Prvosnažilky ozvite sa
Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?
@franzziska aj tebe moja..
idem do tesca...dufam,ze s tym sef nebude mat problem 😠 😀
alebo nie..pojdem cez obed..
@kikaneu tak to určite 😀 tak sa pekne maj, idem hľadať recept na polievočku 🙂
@luciok nie, to až ked ta otvoria, tak zistia ako su na tom vajecniky a vajcovody. Co je dobre ze som bola ok, ale aj zle že sa nedarilo a pritom mame vsetky testy ok, tak nam dali diagnozu neidentifikovatelna pricina neplodnosti....ale doky bol rad, lebo si myslel že budem musiet ist hned na IVF, že nebudem mat sancu ist na IUI...takže ideme skusat to a ked nie tak potom na umele
@luciok No učila som takmer 2 roky, na gympli aj na ZS -boli sme spojena skola, u gymplakov to bolo v pohode ale u malych to boli nervy 😀 no potom nas riaditel pustil prec lebo 4 dochodkyne nechceli odist na dochodok a bolo vela ucitelov 😠 😝 Tak som robila teraz 3 mesiace v krcme lebo som v skolstve nic nenasla 😖
@aknedz no ano, ti dochodci su problem vsade....
@kikaneu a ešte taký malý dotaz čo som našla
Cícer - patrí medzi najkvalitnejšie strukoviny, 47 % sacharidov predstavuje škrob, 15-30 % tvoria bielkoviny (významný je podiel lyzínu) a tuk je zastúpený 6-7 % (z mastných kyselín je vysoký podiel kyseliny linolovej), pretože obsahuje veľa vápnika, železa, vitamínu B15 (kyselina pangamová) a vlákniny (5-19%), mal by sa cícer objavovať častejšie v jedálničku tehotných žien, detí a vegetariánov
takže všetky pekne papajte, má veľa kyseliny listovej 🙂
@aknedz Je to smutné, že dôchodcovia si nevedia uvedomiť, kedy je čas odísť a nechať konečne miesto mladým, ktorí tie korunky potrebujú viac. U nás je podobný problém, mladých povyhadzovali a dôchodcovia pracujú. Ja som predtým učila na základke, boli tam samí cigáni a doslova kriminálnici (jeden piatak bol už aj v televíznych novinách označený ako "známa firma") tak som musela odísť, už len preto, že som sa tam bála ostať
@luciok IUI si platis sama a robi sa ambulantne....je to vnutromaternicove (ciže v den ovu dojdeme k dokimu, zoberie spermie, precisti ich a potom ich cez nejaku pipetu vstrekne cez krcok až do maternice). IVF je mimomaternicove, to preplaca poistvna, ale je to vela papierovaciek a aj zakrok je zdlhavy a komplikovaný....vsak vygugli...a to je vlastne posledna sanca mat vlastne dieta
@franzziska mali by na to spraviť nejaký zákon, že keď dosiahneš ten vek, tak ti automaticky zaniká zmluva natrvalo a v prípade potreby ti ju môže zamestnávateľ predĺžiť ak nemá náhradu a mali by to kontrolovať a nie stále rozprávajú v médiách, že mladí nechcú učiť 😠 Len keby bol taký zákon asi by musela aj polka parlamentu ísť do dochodku 😀 a preto ho nespravia
@aknedz ze mladi nechu ucit? to je kravina 😖
hej mas uplnu pravdu, si to vystihla
Babky volal mi doky o vysledky zo štitnej žľazy a že mam zvyšene .. čo to znamena?je to zle? zajtra mam ist k obvodnej aby mi nato dala lieky je to normalne v tehotenstve?
@aduska_ba lasko vôbec neviem tiež idem nato prvykrat ale potom ti poviem ok? 😀
@aknedz veru tak ... mojka je zle ked mam zvyšenu štitnu žľazu? alebo je to počas tehu normalne?
@purina12345 nie nahodou linolovej??
@vardzikova Ak si nemala pred tehotenstvom, tak je to vyvolane zmenou hormonov v tehotenstve, myslím, že je to v pohode, lekári si to odsledujú, aj u nás v téme baby písali niektoré, že sa im zvýsili výsledky. Dostala si na to aj nejaké lieky?
@vardzikova aha, už čítam, tak ti dá liečky a bude všetko v pohode 🙂 je to normálne, bábo teraz vyžaduje veľa hormónov a niekedy telo nestíha a zblbne z toho trošku, po tehotenstve y sa ti to malo zase vrátiť do normálu 😉

@mata_ba si nic nenacvicuj 😀 😀 😀