Prvosnažilky ozvite sa
Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?
@mirkamirkaa však uvidíme, skôr si myslím že to bude mrcha
@misha1986 uvidis možno ta este prekvapi že nedojde a budeš mat // na testiku alebudes skor vediet na com si ako ja 😒
juuuj..dievcata, svagrinka je prave na porodnom sale...od polnoci uz v nemocnici, chuda..taka som nervozna aj za nu..hlavne nech su aj s malickou v poriadku.
@zabka888 no vidiiiis..to je super, ze este nedorazila.. uz kolky den ti meska..druhy..?? tak mozno ten pocit, ze uz sa mrcha rozbieha suvisi s tymi tlakmi v podbrusku, a to moze byt sposobene uplne niecim inym... 😉 . som zvedava, mam pocit, ze by si mohla byt tehu. ja dobre..dnes mi konecne konci mrcha, tak sa zacneme pozvolna snazilkovat. kazdu chvilu sa dufam stanem s manzelikom tetou a strycom...a bolo by super, keby buduci rok aj maminkou.. 😅
@kikasi jasné, papám 🙂 najprv som mala Femibion 800, ten je ale dosť drahý, tak teraz mám Jamieson Folic Acid, to mi vyhovuje, aj sa mi pleť zlepšila 😉
v podstate stačí listovku začať užívať, keď sa začnete snažiť (teda viem, že vy už sa snažíte 😉 ), tam ide najviac o prvých 28 dní, ako sa vyvíja embryjko, aby sa mu uzatvorila hlavička a neurálna trubica na chrbtici - vtedy plod prekonáva veľké zmeny zo dňa na deň a nedostatok listovky môže byť problém.
výrobcovia samozrejme tlačia na ženy, aby ju užívali 3 mesiace vopred, jasné že chcú predať čo najviac, podľa mňa je to zbytočné, tak dlho vopred 😉
jupiiiii..tak uz som teta, mame neterku Karolinku, 3600 g a 50 cm..a obidve su v poriadku...nadhera... 🙂
@kikasi no bohužial, mám aj tú skúsenosť, že kamarátke zomrelo miminko v 5. mesiaci... nekrvácala a ani sa neudusilo pupočnou šnúrou... proste zomrelo a nechceli sme sa jej moc vypytovať, veď predsa, je to veľká rana, a len povedala, že psa vyhodí tak daleko ako sa len dá... je to kruté, ale súcitim s ňou :(
@zelovocka naozaj sa ti po tom Jamieson Folic zlepsila plet..?? woow, tak si pojdem zajtra kupit ten..to ja potrebujem ako sol... 🙂 . tak my sme sa snazili teraz prvy mesiac, co nevyslo..tak teraz zaciname druhy, ale uz teraz som ju zacala uzivat, tak snad to bude v pohode. aha, tak to je potom ozaj ju dolezite ju uzivat, a hlavne pocas tych prvych dni tehu..moze to mat velky vplyv na mimi. dakujem za tieto infosky. a vy sa tiez uz snazite, vsak?
@kikasi ano ano, snažíme sa 😉 nemáš za čo ďakovať. inak to je jedno, od akého výrobcu si kúpiš listovku, hlavne aby bola. Jamieson mám rada, tak preto som si vybrala ich výrobok, stojí od 4 do 5 eur 100 tabliet, takže vyše troch mesiacov máš pokoj. držím palčeky, nech sa zadarí 🙂
@grejci1 hroza, zrovna mam zimomriavky...chudatko ta kamoska..to mi je luto.. ☹ , fakt by som neverila, ze to takto havino moze ovplyvnit..a hoci je to krute, ze psik musi ist prec..ale clovek a babetko o to viac su dolezitejsie. a to mam tiez havina, ale je u mamky na dome..neni tu s nami na byte...
@zelovocka super...a ako sa dari, snazite sa uz dlhsie ci teraz ste zacali..? dakujem..bola by som stastna, keby sa zadarilo..kor teraz..aby nasa malicka neterka co najskor dostala sestrenicku alebo bratranca.. 😀 . tak to sa da ta suma.. no zaujalo ma na tom, ze sa ti zlepsila plet..to by som aj ja potrebovala, lebo ju mam problematicku...
@kikasi no oni mali yorksheera a on s nimi aj spinkával v tej istej posteli. Mňa to tiež strašne mrzelo, keď som nášho Arthurka dávala na adopciu, ale je v dobrých rukách, vo veľkom dome a s úžasnou záhradou. Manžel to nezvládol a psíka som musela ísť odovzdať ja, ale aj tak som sa tam rozplakala. Môžme ho prísť kedykoľvek pozrieť ale lekár mi to nedoporučuje. Ono to je vraj individuálne, že nemusí to škodiť každej budúcej mamičke ale že mala som v krvi nejaké zložky, ktoré vadia otehotneniu. Keď sme dali nášho drobca preč, tak všetko sa do mesiaca dostalo do normy a ja som už v 20. týždni tehotenstva.
Chceme len jedno miminko, pretože hypotéka na 25 rokov a ostatné výdavky rozpočet nepustia, tak keď dokojím by sme chceli zasa nejakého psíka. Dúfam, že som týmto pomohla nejakej mamičke 🙂
@misha1986 si tu?
@t1na ahojky ty si tu dnes nebola cely den-?
@kikasi jeeej tak super, to gratulujem 🙂 a čo to bude? 😉 nooo ja mám tie tlaky v podstate už od ovulky, síce prerušovane ale v podstate až doteraz.. No mrcha mala včera prísť, neviem kde sa túla ale nech sa teda túla aspon 9 mesiacov 😉 uvidíme sama som stráášne zvedavá čo sa bude diať 😀
@grejci1 ja som si myslela, že to len mačičky robia neplechu pri tehu
@mirkamirkaa ja takisto, ale tak chvalabohu sa mi to potvrdilo, čo mi mamina stále hovorila a som konečne na čakacej listine 🙂 keby som bola dala preč nášho Arthurka len tak, bezdôvodne, tak by som to asi neprežila... Mali sme kraaaaaaaasneho Shar-peia :(
@grejci1 ked je v dobrej rodine tak mu je dobre
@misha1986 noooo dufam, ze budes v pohode, lebo ja som ale uuuuplne zle 😢 ....vsetko ma boli, ma silne krvacanie, nemozem ani sediet poriadne....a to uz dnes 5ty den....ja chcem svoju staru menstruaciu spat ....len dufam, ze dalsia mi uz nepride a bude pokoj na 9 mesiacov 🙂 ...drzim ti palce.
@grejci1 urcite..som rada, ze si sa podelila aj s takouto skusenostou a urcite to pomohlo viacerym maminkam....aj mne. my si obcas berieme domov civavu od svokry - na opatrovanie, ked su prec...ale to teraz asi zatrhnem...aby nam nic neohrozovalo snazenie a aj pripadne teho..snad to pochopi.
viem si predstavit, ake tazke to pre teba muselo byt..odovzdat havina novym majitelom..a obdivujem ta, ze si to zvladla ho tam zaniest sama..neviem, ci by som to ja zvladla...
a blahozelam k tehu.. 😉 myslim, ze som tak este neurobila..uz aj viete co to bude?
chapem, my mame rozostavany dom..tiez hypoteku..je to tazke, ale ja uz mam svoj vek..takze by som chcela co najskor mimi.. 🙂
@zabka888 dakujeeem moja....obidve su v poriadku, malicka je krasna..uz sme videli foto. kiez by si mala pravdu 🙂 ... a aj nam sa zadarilo, aj svagrinka mi stale hovori, ze sa mame posnazit rychlo..aby mala malicka nejaku kamosku 😀
a ty ako...stale nic...??jaj..dufam, ze sa mrcha stale tula...a uz nepride...!! tuho drzim palceky, daj urcite vediet...som zvedava, ci si tehu..😉, neskusis uz testik?

ja som si to vôbec nepočítala, my sme to brali tak, že buď sa podarí alebo nie... jediné čo som pre to urobila, bolo užívanie Calibrum babyplan... teraz pokračujem s Calibrum mami