Prvosnažilky ozvite sa
Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?
@rica1 takto. Vajisko dozrieva vo folikule a ten rastie. V predovulacnej faze je dominantny estrogen, ktory podporuje aj rast vajicok a folikov a rast sliznice 🙂 Ked folikul ma tych 22mm, tak praskne a vytecie tekutina, z ktorej sa vytvori zlte teliesko, ktore vytvara hormon progesteron, ktory ti kontorluju z krvi. Progesteron ti drzi BT hore. Preto ta dvojfazova krivka. Ked k oplodneniu nedojde, zlte teliesko sa pred MS zacne na cca 14 DPO rozpadavat, tym padom je stale menej progesteronu, BT klesa a pride MS, pretoze sa zacne rozpadavat aj sliznica maternice a vsetko to odide v menstruacnej krvi...vsetko sa potom opakuje...zacne stupa estrogen, rastu foliky...atd 🙂
Ked po ovulacii dojde k oplodneniu, tak sa zo zlteho telieska stane tehotenske zlte teliesko, ktore drzi BT a riadi hormony, aby sa mohlo babo dobre zahniezdit a udrzalo sa tam 🙂 neviem v ktorom tyzdni sa potom vytvori placenta a ta preberie funkciu koordinace hormonov a tehu zlte teliesko zanika 🙂 aspon tak som to teda pochopila ja 🙂
Cize moj lekar uz mal v 6 DPO vidiet bud zlte teliesko, alebo tehu zlte teliesko 🙂
@11miuska11 bože tak čo pozeral potom 😀 no som zvedava na jeho reakciu ja ked som bola naposledy 22DC na utz tak mi doktorka povedala že vidí tekutinu a že ovu bola ale zlté teliesko nespomínala, som zvedavá teraz na 12DC čo bude a na ktorej strane bude , chcem aby bol na pravej .... ☹ no a tiež neviem že keď sa teraz nezadarí či mam začať brať ten clostil ☹ bojim sa to brat
@rica1 ja by som na tvojom mieste inofolicovala aspon 2-3 mesiace a potom az isla do clostylu! oddaluj to co najviac
@11miuska11 no uvidím ako sa rozhodnem
@rica1 drzim palec, nech spravne 🙂
Kočenky co je dobre na uhniezdenie vajka? aj po IVF? 😀
@11miuska11 srdiečko vidno až v nejakom ôsmom týždni..ja som včera bola u doktora a mi urobil en ultrazvuk ani ma nepozeral ...objednal ma až o mesiac n krv..ešte je na všetko skoro...
@patusha282 hmm...tak ja pojdem asi aspon na krv, kedze sono az tak neskoro sa robi..a to sa mi asi nechce tak dlho cakat..no uvidim...ale kocky hovoria, ze ak nemam ziadne bolesti ani krvacanie, ci spinenie, k lekarovi sa ponahlat nemusim... 🙂 juuuj...len ked moj muz to stale nejako neakceptuje 😅 😅 vidim na nom, ze pre neho su to len dve ciarky na teste zatial 😠
@11miuska11 Ja som bola u doki koncom 6 a ešte nebolo srdiečko, že som posunutá, že som asi tak 5-ty. Takže v tom 7-mom by už srdiečko malo byť. Ja idem budúci piatok a ak bude aj srdiečko (v čo pevne verím), tak mi berú aj krv. Zatiaľ je tehu potvrdené len z ultrazvuku, že áno, je tam vačok aj malý plod 🙂 Fak taký maličkýýýýýýýýýýýý 🙂 Alebo maličká? 😀
Inak, ja by som mala byť koniec novembra, ale keďže som posunutá, tak asi začiatok decembra. Bola by sranda, keby na mužove narodky 🙂 To by bol aký darček 😀
@mistisa jeeeej teraz mas vlastne 4 bejbiny 🙂 super,ze sa podarili a nech sa pekne ujmuuuuu!!!! mas za sebou dlhu cestu,a stale si pozitivna,klobuk dole! si na rade mamina,hihihi.inak babule pekne sa tu ta "jar" rozbieha.tehlky pekne na nas kychajte ten virusik,nech uz sa nam aj konecne postastiiiiiii
@11miuska11 @11miuska11 nadhera! juuuuj dufam,ze coskoro sa budem moct uz aj ja takto pysit 🙂 inak na tvojom pripade presne vidiet,ze ked sa venujes svojmu telu a pozorujes ho,sama orides na to ako najlepsie otehulkovat.
si zober,ze by si pocuvalq Dr - dla neho nemas ovulku,hned lieky by ti nasadil,ach jaj to je doba!
ty si to vobec uvedomujes uz???!?! Si v toooooom!!! 🙂 haha super
@zuzuzu30 joooooj ano 4 male drobcatka 🙂 ja som im verila ze budu silny bojovnici ved urcite su po nas a mi sme aj s mm velmi silny jedinci 😀 😀 😀 😀 vidim ze uz od malinkata su po nas :D 😀 😀 joooj moja taky mam dobry pocit ze az.vies taky zvlastny ze niekde v ba mas 4 deticky taka sranda. 🙂 urcite sa ujmu ved oni sa uz tesia na maminku 😀 😀 😀 a ty ako milacku?
@11miuska11 hm, vlastne, "mamina", už si to uvedomuješ? Nejaké príznaky a tak? Či len tie dve čárečky ti to stále dokazujú? 🙂
@ditezka jooooj moaj uz by som najradsej odstrihla posledny clanok 😀 😀 😀 no musim pockat na mrchu a po nej mam ist na kontrolne sono ako vyzeraju vajecniky a ci nie jje cysta a mam volat do centra a uvidim co povie stale sa modlim ze mi to da na maj. lebo hovoril ze teraz mrcha po nej sono potom mrcha a potom pred tou dalsou zacneme brat lieky a vklad.ale to vychadza az na jun jul ☹ tak dufam ze uz dalsiu mrchu budem moct ist.lebo cakalo sa ze budem mat silne ohss ale ja nemam vobec nic chvalabohu 🙂 🙂 a ty ako?
@mistisa Fúha, stále čakať na niečo. Ale to už ste len krôčik, to sa šuchne, či máj alebo jún, to už je za dverami 🙂
Ja som sa rozhodla s drobcom rozprávať, ale stíham tak ráno a večer. Vždy pekne pozdravím, že ako sa má, že ho ľúbime s tatikom a nech si tam pekne oddychuje 😀 A on sa mi odzdraví tým, že každé ráno som brutálne hladná 😀 Už sa teším na budúci piatok, idem na kontrolu. Tak dúfam, že už bude srdiečko a že je všetko ok 🙂
@ditezka no veru uz nech to ujde.vzdy ten cas tak leti a teraz ked chcem aby letel sa bude vliect och. no ale ano v podstate takto blizko sme este neboli 🙂 🙂 jeeej to je kraaasne 🙂 no ja budem mat cas lebo nemyslim ze budem chodit do roboty po IVF.a zvlast ked mam taku robotu ze sa namykam z 10-15 kg krabicami. 😒 😒
@mistisa Tak to dúfam že nie. To si pekne vybav že už ostaneš doma, žiadne naťahovanie sa. Ja sedím v kancelárii, ale dosť behám, ale už som spomalila aspoň. Aj šanony dvíham pekne pomaličky 🙂 Si človek neuvedomuje, ale normálne aj ten šanon vie byť ťažký, keď je taký narvaný :( A teraz si doma, či v práci?
@ditezka ja som este u lekara nebola a ani sa esta nechystam. 🙂 takze si o riadny krok predo mnou 🙂 ja dufam, ze budeme zodpovedat velkosti tyzdna, merala som BT a mala by som to teda vediet uplne presne, kedy k "činu" doslo..ty si mozno len mala o tyzden posunutu ovulku, takze babo nemusi byt s vyvojom pozadu, neboj 🙂 Ja si to aj celkom uvedomujem, ze sa to fakt podarilo, moj muzik mi aj kyticu kvetov vcera kupil 😀 ale ja na nom vidim, ze tomu neveri. Ze to ma tak 50:50 🙂 Vcera sme tak isli v aute a on celkom prudko zabrdil, az sa mi pas zaboril neviem kde 😒 a hovorim mu, ze nech brzdi opatrnejsie, ze mi to nie je prijemne. (je pravda, ze inak zabrzdit nemohol, lebo čurino pred nami zabrdil tiez velmi prudko) ale jeho prva reakcia bola, ze nemam prehanat a byt precitlivela!!!! Tak som mu hned vynadala, ze nech sa zobudi...a on na to zabudol!!!! CHAPES?? on si neuvedomil, ze som tehu 😀 😀 😀 potom sa mi ospravedlnoval a mali sme taku debatu a priznal sa mi, ze on 30 rokov, co nema realne v ruke, tomu neveri a pre neho su to zatial iba dve ciarky na nejakom teste (duchov sme uz mali raz aj predtym, ja som sa tesila, on skeptik) a on proste len vidi, ze ti duchovia su silnejsi a tak.. 🙂 takze nakoniec predsalen az fotka sona ho asi presvedci 😀 😀 😀 Ale ja nemam ziadne negativne priznaky zatial. Len ma bolelo podbrusko do vcera...dnes zazracne nic necitim, az mam strach..ale BT je stale 37, tak ma to ukludnilo rano 😀 a prsia ma bolia a pijem NEUVERITELNE mnozstvo vody!!! Nemam pocit, ze chodim nejako casto cikat. Myslim, ze primerane k tomu, kolko vypijem. A este mam pocit, ze mi nejako dobre travi. Ked nieco zjem..aj viac, vobec nemam zatazeny zaludok, ale ako keby som ani nejedla, alebo si iba nieco zobla 😅 Inak mam kopu energie, ziadnu unavu, som vesela 😀 a ty? Ako ? mas nejake priznaky? 🙂
@zuzuzu30 uplne presne si to vystihla!!! Keby nie je MK a sikovne baby tu, co maju skusenosti a rady poradia, asi by som uz bola druhy mesiac na clostyle ☹ ☹ a ja som chcela skusit za kazdu cenu prirodzene a som strasne stastna, ze sa nam to podarilo 😀 i ked fakt neviem ako, lebo nas sexualny graf vyzera tento mesiac hrozivo!!!! za 4 tyzdne 2 krat cukrovanie!!!!!! muz tyzden na sluzobke, prisiel a cukrovanie (to bolo tyzden pred ovu- 7dni), potom ochorel a tyzden mal nadchu!! tak som ho nenutila samozrejem! Prisla ovu!!! zistila som to, az ked mi po ovu vyskocila BT hore!!! Cize cukrovanie po tyzdni na 1 DPO v noci, cize skoro 2DPO !!!!!! 😀 uplne proti vsetkym pravidlam toto 😀 😀 😀 😀 😀
@11miuska11 ahoj,gratulujem.mozem sa opytat,mala si nejake priznaky.bolievali ta prsia alebo ti bolo slabo.
@gabuliatko84 iba prsia ma boleli (bolia) ako pred MS. a podbrusko 🙂 nic ine som necitila a dnes ma dokonca aj podbrusko prestalo boliet 🙂 a uz tyzden trpin nespavostou. Neda sa mi poriadne zaspat v noci, ale zistila som, ze pomaha teple mlieko s medom, tak uz druhy vecer, tuk tuk, zaspim v pohode 🙂 a rano skor vstavam ako obvykle a bez budika 😀 nie som unavena a ani spava..je mi uzasne 😀
@11miuska11 ja si myslím že ste to 1DPO skor 2DPO vystihli najlepšie.. aj ja to tak skúsim teraz lebo ja už keď stupne teplota my už sme taky vysexovaní že až.. teraz budem čakať a dám až keď stúpne teplota.. lebo vajo by aj tak malo chvílu čakať .. proste trochu iný systém zvolím

@mistisa inak a kedy robia ten v klad to musí byť tiez určitý DC?