Prvosnažilky ozvite sa
Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?
@carie32 ano, uz druhy cyklus som brala clostilbegyt, na 14DC mi pichli Pregnyl, doky povedal, ze maternica je idealne pripravena na oplodnenie a potom som desat dni brala Duphaston. Teraz, ak mi do pondelka nepride mrcha, tak by som mala byt tehu, ale nevydrzim a teda uz som ani nevydrzala dovtedy netestovat 🙂 Drahy bol na spermiograme, ten mu vysiel v norme, nie sice uplne idealne, ale v norme. Pila som aj alchemilkovy caj do ovulky, beriem Femibion 800, sexikovali sme s lubrikacnym gelom Conceive plus....urobili sme preto vsetko a preto si myslim, ze to muselo vyjst!!!
@carie32 urcite dam vediet 🙂 Dnes uz poobede na to hadam mysliet nebudem, zajtra tiez nie, bo budem mat doma vela roboty s upratovanim a v nedelu rano testujem 🙂 🙂 🙂 A v nedelu skoro rano alebo teda v noci medzi sobotou nedelou, odchadza drahy na sluzobku, tak sa z toho budem tyzden sama vytesovat a pripravovat mu nejake prekvapko 🙂 🙂 🙂
@snazilkas mne to cakanie na mrchu aspon trochu kazdy mesiac ulahcuje to ze mi vzdy prisla skorej... (asi mam nejaku ekologicku mrchu ze nechce aby som minala tehu testy zbytocne :(..) ale skorej si myslim ze sa mi skratil ciklus... no co aspon mozeme castejsie snazilkovat z usechom.. aj ked zatial to zrovna uspesne nevyzera.. :(
@carie32 ja som ho objednavala cez net. Akoze neviem ci pomaha, ale vytvara v posve prirodzene prostredie pre spermie a tie by sa mali lahsie dostat k vajicku 🙂 Ak ma zena problem s nejakym hlienom, ktory im brani, tak by to mohlo pomoct. A to nikdy nevies, ci tam nieco v tom nebude. Tak sme to skusili 🙂
@carie32 ahaaa, takze ja som to zle pochopila...necitala som temicku velmi dozadu, len ked manamani1 reagovala na to, tak som myslela, ze myslis tehu 🙂 🙂 🙂 Takze myslis, ze si tento mesiac bez ovulky??? A chodis k dokymu? Sa mi zda, ze si pisala, ze este nie, vsak? Na to je jedina pomoc len lieky, ja by som na tvojom mieste za nim sla, nech ti skontroluje cyklus uz teraz, na co by si mala cakat este...ja som mala ten isty problem, ovulka nikde, tak mi nasadili liecbu a foliky ako hrom, ovulku som aj pekne citila, takze vsetko prebehlo ako malo 🙂
@nativanativa fúha,tak to ti prajem skoré uzdravenie, hlavne veľa pi tekutín aby sa vyplavili baktérie. Ja mávam od mala s týmto problémy tak viem ako sa hrozne cítiš. Držím palce
@manamani1 neviem či sa môže kombinovať, viem že s duphastonom áno. ale skús sa opýtať dokiho. ono sú to iba bylinky tak by to môhlo byť v pohode.
@snazilkas podľa tých ovulačný testov áno, som bez ovu.. bola som u dokiho asi pred dvomi týždňami na preventívke, a som mu to hovorila.... zatváril sa tak nijak a povedal mi že keĎ to nepojde nech dojdem vo februári (polroka od začiatku snaženia) a budeme riešiť... dovi dopo 😖
a aké mávaš pocity pri ovulke? nech mám nad čím rozmýšlať 🙂 teraz keď ti takto pekne prebieha ovulka neni možné aby sa nezdarilo 😉
@manamani1 no tie ovulačné som testovala asi od 20 alebo 21 DC - tak písali v príbalovom letáčiku - pri tak dlhom cykle ako mám ja. ale začala som ich (prvé dva) ocikávať ráno... baby tu na fóre mi povedali že to nie je dobre... tak som potom ďalšie štyri použila asi okolo obeda... ale furt ništ... tá druhá čiarka bola len taká slabá...
ale včera som čítala v mojom horoskope že ma čaká správa ktorá výrazne ovplyvní moj ďalší život !!! 😀 😀 😀
že by???
@purina12345 tak si myslim, ze ano...
@carie32 tak moze byt..ja mám tiez dlhe cykly ale ak dojdu kramy urcite budem testovat od 9DC az do ovulky. bude to dost do penazi, ale nemoze sas ist podla tabulky, pretoze kazde telo je ine. jedna moja kamka mala napr. 30DC a ovulku na 7DC a vtedy aj otehotnela. Takze treba testovat aj 2 tyzdne v kuse. nie z ranneho mocu,ale urcit si 1 hodinu napr. o 16 hod. kazdy den, a 2 hodiny predtym ak sa da, nepit ziadne tekutiny.takze asi tak.. 😉
@carie32 ja si myslim, ze ti doktori nadarmo cakaju...Vsak na co mas cakat pol roka??? To im robi taky problem, aby ti skontrolovali cyklus? Vsak ono sa to samo neurobi, aby si mala ovulku. Ja som sice isla az po roku, ale teraz to lutujem, mala som ist hned a hned do CAR, tam nam je teraz najlepsie 🙂
Bolesti som mala dva dni taky tlak v podbrusku a krize ma boleli a viac na pravo, lebo tam som aj mala dozrete foliky. A mala som ju 15DC.
Inak neviem, ci by si nemala skusit testovat aj skor, co ak mas sice dlhsie cyklus, ale ovulka prebieha skor? Velmi sa do tych testov sice nevyznam, ale viem, ze baby to maju kadejako :-/
@manamani1 máš pravdu... tak ale potom budem uvažovať či nekúpim nejaký lacnejší test... v lekárni mi ukazovala jeden lacnejší a o dosť... ale neviem ako sa volal... tak aj ja začnem testovať od 9DC, len nech už tá mrcha konečne dojde nech môžeme začať!
aký test používaš ty? a koľko stojí?
@carie32 no tak ja som dostala tu od jednej dobrej duše, ktorá otehotnela a už ich viac nepotrebovala tak mi ich poslala. Predávajú ich aj tu babenky. Chod do mojho fotoblogu,tam si najdi tu diskusiu, a napis babám, stoja okolo 50centov...to sa oplati...Ta moja kamka mala za 15EUR 30ks. V lakarni stoji rapiclear 3,51 a to je 1ks!!!!!!!!!!!!!!!! 😠
@adka_pajerska ok, zapísané 🙂
@carie32 kazdy doktor chce cakat a nechat to na nahodu...este mozes byt rada, ze uz po polroku to chce riesit, lebo vacsinou cakaju rok...ale ja to nechapem. Vsak spravit zakladne vysetrenia, ci ovulka prebieha nie je taka veda a ak by bolo vsetko ok, tak to nechat na nahodu a po roku skumat dalej...ale oni povazuju az rok snazenia za neplodnost a za dovod na riesenie problemu :-/
Vies co, podla mna ovu testy nekupuj, snazte sa ako vam bude chutit, najlepsie kazdy druhy den, kadzy treti a uvidis, ci to pride...a teda po pol roku to zacne riesit doktor a zisti, co je vo veci 🙂

@carie32 tie co ti ukazu rovno, v ktorom tyzdni si? Kupim si asi aj jeden taky a jeden mamatest, aj ten tu ospevuju baby. A ak by vysli dve //, tak si spravim aj ten Clearblue 🙂 Ak nie, tak si pocka na dalsi mesiac 🙂