Prvosnažilky ozvite sa
Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?
@ tak caute baby a dobre ranko ci skoro obed ..
haha ja som sa tiez na tom zasmiala ze "na psychiatriu a nie do porodnice" hahaha 😀
rosegirl2013 neboj este predtym stihnes porodnicu takze nehrozi psych.
@lenkaa33
zlte teliesko je vec co vznika aby sa malo vajicko kde umiestnit, tvori ho hormon, ak tento hormon klesa ci chyba moze byt ze neudrzi oplodnene vajicko a tym padom vujde von s ms alebo (nech sa nikomu nestane) skorym potratom
niekedy s prepdise len na par dni do ms niekedy doktor da az na 3 mesiace aj v tehu, niekedy na upravu cyklu...
staci na to zobrat krv a urobit hormon. obraz
@ zuzuzu30 myslim ze sa vola ten hormon dydrogesteron alebo tak nejako, mne ovulka prebehla aj vajicko bolo zevraj
no uvidime
ako zistuju ci su priechodne vajcovody??
@zuzuzu30 ahoj, no ja som na tom podobne ako vy 🙂 snažíme sa okolo piatich mesiacov, a ked sme zacali myslela som si ze hned otehotniem, ale zistila som ze to tak lahko asi nepojde 🙂 cez vikend som mala mrchu, sice neviem, ci sa da poveat ze to bola mrcha...bolo to len take spinenie...ale test bol negatívny opät takže asi áno :( v pondelok idem k dr. tak mam hned na nu par otazok a uvidime co bude 🙂 juuj ale dúfam ze sa to uz coskoro podari a budeme rodinka 🙂
@seraa to som ani nepocula. take otehotenie je normalne maly zazrak 🙂 pozrela som si lekarsku spravu, co mi robili krvne testy a tento hormon tam nevidim. to zlte teliesko sa vola aj gestacny vak? to je to iste? Musim sa na to opytat doktorky. ci mam priechodne vajecniky mi povedala,ze pozrie rontganom, tak uvidime. dnes idem pit opat caj 2 x. pijes aj ty? som zvedava, ci to prinesie nejaku pozitivnu zmenu tento mesiac. 😉
@rosegirl2013 Ja psychiatriu nemám ďaleko, takže keby čosi, aspoň to mám na skok z domu 🙂 Ale snáď sa tam nedopracujem 🙂
Dievčence, ja keď vás tu čítam, mám pocit, že som nezodpovedná. Vy samé testy, čajíky, merania, ... Moja jediná aktivita je v tom, že sa venujem manželovi 🙂
@lenkaa33 ahoj. tehu urcite nie som. Mam za sebou aj krvne testy - negat a tyzden na to sono - negat 😒 tak sa na MS tesim, nech mozme zacat od znova 😀 drzim paleeeec v dalsom cykle 😎
hahahhaa no vidis aspon nieco pozitivne .. hihi
@11miuska11
tak nabuduce.. drzim palce
@lenkaa33
ak ti uz bral krv a robil hormonalny profil a nic nepovedal znamena to ze je vsetko ok,
vola sa to corpus luteum - zlte teliesko a tvora ho hormony progesteron a estrogen, myslim ze duphaston je progesteron
http://sk.wikipedia.org/wiki/Žlté_teliesko
baby ja som dnes konecne prisla k cajiku ale som v 11 dni cyklu , mozem ho este dva tri dni pit ci mam pockat az do druheho cyklu?
dik
p.s baby my zachvilu budeme inak vzdelane v tomto 😀
Baby, je tu medzi nami ďalšia 30+, alebo som tu sama? 🙂
@seraa dakujem za link, sice nefunguje, ale ja si to vygooglujem podla nazvu, co si poslala 😉 dakujem aj za info 😉 tak z vysledkov krvnych testov mi povedala iba, ze mam vysoky prolaktin, ale mozno iba zo stresu, co som mala, ked mi brali krv 😖 A vysledok testu na progesteron sa dozviem, ked teraz pojdem k nej pred ovulkou. Podla mna cajik mozes pit do ovulky, sice nie som odbornik,ale tak odporucaju. no a pi este grepovy dzus na podporu hlieniku do ovulky, nech sa spermijky mozu pekne smykat 😀 a po ovulke pi ananasovy dzus , asi 5 dni. ten podporuje implantaciu oplodneneho vajicka vraj. sice som sa docitala, ze by to mal byt jeden ananas nakrajany na 5 kuskov a kazdy den zjest jeden. toto je idealne mnozstvo. ja som minuly mesiac pila anasovy dzus, ale tento mesiac skusim cerstvy ananas. Niektore zeny vravia, ze to funguje, tak preco neskusit, nie? Ved je to ovocie a papat ovocie je zdrave 😉
@lenkaa33 jasne,Valentin to bude "love is in the air" a to by sa mohlo pekne zadarit 🙂
Uz som objednana na krv aj ultrazvuk,dnes som 4DC,takze snad to stihnem vsetko tento mesiac aj s vysledkami.
Sama som zvedava na moj "hormonalny stav",lebo niekedy mi pekne prepina 🙂
Takze drahy bol na seba pysny?haha No tej moj uz ma sklopene usi,ale tak je to treba. Aj ja sa pridam k cajikom aj ku grepom s tebou 🙂 Kedy cakas tu Ovu?
@lenuskaa33 no ale ked mas iba take spinenie,mozno budu nejake dobre spravy u Dr 🙂 tehu test niekomu neukazuje resp dost neskoro ukazuje.a objednala si sa koli tomu,ze MS kvazi nedorazila alebo koli niecomu inemu? Tak drzim palce,daj vediet!
@zuzuzu30 idem na cytologiu a tak teraz sa mi to celkom hodí 🙂 chcela som tam ísť tento týždeň, ale keď prišla predvolanka tak si ešte počkám...no som zvedavá... však teda uvidím 🙂 a čo Ty si ako na tom?
@lenuskaa33 ale sak MS dosla,teraz som este len 4DC,takze predlheeee cakanie do 17DC na ovu 🙂)
haha ano zacina boj 😉 , prvy krat vyskusam aj ovulacne testy, nech mam jasno a nasmerujem energiu na tiee spravne dni
najlepsie dni su 2-3 pred ovul zevraj tak ju nepremeskas a jasne aj v den ovulky pre istotu
spermie preziju 3 dni cize mas zasobu ked uvulka pride 😉
tak som zvedva co moj ovulacny test ukaze...
@zuzuzu30 ja som dostala v nedelu, takze som 3DC. a zacala som dnes brat clomid, ale buduci mesiac ho brat uz nebudem, mam pocit, ze som z neho troska pribrala. Kedy mas termin na krv a na ultrazvuk? ja si idem urobit asi na 6. feb. Takze lekarka zrejme naordinuje opat snazilkovanie dvakrat denne! 😕 😕 Ja neviem kedy mam presne ovulu, pretoze som z tych testov jelen 😝 ni jeden den mi nevysiel test akoby mal. jeden den mi vysla tmavsia ciarka, ale nie tak tmava ako kontrolna. A hlien som nemala tento posledny cyklus. Ale asi ten 16DC som mala moznu ovulu. Ty ako vies, kedy si mala?
Baby, co hovorite na ten ovulacny mikroskop, ktory vam ukaze, kedy je ovulka zo slin? Je to spolahlive? Mam nakupene ovulacne testy, len neviem, ci nemam skusit tento mikroskop na sliny. Tie testiky , strasne obmedzujuce, v rovnaky den sa testovat a 2 hodiny pred tym nepit, velmi obmedzujuce pre mna. 😠

Baby, co je to to zlte teliesko, co tu o nom pisete? @seraa @zuzuzu30