icon

Prvosnažilky ozvite sa

anlady
17. okt 2011

Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?

lenkaa33
3. mar 2013

@11miuska11 dakujem 😉 . Jasne, nenut sa do niecoho, oed to tak necitis. Skus mozno nejako prirodne nastartovat telo. Mozno tie cajiky ako alchemilka zaberu. Alebo mne eternity poslala link na jednu kuru K05 z web stranku zdravy svet , neviem, ci zrovna tato kura by bola vhodna pre teba, ale skus pozriet na ich stranku, mozno niecomobjavis, pripadne napis tej pani Podhorskej ( tak sa tusim vola ) a ona by ti poradila , ze co zobrat.

lenkaa33
3. mar 2013

@seraa blbeeeeeee s tou mykozou. v kazdom pripade to preliec a radsej so snazilkovanim pockaj jeden mesiac. Aj tak si nemyslim, ze je dobre byt tehotna a mat mykozu, co ti povedala doktorka? mozes snazilkovat? Lebo ked snazilkujete, tak si tompredavate s muzikom navzajom. Radsej sa preliec a vydrz do buduceho cyklu, hm?

lenkaa33
3. mar 2013

pekne snicky vsetkym snazilkam 🙂

lucianellamartin
3. mar 2013

@lenkaa33 Ďakujem poklad 🙂 nezabudneeeeeeeem 🙂

seraa
4. mar 2013

@11miuska11
@lenka33

no ved to , ze som nic nevidela pred 3 mesiacm povedal ze ovulacia prebehla a ze ms mam ok
a teraz ze "no skusime toto a urobime este raz obraz, ze cise ovulka bola ale asi nie dostatocna.."
toto povedal tak ja neviem..
lenka nie jasne ze ja by som ani nesnazilkovala pocas mykozi, nie nie
ja som ani necitila inak nemala som nic silne, len trosku taky pocit a hned som sla
aj som bola prekvapena ze fakt je to mykoza..
dala som si tu tabletky co do dvoch dni zabere a 4 dni si vkladam takze uz by mala byt prec

11miuska11
4. mar 2013

@lenkaa33 no, ja chodim do kliniky tradicnej cinskej mediciny. Mam silne odvary teraz na 3 mesiace. Brala som to zatial len prvy cyklus a ona mi povedala, ze aj ked su to velmi silne odvary (su tam kadejake kôry, korene, semienka, blizny z byliniek, no haluska proste, vyzera to ako kofola, ked je to po 3 hodinach hotove 🙂 uplne cierne), tak nemam cakat zazraky na pockanie ako s chemickymi liekmi. Ze tie dva, tri mesiace to potrva, vraj mam byt trpezliva 😖 to je jedine, co v zivote a vo svojej povahe nemam - TRPEZLIVOST! A mozno ma preto Pan Boh skusa, lebo vie, ze v tomto mam nedostatky. Tak sa proste podvolim a budem trpezlivo cakat. Inak, ta BT sice nevyzera, ze by isla do vysin, ale stale sa drzi pekne celkom o 0,2 stupna hore. Hmmm..Minuly cyklus sice bola na 36,7 a tento je iba na 36,6 , ale zase moje minima boli tento mesiac 36,3 a 36,4. No som veeeelmi zvedava, co bude najblizsie dni. Hmmmm... http://www.womenzone.cz/uzivatelka/mmiuskaa/gra...

11miuska11
4. mar 2013

@seraa pockaj, co ja viem, tak ked ti aj berie krvy obraz po ovulke, tak testuje, ako pracuje zlte teliesko a nie, aka je "silna" ovulka. Cize kontroluje hormon po ovulke, ci je dostatocny na uhniezdenie vajicka. Tym padom je to stale robota iba pre duphaston, kedze ovulka prebehla. Pocuj, a muz bol na spmg uz? Moj sa chysta tento mesiac, tak sa velmi tesim. Len teraz, ked sme mali okolo "planovanej" ovulky, tak som ho chcela radsej pre seba, ako do téglika 😀 😀 😀

lenkaa33
4. mar 2013

@seraa oki, dobre. Ja uz som si myslela, ze chces snazilkovat a nie ste prelieceni. Ked uz ste prelieceni, Tak potom sup sup a chodte dnes na to naplnoooooo 😉 . Ja osobne, po mojej skusenosti ti chcem aj odporucit, tak isto ako aj inym snazilkam , ze ak sa nahodou nebudedarit, tak dat z krvi urobit este aj dalsie vysetrenia. a popripade aj HSG ( alebo laparku ), aby ste zbytocne nestracali cas poctivym snazilkovanim ako ja. Ja co som sa podozvedala take veci, co moze byt problem 😒 , tak vsetkym babulkam odporucam necakat a dat sa pozriet este komplexnejsie. Ja som sa krmila dva mesiace clostilom a to bolo uplne zbytocne 😠 . Ked som volala vcera do toho centra, tak som im vravela, ze ja uz mam nejake testy urobene a pytala sa ma na dve veci, ktore som nemala a povedala mi, ze je to dolezite, samozrejme som zabudla ako sa volaju, zistim v piatok a dam ti vediet ako aj inym @babulkam, aby ste to vyzadovali od lekara 😉 😉 Aby ste neplytvali casom.

lenkaa33
4. mar 2013

@11miuska11 ahojcek, a nevies nahodou ako sa ten test vola na to zlte teliesko?

11miuska11
4. mar 2013

@lenkaa33 testuje sa progesteron, ci ho telo produkuje v dostatocnom mnozstve. Ked sa progesteron v druhej polke cyklu nenajde, k ovulacii nedoslo, lebo nevzniklo ani zlte teliesko.
@seraa

lenkaa33
4. mar 2013

@11miuska11 tak ja by som tej cinskej tradicnej medicine verila a ozaj ti nic ine neostava, iba byt trezliva 😉 A dockas sa vysledkov 😉 A mas pravdu, mozno je to presne tak ako pises, ze nie si trpezliva a takto si trocha skusana 😉 , ale 3 mesiace utecu, popri tom pekne snazilkuj a necakane sa mozno podari este skor ako si myslis.
s tou teplotou ti neporadim, vobec sa nevyznam v tom 😒 ....

lenkaa33
4. mar 2013

@11miuska11 aha, ok, to som mala urobene. Lebo este nejake dva testy, na ktore sa ma pytali, ked som volala do centra a vraj tie tiez je dobre vediet. neviem i jeden nebol nieco s funkciou vajecniku, ale ozaj si to mozno pletiem, pretoze som v piatok a sobotu tolko toho precitala, nastudovala, ze mam z toho ' gulas '. No zistim vam to babule, aby ste sa mohli doktorky na to opytat 🙂

seraa
4. mar 2013

@11miuska11
@lenka33

no baby hej , zlte teliesko som mala a len mi zacina rychlo klesat rpeto mi dal duphaston,
teraz vyskuskm klostil a uvidim , ak nic lekar posle mojho muza na spg
ale ja verim ze uz to vyjde

leni mas uplnu pravdu a je to dolezite toto vysetrenie ja by som tiez mala ist a hned ale ja nenaberiem na to dovahu ☹
tento rok sme v tom babule vsetky !!

11miuska11
4. mar 2013

@lenkaa33 ani sa ti necudujem, ze mas gulas 😖 ja sa este spolieham na to, ze keby nahodou nebola ovulacia teraz, tak este pride okolo toho 45 dna, ako minule. Je mi to jedno, keby ovulujem aj kazde dva mesiace, hlavne chcem skusat najprv prirodzene 🙂 Tebe siiiilno drzim palec v tej klinike, nech vam pomozu cim skor. Ked mas vajka OK a muz spermie OK, tak vam to vyjde na prvy sup, uvidis. A urcite daj vediet, ake su to tie vysetrenia. Vies, ja som trosku smutna z toho, ze mi lekar hned predpisal clostyl a nema ani moj HP a ani po ovulacii, ako funguje zlte teliesko. Ved je jedno, kedy ovulujem, keby zlte teliesko potom funguje spravne. Hmm.. Ja stale verim, ze budem OK a verim, ze ty budes tehu na prvu supu !! 😅

11miuska11
4. mar 2013

@seraa suhlasim, budeme a hotovo 😀 drzim palecek a spytaj sa lekara na ten inofolic, ze co na to hovori v kombinacii s clostylom, vraj to este viac podpori 🙂

11miuska11
4. mar 2013

@seraa
@lenkaa33
akurat som dotelefonovala s mojim lekarom, je uplne super. Povedal, ze jasne, ked chcem, mozme pockat s tym clostylom, a ze ked sa mi bude zdat, ze prisla ovulka ten 45 DC, ze mam prist pokojne na sono a overime to a 2-3 DC na buduci cyklus ze urobime HP 😀 Juuuj, zase som namotivovana a tesim sa 🙂

acerka11
4. mar 2013

@11miuska11 ahoj no dnes teplotka isla hore o 0,1 takze pomaly ideme hore som zvedava na zajtra......a ty si ako natom s teplotou.....jasne skusajte stale.....clovek nikdy nevie a doktory sa uz veeeela krat pomylili.....drzim silno peste 😉

acerka11
4. mar 2013

@lenkaa33 to som rada ze mas dobru naladu aze si odhodlana bojovat.....tak to ma byt....pri IVF ti strasne drzim palce....co teraz bude nasledovat ako ti to bude prebiehat a kedy by ti to vedeli urobit....ja nemam o tomto sajnu ale viem ze tu to nieje z mesiaca na mesiac....aspon myslim teda.......co sa tyka mna no uvidime nechame s aprekvapit 😉 .....som fakt zvedava ci sa tento mesiac dostanem k testu 😀 .....

acerka11
4. mar 2013

@lenkaa33 no snazim sa byt poctiva na 150 percent.....ja ked sa zatnem tak to musi byt.......len keby sa mi vo viacerych veciach tak zatat 😀 😀 😀.....zajtra idem pozriet kamoskinu malu uz sa ich nejdem dockat.....mam tyzdnovy vipadok navstevy lebo som min. tyzden mala herpes tak som nesla pokusat.....radsej som k malej nesla.....nerada by som jej tam zavliect nejaku infekciu ale uz jhe vsetko ok a ja mozem ist nanasat malu Timusu....velmi sa tesim

zuzuzu30
4. mar 2013

@11miuska11 to je dobre,ze skusas najprv prirodzenu cestu.telo sa musi po tej HAK spamatat najprv.inak sme toto kedysi vedeli,ze ake je to svinstvo ta HAK! ja som brala bylinne kvapky na vajecniky od Dr Valovica,maju to v lekarni. Nasadila som hlbkove ocistenie traviaceho traktu (niekde som sa docitala,ze za PCO mozu stat parazity) a vyraznu upravu stravy,kedze som mala nejake alergie. Dnes uz nemam ani PCO (udajne som mala),mam ovulaciu aj HP je v poriadku. tak len dufam,ze uz to konecne vyjde...tak uz len verit a nemysliet nato,ze? 🙂 drzim palceky!

zuzuzu30
4. mar 2013

@lenkaa33 lenik,neboj vyjde to na prvu supu.uvidis ako sa ti ulavi 🙂 ved ovulku mas,mm je tiez ok,akurat v tych vajcovodoch bol problem,a odhalila si ho.aj si vydychni troska,aspon uz vies na com si.
ja som z toho v soku inak, som to googlila a najcastejsie to vznika pri zapaloch,ale aj operaciach alebo infekciach. dokelu,asi sa na to budem musiet tiez opytat mojej Dr :(
@baby myslite,ze aj po PCO mozu vznikat zrasty vo vajcovodoch? lebo operaciu som nemala,zapal nepamam,ale PCO som mala,ze ci tam nebude problem...hm

lenuskaa33
4. mar 2013

ahojte babulky...prosím poradte...čo sa dá spraviť, teda ako tej ovulácii pomôcť aby mi vôbec prišla nechodí mi...a chcem nejak aspoň tomuto pomôcť.... prosím vás o rady... moc ďakujem....

11miuska11
4. mar 2013

@acerka11 dakujeeem, ja sa drzim stale hore, tak dufam, ze tam aj zostanem 😀 Som teda zvedava, ako dopadneme 😀 Zatial som na 36,6 , tak dufam, ze na nej aspon zostanem, alebo pojdem vyssie 🙂 drzim paleeeec

11miuska11
4. mar 2013

@lenuskaa33 ahoj lenuska, mne teraz lekar odporucil inofolic. Je to volne predajny liek na ovulaciu a podporu rastu vajicok! Ja idem do toho, ak mi vyjde 16.3 negativny test 🙂 drzim ti silno palce. A ako si prisla na to, ze neovulujes?

11miuska11
4. mar 2013

@zuzuzu30 ahoj, a ako si vycistila ten traviaci trakt? Ja sa stravujem zdravo a racionalne asi uz 4 roky, takze stravu menit nemusim, ale nejaky detox by sa mozno zisiel, keby to nebolo moc radikalne. Ako ti zistia tie parazity? 😕 ja verim, ze budem v poriadku a ty budes tiez coskoro mamca. Ktory si teraz DC? ja 19 🙂 teplota stale hore, tak som zvedava. Hmmm 😀

seraa
4. mar 2013

@lenuskaa33

doktor byt i mal dat klostyl a potom to co pise miuska skus, preco neovulujes si po hk? co ti povedal lekar?

@zuzuzu30
zuzu co je PCO?? a preco si myslis ze si mala parazity a kde? v crevach ? ako sa to da zistit?
inak ved to, ze to zapaly sposobuju a zapali oni myslia aj mykosu, chlamidie a vselico taketo ....

lenuskaa33
5. mar 2013

@11miuska11
@seraa ahojte, hk som vysadila v auguste... a teraz vo feb. som bola u doktorky a som jej vravela ze sa snazime a tak mi isla robit hormonalny profil a tam sa zistilo ze neovulujem.... lenze ja mam teraz aj zle vysledky z cytologie tak som z toho strasne moc smutna :( lebo ak budu tieto vysledky zle co budu... budem musiet ist na plastiku ☹ totiž na cytologiu chodim tak častejšie posledne dva roky, ale akurat teraz sa mi zacala zhoršovať ked chceme babo a ktomu ešte neni už ani ta ovulacia :(

seraa
5. mar 2013

@lenuskaa33

juuj to mi je luto, ale neboj dnes sa da uz vsetko napravit..
no skus to co povedala miuska tu naturalnu nahradu,
ten clostyl je inak tak trosku silny na to sa spytaj dokyho..
to sa nemoze uzit viac nez 6 krat v zivote kvoli tym hormonom co sposobuju rakovinu..
cytologicke myslis hpv? som pocuula ze niekedy to zmizne samo a iekedy porodom .. teda ak je to ten virus
drzim palce , hlavu hore 🙂 dnes uz fakt doktor dokazu vsetko 🙂

mon777
5. mar 2013

Ahojte baby, tak sa hlasim ako nova snazilka 🙂 je pravda, ze prve pokusy uz boli, no potom sme si lovedali, ze to nebudeme silit a teraz v sobotu sme to znovu nakopli a vcera definitivne potvrdili nase snazenie 😝 Zatial nemeriam BT ani netestujem ovulju ani nic. Najprv by sme chceli "skusat stastie" klasicky a prirodzene a ak to nepojde tak, potom zacnem grafovat a testivat a "vychytavat spravne mimenty" 😀

lenkaa33
5. mar 2013

@seraa urcite chod moja si to dat tiez pre istotu pozriet, ked bude vsetko ok, aspon tinto este lepsie vycistia ( pozametaju vsetky kuty poriadne 😉 ).