Prvosnažilky ozvite sa
Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?
@mattuliatko30 ajoj mojka nooo teplotka pekna 🙂 🙂 bodaj by sa tak drzala.akurat dnes mi mrsina zacala tak uvidime no 🙂 🙂
ahojte dievčence, ak by som sa teda mohla aj ja k vam "privtirkat", aby som mala s kým pokecat o tejto teme.
Aj my sa snazime uz asi 3 mesiace a zatial stale nic. Najhorsie je to, ze moj rozum mi aj hovori, ze je to v pohode, ze je to este kratka doba, ale uz zacinam vymyslat si v hlave teorie, ze preco to nevyslo vtedy a vtedy 🙂))
Chcem byt nad vecou, ale ked je clovek sam so svojimi myslienkami, je to niekedy narocne.
Ja papam len kyselinu listovu uz asi vyse mesiaca a pol. Tak snad aj to nejako pomoze.
@mata_ba , lenn1101 áno máš pravdu o tom femibione, ved ked papáme čerstvé ovocie a zeleninku, tak potom načo femibion ?? nepoviem cez zimu a ked už je žena tehotná, ale pri snažilkovaní uplno stačí kys. listová obyčajná bez iných látok.
@klaudia001 ten femibion sa odporúča aj pred plánovaným tehotenstvom, keďže obsahuje aj Metafolin. Keďže 50% žien z genetických príčín nedokáže premeniť dostatočné množstvo kyseliny listovej na aktívnu formu. Telo ho lepšie využíva ako samotnú kyselinu listovú.. 100 ľudí 100 názorov 🙂 Skúsim, uvidím...za to nič nedám...(Iba 13 eur) 😀
@lenn1101 no ved hej, ale podla môjho gyn. je to fakt len reklamný tah, ved daj si zistit z krvi kys. listovu, ked budeš mat oukej, tak načo dávat do seba umeliny 😉
@klaudia001 to máš pravdu.. ale mne ich odporúčila aj primárka na hematologii,,,,vraj mam užívať vitamíny skupiny B...a femibion ich dosť obsahuje....Už ich dokonzumujem a dám sa na čerstvé ovocie, zeleninu....
Musím vygoogliť, ktoré ovocie obsahuje najviac B-čok 🙂
@lenn1101 ovsené vločky papaj ked ich lubiš, tie obsahuju dost bečok 😉 , a potom všetky druhy orechov od vlašských až po slnečnicové
@lenn1101 nemáš za čo , to mi dr. povedal, hlavne tie ovsené vločky, ale že aj vnutornosti - pečienka, ale to ja také nelubim, a dlhodobo mám to odskušané pri odberoch krvi, už mi liezli tie vločky aj ušami von, jako som z nich bola prepapaná prekne povedané 😀
@lenn1101 ked ja by som na to aj nemyslela... a pocas "mrchy" a tesne po nej prestanem nachvilku mysliet... ale potom to znova zacne 🙂)) sak to asi poznate viacere..
A okrem toho, neviem ci viem vystihnut ovulku. Mam bolesti asi tak pol dna, ale neviem ci to uz je po ovulke alebo pred... Nevies??
Lebo naposledy sme isli na to aj pocas tohto dna, nasla som si vhodnu polohu pre mna a predsa to nevyslo...
A neviem, ci u mna bude smerodajny ten cervikalny hlien, pretoze neviem ci ho je dostatok :(
@klaudia001 tak tú pečienku nemusím ani ja 😀 fuuuu.....a popravde ani orechy...arašidy ešte ako tak zjem....ale ostatné ee....budem sa musieť prekonať... 🙂 a ovsené mám rada...zajtra nakúpim do zásoby 🙂
@inviav dakujem ved som ju pol hodinu vyberala.nechcela som klasicku len fialovu a tuto ked som zbadala rovno som ju brala ani nebola draha 🙂 dakujeeem 🙂 je prenadherna 🙂 mne ti segra poradila ze raz za tyzden ju na dve hodinky namocit do vody do kybla alebo vacsej nadoby az po vlastne vrch tej kory ze to robi jej svokra a ma ich prenadherne. 😉 😉 😉 😉
@sunshine5 vitaj medzi nami 🙂 a schvalujem,ze si sa sem pridala..je super poklabosit o tom 🙂 ovu bolesti su vtedy,ked vajko rastie resp.ked praskne..ako nahle ustanu,malo by byt po prasknuti a vypusteni vajka na vandrovku 🙂 na plodny hlienik odporucam pit zhruba 5 dni pred ovu grepovy dzusik a papat lanove semiacka..je to prirodne a super pomaha..a pridat aj vitamin C,no nie prilis vela 😉 a nemysliet sa na to neda,ze?nic si z toho nerob..veeela bab otehu napriek tomu,ze sa snazili a skusali vselico mozne...nemysliet pomaha len psychike...hoci ta je dolezita,no zdravie je viac 🙂 a mojaaa...3 mesiace este nic nie je..statistika hovori,ze zdravy par by mal otehu do roka..preto ani lekari nechcu skor nieco riesit....nam to trvalo 7 mesiacov,tiez som potratila v 12tt a teraz sa opat snazime 4.mesiac...tak hlavu hore a drzim paste...
@klaudia001 @lenn1101 presne tak kocky,kolko ludi,tolko chuti...ak treba doplnit vitamin,nech sa doplni..ale nase maminy a babky ziadne vitaminy nebrali a sme tu 😉 hoci-listovku aj ja beriem..a momentalne aj B6..po potrate sa mi totiz skratila lutealna faza na 10-11 dni,co je minimum..predtym som mala krasnych 14 dni..snad sa to napravi 🙂 drzim paste...

@mata_ba ďakujem za info, už viem 😝 je to paráda, dúfam, že pribudnú aj nejaké detaily 😉 😉