2020

Ja som zase čítala, že tieto proteiny škodia spermiám tak že sa zníži ich počet a spomaľujú sa čiže môže byť ťažké otehotnieť .....ale či je to pravda to netuším 🤔🤔

autor
•
16. jún 2020

No veď to sú dva brehy... Jeden tvrdí áno škodí to spomaľujú spermie, druhý nie... A vyber si... Tak nebude ich brať 🙄

terezia1477
•
16. jún 2020

@barboratoth absolutne nie, vekmi mala cast proteinov je sojovych. Vascinov su z mlieka.. Sojove su specialne aj sa volaju sojove a chutia inak

terezia1477
•
16. jún 2020

Ver ze neskodi, studovala som to, naozaj naozaj neskodi

terezia1477
•
16. jún 2020

A protein sa ani neda brat, to niesu lieky, ak sa naozaj bojis nastuduj si o tom a uvidis ze neni coho, ale nie z nejakych bulvarnych stranok. Jedine na co dat pozor, ze radsej o nieco drahsi ale nie plny umelin a znehodnocovany pri vyrobe. Lebo kvalitny protein len podpori imunitu, regeneraciu a celkove napredovanie organizmu