Prvosnažilky ozvite sa
Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?
Ahojte 🙂 aj ja sa pridavam 🙂
@mistisa posielam -------) :-**********
@mistisa
@franzziska babule, ja specialne pre vas posielam tehu virusiky... 😵 😵 😵 😵 😵
@jalaura dakujem, aj ja velmi dufam...ked vidim, ako tu niektore zienky pisu, ako sa uz dlho snazia a stale nic, je mi to moc luto. hned mi napadne, ako casto okolo seba vidim dievcata/zeny, ktore robia vsetko preto aby neotehotneli a aj tak nakoniec zostanu nechcene tehotne a tym, co by chceli, babatko by bolo chcene a vytuzene, tym sa nedari, vzdy je mi to tak moc luto. dufam, ze ja nebudem musiet cakat niekolko rokov ako tu poniektore snazilky pisu...neprajem to nikomu. my sa zatial nesnazime az tak, ze by sme merali BT a pod. (nechcem sa nato velmi namotat, aby som nebola moc sklamana) zatial si len nedavame pozor, ak to do nejakej doby nepride samo, potom sa nejako viac zacneme usilovat... 🙂 Ale verim, ze to pride, po babatku tuzim uz tak dlho, no az teraz prisla ta spravna doba, tak velmi dufame...
@zoescott ahoj, aj ja som tu medzi snazilkami nova 🙂 ako dlho sa uz snazite? My sme len teraz zacali, chceli sme si zachovat "staru skolu"- mali sme len nedavno svadbu 🙂
@septembrovci joooj, krásne si to napísala. Skús si aspoň odsledovať ovuláciu, budeš aspoň trošku bližšie k bábatku. Aj ked u nás to bolo iné, my sme sa milovali ked mi vyšiel ovu test negatívny, ale pravdepodobne spermijky prežili, 😀 počkali na ovu a podarilo sa. držím palceeeeeeeee
@jesika26 no moj cyklus je dlllhy a nepravidelny, doteraz som sa v podstate nejako extra nezaujimala o to kedy mam ovu...predpokladam ale ze to bude vtedy, ked ma pobolieva podrusko...no ale v poslednej dobe sa mi to ani takto moc neprejavuje... jedine potom tie ovu testy, ale... Nemam predstavu kolko taky testik stoji...a dakujeme 🙂
@septembrovci tie testíky čo som pozerala na nete stoja do 10e/10ks, ale napríklad ja som mala Predictor za 10 e/ 5ks. Ale na tvojom mieste kedže máš nepravidelný cyklus by som asi odskúšala si merať bazálnu teplotu, tá ti ukáže kedy dostaneš menštruáciu, kedy je ovulácia. Ja som to chcela skúšat už na další cyklus, lebo tiež mám nepravidelný. Teraz si meriam bazálnu teplotu a pri tehotných má byť vyššia a ja mám 37,3, takže asi o.k. JA som napríklad ovuláciu nikdy nepocitovala, žeby ma bolelo podbruško, alebo niečo také, niekedy som bola na pochybách, či ju vlastne mám. Teraz mám bolesti, ale sú iné ako pred menštráciou alebo počas nej. 😉
@jesika26 no ohladne tej BT sa musim troska rozkukat a poinformovat, lebo neviem kedy to treba robit aka ma byt kedy teplota atd... este som s tym do priameho kontaktu neprisla... takze o tom este relevantne poznatky nemam 🙂
@septembrovci http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravi...
skús si to naštudovať 😀 😀 😀
@jesika26 jeeej dakujem moc, idem nato popozerat 🙂
@janie80 no nemam kedy sem chodit ☹ nejak stale som v robote stale tahame nadcasy a ked dojdem domov som rada ze zalahnem 😅 no pekne mojka tak sa lliec oki? neboj nic dobre budu vysledky uvidis 🙂 ja som dostala mrchu sama od seba teraz som 11 DC 🙂 bez vyvolavacky 🙂 tak uvidime sledujem si tento cyklus a ked nic tak nic zas neriesime 🙂
@mistisa a ovu mas tiez sama?
@janie80 alebo tak skusim hm 🙂 uvidime no co z toho bude 🙂
@franzziska no to prave neviem som 11 DC tak uvidime. na 9 DC som nemala testiky tak neviem ale pochybujem ze by bola tak skoro. taak neviem uvidime hm 🙂
@mistisa hm ja ju stale nemavam ☹
jesica26 -Ahoj Jesica a všetky baby naokolo, kt. si píšete. Chcem sa ťa spýtať ako je to s tým meraním BT, teda hlavne hodnoty. Lebo ako merať a nevstávať a v tú istú hodinu každý deň tak tieto veci mám všetky naštudované. Len chcela by som to skúsiť, my sa snažíme o druhé už 2 a 3/4 roka, a stále nič, ale, hlavne že z gynekologic. hľadiska všetko v poriadku. Kyselinu listovú som brala už pol roka dávno, stále niečo chrúmem čo by malo pomôcť, aj teraz som si zohnala radšej z Rakúska takže to skúšam. Len chcem vedieť aká by mala byť teda teplota aby som vedela, že mám OVU alebo že mi začína. Lebo už som skúšala aj ovu testy , robili sme to 4 dni v kuse a nič, niekedy mám pocit, že už ani ovu nemám. Ešte pre info, krámy mi chodia ako chcú, niekedy mám aj 2x do mesiaca, napr. minulý mesiac som mala na 17. deň a predtým na 36. deň, takže tak. Väčšinou však mám tak na 24-26. deň takže ani omlyom si nemôžem vyrátať kedy mám ovu, keď mi to chodí ako chce. Tak vopred ďakujem za radu. Andrea
Ahojte snazilky....od utorka som rozsirila Vase rady a po vysadeni ATK - brala som ju 9 rokov - sme sa rozhodli skusit tehulkovat. chcela by som sa opytat, ake mate skusenosti s kyselinou listovou. vsade citam, ze to ma pozitivne efekt na uhniezdenie a zabranuje to defektom mozgu a miechy babatka....uzivate?
verim ze zajtra mrcha nedojde :D nech zabludi daleko daleko :P
@nelabela spermiogram prebieha uplne jednoducho. muz sa tam objedna na nejaky den, na rano. poslu ho do miestnosti, kde si to "ma uzit" sam so sebou a ejakulat odovzdat. a oni mu uz potom povedia, kedy dostane vysledky.
a folikulometria sa robi pred ovulaciou, teda pred predpokladanou ovulaciou, prave na to aby sa zistilo ked ta ovulacia presne prebehne, podla velkosti folikulu.
@franzziska nno mojka ja aby som nebola tak isto na tom. Vidis ze anilieky nepomahaju ☹

@franzziska no vies moja..som rada ze aspon okolo nas pribudaju tehulky ked nas too obchadza, ☹