icon

Prvosnažilky ozvite sa

anlady
17. okt 2011

Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?

oskvarka
19. mar 2013

@kikimoda :D ... tak ale snad mu bude stacit foto z UTZ v nejakom 8 tyzdni uz ma vsetko kde ma mat takze sa podoba 🙂 .. ja som sa citila vseliako ale testovala som uplne nahodou a vobec som to necakala... chodila som na folikulometriu akurat ten mesiac v karte mam ten mesiac velky napis bez ovulacie.. o meciac som mala nabehnut na lieky

11miuska11
19. mar 2013

@kikimoda kks..toto presne aj moj muz!!!! v januari mi vysiel celkom pozitivny test (bola to ale chyba testu, lebo dalsi bol negat), ale ja cela vytesena, ze ahaaa, dve ciarky. A on sa na mna bez mihnutia oka pozrel, ze : "vies co si myslim o tych testoch, uverim, az ked povie lekar! " kks, uplne bez emocie a to babatko veeelmi chceme obaja 😀 ale tak chlapi, tiez by som chcela mat niekedy taky ten ich stit, ktory vystrcia, ked sa boja, ze by ich mohlo nieco zranit. a my blaznive baby sa tesime uz z jedneho dna meskania MS 😀 😀 😀 aaale co 😀 hehe Cize ja viem, ze mojmu nic nepoviem, aj ked sa budem testovat, lebo viem ako zareaguje. Pekne to budem v sebe dusit a az ked mi to Dr. potvrdi, az potom mu to nejako spešl oznamim 😀 Inak, jukni na toto videjko, ty ako tehulka budes podla mna revat trikrat tolko, co ja 😅 je to kraasne a dojimave

https://www.youtube.com/watch?v=PvUttvgKC4o
11miuska11
19. mar 2013

@oskvarka ahoj, silno gratulujem, mamča 😀 zaujal ma tvoj pribeh, ze bez ovulacie! To ti lekar na sone neuvidel dominantny folikul? Aky si mala dlhy cyklus? Merala si si BT? Teraz som 34 DC a minuly mesiac som mala ovu az 45 DC. Mala si aj ty ovu neskor, ako 15 DC? ci vobec nevies. 🙂

kikimoda
19. mar 2013

@oskvarka tak ja som si robila ten mesiac ovu testy, a praveze mi vysli negativne, tak na jednej strane som si myslela ze asi nic nebude, ale potom som nejak zacala citit minuly tyzden ze sa nieco deje 🙂

kikimoda
19. mar 2013

@11miuska11 tak ja som si to inac predstavovala, ze mu to poviem, ale nevydrzala som :DD...a dost ma to sklamalo ze sa netesil tak ako ja, ale namiesto toho riesil blbosti... :/ ale co sa jeho tyka, uz som si mohla zvyknut, ze nie je "podla mojich predstav"... :DDD

11miuska11
19. mar 2013

@kikimoda ved toto, teraz sekam velku hrdinku, ale moze sa stat, ze nevydrzim a poviem mu to, ale uprimne, pri poslednej skusenosti si to asi fakt necham potvrdit lekarom a az potom budem konat, heh,

kikimoda
19. mar 2013

@11miuska11 tak ja to este mozem zrealizovat nejakym podobnym sposobom, ked to oznamime rodine :D

11miuska11
19. mar 2013

@kikimoda inak, su na youtube neskutocne dobre napady, ako to oznamit rodine. Na to sa tesim uplne najviac 😀 😀 juuuj, tak sa tesim, ze je tu konecne niekto tehu, lebo to tu uz naozaj depkovito vyzeralo v posdlednej dobe 😀 😀

oskvarka
19. mar 2013

@11miuska11 merala kukni moj fotoblog... bola som na folikometrii 9 DC a 16 DC obi dva razi som mala 32 a 21 mm folikuli jeden na jednej strane druhy na druhej(presne na tom istom mieste) - dokina usudila ze su stare z minuleho ciklu (lebo som vtedy brala clostil a progesterom- tento mesiac teda dalsi nasledujuci som ho odmietla a zaiadala som o folikulometriu bez liekov) - na UTZ zial nevidno ci novy ci stary... asi neboli... ;) ale ten 32 mm tam stale bol ked som bola na prvom UTZ a dokina skonstatovala ze som tehu... nepametam si ci aj druhy uz mi to bolo jedno... som tam sla vyklepana totalne...

inak vo fotoblogu mam vyznacenu ovulku 18 DC ... potom mi zmenili Termin porodu takze aktualne to vychadza na 16 DC ale tak je to tak +-

kikimoda
19. mar 2013

@11miuska11 no ved ja som uz chcela po tejto ms ist k lekarke, ze to zacnem riesit...lebo vyse roka nic 🙂 a zrazu 🙂)) heh

11miuska11
19. mar 2013

@oskvarka popozerala som a teda, to som rada, ze u teba ten clostyl zabral 🙂 vraj posobi este 3 mesiace po dobrati 🙂 a preco si ho zacala brat? Nemavala si ovulaciu? Ja sa mu este branim, ale mozno v juli sa nan necham ukecat od lekara. Teraz beriem inofolic na ovulaciu 🙂 Mala si nejake vedlajsie ucinky?

11miuska11
19. mar 2013

@kikimoda no vidis, a zase sa raz potvrdilo, ze ked sa zena rozhodne to radikalne riesit, tak vtedy sa postasti 🙂 heh. no ja idem na HP, ked pride MS a muzik na spmg na buduci tyzden. tak my pomalicky ideme testovat, ale neponahlame sa nikam 🙂 clostyl a duphik som si povedala, ze najskor v lete zacnem brat, dovtedy to nechame tak. Pijem ten inofolic, co je u nas novinka na ovu, tak verim, ze zaberie 🙂

oskvarka
19. mar 2013

@11miuska11 ja som o tom clostyle nevedela nic.... on sa brava od 4 DC 5 dni ja som bola 5 DC u dokyni s tym ze teda stale nic :( uz 1,5 roka snazenia tak hned zavelila clostil a ze kde som 5 DC nevadi ze budem mat asi o den posunuty cyklus inak nic divne... ona ma prax ze pri tom ani folikulometriu nerobi lebo u nej sa doplaca tak to zeny vecsinou nechcu tak len predpisala + duphaston od 16 dna ci kedy uz nepametam a ze brat... ja som ani len netusila co to je kupila som lieky po ceste od dokiny a hned som si dala prvu tabletku vecer druhu a potom som sa dala do citania letaku a studovania for.. a bola som vydesena maximalne... ale bala som sa to vysadit nech si nacisto nedodrbkam cyklus.. no a ten duphaston to uz nieje az take zlo tak som zobrala aj ten reku co ak nahodou.. a od dalsieho cyklu som odmietla... a som rozhodnuta to uz nebrat... inak som sa z toho nejako zle necitla vedlajsie ucinky som si nevsimla ale tak raka dostanes ani nevies ako 😖 uz to nebudem brat ... keby ze to mozem zmenit ani vtedy to nebeiem... inak som len ten ciklus predtym zacala merat BT kludne som s tym mohla este pockat a pomerat alebo som mala merat uz dlhsie... dokyna mi na vysetreniach ziadny dovod na neotehotnenie nenasla.. mm mal trochu slabsi spermiogram (len 10 percent spravne pohyblivych) takze dovod nizsej pravdepodobnosti tam tiez bol.. mm zacal brat vytaminy takze ja to moc tomu clostylu nepripisujem ten uspech... ale moze byt ?...

kikimoda
19. mar 2013

@11miuska11 hej dnes som citala o tom inofolicu u lekarky... neboj podari sa... 🙂 a vy sa ako dlho snazite?

11miuska11
19. mar 2013

@oskvarka hej hej, aj ja som o clostyle pocitala toho vela, ale vraj sa maju bat hlavne zeny, ktore maju rakovinu vajecnikov, alebo tak. Zdravej zene by tie tri mesiace, co sa ma uzivat, vraj uskodit nemali, tak ale presne, ked clovek cita ten letak, az sa mi chlpy zjezia, co su to za svinstva. Ale hlavne, ze si otehotnelaa vsetko je teraz tak, ako ma byt 🙂 Ber to tak, ze ste tomu trosku pomohli 😀 rok a pol snazenia je dost. My, ak sa mi podari podla BT zistit ovulku, budeme mat tento mesiac prvy krat cukrovanie cez ovulku. Tym, ze ju mam posunutu, som si vzdy v case mojej ovulky robila tehu test 😀 😀 takze tak, poctivo sa sledujem a dnes mi krasne stupla BT na moju poovulacnu fazu (podla minuleho mesiaca), tak uvidim, ci sa tam udrzi a uz to konecne je ovu.. 33 DC by bol oproti minulomesacnej ovu 45 DC oooobrovsky pokrok, tak snad to do juna bude ako hodinky, ked uz nic ine 😀 😀

oskvarka
19. mar 2013

@11miuska11 ale aj tak akesi dlhe cykli nechce tvoj doktor radsej popracovat na uprave cyklu ako ti pchat clostil?... moja kolegyna brala gynex tusim alebo nieco take nejake bylinkove kvapky velmi jej to pomohlo ... ani clostyl nestihla brat lebo hned ako sa jej upravil cyklus tak mala // ... a to jej ho tiez uz chceli dat a pritom mala vlani cytologiu 4 a nabeh na rakovinu... inak podla mna zarodok rakoviny mozes mat kdekolvek a ked sa to podpori takymito liekmi tak nic moc... mozno koli tomu mi chce dokina robit cytologiu aj ked som teraz tehu :(... na poslednej poradni zobrala ster a zacala som krvacat tak povedala ze asi nebudu moc hovoriace vysledky a nabuduce spravime znova.. no chystam sa odmietnut ... snad robim dobre...
ozaj nemas niekde grafy ?
ozaj a clostyl sa ma brat len max. 3 krat za zivot takze to asi moc zdrave fakt nebude - nehovoriac o tom ze tajne dufam ze to nejako (zatial nezistene)snad nevpliva na to splodene babo

11miuska11
19. mar 2013

@kikimoda ja som v sept. vysadila HAK a odvtedy som mala len 3 cykly (41,45 a - naposledy 60DC s odsledovanou ovulkou podla BT až 45DC), a zistila som teda, ze sme sa vlastne este ani raz nesnazili cez moju skutocnu ovu, tak neviem, ako mam definovat, ze odkedy sa snazime 😀 Asi tak v decembri sme sa rozhodli, ze to asi naozaj uz chceme a od januara chodim na sono teda folikulometriu. Teraz som 34 DC a verim, ze ovu bola vcera abo v nedelu, lebo dnes mi skocila BT na moju poovulacnu teplotu 🙂 Muzik bol ale na sluzobke a cukrovali sme len v sobotu, tak verim, ze ak bola ovu v nedelu ab. v pondelok, tak ze tam este nieco zostalo..a od pondelka je prechladnuty, tak ho nejdem trapit..hehe 🙂 Tak uvidim, ked sa mi bude BT drzat teraz pekne hore aspon do piatka, tak v piatok skocim na folikulometriu, ci uz tam je zlte teliesko, To mi pracuje dobre, asi nejakych 14-15 dni, takze po ovulke mam hormony asi OK, aj sliznicu mam vraj ukazkovu - az 12mm tento cyklus, len ta neskora ovu ma trapi. Preto sa na inofolic spolieham a davam mu take 3 mesiace 😅 😅

oskvarka
19. mar 2013

@11miuska11 ale tak je jasne ze mozno k by sa este pol roka ci rok nedarilo tak asi by som ten clostyl skusila.. ale teraz uz to dobre dopadlo a nabuduce uz by som neriskovala radsej si budem uzivat svoje babenko jedno aj tak som bola rozhodnuta na adpopciu ak by sa nedarilo.. ja nemam rada lieky ani HAK by som nikdy nebrala (aj z dovodov vieri).. mam strach...

11miuska11
19. mar 2013

@oskvarka uplne s tebou suhlasim, ten clostyl, to je moja varianta, ked mi za pol roka nic nezaberie 🙂 chodim aj do centra tradicnej cinskej mediciny a idu mi teraz urobit nejake bylinkove odvary na ovulaciu, tak uvidime., Predtym mi urobili na vyzivovanie krvi a z toho mi krasne narastla sliznica maternice , teraz ju mam 12 mm 🙂 tak verim, ze zafunguje od nich aj ten odvar na ovulaciu. Vysolila som uz za tie odvary asi 130 eur, ale ked vidim, ze to funguje, tak radsej najprv zainvestujem tymto smerom a clostyl a umele hormony uplne ako posledna alternativa. Zase, ked si to tak vezmes, je lepsie uzit clostyl, ako vobec nema deti, ale verim, ze to mi nehrozi 🙂 tak stale to beriem velmi optimisticky a ten inofolic, co je na podporu rastu a kvality vajicok, to je nejaky vzacny vit B s kyselinou listovou a v italy to uz maju 12 rokov, tak som zvedava. verim, ze to zafunguje s tymi odvarmi na ovulaciu 😅 Inak, uvazovala som aj nad tymi kvapkami od Valovica, co su na upravu cyklu, ale nechcem to zase prekombinovat vsetko 🙂

Toto je poslednych 30 dni mojho posledneho 60 dnoveho cyklu: http://www.womenzone.cz/uzivatelka/mmiuskaa/gra... ten je celkom jasny. 40 DC som bola na folikulometrii a v kazdom vajecniku som mala dominantny folikul. O 5 dni na to prisla ovulka podla BT, ale na sone som uz nebola potom.

a toto je tohtomesacny graf : http://www.womenzone.cz/uzivatelka/mmiuskaa/gra..., zatial nic moc, ale dva naznaky ovulky. 11DC som bola na sone, ziadny dominantny folikul a ani zlte teliesko, takze som mala po radosti, ale ani BT neisla nad 36,6, takze ani BT nepotvrdila ovulku. Dalsi plany poplach bol 23DC, tiez som letela ako zmyslov zbavena na folikulometriu a zase to iste, ale ani BT neskocila nad 36,6. No a teraz, posledny pokles bol 31DC, ale to som uz na sono nnesla, lebo nechcem byt za trubku, co si nahovara ovulaciu a lekara mam 100km od domu, tak to na otocku nie je moc lacna zalezitost. Ale dnes BT skocila na 36,7, tak silno verim, ze tam aj zostane a bola to ovulka. Plodny hlien bol ukazkovy, ale to bolo aj tie dva razy predtym, takze cakaaaam 😅 😅 to je asi najhorsie na tom vsetkom, ale uz som si zvykla. hehe
@kikimoda

11miuska11
19. mar 2013

@acerka11 to mi je luto tej tvojej MS ☹ ☹ ☹ si OK? ☹

oskvarka
19. mar 2013

@11miuska11 no desne ti to skace... nemozes si dokynu zabezpecit niekde blizsie ja by som na tu folikulometriu sla podla mna je to hlavne na psychiku dobre.. mne to pomohlo mala som to uplne v pazi :D.. a tak sa to podarilo 😝 a preco by si mala byt za blbu ked mas take cykli ?... a to si vzdy mavala taketo alebo niekedy aj normalne ?

11miuska11
19. mar 2013

@oskvarka no vies, ja som brala 8 rokov HAK a vtedy som to mala OK, a pred branim okolo 30 DC. Ale od vysadenia, co bol sept 2012 Som mala 41, 45 a naposledy 60 DC. takze tak, a cakam, co bude teraz, tento cyklus, aky dlhy. hmm 😖 nechcem ineho doktora, som spokojna s tymto, velmi.

oskvarka
19. mar 2013

@11miuska11 tak mozno nejaku sukromnu kliniku alebo CAR kde by si si na pripadne sono mohla zajst ak nebudes moct tak daleko ist lebo 100 km je vela...

11miuska11
19. mar 2013

@oskvarka ja som v tomto taka konzerva, vies. a to uz mam jedno, ci budem platit sukromnej klinike,alebo CAR 35 eur za jedno sono, alebo urobim na otocku 200KM za 30 eur na benzin. Casu mam dost, takze to je OK. NO neviem, hovorim, nechcem tam ist zase s nadejou v ociach a pojdem zase domov smutna. Takto si pockam do piatka, ako sa bude vyvijat BT a hned budem vediet, na com som..a mozno uz zajtra, keby klesla zase dolu na 36,5. No ved uvidim, hlavne sa sokat uz MS, nech mi mozu ten HP urobit as titnu zlazu 🙂

zuzuzu30
19. mar 2013

@kikimoda no toto ma zaujima,pises,ze si uz vedela,ze si tehu.co to znamena?ako si to tusila?niektore zeny popisuju,ze ked to vyslo,tak uz vedeli,ze su tehulky..ze to bol nejaky iny pocit alebo co.tak ako to bolo u teba?juujha 14mesiacov,zasluzene.gratulujem este raz!

kikimoda
19. mar 2013

@zuzuzu30 dakujem 🙂 no ja som mala dostat ms v sobotu a uz v stredu som zacala mat bolesti, ako keby mala prist, ale boli take cudne...zabolelo asi minutu a potom prestalo...a v takych asi hodinovych intervaloch az do soboty...to uz som tusila ze z toho nic nebude, lebo nikdy ma nebolelo brucho tolko dni pred, a od soboty ma zacala pichat maternica, dokonca ma z niektorych pachov aj naplo.. 🙂) takze v pondelok -vcera som sa uz iba utvrdila testom, ze fakt som tehotna 🙂

seraa
19. mar 2013

@kikimoda

ooh no konecne niekto kto pretrhol vrece 😉
gratulujem nech ste vsetci zdravi !

@11miuska11

miuska mas uplnu pravdu ty este vobec nemusis sa zaoberat takymito vecami ako klostil ci dupik
daj telu cas nech sa spamata , skusk kvapky a ine veci a uvidis az rok usilovvneho snazenia sa rata ako snazenie
takze este mas cas
ja som straaasne zvedava co mi povie a co mi uvidi na sone tento cyklus, v piatok idem prvy raz a potom kazdy piatok
dnes soms i dala prvu tabl a boli ma hlava neviem ci z toho ..

kikimoda
19. mar 2013

@seraa dakujem moc 🙂 heh, za chvilu budete niektora pokracovat ... 🙂 nebojte

11miuska11
19. mar 2013

@seraa drzim palec!!!

zuzuzu30
20. mar 2013

dobre ranko baby.nechcem sa predcasne haluzit,ale dnes mi stupla BT. BT moze stupnut (a potom klesnut) aj pred prichodom MS,ze? BT znalkyne co myslite,hm?
Viem ze lenik nema rada grafy,ale troska som sa na to namotkala hihi.