Prvosnažilky ozvite sa
Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?
@vavenecka my sme sa akurat najedli... manzelik navaril vyborny obedik, mnaaaam taku fajnotu som necakala 😀 a teraz sestra volala ci ich neprideme kuk, bo dnes malovali spalnu na tyrkysovo, tak aby sme prisli zhodnotit 😀 takze mame po pozeraní do ohna 😀 bola som pelety nasypat do pece a uz sa kúúúri
@pacica no ak chceš taký piškótový, tak ja robím tak,že na 1 vajce 2 lyžice polohrubej múky,2 lyžice kryšt. cukru, 1 lyžica vody, kypriaci prášok podľa toho,koľko chceš mať napuchnuté cesto 🙂 a potom miešam žĺtky s cukrom, pridám vodu, premiešam, pridám múku s PDP,zas premiešam a nakoniec pridám sneh z bielkov...ale teraz idem robiť cesto z jedného koláča, kde nie je treba veľa vajec: 2 vajcia, 250g cukru, 1/4l mlieka, 1,5dcl oleja, 350g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva a ja dnes dám aj kakao,lebo chcem hnedé cesto 😉 no a tu sa miešajú s cukrom celé vajcia,nedelia sa...toto cesto nie je až také ľahké ako piškót,ale nie je ani nejaké ťažké 😉
@bipa skoc ku doktorovi, pichne ti vyvolavacku a mrchana dojde do 14 dni 😉
@vavenecka v stedu mi babina dala jablcka, tak ja asi upeciem strudlu, ale az zajtra, bo by sme mali tendenciu ju zožrat na chvílku 😅 😅 😅
@l_e_n_o_c_k_a a čože to také úžasné ukuchtil? ja už tlačím čínsku polievku ale už som aj jeden šampiňón ochutnala a mňami,chutný bol 🙂 heh,no aspoň nebudete sedieť doma a vyvetráte sa 😉 mmm,štrúdľa,dala by som si,ale teším sa aj na ten môj tvarohový zázrak,mám akúsi chuť na tvarožtek 😠
@vavenecka ahojky ja som okolo 53DC ,je to pocitane tym od poslednej menstruacie? sorry nejak som mimo z DC a DPO 🙂 tie slova nepouzivam aspon sa naucim 🙂 Na gyndu idem az 20 aprila!!dlha doba! je tu na h*** system len cakat a cakat! V pondelok skusim poprosit svokre aby zatelofonovala za mna ci mozem prist okamzite, duuufam ma zoberu co najskor!
@mistisa na ten stúhaný? tak ten je takýto: 400g hl.múky, 250g margarínu, 150g práš.cukru, 1PDP, 1 vajce, 1 van.cukor, 4PL kakaa, urobíš tuhé cesto,ja som ho šupla do chladničky,kým som očistila a nastrúhala jablká...potom som asi 2/3 cesta nastrúhala na dno plechu (dávala som papier na pečenie,mne sa tie plechy tak nechce umývať 😀 ) trošku som ho utlačila,aby bola rovnomerná celistvá vrstva (alebo môžeš tie 2/3 vyvaľkať,ale to sa mi tiež nechcelo 😀 ) no a na to dáš jablká (koľko chceš) a na ne nastrúhaš nejako rovnomerne tú zvyšnú 1/3 cesta a dáš piecť..neviem na koľko,ja pečiem vždy okolo 180°C kým nemám pocit,že je to upečené 😠 😀
@l_e_n_o_c_k_a ja som bola k obvodnemu aby ma poslal na gyndu, ze mi meska..a povedal mi ze nic hrozne a ze mam cakat asi dva mesiace, ze plne ci co a som objednana az 20 aprila. Ale teraz je to uz na nevydrzanie,skusim zariadit aby som sla cim skor.
@bipa ja som mala posledny cyklus 50 dnovy ☹ to bola katastrofa ☹ pichol mi vyvolavacku, na10 den prisla mrcha... a ak by si bola tehotna, vyvolavacka mimču neublizi 😉
chod k doktorovi hned rano, ako surny pripad, za 5 minut ta vybavi...
@vavenecka kupili sme čerstvu krkovičku, tak tu troska napacoval, dal tam korenie 4 druhov, troska chilli, a uz ani neviem co, bo ma vyhodil z kuchyne 😀 k tomu upiekol zemiacky a urobil dresung k fit salatu ktory sme tiez kupili 🙂 najprv to masko opiekol na panvici, potom hodil zapiect zo zemiackami 🙂 nooo mnaaamka riadna 🙂 vacsinou mu jedla ofrflem, bo ja nemam rada moc zlozite variacie, stací mi poriadny šnicel 😀 ako by mal robit špecialitu, ktoru by varil 3 hodky 😀
@l_e_n_o_c_k_a diky za info ;) a povedali ti preco tak dlho meskala mrcha? do piatka vlamem na gyndu (tyzden dopredu je mozne objednat tlmocnika posunkovej reci) a sup k Dr., bez tlmocnika sa stratim a velke nedorozumenie, strata casu,som tazko nedoslychava a v cudzej krajine iny jazyk.
@l_e_n_o_c_k_a mňamiiii,aj ja ľúbim pečené mäsko...to vie svokra geniálne robiť,to je asi jediné jedlo,ktoré keď uvarí,tak sa naň teším 😀 😀 inak nejako moc u nej nemusím jesť 😀 kedy idete k segruši? 🙂
@bipa ja som v decembri potratila, doktor mi povedal, ze sa organizmus asi dlhsie daval dokopy... ale vo vseobecnosti som mavala dlhe cykly, len ked som brala HAK tak to bolo ok
@vavenecka ja moc moju svokru nemusim 😝 ani tam moc nechodi, tak raz do roka 😅
povedala ze zavola, ze kym poupratuju a tak... hadam okolo piatej
@vavenecka iba hlien 🙂 a akurat v den ovulke som bola k obvodnemu na prehliadku (ako nova registrovana) a sok ze mi aj skontroluje maternicu, krcok a potreboval vytery ale obvodny lekar to spravil! ze je tu bezne..a povedal ze mam ovulku a dost hlienov 🙂 a jasne ze bolo techtle mechtle s chlapom aj po ovulke..a doteraz uz mrchana niet..test negativ..na nervy! V hlave mam vela predstav co ak je to pco, mimomaternicove tehu a vselijake..no prirodzene obavy pre zenu ked chce otehotniet. Ja som v robotke, bezim domov a neskor si tu precitam..ja tu skoro casto sledujem vas a to ma bavi i ked ja neprispievam casto 🙂
@l_e_n_o_c_k_a a tak ani my si neskáčeme do náruče ale našťastie ani do vlasov 😀 niekedy mi vie liezť totálne na nervy...pokiaľ sa mi ale nestará do života,tak mi je s ňou jedno...inak tiež už som tam dávno nebola,ale budúci víkend tam budeme od piatku večera,lebo v sobotu sme v komisii na voľbách,tak jej tam nechávame micu (dúfam,že to prežije) 😀 a až v nedeľu pôjdeme od nej...no tak to idem do tej sprchy,keď vyleziem,ešte ťa tu zastihnem 😉
@l_e_n_o_c_k_a je mi to luto ☹ fakt to nie je lahka cesta k babatku ako som si vtedy myslela..Ja len prajem skore tehulkovanie vseeetkym! 😉 zadarit sa musi!
@vardzikova ešte nie 😒 niet peniažkov na nákup potravín, čakám na výplatu 😀
@lucecita tak ja som zatiaľ od nej spravila len jeden, ale mám aj z lekárne Dr. Max 😀 iné 10tkové nemali 🙂

@vavenecka ahojko no je to mozne bo vcera nic 🙂 hm.teraz cakam nasich dojdu som ich pozvala na obed som varila segedinsky a tatino mal velku chut tak som im volala s tym ze maminu vyuzijeme hned aby ostrihala mojho mm 🙂 no potom sedet lebedit lenosit a jest 🙂 ja rozmyslam ze tiez nieco upeciem ale neviem co.nechce sa mi nic zlozite a babovku sme pred vcerom dojedli.a nenapada ma nic jednoduche take ze supsup a je to 🙂 nemas navrh nejaky? 🙂 😉 😉