Prvosnažilky ozvite sa
Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?
@vardzikova teraz to určite výjde 😉
@anlady ahoj moja to ma mrzí že sa nepodarilo ☹ , ale neboj nový rok je náš... moja koľko sa už snažíte?
@purina12345 myslíš že ten graf je v poriadku? nepripomína ti niektoré z tých anovulačných ktoré sú na fertility??
@vardzikova 🙂 tak to som rada, že si sa otriasla a radujes sa na dalsí cyklus. Ono to raz pride, ale najprv nasto musi poriadne vytrapit, i ked neviem načo je to dobre 😒 . A tiez nechapem, že tie ktore si to nezslužia a vobec netuzia po tom, to maju na prvy šup....kde je spravodlivost, ten hore si rozdanu prcu z nas robi. Podla mna nie ked umreme budeme v pekle, ale uz teraz zaivame peklo na zemi
@purina12345 moja mne tie moje antibiotiká nerobia dobre na hlavu 😀 asi som debil, stále nerozumiem, k čomu mi je tá fáza, čo podľa nej zistím,ale vlastne načo ju mám 😢
@azzura Ahoj 🙂 Peklo na zemi podla mna vyzera trosku inak, my sme na tom este dobre, ved sa tesime na nase deticky a dufame, ved to je pekne... Ked tu pozeram niektore ine temy na konikovi o chorych detoch a potratoch tolkych, to je len peklo, neboj nic, aj my sa dockame, cim dlhsie cakame, tym vacsia radost nastane, ked sa to podari 🤐 Aj ked suhlasim, spravodlivost neexistuje, ked niekto kto dieta nechce ho "schyta" ked si len raz neda pozor a my sa tu mozme rozkrajat, jeme hnusne slizy lanove, pijeme kadejake caje, pocitame do zblaznenia, teploty meriame a aj tak stale nic.. Ale nech, raz to pride. Treba mysliet pozitivne! 😉
@purina12345 ja viem...aj ja som zvzknuta ked si konika otvorim rano v robote tak uz je tu zapisanych vela stran a vy ste uz vsetci doma z roboty a mne sa den len zacina 😀
este som necitala, ale precitam ked budem mat pristup k sestrinemu pocitacu....ta je este dnes v skole 🙂 a na telefone to moc dlho trva 😀
@carie32 moja pekná ja ani neviem dokopy koľko sa mi snažíme. Ja trpím vaginizmom - odjakživa. a my sa snažíme mať hlavne sex a to nejako spojiť s oplodnením. Lenže to sa nám nedarí. Čiže o sex sa snažím asi od svojich 17, a sex s oplodnením 2 roky 🙂
Lekár povedal, že som úplne zdravá.
a čo je vaginizmus? Vaginizmus je vzácna sexuálna dysfunkcia prejavujúca sa u žien. Žena trpiaca touto poruchou má síce strach z pohlavného styku, ale nepociťuje k nemu odpor ani nechuť.
Práve naopak, túži po pohlavnom spojení, ale pri pokuse preniknutia pohlavného údu do vagíny dôjde u nej k samovoľnému stiahnutiu svalstva medzi pohlavím a análnym otvorom, čo komplikuje sexuálny život oboch partnerov. Zovretie pošvy spôsobí, že sa stáva nepriechodnou, resp. málo priechodnou.
U ťažších foriem vaginizmu dochádza dokonca k zovretiu stehien. Ide o akúsi obrannú reakciu, ktorá má znemožniť pohlavný styk.
Ženy trpiace touto poruchou nie sú schopné tento reflex potlačiť
@felinka ja som myslela vseobecne, že niekto dostane vsetko na zlatom podnose a niekto si to musi vydriet. Moja, ja uz vyse roka pozitivne myslim, chodim na kadejake vysetrenia, stresujem....moj predosli gynekolog mi pred rokom povedal, že deti nebudem mat a nech skusim umele aby som to stihla do 38, terajsi je zlaty, a nuti ma pozitivne mysliet, že najúpr vyriesi vsetky problemy a potom bude dieta, ale clovek uz je skepticky
@anlady a ty si choručká? celý cyklus sa rozdelľuje na tri fázy Pvrá je folikulárna, tá môže trvať aj 30 dní pretože choroba či stres to dokáže ovplyvniť tak sa môže posunúť, vtedy dozrieva vajíčko keď je dozreté a všetko ako má byť nastáva druhá fáza ovulácia, to sa vydá vajko na cestu, po tomto nastáva luteálna fáza, vtedy vajíčko pokiaľ je oplodnené pomaly schádza k maternici a tam sa uchytí okolo 5-10 dňa po ovulácii pokiaľ nebolo vajíčko oplodnené tak zaniká a po 12 až 16 dňoch nastáva menštruácia
@purina12345 😖 aha takže to je fáza kedy sa uhniezduje vajko,áno? teda teoreticky a ak tam nie je po 12-16 dňoch zaniká. A čo sme teraz zistili, keď som mal tú fázu 12 dní?
@anlady to sa dá len prepokladať podľa tvojich testov, lepšie by bolo merať teplotku to by dalo jasnejšiu odpoveď či trvá 12 dní
@carie32 psychológ, sexuológ. U jednoho som bola ale ani ten mi nepomohol, tak som to vzdala. A tak nádejte hľadám niekoho kto to prežil alebo zažil, alebo niečo také, aby som sa s tým niekym mohla pobaviť. No márne. Takže neviem. Vieš niekto povie, že nemôže otehotnieť a je z toho smutný (chápem to) ale ja sa o to ani pokúsiť nemôžem :(
@purina12345 ja viem, len sa bojím, že mi to stúpne moc do hlavy a potom mi bude z toho hrabať
ahojte kočky 🙂 ja mám ešte týždeň v robote a potom hurá dovolenka 🙂 už sa teším, potrebujem si oddýchnuť 🙂
a tu je môj graf, mrcha už odišla, tak si už užívame 🙂 http://www.fertilityfriend.com/home/389913
@purina12345 a vajko zaniká po 12 -24 hodinách od uvolnenia a mení sa na žlté teliesko tak preto je také ťažké vystihnúť čas oplodnenia
@azzura nooo je. Lebo on ma v pohode vyšetrí. Len musím sa prekonať. A to je strašne ale strašne náročné. Lebo to je silnejšie ako ja. Ja som chcela ísť na insemináciu a on povedal,že to sú zbytočne vyhodené peniaze, že som zdravá, že mi nič nie je, že som priechodná, len to mám skúšať. Len vieš, keď je tých x nepodarených snažení o milovanie, človek stráca aj chuť... :(
@anlady nevzdávaj to s lekármi... ja viem že niektorí človeku nepomôžu, ale nie je lekár ako lekár... skús iného , určite ti pomôže. lebo myslím že sama si nepomôžeš... veď to musí byť strašne frustrujúce nemôcť sa milovať s partnerom 😖
neskúsila si vyhľadať nejakého iného sexuologa?
@jorgie tak to hej, kým človek posunie tú stránku na telefone niekedy to je na nervy, tak ti poviem len v skratke že to posilňuje spermie a zväčšuje ich množstvo 🙂
😀 ahojte, však ste tu toho popíííííííísali 😀 nestíham dočítavať 😉
včera večer mi bolo dosť zle dievčatá, vracalo mi späť obed, normálne až že fuj.... 😒 veľmi by som chcela, aby to boli nevoľnosti z bábätka, ale asi je to len z liekov, čo do seba cpám ☹
@carie32 všetci sú v okolí BA a pracujú max do 15. a ja? som zo záhoria a nechcem aby to vedela moja rodina a to nemám šancu, lebo spolu pracujeme v jednej firme aj s našimi aj so svokrovcami :( Takže nemám šancu. Teda ešte jednu. Hej, že sexuológ online a za každé odpísanie na e-mail -30 €
@purina12345 tak dakujem...a mozes mi prosim povedat kde sa to da kupit?
@anlady veď si zober dovolenku, alebo ti lekár dá priepustku. manžel pojde s tebou a spravíte si aj malý výlet nie 🙂 ? a čo sa týka rodiny, veď sa im predsa nespovedaš... si dospelá žena s problémom, ktorý ti dosť strpčuje život, tak si myslím že je veľmi veľmi dôležité to vyriešiť. keď sa chce všetko sa dá... len to nevzdávaj, to nie je riešenie..
@purina12345 moja budem pozitivne myslieť takže na druhy pokus to vyjde 😀 😀 😀

@anlady pozri si tento link, je tam aj obrázok na ktorom je to pekne vykreslené a ak nebude niečo jasné pýtaj sa
http://sk.wikipedia.org/wiki/Menštruácia