Prvosnažilky ozvite sa
Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?
@roka84 ahoj, no to mi je ľúto ☹ tak ďalšia nádejná kočka skončila s červenou, no toto
skús merať teplotku a uvidíš čo sa deje, ak budeš potrebovať poradiť som tu 😉
@purina12345 no tak to by som Ťa poprosila o radu.... aká je vlastne ideálna teplota... podľa čítania v tejto témy viem iba, že keď klesá, má prísť mrcha.... ale neviem ako je to, keď je ovu a kedy je to naj....budem ti vďačná, aspoň budem múdrejšia a uvidím, či sa do toho pustím, nechcem sa do toho moc púšťať, lebo mám niekedy pocit, že mi z toho prehnaného chcenia prepne, ale na druhej strane, prečo sa neodsledovať.... Inak baby, už mi porodila aj druhá kamoška, tá ma dievčatko... no krása!!! Dnes som im objednávala nejaké veci z UK a bola som unesená, normálne som mala chtíč niečo objednať aj pre mňa... našťastie som odolala a mám iba pre kamošky 😀 😀 😀 no diagnoza istáááá.....
@roka84 : ja len poznamecku k tej idealnej teplote - ta v podstate neexistuje, u kazdeho moze byt trocha ina, dolezity na zistovanie priebehu cyklu je tvar krivky, ten ti ukaze kedy bola ovulacia (oznacene cervenym priesecnikom) a moze aj naznacit,ci si tehu alebo nie (ale to uz nie je na 100percent, u niektorych tehotnych sa v den implantacie embrya objavi vacsinou jednorazovy vyraznejsi pokles- moze a nemusi byt, nasledovany dalsim vacsinou miernym vzostupom oproti teplote pred tym implantacnym poklesom..ale ani to nemusi byt) ..no a ked na konci lutealnej fazy teplota padne (to byva) ako mne dnes : http://www.fertilityfriend.com/home/3886e2 , tak to znaci,ze prichadza mrcha..
@roka84 meranie teplotky treba skôr brať ako sledovanie hormónov. Ovulácia sa dopredu nikdy nedá zistiť, na to si musíš počkať také 3 dni po ovu, totiž tú naznačuje tri dni po sebe stúpajúca teplota. Keď máš ms tak máš v sebe ešte zvyšky progesterónu, takže teplotka môže byť vyššia, postupne klesá a môže aj skákať, v deň ovu by mal byť pokles ale nemusíš to celkom vystihnúť pretože meriaš raz za 24 hodín. Pri ovulácii sa uvoľní do tela progesteron a ten spôsobuje zvýšenie teploty, tak to trvá do ms, počas tejto fázy môže byť aj pokles, buď to je implatačný alebo jednoducho sa ukázal estrogén aj to je v poriadku, teplotka pred ms začne klesať no ale môže ti aj v deň ms poovulačná fáza trvá 12-16 dní ak je teplota stále vyššia 18DPO znamená to tehotenstvo , tu je pekný obrázok ktorý to ukazuje http://sk.wikipedia.org/wiki/Menštruácia
@roka84 ten link čo som ti poslala stačí len preštudovať 😉
@purina12345 ďakujem, okey, idem na to 😉
@delideli ahoooj no tak od zajtra sa k vam pridavam som fakt zvedava ci to funguje tesiiiim sa 🙂
@lucecita heeeeej tak ja budem posunuta o dva dni ja zacinam az zajtra rano s meranim tak som zvedava ako to pojde
@purina12345 ešter 2 x som si pomaly prečítala tvoj odkaz a začínam tomu chápať 😀 no idem ešte na ten link 😝
@purina12345 🙂))))) potom mozeme si porovnavat ktora ma krajsi graf 🙂))))))) xixi no ved skusit to skusim i ked sa bojim ze cez vkend sa mi tazsie vstane na budik 🙂ale co clovek nespravi pre vytuzene baby🙂
čo v prípade dlhšej luteálnej fázy??? ...takých 17-18 dní? je to v norme? čo to môže značiť???
@purina12345 a baby odkial si stahujete tie grafy?
@roka84 : tak baby boli rychlejsie, ja som akurat vesala pradlo 🙂
@zuzanka9999 : tak vitaj medzi merackami 🙂 mna to s vynimkou dneska 😠 aj dost bavilo, musim priznat 🙂 kazdy den som cihala aka bude teplotka 🙂 jediny nedostatok grafu je,ze ti ovulku ukaze az ked je po nej, ale ak sledujes hlien a ine priznaky, pripadne mas nameranych viac cyklov,tak sa da poznat..ja si zo zaciatku vudem pomahat aj ovu testami (aj ked minuly cyklus mi nevysli tak ako mali- pila som cez den ako tava,tak som si asi velmi nariedila moc..)
a grafy si znacim tu : www.fertilityfriend.com.. navod ako na to najdes napr. aj tu : http://merenibt.xf.cz/index2.html
resp. ak si mala na mysli ako dat linku z fertilityfriend sem,tak klikni na sharing a potom na setup a skopiruj ten odkaz co je v riadocku..
@kikaneu , @roka84 : ja som na mereni.bt.xf citala,ze vacsinou pri tehotenstve teplota byva vyssia,ale nemusi nutne byt 37, pripadne vyssi..napr. ja sa okolo 37micky hybem zrejme bezne..pocas MS som mala cely cas 36.8..hlavne je,ze nepada, ale drzi sa,pripadne stupne..vtedy to vyzera na tehu..
nez sa dostavi nrcha teplota vzdy klesne..ako som vycitala z mudrych zdrojov je to preto,ze vyssiu teplotu udrziava progesteron a tje je produkovany tzv. zltym telieskom (corus luteum- podla toho nazov lut. faza)..a to vydrzi "zit" dlhise len ak si tehu..pred mrchou zmizne, progesteron tym padom klesne a teplota padne..
no ale, kurnik, ako tak pozeram,mala som cyklus kratsi nez obvykle,takze aj ocakavana dalsia ovu bude sor nez na planovany romanticky vikend..no nic..zacneme este doma 🙂
inac baby aj ja cakam menzes na pohotovosti bol test negativny, v sobotu, a na ultrazvuku v pravo neaka patologia, ale nadej umiera posledna, keby nedorazili no neviem mamicka moja, prvy den menzes, ked sa nic nezmeni musim nahodit antikoncepciu, uvidime
@delideli ja som ho zas mala dlhší ako obvykle....my sme už na romantickom víkende boli v októbri, tiež som ho chcela na plodné dni, no nemali nič voľné, tak som zvolila hneď ďalší po....bolo super, perfektne sme sa mali, oddýchli sme si....och, dala by som si ešte jeden, ale peniažkov niet toľko...

@purina12345 ahoj, no dnes sa mi rozbehli kramy, tak je to asi tak ako má byť.... teplotu si nemeriam, moc sa v tom nevyznám, ale rozmýšlam, že ked odíde mrcha, tak začnem.... 😉