Prvosnažilky ozvite sa
Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?
@barushka2 : ahoj, vitaj, dufam,ze nas s 2 // pod stromcekom bude co najviac..drzim palce..
@roka84 : na to nepitie pred ovu testovanim naozaj pozor, ja som sa veselo nalievala (vravela som si,ze ked o tom nic nepisu v navode,tak to snad nevadi) ovulku som mala podla grafu krasnu ale test nevysiel :(predtym som tiez mavala krasny bielko hlien aj tie bolesti,tak som vedela ovulku v pohode vzsledovat,ale od kedy sa sledujem vsetko to nejak zmizlo,tak preto som sa dala na to meranie a testovanie..
tak vsetkym krasny vikend- tym ,co zacali snazilkovat,nech sa zadari, tie co este maju MS,nech je rychlo prec a tym co cakaju ci sa zadarilo, nech su // 🙂
a idem si dat femi kvapky,lebo som skoro zabudla..🙂nech len sliznica pekne rastie, treba sa pripravit 🙂
@purina12345 až v piatok? tak to ešte potrvá 🙂 meriam, meriam, dnes som 7DC, kvapky ešte neprišli a lekáreň nejak nestíham, asi som spomalená 😅
och, akurát pozerám správy....veď nech nerušia to DNP....podrbaný štát 😠
@kikaneu Ak sa môžem opýtať aky graf mate na mysli? pretože každa druhu tu hovori o nieakom grafe a ja vôbec neviem čo tym myslite.
@purina12345 ahoj. ak sa nepodari v decembri, tak zacnem merat od noveho roku. tento cyklus sa mi to neoplati ...hned po ovu letime s mm na slovensko a vsetko to cestovanie a casovy posun, byvanie u rodicov... a taktiez budeme mat obidvaja 3 tyzdne volno a pravdu povediac nechce sa mi kazde rano skoro vstavat 🙂 takze to necham az na novy rok 😝
@vardzikova graf bazalnej teploty, ktorý si značíme tu: http://www.fertilityfriend.com/ ....keby niečo pýtaj sa 😉
@kikaneu da sa to nieak stiahnuť? a tu teplotu si meriate iba rano alebo aj v priebehu dna? kedže som to ešte neskušala tak som v takýchto veciach trošku neskusena 😎
@vardzikova : sikovna stranka a relativne strucne a pekne napisana o merani bazalnej teploty je tuto :
http://merenibt.xf.cz/index2.html ,t am treba kliknut na Otevri vse a mas tam jednotlive odrazky.
Je tam aj navod ako si teplotu potom znacit do grafu na stranke co Ti dala kikaneu.
Teplota sa meria raz za den- rano, hned ako sa zobudis,este predtym nez vstanes z postele a ides na zachod, malo by to byt vzdy v rovnaky cas (plus minus pol hodina), rovnakym teplomerom a na rovnakom mieste (pod jazykom, vaginalne alebo v konecniku)..
alebo sa viac mozes dozvediet aj tu : http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravi...
@vardzikova na tej stránke sa treba zaregistrovať, a potom si zapisuješ teploty, stránka ti sama utvorí graf a po ovu, ti ju aj vyznačí červenou čiarou.....bazálna teplota sa meria vždy ráno po prebudení, ešte predtým než vstaneš z postele, najlepšie digitálnym teplomerom, ktorý ukazuje na dve desatinné miesta....v pošve alebo v ústach....počas celého cyklu treba merať jedným teplomerom, na jednom mieste a v časom rozpätí +/- 30 minút 🙂
@kikaneu no nech už tu je ten druhý piatoček 😵 tak to je už niečo hrozné s tým čo vymýšľajú robiť zmeny na DNP veru ako píšeš, podrbaný štát
@jorgie tak to chápem, takto by to nemalo zmysel a fakt super že tie vianoce dajú trocha zabrať teší sa na niečo iné a myšlienky zablúdia aj inde ako to je teraz
@kikaneu ja som si už kupila dig.teplomer , len som nevedela ako nanho, čiže teplotu nemusim merať len dole ale aj v ústach. Ale v pošte to bude asi presnejšie ?
@delideli dakujem pekne 😀 , ja som v tomto ešte iba začiatočnička snažim sa ziskať čo najviac informacii pretože som tehu ešte nebola takže skusenosti o tom nemam 😅 , dufam že o par tyždnov budem v tom taka dobra ako ste tu všetky 🙂 vy tu debatujete o takych veciach o ktorych som v podstate ani nepočula . Otehotnieť asi nieje take jednoduche ako som si myslela čo?
@purina12345 tak, tak 🙂 graf chceš vidieť? 🙂 tu je: http://www.fertilityfriend.com/home/389913
@vardzikova tak, tak....v pošve je to presnejšie 🙂 to sa naučíš hneď....ja napríklad meriam teplotu teraz len druhý cyklus....dievčatá ma tu všeličo naučili, o čom som tiež nemala ani potuchy dovtedy 🙂
@purina12345 : tak moj je zatila len v zaciatkoch, niet sa cim chvalit..navyse som tentokrat cez MS nemerela,kedze minule sa mi 5 dni drzala teplota stabilne , takze zatial takto : http://www.fertilityfriend.com/home/3886e2
@kikaneu ako som pisala pred chvyľočkou jednej babe 😎 nemam o takych veciach vôbec ani potuchy, vy tu rozoberate temy ktore su mi uplne cudzie. Otehotnieť asi nebude až take jednoduche ako som si myslela. ☹
@vardzikova : neboj ,niekomu sa zadari uz na prvy sup 🙂, niekto si musi nejaku chvilku pockat..citala som,ze v priemere aj zdravej zene to moze trvat cca pol roka..ale to su len nejake statistiky,kazda sme ina..mozno budete akurat vy ti,stastni..ja meriam len druhy mesiac, takze som pred nedavnom o tom tiez nevedela nic,ale od bab sa tu da vela pochytit, plus som citala tie 2 stranky ,co som ti napisala..ja meriam tiez v posve,aby som nahodou nezahryzla do teplomeru,ak by som zadriemala.. (prvy mesiac som merala klasickym sklenenym 🙂 ) 🙂 a pride mi to tiez presnejsie..
@vardzikova nestresuj sa dopredu 🙂 to neprospieva.....ber to s nadhľadom, keď má bábo prísť, tak príde 🙂 meraním teploty len zistíš, ako na tom tvoje telo je, či ovuluješ, či máš dostatočne dlhú luteálnu fázu 🙂 a tak
@delideli v podstate ked sa budeme snažilkovať cez plodne dni tak by sa to malo podariť alebo nie?
@purina12345
@delideli riadne pomaličky 🙂 ale pohoda 🙂 neriešim, pomeriam, zapíšem a hotovo 🙂
dobrú 🙂
@purina12345 : presne tak, zaciatok je o nicom, potom sa tesim na kazde meranie a hned bezim znacit 🙂 tak dobru..🙂
@vardzikova : tak tak, idealne je trafit sa do ovulacie a dobre su este take 3-4 dni pred a mozno este jeden po..ale my zaciname uz po MS, lebo som minule mala ovu dost skoro a potom kazdy druhy den..🙂
@kikaneu jaaaj no vidiš a ja som si myslela že žena v tom obdobi by mala na sto percent otehotniet.. fiha tak to ešte o veľa veciach neviem teda
@vardzikova keby to tak bolo, tak som už na konci tehotenstva 😉

@kikaneu jooooooj moja až v piatok, tento turnus je akýsi nekonečný, fuj
a ty čo? meriaš poctivo? začala si z niečim? kvapky alebo čajík?