icon

Prvosnažilky ozvite sa

anlady
17. okt 2011

Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?

azzura
11. nov 2011

@zabka88 fajn, do mrchy este daleko. a ty ako?

zabka88
11. nov 2011

@vikad vitaj, bohužial neviem poradiť ..drž sa..

@azzura ja oki, dnes som 29 DC a mrchu čakám cez víkend ..

azzura
11. nov 2011

@zabka88 tak som zvedava či dostanes, mas nejake priznaky?
ja som len 17DC. V decembri ma caka laparka, mala som ist teraz ale mala som divnu ovulku a lekar caka ze by sa mohol stat zazrak, a ak ani teraz nie tak idem na zakrok

azzura
11. nov 2011

@vikad ahoj, neporadim ti, tam som sa este nedostala. Ak sa u mna teraz nezadari tak idem este na laparku, potom na IUI a potom az IVF...dufam, že až tam sa nedostanem. Ako dlho sa snazite?

zabka88
11. nov 2011

@azzura príznaky mám takmer všetky ako každý mesiac 😀 takže neriešim.. čo ma trochu znepokojilo, že mi včera vyskočila teplota- normálna telesná cez 37 a pritom ma nič nebolí a necítim sa ani chorá len unavená a bez energie ☹ tak to mi príde také divné..
júúúj, ale zázraky sa dejú 🙂 🙂 držím silno palčeky možno to vyšlo 🙂 a v čom bola čudná ovulka? 😨

azzura
11. nov 2011

@zabka88 no dufam ze ti tam vyšše 37 teplota ostatne a neklesne.
V pondelok som mala ovulka, ale taku cudnu. Od soboty ma bolel lavy vajecnik a v pondelok sa to stupnovalo, az tak ze som nemohla chodit a vrazalo mi to do konecnika....lekar mi vynadal, lebo vraj to mi praskol folikul, a zlte teliesko mi krvacalo a to byva nebezpecne, vraj preco som nevolala. Ja som si myslela, ze to tak ma byt, ja mam furt nejake bolesti. A teraz mam cakat co bude, lebo aj sliznicu som mala 12mm, co som doteraz nemala nikdy. Zrazu som zacala fungovat i bez liekov, tie neberiem pol roka, lebo mi robi vysetrenia, lebo mi nedorastaju folikuly a ked ano tak nedozreju ....a este plno inych mini problemov

zabka88
11. nov 2011

@azzura ale ja si ešte nemeriam bazalnu teplotku, to chcem až od ďalšieho cyklu, tych 37 je normalna teplota, tak neviem či to je prave dobre .. uff, to musela byť bolesť, mojaaa, juuuj len nech si v poriadku, klop klop klop.. ja ešte netušim či nemam obdobne problemy, my sa snažíme ešte kratučko, sme si povedali že až po polroku keď sa nezadarí, začneme riešiť.. i keď ja by som chcela aby mi doki urobil aspoň test hormonikov či všetko oki.. a aké liečiky si brala?

delideli
11. nov 2011

@vikad : ahoj a vitaj..mrzi ma ,ze vam to prvy krat nevyslo :(, dufam,ze sa uz coskoro zadari..my sme este len v zaciatkoch, takze s ivf a vsetkym okolo toho nemam skusenosti, takze poradit v tomto smere tiez neviem...dr. hredzaka si pamatam len z cvik v skole, zdal sa mi v poho a sikovny, dufam,ze vam pomoze, drzim palce 🙂

azzura
11. nov 2011

@zabka88 my sme si tiež mimuly rok v lete povedali že chceme babo a tak sme si prestali davat pozor, potom v decembri som isla na preventivku a povedala doktorivi ze chcem babo a tak ma v januari objednal na hormonalny profil, ktory som mala zly a hned by stanovil diagnozu neploda a vraj sa mam pripravit na predcasný prechod. Vobec sa so mnou dalej nedebadil, z jedneho oberu krvy stanovil diagnozu. som bola uplne mimo. Nakoniec som isla k inemu doktorovi a ten mi povedal, že nema hadzat flintu do zita a od marca mi robi vysetrenia a postupne zistuje ze kde je chyba. Ale furt sa nedari, myslim ze mam nieco s vajcovodmi, lebo pred 5 rokmi mi ostranovali myom. Takze preto som sa tesila na laparku a stalo sa toto.

delideli
11. nov 2011

@zabka88 : unava a strata energie moze byt aj skory priznak tehotenstva 🙂 a aj ten vzostup teploty..tak len nech sa drzi a vydrzi 🙂

azzura
11. nov 2011

@zabka88 aha, tak neviem co znamena ked mas zvyšenu teplotu. a nechyta ta chripka alebo daco???

zabka88
11. nov 2011

@azzura práveže ma nič nebolí ani hrdlo, trochu hlava ale to skôr že málo pijem.. uvidíme čo sa z toho vykluje :-O no k tomu prvemu dokimu niet čo dodať.. trtko jeden.. sorry za slovník, ale akoby si vobec neuvedomoval čo môže takými trvrdými a nedostatočne podloženými tvrdeniami spôsobiť.. mojaaa, kolko báb tu bolo čo im tvrdili že prakticky nemôžu otehotnieť a predsa.. a kolko je nás tu úplne zdravých (aspon si myslíme 😉 ) párov a dlho dlho sa nedarí.. všetko je v hlavičke, takže sa pekne nastav na to že bábo bude len si možno kúsok počkať treba a možno ani netreba čakať 😉
@delideli júúúj si zlatá 🙂 ale neverím tomu moc.. skôr to vidím že cez víkend mrcha dorazí..
a tebe sa ako darí?

azzura
11. nov 2011

@zabka88 no vies ja mam 35, takze cakat moc nemozem. Ono sa to mozno napravuje preto, že som zacala pit alchemilku...ktorvie, mozno si to len nahovaram 🙂. Uz mi z toho vsetkeho hrabe

zabka88
11. nov 2011

@azzura ja mám 32 🙂 nemaj strach moja mamina mala 41 keď ma mala.. dobre nebola prvorodička ale i tak, všetko sa dá , keď sa chce a hlavne keď tam hore tiež dopomôžu 😉 može byť, inak alchemilku piješ len v prvej časti cyklu hej? baby tu radia aj nejake kvapky že sú super na úpravu cyklu, skús sa pozrieť na predchádzajúcich stránkach.. a hrabe nám tu z toho všetkým aspoň rýchlo zapadneš 😉 😉 😀 😀 😀

azzura
11. nov 2011

@zabka88 aj mna mama mala v 37 ale bola som 3. Hej, pijem len v prvej polovici cyklu. U mna bez liekov nic nefunguje a teraz zrazu zacalo, co sa divi aj doktor, ale ja to vidim aj tak biedne. Lebo uz viac krat som sa tesila a meskali mi kramy a nic z toho a potom mam depku ako hrom. posledne 2 mesiace som v pohode, lebo minuly som sa tesila na mrchu, aby mi pohol doktor urobil poskoitalny test (ci nie som vrah spermí...vyslo ok), a tento mesiac som sa tesila na laparku....lebo mi povedal ze po nej ak do pol roka neotehotniem prirodzene tak ideme na umele.

zabka88
11. nov 2011

@azzura ja som bola štvrtá 🙂 zjavne ti pomáha sa moc nefixovať na to, resp. daj si dlhodobejší ciel .. inak každá sme v depke keď dorazí, to je normálne .. radšej sa netešiť zbytočne vopred.. keď má maličké dôjde tak dôjde.. aspoňže vrah spermií nie si 🙂 toto inak počujem prvý krát že i také je možné..

vikad
11. nov 2011

@azzura Ahojky. No, snažíme sa asi 5 rokov, ale tak aj s pomocou lekárov je to rok. Tiež som bola na laparoskopii a potom na IUI. Druhý pokus IUI vyšiel, ale v 6 týždni (alebo tak nejako) plodík odumrel. A teraz som po 4. pokuse a nevyšlo to, tak sme sa rozhodli s manželíkom, že pôjdeme na to IVF. Je to celé také zdĺhavé, lebo musíme teraz asi mesiac čakať na vyjadrenie poisťovne a potom injekcie ... rátam, že niekedy v januári sa nám podarí ísť na IVF.

vikad
11. nov 2011

@delideli Ďakujem. Verím, že už to bude v poriadku. Teraz zistili, že manželov spermiogram sa zhoršuje, tak idem kúpiť najeké vitamínky na papanie 🙂

azzura
11. nov 2011

@zabka88 aj mama mi to hovori, že všetko ma svoj čas.....🙂. Uz ani praca ma nebavi, potrebujem zmenu, v dnesnej dobe najs inu pracu je tazke a u nas sa dosť prepusťa, takze clovek je kazdy polrok v strese. Uz aj vestici som volala...mne ked sibe tak poriadne 🙂.
Ten moj doktor mi robi postupne vsetky testy, ktoré sa daju urobit....a zraoven to bol aj moj napad...docitala na nette.....je dolezite co tvoja tekutina je priazdniva pre spermie, robí sa to v čase ovulky. vzal mi moj hlien a do nej vložil spermie a pozoroval pod mikroskopom 🙂 aj mi dal kuknut 🙂 🙂

barushkaaam
11. nov 2011

@spula22 no u mna to bolo tak ze som mala krce v podbrusku, presne ako ked mam dostat mrchu, tak som si smutne hovorila, ze hmmmm tak to nevyslo ☹ potom som testovala 31 DC a test biely ako sneh, nic ani len naznak....tak som to definitivne zabalila a uz len cakala kedy mrcha pride...podozrenie som zacaa mat par dni potom, co mi prislo zle v buse. Ale to ma naplo statocne...som mala, co robit aby som vydrzala. Ale aj tak som netestovala, az na 43 DC a vysledok toho testu mozes vidiet v mojom albume 😀 😉

azzura
11. nov 2011

@vikad Mrzí ma ten potrat :(. a aky mas problem ze nevies otehotniet? Ble že ti nevyslo IUI, ale v raj v poistovny schvalenie netrva dlho. Zatial nepoznam nikoho kto by to absolvoval, dufam ze sa vam to vydari, ale popri tom skusajte dalej. Moja sefka mi prezradila, ked zistila ze ake mam problemi a dohodli sme sa ze ma nebude robit problemi ked pojdem doktorovi, že aj ona mala ist pre 15 na umele, ale neabsolvovala ho, lebo otehotnela prirodzene.

zabka88
11. nov 2011

@azzura hehe a snažili sa chlapci? 🙂)) to máš dobrého dokiho teraz, super ... práca ani mňa už nenaplna, ale zas bojim sa moc upnut na chcenie babatka, aby to nemalo opačny efekt.. s tou pracou tazko a este teraz ked sa snazite tazko menit robotku, keby sa zadarilo v skusobnej dobe riesit aj toto..

azzura
11. nov 2011

@zabka88 ved parave to, tak musim vydrzat. Hej, doktor je super 🙂

eri28
11. nov 2011

najdramatickejsi okamich soncil asi nie som

eri28
11. nov 2011

kupila som si digitalny chcela som aj mormalny, ale ona, ze tento je lepsi a napisal mi, ze nie som

azzura
11. nov 2011

@eri28 ahoj, či si nakonies dostala :( či???

eri28
11. nov 2011

baby ja som hotava, mam tomu verit

eri28
11. nov 2011

pisu 99 percent uspech, ze by som bola to 1 percento, keby ze som napise tyzden v ktorom som, 1, 2, 3

eri28
11. nov 2011

zeny piste mi ja umrem, je to pravda....... 😀
nakoniec, ze by pokracujem v snazilkovany

eri28
11. nov 2011

nic som nedostala, iba sok.....